• 25 mai 2024
  • Last Update 25 mai 2024 9:30 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (56) – DIDI Junior Iași, Grupa 2011

Cronicile Sfinxului (56) – DIDI Junior Iași, Grupa 2011

Ești tânăr atâta timp cât esți într-o continuă căutare a SCHIMBĂRII! Ea să reprezinte modul tău de a percepe realitatea, modelând în permanență atât forma, cât mai ales conținutul întru evoluție. Acceptând Schimbarea, îți asumi un parcurs firesc-universal al spiritului și îți înțelegi destinul.

Nimic mai mult, decât TOTUL, simpla și nesfârșita SCHIMBARE.

 

 

În 2012, un an al Schimbării și al Dragonului, a luat naștere Asociația Sportivă DIDI Junior Iași. Nu întâmplător momentul apariției sale a decis un destin interesant și ascendent, un parcurs plin de energie și de vitalitate. Iar DIDI Junior Iași este întotdeauna dornică de luptă, de afirmare și de a realiza ceva de anvergură, care a căutat să se impună în orice condiții, oricât de solicitante sau stresante au fost ele.

 

Legendarul jucător al Politehnicii Iași, Didi FLOREAN este cel care a dat numele și direcția proiectului, a pus bazele edificiului și infrastructurii sportive, a fixat pricipiile de desfușurare și de expansiune ale acestei excelente școli de formare a tinerilor fotbaliști.

 

La ora actuală, Asociația s-a trasformat în  Academie, în adevăratul sens al cuvântului, cu peste 220 de copii înscriși, dispuși în 13 echipe, din care 7 team-uri sunt de elită, la nivel national. Un proiect care se extinde în continuare și care ”țintește” desfășurarea trupelor înspre marea performanță din fotbalul 11 vs 11.

 

Astăzi vom încerca să cuprindem în scris esența unei grupe de excepție, la nivel national, echipa de juniori născuți 2011 din cadrul Academiei DIDI Junior Iași. Un team cu o evoluție constantă, la toate etapele de joc parcurse până acum, cu mulți juniori de certă perspectivă, ce activează într-un context colectiv deosebit. O grupă care practică un joc tehnic, plăcut în desfășurare, pragmatic și curajos, în multe momente, în care deciziile individuale, realizate prin execuții măiestrite, dau o savoare unică, de tip latin.

 

Acest team are, în istoricul său, trecut și prezent, patru oameni de valoare, care au ”semnătura” lor în dreptul formării și dezvoltării acestei trupe de elită: Didi FLOREAN, Liviu-Daniel NIȚĂ, Petrică BĂSĂSCU și Bianca ONOFREI.

 

 

Didi FLOREAN este, la ora actuală, cel mai important formator de juniori din Estul României și unul dintre cei mai buni din țară, în ultimii ani. Un vizionar și un fin psiholog, abil și energic în desfășurare, Didi FLOREAN a ales, în mod temeinic, să mizeze pe (continua) Schimbare.

 

Didi FLOREAN

 

Fosta glorie a fotbalului românesc și o legendă a celor de la Politehnica Iași, cu peste 250 de prezențe în Divizia A, Didi FLOREAN este cel care a pus bazele acestei minunate echipe a grupei 2011 și, împreună cu bunul său prieten, Liviu-Daniel NIȚĂ, a contribuit la parcursul acestui team înspre primele cele mai bune echipe din România, la acest nivel de vârstă. Despre domnia sa putem scrie o carte (nu doar un articol) dar, limitați fiind de subiectul acestui articol, vom trece, în prezentarea noastră, la un alt personaj important în ”plămădirea” acestei grupe.

 

Liviu-Daniel NIȚĂ este un alt antrenor care s-a intersectat, în evoluția grupei 2011, cu acest team de junior U11 și care a avut o contribuție majoră în creșterea și dezvoltarea întregului ansamblu al echipei, dar și la ascensiunea individuală a juniorilor. Un antrenor pragmatic și pasional, în același timp, atent la detalii și curajos, în egală măsură, un echilibru dinamic manifestat într-un stil unic, care a dat, de multe ori, rezultate surprinzătoare.

 

Liviu-Daniel NIȚĂ

 

Liviu-Daniel NIȚĂ este un antrenor cu Licență UEFA C, care a practicat fotbalul începând cu vârsta de 8 ani și a făcut junioratul la Politehnica Iași și Constructorul Iași. A jucat în Divizia B la Constructorul Iași și Marina Mangalia. Este unul din principalii factori în dezvoltarea acestei școli dedicate fotbalului juvenile din Iași, atât în calitate de antrenor, dar și de asociat în cadrul Academiei DIDI Junior, și unul dintre oamenii cu experiență și înțelegere a fenomenului fotbalistic, în același timp, care a avut intuiția de a se ”înhăma” la acest proiect de amploare.

 

De puțin timp, trupa de junior U11 încearcă o schimbare, iar echipa a fost preluată de Petrică BĂSĂSCU, un antenor de 39 ani, licențiat UEFA C, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport.

Petrica BĂSĂSCU este un fost fotbalist al Politehnicii Iași, acolo unde și-a făcut și junioratul – sub îndrumarea profesorului Dan CANANAU -care a mai activat ca senior la Telecom Iași (Liga 3), Harlau (Liga 3) sau CSM Pașcani(Liga 3), având la activ peste 300 de meciuri jucate ca fotbalist profesionist.

 

Petrică BĂSĂSCU

 

Petrică BĂSĂSCU este un antrenor ambițios, deschis la provocări și la competiție, cu un bagaj suficient  de experiență în domeniul fotbalistic, reușind, de-a lungul timpului, să lucreze cu Gheorghe POENARU, Ionuț POPA sau Petre GRIGORAȘ, adăugând colaborarea cu Laurențiu REGHECAMPF, Florin BRATU sau Florentin PETRE, antrenori foarte buni, de la care a învățat câte ceva, ajungând, la ora actuală, să-și formateze o filozofie și o viziune proprie. Ca formator și continuator al acestei minunate echipe ieșene de juniori U11, Petrică BĂSĂSCU nu (mai) rămâne decât să dezvolte, în continuare, ascensiunea albinuțelor – atât din punct de vedere individual, cât și al echipei – și să transmită spiritul de castigator. Și, mai mult, pe cel de ÎNVINGĂTOR!

 

Nu putem trece cu vederea, în acest articol dedicat grupei 2011, fără să spunem câteva cuvinte și despre Bianca ONOFREI, unul dintre cei mai talentați și dedicați kinetoterapeuți din România. Ea este cea care se ocupă, cu multă pricepere și intuiție, de refacerea fizică a majorității juniorilor din cadrul proiectului DIDI Junior Iași.

 

Bianca ONOFREI

 

Bianca ONOFREI este absolventă a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iași, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Kinetoterapie și Motricitate Specială. A practicat tenisul de câmp, timp de 8 ani, și a obținut, în timpul facultății, o bursă de studiu de 6 luni pentru un stagiu Erasmus+ la Universitatea din Konstanz (Germania). O fire deosebit de abilă și talentată, în acest domeniu, atentă la detalii, având o foarte bună reacție în decizii și diagnostic, Bianca ONOFREI se anunță, de pe acum, un foarte bun practician, un kinetoterapeut pe care Sfinx Football și-l dorește să ne fie alături în staff-urile tehnice din proiectele dedicate Reprezentativelor Sfinx România și pe care o recomandăm pentru viitor.

 

Încă de la înființarea grupei 2011, scopul acestei echipe, per ansamblu, respectând filozofia clubului, a fost unul de anvergură, care a țintit cote înalte de performanță, pornind și parcurgând, pas cu pas, fiecare etapă naturală de creștere, cu maximă atenție la detalii și la dezvoltarea ulterioară a juniorilor. Grupa a manifestat, încă de la începuturile ei la U7, un apetit constant pentru performanță, lucru care a ajutat foarte mult în crearea unei atitudini pozitive atât în joc, cât mai ales în pregătire.

 

Din palmaresul grupei 2011, ”strâns” până în momentul de față, două repere importante se desprind și subliniază, nu întâmplător, valoarea echipei: Locul 6 la Turneul Final Național U8 – Trofeul ”Gheorghe Ene”, organizat de FRF în anul 2019 și Locul 3 la Turneul Final Național Sfinx U10 – Cupa Campionilor, organizat în luna mai 2021. Sunt borne naționale de amploare, care au ridicat ștafeta pentru viitor.

 

Tot din palmaresul echipei de juniori născuți 2011, mai putem spicui câteva rezultate notabile, care au susținut și au ”alimentat” spiritul de învingători al albinuțelor ieșene:

2017

Loc 1 – Iași Junior’s Cup

 

2018

Loc 1 – Iași Junior’s Cup

Loc 1 – Brașov Junior’s Cup

Loc 2 – Fotbal a la Cluj

Loc 2 – Cupa TNT Bacău

 

2019

Loc 1 – Memorialul Alexandru Amarandei

Loc 1 – Iași Junior’s Cup

Loc 1 – Campionat AJF Iași U8 – Trofeul ”Gheorghe Ene” Iași

 

2021

Loc 1 – Stelele Viitorului București

Loc 1 – Iași Junior’s Cup

Loc 1 – Didi Premier Cup

Loc 3 – Golden Cup Piatra Neamț

 

Să cunoaștem, în continuare, cine sunt minunații juniori care au contribuit și au făurit o parte a istoriei recente a fotbalului juvenil din Iași, grupa 2011 a celor de la Academia DIDI Junior Iași:

 

Tudor Pavel FÎNARU – este un junior de perspectivă, selecționat în sezonul 2021-2022 pentru Reprezentativa Sfinx România U11 (2011), având multe resurse tehnice ce-l pot ajuta să performeze, în viitor, la un nivel foarte ridicat în fotbalul național și chiar european. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se face remarcat prin tehnicitatea sa deosebită, prin lejeritatea în dribling și capacitatea de a scoate cu ușurință adversari din joc.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Tudor Pavel FÎNARU

 

Fabian Ștefan FILIPENCO –  un junior de reală perspectivă, cu multe resurse, fizice, tehnice și mentale, ce-l vor ajuta, cu siguranță, să parcurgă un traseu ascedent înspre marea performanță, totul printr-o pregătire susținută și prin disciplină. Un jucător cu profil defensiv, care se remarcă în zona centrală, acolo unde, prin jocul său elegant și precis, dă o notă de siguranță întregului ansamblu de desfășurare al echipei.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Fabian Ștefan FILIPENCO

 

Matei Alexandru MORĂRIȚA – este un junior intersant, cu un potențial deosebit, mai ales pentru fotbalul 11 vs 11, având multiple calități ce-l pot propulsa, în viitor, spre înalta performanță. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care se remarcă în zona mediană, util în agrenajul de desfușurare al echipei prin jocul său eficient și simplu, prin intervențiile sale sigure și prin plasamentul său foarte bun.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Matei Alexandru MORĂRIȚA

 

Răzvan Andrei BERARU – un junior talentat, cu multe resurse tehnice, cerute la ora actuală în fotbalul modern, ce-l  pot ajuta să performeze la un nivel foarte ridicat, în viitor, la echipe de top. Un jucător cu profil ofensiv, care se remarcă printr-o deosebită tehnicitate și un pragmatism aparte în fața porții.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Răzvan Andrei BERARU

 

Marcos AILENEI –  este un junior interesant, având un profil ofensiv și o bună viteză de deplasare, cu o lovire și un control al mingii bune.

 

Marcos AILENEI

 

Darius BĂSĂSCU – un junior promițător, curajos și serios în exprimarea din teren, calități ce-l ajută pentru postul de portar.

 

Darius BĂSĂSCU

 

Tudor BĂLAȘA – este un junior deosebit, de picior drept, cu un profil ofensiv, cu o tehnică bună de lovire și de control a mingii, care se remarcă în zona centrală, acolo unde jocul său excelează.

 

Tudor BĂLAȘA

 

Andrei CÂRCIU – un junior iscusit, de picior stâng, având un profil ofensiv,  cu o lovire foarte bună a mingii, remarcabil în execuții.

 

Andrei CÂRCIU

 

Alexandru Eduard COJOCARIU – este un portar interesant, serios și dedicat în tot ceea ce face atât la meciuri, cât și la antrenamente, având o ascensiune constat ascendentă și care poate reprezenta o soluție foarte bună în viitor pentru fotbalul 11 vs 11.

 

Alexandru Eduard COJOCARIU

 

Tudor DERIS – un junior capabil, de picior drept, cu o bună viteză atât de deplasare, cât și de reacție, având un profil ofensiv și o bună lovire a mingii.

 

Tudor DERIS

 

David GORBAN – este un junior promițător, cu un profil defensiv, curajos și tenace în dueluri, cu o progresie bună în timp, având o lovire bună a mingii.

 

David GORBAN

 

Robert IONESCU – un junior talentat, cu o lovire și un control al mingii foarte bune, de profil ofensiv, având o bună intuiție a jocului în zona centrală.

 

Robert IONESCU

 

Valentin IONESCU – este un junior de perspectivă, cu un fizic armonios, având o lovire și un control al mingii bune, având un profil polivalent și o foarte bună viziune a jocului.

 

Valentin IONESCU

 

Luca IONIȚĂ – un junior interesant, cu un profil defensiv, care se remarcă prin caracterul său în joc, având o lovire și un control al mingii bune.

 

Luca IONIȚĂ

 

Alexandru Ionuț MORUZ – este un junior promițător, având un profil defensiv, de picior stâng, cu o lovire și un control al mingii bune.

 

Alexandru Ionuț MORUZ

 

Darius SIMIONESCU – un junior capabil, cu un profil polivalent, cu accente defensive, având o lovire foarte bună a mingii și un fizic armonios.

 

Darius SIMIONESCU

 

Rareș Nicolas TODIRAȘCU – este un junior iscusit, de picior drept, având un profil defensiv, combativ și tenace în exprimarea din teren, cu o bună și corectă lovire a mingii, precum și o bună intuiție a jocului.

 

Rareș Nicolas TODIRAȘCU

 

Aceștia au fost micii răzeși ai noilor timpuri, albinuțele celor de la DIDI Junior Iași despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *