• 25 mai 2024
  • Last Update 25 mai 2024 9:30 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (57) – GT Sport Junior Alba Iulia, Grupa 2011

Cronicile Sfinxului (57) – GT Sport Junior Alba Iulia, Grupa 2011

Relative sunt TOATE; nimic întâmplător și, totuși, nimic matematic sau probabil. O logică a realității pe care n-o putem cuprinde în vreo (unică) înțelegere.

 

Tot ceea ce ne dorim, tot ceea ce avem nevoie este AICI, în mâinile noastre, în Timpul NOSTRU! Fiecare înțelege (doar) ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, în acest TIMP râmas, iar poveștile noastre, în continuare, sunt doar o mărturie a nașterii unei generații de semizei.

 

 

Albensis Transsilvane sau Bălgrad, sunt numele vechi, medievale, ale orașului de pe malul râului Mureș, Alba Iulia. Un loc unde istoria te întâmpină în liniște, pentru a te întregii și pentru a te regăsi întru FIINȚARE.

 

Din aceste istorice locuri provin două nume importante în sportul național: Cornel ȚĂLNAR, glorie a fotbalului românesc, la nivel european, în anii 70 – 80, și Gheorghe GROZAV, internațional român în activitate, în vârstă de 31 ani, fost jucător la Standard Liege, Petrolul Ploiești, Dinamo București sau Terek Groznîi. Inițialele celor doi au dat denumirea și forța spirituală acestui club din Alba Iulia: GT

 

După 2 ani de birocrație tipic românească, multă documentare și muncă susținută pentru crearea unei infrastructuri moderne și adecvate, în 2017 a luat ființă clubul GT Sport Alba Iulia, entitate sportivă născută în Anul Cocoșului de Foc și care a purtat, în perioada ce a urmat, destinul intens al schimbărilor și transformărilor pozitive.

Un club cu multă energie și vitalitate, care duce lucrurile până la capăt, expansiv în exprimare, ajungând, la ora actuală, una din cele mai importante școli de fotbal din județul Alba.

 

Fiind format și condus de oameni importanți de fotbal, s-a decis ca și culorile clubului să fie cele ale echipelor lor de suflet: Unirea Alba Iulia și Dinamo București, adică roșu-alb-negru. Emblema GT a fost creată de renumita artistă Georgeta ȚĂLNAR, pictoriță română, cu peste 500 de piese artisitice, între care două lucrări remarcate la Simpozionul Internațional de pictură sub egida UNESCO, și care a crezut cel mai mult în capacitatea celor implicați în crearea acestui club de fotbal și de realul succes al proiectului.

 

În cele ce urmează, vom încerca să conturăm câteva idei și să redăm câteva informații despre una dintre cele mai bune echipe ale acestui proiect din Alba Iulia și una dintre mai în formă team-uri, la nivel național, grupa 2011. O echipă foarte dinamică, dornică de afirmare și de competiție, conturată, în mare parte, în 2020, care adună individualități cu mare potențial, o trupă încă ”nedecantată” suficient, dar cu un trend ascedent evident, care, în scurt timp, va putea intra, cu siguranță, în topul de elită al echipelor din România, la acest nivel de vârstă.

 

O grupă cu un joc interesant, tehnic și combativ, în egală măsură, cu multe faze deosebite și combinații ingenioase, care, în momentul în care va avea încredere în forța (lor) colectivă și în resursele (lor) evidente, va deveni un team greu de învins și care va domina prin viteza de joc.

 

Echipa de juniori U11 a celor de la GT Sport Alba Iulia este formată și condusă de George Cornel ȚĂLNAR, secondat de Călin FRÂNCU.

George Cornel ȚĂLNAR este un fost junior, deosebit de talentat, al celor de la Dinamo București și jucător de Liga 1 și Liga 2, care, din cauza unei accidentări grave, la vârsta de 24 ani, și-a încheiat brusc activitatea de fotbalist. Este absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport, absolvent al Școlii de antrenori Knust Ghermanescu, licențiat UEFA B și licențiat PRO ca Preparator Fizic.

 

George Cornel ȚĂLNAR

 

Un antrenor foarte curajos, vizionar și cunoscător al psihologiei jucătorului, la toate nivele de vârstă, atent la detalii, cu o filozofie simplă, dar eficientă, în desfășurare. George Cornel ȚĂLNAR a reușit cu această grupă 2011 să intre în rândul echipelor bune la nivel național și să atragă atenția asupra metodelor sale moderne de pregătire.

 

Călin FRÂNCU este cel care îl secondează pe George Cornel ȚĂLNAR în pregătirea și formarea grupei 2011, fost jucător la Unirea Alba Iulia, un pasionat de fotbal, cunoscător al fenomenului, un autodidact cu mare disponibilitate pentru fotbalul juvenil.

 

Călin FRÂNCU

 

Ca rezultate oficiale, grupa 2011 încă n-a apucat să-și clădească un palmares, datorită pandemiei, care a stopat afirmarea echipei în competiții, dar și pentru că acest team s-a constituit destul de târziu (reamintim, 2019-2020). Totuși, echipa a surprins în mod plăcut la Turneul Final Național U10 – Cupa Campionilor, desfășurat la Câmpulung Muscel, în luna mai 2021, acolo unde GT Sport Alba Iulia a reușit să se ridice la nivelul competiției și al echipelor de top prezente, a practicat un joc deosebit, chiar dacă vizibil ”emoționat”, de reală perspectivă.

