Voința constă în A LĂSA lucrurile să se întâmple, de a amâna confortul unei plăceri, a unei lumi care nu vrem să se schimbe și pe care ne imaginăm c-o putem ține pe (un singur) loc. Dar a amâna nu înseamnă respingere sau reprimare sau abandonare, ci găsirea unei înțelegeri permanente a împlinirii. Măcar una dacă am pricepe, am fi…dincolo de limitele schimbării.
Schimbarea a dat naștere Timpului, care a construit repere și s-au numit Legende. Apoi, oamenii au coborât într-o realitate, pe care au început s-o creadă unică. Adevărul, însă, de puține ori s-a relevat, și doar atunci când am ales să înțelegem. Căci fiecare înțelege ceea i-a fost lăsat să priceapă, dar de ales, doar cei curajoși au fost ALEȘII și au mers (mereu) mai departe. Căci doar ei au ales să devină ALEȘI, nu altcineva.
Noi, cei cinci călători ai Vremurilor Noi, am ales să înțelegem viitorul de azi și să povestim, ca o mărturie a Schimbării, despre nașterea unei generații de semizei.
Suntem liniștiți de timpul umblat. Ne trecem, ca picăturile de lut, pe malul râului Gurghiu, afluent al Mureșului, spre vârful unui deal împădurit unde este încă Cetatea.
Cetatea se află la o înălțime de 500 m, dominând, și ACUM, din pietrele ei adânc rămase, Gurghiul. Aceste locuri au o istorie de aproape 1000 de ani, numele lor este de origine pecenegă, iar prima atestare documentară este plasată undeva în anul 1248, sub numele de Gurgen.
La poalele Munților Gurghiului, spiritele vechi au rămas sculptate într-un răsunet secular ridicat în pădurea de la Mociar, aici unde stejarii ne amintesc rădăcinile. Ne uităm, iar ei rămân, parcă timpul întreg, în fața noastră, ca o istorie de la nașterea primului strigăt și până la sfârșitul ultimului sunet.
La nord de Cetate, la poalele acesteia se află Castelul Rákóczi-Bornemissza, inițial construit ca un conac de vânătoare în stil renascentist, realizat în 1640, care mai apoi a suportat extinderi repetate în stil baroc.
Și chiar dacă Timpul Vechi este aici, din Poiana Narciselor un vânt al Schimbării aduce o primăvară eternă și simplă, Narcissus Stellaris – zâmbete divine care vin să (se) joace pe terenurile celor de la Atletic Kids Gurghiu. Sunt copiii care vor da numele lor Speranței și vor reuși să clădească ceea ce noi n-am putut (nici măcar) imagina.
Atletic Kids Gurghiu este un club inimos, înființat în septembrie 2011, și care a reușit în această perioadă, dintr-o arie restrânsă de selecție, dar înzestrată cu spirit sportiv, să ”producă” deja câțiva juniori de valoare, la nivel național. Aici îi putem enumera pe Bogdan CHIRTEȘ (Liga 3, Avântul Reghin), Lorand MENYHART (născut 2005, U Luceafărul Cluj), Răzvan GABOR (născut 2002, Liga 3, Avântul Reghin), Florin Dorin TODORAN (CFR 1907 Cluj), Marian ȘERBANATI (născut 2004, Liga 3, Avântul Reghin), Ionuț POPA (născut 2004, Liga 3, Viitorul Arad), Daniel TODORAN (născut 2005, U Luceafărul Cluj), Alexandru POP (născut 2005, Viitorul Arad). Doar din aceste nume importante, de juniori valoroși, putem spune că Gurghiu ar fi putut forma, teoretic, la ora actuală, o echipă puternică de Liga 2 sau 3.
Astăzi este ziua în care îi vom cunoaște pe viitori eroi mureșeni, pregătindu-se în aerul curat al copilăriei, Grupa 2011. O trupă care intră să joace până la capăt, indiferent de adversar sau de condițiile meteo sau de teren. O echipă bine închegată, cu multe nuanțe tehnice, care manifestă o atitudine curajoasă în teren, ambițioși, combativi și direcți…către poarta adversă.
Grupa a început să se formateze în 2016, pas cu pas, fără teamă să pășească într-o lume în care visul are șanse să câștige și să se transforme în realitate.
Team-ul este condus de Ovidiu MĂRGINEAN, un formator de cavaleri, în adevăratul sens al cuvântului. Un om care îi educă pe juniori cum să aibă atitudine în fața Succesului, ca o treaptă a civilizației, o cultură a manifestării curajoase și sincere.
Ovidiu MĂRGINEAN a început fotbalul, în 1982, ca junior al celor de la Avântul Reghin. Ca senior a jucat în Ligile Naționale 2, 3 și 4, la Avântul Reghin și Constructorul Reghin. A absolvit cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj și este licențiat UEFA A. Are o bogată experiență atât la nivel de seniori – unde a câștigat o Cupă a României, faza Mureș, și un loc 1 în Liga 4, cu A.C.S. MURESUL RUSII- MUNTI – precum și la nivel de copii și juniori – fiind Co-Fondator al proiectului Atletic Kids Gurghiu, Antrenor-Coordonator la nivel juvenil al proiectului, iar din 2019 este Președinte al clubului mureșan. Un antrenor curajos și valoros, care a demonstrat că se pot realiza lucruri minunate atunci când sunt făcute cu pasiune și cu spirit.
Team-ul 2011 a celor de la Atletic Kids Gurghiu a început să se facă remarcat din 2019, atunci când, prin jocul prestat, au apărut și primele rezultate notabile, din care vom enumera:
Loc 3 – Cupa Viitorul Năsăud -Feb 2019
Optimi de finala – Cupa CFR 1907 CLUJ-Apr.2019
Loc 1 – Grupa B Campionat AJF Mureș-Mai 2019
Loc 3 – Cupa Juniorul Cluj Napoca-iunie 2019
Loc 2 – Summer Kids Cup Eforie Nord -iunie 2019
Loc 4 – Vatra Dornei-iulie 2019
Loc 2 – Dracula-Heniu Cup Bundu Bârgăului (Bistrița)-August 2019
Loc 3 – GrandField Arena Tg Mureș-August 2019
Loc 2 – Fotbal la Infinit Târnăveni-August 2019
Calificare in primele 8 echipe – EON KINDER Tg Mureș – octombrie 2019
Loc 3 – Cupa Gh.Ene AJF Mureș – Octombrie 2019
Loc 1 – Campionatul U9, Seria 1, AJF Mureș – Noiembrie 2019
2020, anul debutului pandemiei de Covid 19,a stopat (oarecum) ascensiunea trupei, dar am notat, la începutul anului, două rezultate bune:
Loc 1 – Silver Cup Centrul de Sticla Tg Mureș – Februarie 2020
Loc 2 – Cupa Municipiului Reghin – Martie 2020
Acum este timpul să cunoaștem viitorul și să-I prezentăm pe minunații copii ai Gurghiului, frumoșii cavaleri mureșeni ai celor de la Atletic Kids:
Natalia MUNTEANU (2010) – este o junioare de perspectivă, cu multe resurse, tehnice și fizice, care o pot ajuta să evolueze, în viitor, spre cote înalte, la nivel național și european. O jucătoare polivalentă, cu accente ofensive, care se face foarte repede remarcată prin forța și prin tehnica sa, precum și prin dinamismul de care dă dovadă pe parcursul jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Ionuț Raul MOLDOVAN – un junior promițător, cu multe calități, tehnice, fizice și mentale, cerute la ora actuală în fotbalul modern de performanță. Un jucător (ultra)polivalent, care se face remarcat prin travaliul său debordant și prin lejeritatea în exprimarea din teren. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Adrian TOCACI – este un junior cu multiple calități, ce-i vor permite, în viitor, printr-o pregătire susținută și prin răbdare, să ajungă la un grad ridicat de competitivitate și chiar să se afirme la nivel național. Un portar talentat, cu mult curaj în exprimare, fără teamă sau trac, deosebit de atent la detalii, manifestând un dinamism specific postului pe care joacă.
Raul CHIRTEȘ – un junior competent, cu multiple resurse ce-l pot ajuta să progreseze, în continuare, printr-o pregătire susținută și printr-un curaj mai accentuat. Un jucător cu profil defensiv, dar care are resurse să se poată transforma într-unul polivalent, mai ales în momentul în care va dezvolta partea ofensivă.
Raul BLAGA – este un junior talentat, cu foarte bune aptitudini, având șanse să poată accede – dacă ar avea mai mult curaj în dueluri și încredere în propriile resurse evidente – înspre zone înalte de performanță. Un jucător polivalent, care se remarcă prin lejeritatea cu care joacă și prin viziunea sa de ansamblu asupra jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Marian KOVACS – un junior măiestrit, de reală perspectivă, cu multe calități tehnice ce-i pot permite să performeze, în viitor, la un nivel foarte ridicat. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se face ușor remarcat prin modul său de exprimare în teren, complex și talentat, lejer și motric în desfășurare.
Tünde VARGA – este o junioare destoinică, curajoasă, dispusă în permanență să aplice cu plăcere procedee și tehnici noi învățate la antrenamente. O jucătoare cu profil defensiv, curajoasă, care atunci când este în teren se descurcă bine, ajutându-și echipa, de fiecare dată. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Rareș TRÂMBIȚAȘ – un junior dotat, având multe caracteristici tehnice ce-l pot ajuta să dezvolte o traiectorie ascendentă în fotbalul de calitate. Un jucător polivalent, de zonă laterală, deocamdată, acolo unde se remarcă prin calitățile sale fotbalistice.
Ștefan BLOJ – este un junior capabil, de picior stâng, cu resurse ce-i permit să evolueze, în viitor, printr-o pregătire susținută și prin răbdare, spre un nivel bun de competitivitate. Un jucător cu profil defensiv, util în angrenajul echipei, mai ales în zonele laterale, acolo unde are cel mai bun randament.
Rareș DAN – un junior interesant, cu multe calități pe care încă nu are curaj să și le pună în evidență, dar care pot fi un punct de plecare înspre o perioadă sportivă de calitate. Un portar introvertit, care ar putea fi o surpriză plăcută, în viitor, mai ales când va căpăta încredere și energie în propriile resurse.
Aceștia au fost o parte din semizeii mureșeni de la poalele Gurghiului despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!