Lumea este o uimitoare Schimbare, în care cel mai previzibil lucru este însăși imprevizibilul. Toate acestea au început să se întâmple atunci când am ales să cunoaștem. Până atunci, eram ne-cunoscători; acum, avem impresia că suntem necunoscuți. Deși am deprins să cunoaștem, nu suntem capabili (totuși) să re-cunoaștem…că există TOTUL, iar dincolo de EL POATE apărea altceva.
Legendele, pe care le admirăm, dar pe care nu le înțelegem, au construit Timpul tocmai pentru că au simțit că niciodată ne e prea târziu. Nu suntem nici prea devreme eroii poveștii noastre, dar nici nu întârziem undeva nume dacă alegem să nu (ne) grăbim înțelegerea. Între mit și realitate este o limită, am spune o interpretare, ca un hotar, dar care ACUM nu mai are grăniceri închipuiți.
Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat (la intrarea între granițe) să priceapă. Iar fiecare alege să-și urmeze drumul…și bine ar fi să meargă (mereu) mai departe.
Noi, cei 5 călători ai Schimbării, am ales să mergem oriunde putem depăși limitele și să povestim ACUM, ca o mărturie a ființării, despre nașterea unei generații de semizei.
Drumul către Legendă este neașteptat de lung. Prin ceața deasă a realității doar pașii noștri, unul după celălalt, simt a ne duce acolo unde am ales să ajungem. E o căutare a unei noi găsiri, dar fără poteci marcate.
Și ajungem la poalele dealului Sânpetru, la confluența râurilor Cerna și Zlaști. Aici se ridică și dăinuie, din negura timpului, Hunedoara, atestată documentar la 1265 sub numele de Hungnod.
Astăzi ne vom întâlni cu micii cavaleri ai celor de la MF Hunedoara. Un club tânăr, simplu în desfășurare, clădit dintr-un puternic entuziasm, un spirit vivace care, în actuala lume superficială, lipsește marilor proiecte juvenil-sportive.
O entitate care a apărut surprinzător în spațiul hunedorean – dar și zonal – și care, iată, la nivelul acesta de vârstă, a luat fața unor cluburi mult mai puternice din punct de vedere logistic și al infrastructurii.
Fantastica grupă 2011 a celor de la MF Hunedoara a luat naștere în urmă cu aproximativ 4 ani, fiind formată dintr-un număr relativ mic de copii, dar care, în esență, au un potențial fotbalistic (împreună) demn de o echipă de top, la acest nivel de vârstă.
Team-ul este condus de Ovidiu MUNTEAN, fost fotbalist, format la școala Corvinului Hunedoara, un antrenor talentat și pasionat de ceea ce face, căruia îi place să descopere calitățile copiilor, să le dezvolte și să le cizeleze, reușind astfel să pună bazele unor viitori sportivi de primă mână, dar, în același timp, să sculpteze în profunzime caractere viguroase, dispuse să depună efort și să facă sacrificii pentru a avea succes.
Este tipul de antrenor entuziast și autodidact, care reușește, din talent și din viziune asupra noilor generații, să construiască ceea ce mulți antrenori cu diplome, liceențe și treninguri scumpe nu clădesc, împreună, nici (măcar) pe sfert. Metodele sale inventive și, mai ales, modul său de a transmite fotbalul, ca ritm și filozofie de viață, fac din Ovidiu MUNTEAN să fie unul dinte antrenorii cu potențial în fotbalul juvenil din România.
Rezultatele acestor copii ai grupei 2011 de la MF Hunedoara nu sunt întâmplătoare. Ele sunt rodul unui joc asumat cu plăcere, desfășurat într-un stil plăcut, dar direct, simplu, dar străbătut de poezie tehnică, purtat spre poarta adversă (mereu) cu zâmbetul pe buze, cu gândul unei reușite surprinzătoare.
O echipă care a crescut, etapă de etapă, construindu-și propria istorie. Un team neînvins în vreun meci oficial, la nivel de campionat județean, în anul 2019, cu 3 clasări pe Locul 1 (Drobeta-Turnu Severin, Săliște și Legend Cup). 3 clasări pe Locul 2 (Juniors Cup Hațeg, Sporting Cluj și Alba Iulia) la turnee importante și un Loc 3 la Turneul Zonal organizat de FRF, la nivelul lor de vârstă.
În cele ce urmează, vom parcurge profilurile acestor mici semizei hunedoreni , grupa 2011 ai celor de la MF Hunedoara:
Rareș BUTNARU – un junior promițător, cu multe valențe cerute la ora actuală în fotbalul modern, cu o bună perspectivă de creștere și dezvoltare. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care se face remarcat prin travaliul său deosebit, mai ales în zonele laterale, unde are un randament foarte bun pe ambele faze ale jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Luca BARNA – este un junior talentat, cu o perspectivă interesantă din punct de vedere sportiv, cu multiple resurse ce pot fi dezvoltate, printr-o pregătire susținută și prin răbdare. Un portar promițător, dominant în spațiul de joc, care se face remarcat prin intervențiile sale și prin dinamism.
Denis OPRIȘONI (2012) – un junior cu un foarte bun potențial, cu multe resurse, tehnice și mentale, ce-i vor permite, printr-o pregătire susținută, să dezvolte un trend ascendent înspre fotbalul de performanță. Un jucător polivalent, care se face remarcat – deocamdată, jucând la o categorie de vârstă mai mare – pe zonele laterale, acolo unde calitățile sale ajută mult la desfășurarea jocului echipei. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Eduard MATESCU – este un junior cu multiple calități, ce-l pot ajuta să progreseze și să dezvolte un parcurs interesant, în viitor, printr-o pregătire susținută, în fotbalul de performanță. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se remarcă prin pragmatismul de care dă dovadă în fața porții, în momentele importante ale meciului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Răzvan BALABAN – un junior înzestrat cu multe calități, tehnice și fizice, ce-i pot permite să se dezvolte, cu mai mult curaj și încredere în propriile forțe, și să performeze în fotbal. Un jucător cu profil defensiv, cu o foarte bună desfășurare a jocului și căruia îi place să-și îndeplinească cu brio rolul de fundaș.
Kevin HOROPCIUC – este un junior de reală perspectivă, unul din vârfurile generație sale, la nivel local și național, cu multiple calități, tehnice, fizice și mentale, ce-l pot ajuta să continue un trend ascendent în dezvoltarea sa fotbalistică. Un jucător polivalent, de zonă mediană, acolo unde calitățile sale multiple ies cel mai bine în evidență.
Darius PĂCURAR – este un junior competent, cu multe valențe mentale ce-l pot ajuta să progreseze, în viitor, spre cote bune de performanță. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, dar cu mult potențial pentru viitor, mai ales pentru fotbalul 11 vs 11.
Luca HENGHERIU – un junior dotat, cu foarte multe calități tehnice ce-l pot ajuta, printr-o pregătire mai serioasă și prin mai mult dinamism manifestat în joc, să performeze, în viitor, la un nivel ridicat. Un jucător cu profil ofensiv, care se face remarcat prin tehnica sa, prin calmul său în exprimare și prin viziune sa asupra desfășurării fazelor de joc.
Darius TOMA – este un junior interesant, cu mult potențial tehnic, care va avea o ascensiune remarcabilă în momentul în care își va întări valențele fizice și va căpăta mai multă încredere în propriile resurse evidente. Un jucător polivalent, dar care se manifestă cel mai bine, la ora actuală, în zona defensivă.
Teodor SZALAY – un junior destoinic, cu multe calități ce pot fi dezvoltate și cizelate, în continuare, printr-o pregătire riguroasă, și pot determina o ascensiune interesantă în viitor. Un portar care se face remarcat prin intuiția sa și prin curajul său, de multe ori debordant.
Alex BARTICEL – este un junior talentat, având un profil ofensiv, tehnic în regim de viteză, cu o lovire și control bun al mingii cu piciorul drept.
Vladimir CHIRICA – un junior cu profil defensiv, de picior stâng, tehnic, cu o bună lovire a mingii.
Aceștia au fost micii cavaleri ai celor de la MF Hunedoara despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!