 

Cu toate acestea, GT Sport Alba Iulia, grupa 2011, a fost prezentă la peste 30 de turnee de mai mică anvergură,  de unde putem spicui câteva rezultate interesante:

Locul 1 – Cupa Primăverii Alba Iulia (16 echipe din 5 judete)

Locul 3 – Cupa Ripensia (12 echipe- turneu international)

Locul 2 – Cupa Winner’s Alba Iulia

Locul 3 – Cupa Alma Sibiu

 

Să-i cunoaștem, în cele ce urmează, pe membrii lotului grupei 2011, semizeii roșii ai  GT Sport Alba Iulia:

 

Darius CHINDRIȘ – este un junior promițător, selecționat în sezonul 2021-2022 pentru Reprezentativa Sfinx România U11 (2011), cu suficiente resurse, fizice, tehnice și mentale, care-l pot ajuta să performeze la un nivel foarte ridicat în fotbalul mare, de anvergură. Un jucător polivalent, decisiv de multe ori în contextul de desfășurare al jocului echipei, care se evidențiază prin calitățile sale mentale și tehnice, prin deciziile sale și prin curajul în exprimarea din teren. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Darius CHINDRIȘ

 

Andrei FLOREA – un junior de reală perspectivă, cu mult potențial tehnic și mental, cu mari șanse să dezvolte o traiectorie ascendentă, cu o pregătire susținută și cu răbdare, înspre înalta performanță. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care se remarcă în zona centrală, acolo unde reușește, prin jocul său inteligent și intuitiv, să aibă un rol hotărâtor în dezvoltarea ansamblui dinamic al echipei.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Andrei FLOREA

 

Cătălin HĂRĂGUȘ – este un junior talentat, cu multe calități tehnice ce-l pot ajuta să evolueze, printr-o pregătire susținută și prin răbdare, înspre înalta performanță. Un jucător cu profil ofensiv, care se remarcă în zona mediană atât centrală, cât și laterală, acolo unde, prin execuțiiel sale, reușește să pună în dificultate defensivele adverse.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Cătălin HĂRĂGUȘ

 

Darius VESA – un junior iscusit, cu multiple calități fizice și mentale, ce-l vor ajuta, în viitor, printr-o pregătire susținută, să ajungă la un nivel foarte ridicat de competivitate și să performeze atât în țară, cât și în străinătate. Un portar modern, cu un foarte bun joc cu piciorul, care participă activ la desfășurarea ansamblului de joc al echipei, cu multe intervenții oportune.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Darius VESA

 

Albert BEGOV – este un junior intersant, cu un foarte bun potețial, mai ales mental, cu șanse mari, dacă își continuă trendul și interesul în pregătire, să depășească multe așteptări sau anticipări, și să performeze la un nivel foarte înalt. Un junior polivalent, care se face remarcat în zona mediană, unde poate capacita box to box, în ambele faze, cu un foarte bun travaliu și aport deosebit în ansamblul de desfășurare al echipei.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Albert BEGOV

 

Horațiu METEȘ – un junior promițător, cu un profil ofensiv, util în angrenajul de desfășurare al echipei, având un bun control al mingii și o bună legătură de joc cu coechipierii.

 

Horațiu METEȘ

 

David SELIUC – este un junior de perspectivă, cu un profil polivalent, remarcabil în zona mediană, combativ și tenace în exprimarea din teren.

 

David SELIUC

 

 

Edoardo BUZILĂ – un junior capabil, cu un profil defensiv, de zonă laterală, combativ și tenace în exprimarea din teren, cu un caracter viguros.

 

Edoardo BUZILĂ

 

Alexandru FLOREA – este un junior competent, cu un profil ofensiv, tehnic și creativ, un foarte bun executant de lovituri fixe.

 

Alexandru FLOREA

 

Matei FLORINC – un junior abil, cu un profil polivalent, inteligent și serios în tot ceea ce face atât la jocuri, cât și la antrenamente.

 

Matei FLORINC

 

Mario LĂCĂTUȘ – este un junior iscusit, cu un profil ofensiv, atacant de picior drept, care se remarcă prin viteză și prin oportunismul manifestat în joc.

 

Mario LĂCĂTUȘ

 

Matei LUPEAN – un junior interesant, cu un profil polivalent, remarcabil în zona mediană, tehnic, inteligent și combativ.

 

Matei LUPEAN

 

Eric ODVEREMEAN – este un junior capabil, cu un profil defensiv, un player puternic, cu talie, combativ și tenace în exprimarea din teren.

 

Eric ODVEREMEAN

 

Cosma PAȘTIU-POP – un portar abil, cu o bună perspectivă, având multe calități fizice și mentale cerute pentru acest dificil post.

 

Cosma PAȘTIU-POP

 

Bogdan RAȚIU – este un junior competent, cu un profil defensiv, remarcabil în zonele laterale, având o bună poziționare, determinat și implicat în exprimarea din teren.

 

Bogdan RAȚIU

 

Tudor TARȚA – un junior iscusit, cu un profil polivalent, care poate juca atât fundaș, cât și mijlocaș, în zonele laterale, inteligent în exprimarea din teren.

 

Tudor TARȚA

 

Aceștia au fost o parte din semizeii  roșii din Alba Iulia despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *