• 4 decembrie 2023
  • Last Update 31 octombrie 2023 6:40 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (55) – Steaua Magică Iași, grupa 2011

Cronicile Sfinxului (55) – Steaua Magică Iași, grupa 2011

Toate probabilitățile se adună într-un singur Punct, unic creat pentru a lămuri întreaga energie și pentru a da scop Universului: PREZENTUL! În EL regăsim minunata relativitate, zâmbetul întins de la putință și până la neputință, care adună toate dimensiunile trecutului și toate lumile viitorului.

 

Iar PREZENTUL este cel mai fantastic lucru care ni se poate întâmpla, singura realitate de care ne putem bucura, fără s-o împărțim în bine sau în rău, sus sau jos, UNICUL punct din care se POATE face lumină!

 

 

Fiecare copil are o stea, iar atunci când bucuria lor și speranțele noastre se unesc într-un destin al acestor timpuri noi, dintr-un univers aparte se ridică, deasupra lumilor toate, Steaua Magică Iași. Împreună, o constelație de mici semizei răzeși care crează o poveste unică.

 

Steaua Magică Iași este un club tânăr, viguros în esență, un stejar moldav răsărit în anul 2009 și îngrijit atent de președintele Dan Florin CROITORU. O entitate cu viitor, care și-a ales numele din însăși magica lume a copilăriei, al imaginației, iar ”Steaua Magică” reprezintă călăuza nevăzută a fiecărui junior crescut aici.

 

Un club bine închegat, serios, cu viziune, care a început să se afirme la nivel național, depășind granița performanțelor locale. La ora actuală, sunt peste 100 de copii magici care activează în cadrul clubului, împărțiți în 8 grupe de vârstă. Începând de la echipa de juniori under 15 și până la cei de under 6, fiecare team crește și  se dezvoltă într-o ambianță sportivă deosebită, alături de antrenori profesioniști și pricepuți pedagogi, păstrând filozofia clubului, transpusă în metode și concepte adaptate noilor generații și cerințe.

 

Azi vom scrie despre una dintre cele mai bune grupe din cadrul proiectului Steaua Magică Iași și una dintre cele mai bune echipe din România, la acest nivel de vârstă, grupa 2011 sau Pokemonii, cum (mai) sunt ei (re)cunoscuți în lumea fotbalului juvenil. Un team care a surprins plăcut la Turneul Final Național Sfinx U10 – Cupa Campionilor, desfășurat în primăvara acestui an la Câmpulung Muscel, acolo unde au fost, de departe, Marea Revelație a turneului, reușind să intre în careul de ași al celor mai bune echipe din țară, la ora actuală. O echipă echilibrată, atentă la detalii, un tot unitar cu manifestări constant bune, focusat pe joc, disciplinat și curajos în exprimare, cu destule momente individuale care, de multe ori, au făcut diferența.

 

Echipa de 2011 a fost formată și îndrumată în creșterea ei spre performanță de către Petre SINESCU, un antrenor tânăr, de reală perspectivă, modern în viziune și deosebit de abil în psihologia sportivă și juvenilă. Un antrenor cu Licență  UEFA A, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași,  și Master în Management și Marketing Sportiv, în cadrul aceleași instituții,  un formator dornic de afirmare și de progres, de cunoaștere și de inovare, cu multe atuuri care îl recomadă spre nivele superioare în fotbalul juvenil românesc. Cu siguranță, vom vedea la acest tânăr antrenor o traiectorie deosebită și ascendentă, în următoarea perioadă, și suntem bucuroși să fim primii care îl remarcă și care îl recomandă pentru viitor.

 

Petre SINESCU

 

Un fost fotbalist al Politehnicii Iași, dar și al RATC Iași (Liga 3) și Telecom Iași (Liga 3), care și-a făcut junioratul la LPS Iași, având o amplă experiență ca jucător, dar care a antrenat și echipe de seniori, precum Știința Miroslava (Liga 3) sau CSM Pașcani (Liga 3), Petre SINESCU este un vizionar al performanței, în ansamblu, dar și un fin analist al momentului, al detaliului și un foarte bun ințiator de soluții rapide și eficiente; totul bazat pe o logică realistă și curajoasă. În cadrul proiectului Steaua Magică Iași, activează din anul 2010.

 

Pokemonii moldavi ai grupei 2011 sunt o echipă fumos structurată, care practică un joc pasional și inteligent, în același timp, valoarea echipei ieșind în evidență de fiecare dată. Sunt un grup unit, curajos și tenace, care a demonstrat de-a lungul timpului că POT realiza lucruri frumoase, iar rezultatele lor de până acum reflectă o evoluție a unei stări de spirit cu totul specială și corect plămădită, pas cu pas.

 

Performanța reușită în mai 2021, la Câmpulung Muscel, nu este o întâmplare. Din spate, putem spicui  câteva rezultate notabile, care anunțau cumva Marea Revelație Juvenilă a anului 2021:

2019

Locul 1 –  Bucharest Football Cup

Locul 2  – Cupa Pumas iasi

Locul 3  – Iasi Junior s Cup

Locul 3  – May Cup Moldova ( Tiraspol)

 

2020

Locul 2 campionat Ajf Iasi

 

În 2021, în luna mai, în cadrul Turneului Final Național Sfinx U10 – Cupa Campionilor, Steaua Magică a reușit – deși nu era ”cotată” în primele 12 echipe, la începutul turneului – să obțină o excepțională clasare pe locul 4, să fie la un pas de Finala Mare (mai bine zis, un penalty ratat) și să joace de la egal la egal cu majoritatea echipele importante din România, fără teamă, pe unele chiar dominându-le și eliminându-le pe parcursul competiției. Un turneu foarte bun făcut de ieșeni, în general – Iași-ul fiind, în opinia noastră, una din cele mai bune și eficiente pepiniere, la ora actuală, din România – iar Finala Mică, disputată între Steaua Magică Iași și DIDI Junior Iași, reflectă acest fapt.

Tot în 2021, după marea performanță din mai, au urmat alte 2 rezultate bune, care au subliniat o creștere constată a echipei:

Locul 1  – Golden Cup Piatra Neamț ( în luna Iunie)

Locul 2  – Didi Premier Cup ( în luna Iunie)

 

Să facem cunoștință, în continuare, cu minunații pokemoni moldavi:

 

Denis ZĂGAN – este un junior de prespectivă, selecționat pentru sezonul 2021-2022 în Reprezentativa Sfinx România U11 (2011), cu multe resurse, fizice și mentale, ce-l pot ajuta în dezvoltarea unei traiectorii ascendente în sport, dar și în viață. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care se face remarcat în zona centrală, acolo unde aportul său pe recuperări și pe construcție ajută mult ansamblul de desfășurare al jocului echipei.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Denis ZĂGAN

 

Rareș BÂRLĂDEANU – un junior promițător, selecționat în sezonul 2021-2022 pentru Reprezentativa Sfinx România U11 (2011), cu potențial deosebit, fizic și tehnic, ce-l recomandă pentru o viitoare ascensiune în fotbalul de performanță de nivel înalt. Un  jucător cu profil ofensiv, care se face remarcat prin pragmatismul din fața porții și prin execuțiile sale, de multe ori, interesante și spectaculoase.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Rareș BÂRLĂDEANU

 

Tudor LOHAN – este un junior talentat, cu o foarte bună evoluție în timp, având multe reusurse ce-l pot ajuta – dezvoltate și cizelate cu multă răbdare și o pregătire susținută – să performeze la un nivel ridicat de competitivitate. Un portar care se remarcă prin dinamism și printr-o agilitate deosebită, având, de multe ori, intervenții oportune și parade excepționale.(vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Tudor LOHAN

 

Dragoș ARHIRE – un junior cu multiple calități tehncie și mentale, ce-l vor ajuta, cu siguranță, printr-o pregătire susținută și elaborată, să dezvolte o traiectorie deosebită, în vitor, înspre un nivel înalt de performanță, putând depăși chiar pragul național. Un jucător polivalent, care are capacitatea de a dezvolta un joc box to box, remarcându-se în zona centrală, acolo unde jocul său ajută mult ansamblul de desfășurare al echipei.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Dragoș ARHIRE

 

Mateo ZĂLINCĂ – este un junior capabil, cu multe resurse, fizice și mentale, cerute în fotbalul modern, care poate avea o traiectorie deosebită, prin pregătire și prin răbdare,  înspre fotbalul de nivel înalt. Un jucător de profil defensiv, remarcându-se printr-un stil britanic, tenace și combativ, fără teamă, reușind, de multe ori, să dea siguranță echipei și ansamblului de desfășurare al jocului, mai ales în apărare.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Mateo ZĂLINCĂ

 

Luca BOSTAN – un junior talentat, cu o progresie bună în ultima vreme și suficiente resurse, mentale și tehnice, ce-l pot ajuta în dezvoltarea unei traiectorii ascedente înspre marea preformanță. Un jucător cu profil ofensiv, care se remarcă în zonele laterale, acolo unde reușitele sale ajută ansamblul de desfășurare al jocului echipei. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Luca BOSTAN

 

Darius BAJUREANU – este un junior de perspectivă, care are șanse, cu mai mult curaj și încredere în propriile resurse evidente, să dezvolte o traiectorie ascedentă înspre fotbalul de performanță, de înalt nivel. Un jucător polivalent, cu o foarte bună ”acoperire”, care se remarcă în zonele laterale, acolo unde dezvoltă un joc modern și eficient ansamblului de desfășurare al echipei.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Darius BAJUREANU

 

Laurențiu ZĂGAN – un junior abil, cu multe calități, mentale și tehnice, ce-l pot ajuta, în viitor, să performeze la un nivel ridicat de competitivitate. Un jucător polivalent, care se remarcă în zonele laterale, acolo unde se evidențiază prin viteza și tehnica sa, precum și prin inteligența în joc. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Laurențiu ZĂGAN

 

Iustin STAN – este un junior iscusit, având multiple calități, unele dovedite, altele încă ”neexploatate”, ce-l pot ajuta, în timp, să ajungă la un nivel înalt de exprimare și de performanță, mai ales în fotbalul 11 vs 11. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, foarte util în zonele laterale, remarcându-se prin complexitatea sa în exprimarea din ambele faze ale jocului.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Iustin STAN

 

Ștefan FLIUȘCĂ – un junior interesant, cu multe resurse care pot fi dezvoltate, în timp, printr-o pregătire susținută, și pot determina creșterea înspre marea performanță. Un jucător cu profil defensiv, având o bună anticipare a jocului și un foarte bun joc aerian.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Ștefan FLIUȘCĂ

 

Andrei MURARIU – este un junior cu multiple calități, multe dintre ele într-o permanentă dezvoltare, ce-l pot ajuta, printr-o pregătire susținută și prin răbdare, să ajungă la un nivel înalt de performanță. Un jucător cu profil defensiv, care se remarcă prin intervențiile sale în zona centrală a apărării și prin plasamentul său foarte bun.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Andrei MURARIU

 

Rareș BĂRJOVEANU – un junior dotat, un jucător polivalent, care poate activa atât ca fundaș, cât și ca atacant,un player de forță, având o bună viteză atât de deplasare, cât și de reacție.

 

Rareș BĂRJOVEANU

 

Matei MACOVEI – este un junior promițător, de profil defensiv, având o foarte bună atitudine atât la jocuri, cât și la antrenamente, combativ și tenace în exprimarea din teren.

 

Matei MACOVEI

 

Nicolas MIHAI – un junior capabil, de profil defensiv, având un plasament și o intuiție a jocului bune, un jucător de forță, cu un șut puternic și precis.

 

Nicolas MIHAI

 

Dimitrie PETRESCU – este un junior talentat, polivalent cu accente defensive, care activează foarte bine în zonele laterale, cu o bună atitudine în teren, combativ și tenace în dueluri.

 

Dimitrie PETRESCU

 

Ștefan IGNAT – un junior de perspectivă, de profil defensiv, inteligent și atent la detalii, combativ în dueluri, curajos în exprimarea din teren, având forță și o bună viteză atât de deplasare, cât și de reacție.

 

Ștefan IGNAT

 

Meme CURCĂ – este un junior interesant, de profil ofensiv, având un bun dribling și forță de pătrundere, un player care poate avea o evoluție interesantă, mal ales în fotbalul 11 vs 11.

 

Meme CURCĂ

 

Aceștia au fost o parte din semizeii  moldavi ai Stelei Magice din Iași despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *