Limitele sunt cele care (ne) dau un sens. Ne putem opri în ele sau le putem depăși. Totuși, paradigma limitelor este doar o mică parte din lungul drum al schimbării. Putem forța bariere noi, într-o expansiune limitată, stabilind noi hotare, sau ne putem re-vărsa peste limite, chiar peste infinit putem trece, și atunci TOTUL (re)devine posibil.
Le putem privi de jos sau de sus, depinde de alegerea înțelegerii noastre. Iar fiecare înțelege (limitat) ceea ce i-a fost lăsat să priceapă. De aceea, oricât de limitați am fi, putem alege condiția de a ne auto-depăși, pentru că avem capacitatea (fluidă) de a trece ”peste”, mergând sau curgând (mereu) mai departe, revărsându-ne într-un ocean de situații noi (posibile și imposibile).
Iar noi, cei cinci călători ai acestor vremuri noi, am ales să venim, de pretutindeni, ACUM și să povestim, ca o mărturie a schimbării dincolo de limite, despre nașterea unei generații de semizei.
Suntem în București și suntem atenți la fiecare pas. Aici este mereu pâclă sau mult praf se așază prea repede peste oameni; azi ești văzut, mâine nu te mai privește nimeni. O metropolă în care numărul mașinilor este mai mare decât cel al oamenilor și al furnicilor…la un loc.
Astăzi, ne întoarcem în viitor și ne ridicăm privirea către noile stele. Bine măcar că se mai vede cerul…printre voaluri de ceață. Obosiți de drumurile neamului în care umblăm, ne așezăm să înțelegem speranțele cum (mai) răsar din umbra istorie.
Vedem la antrenamente, bucurându-se de joc, dar atenți la drumul succesului ce urmează, grupa 2010 a celor de la New Stars. Un team cu zâmbetul pe buze, condus de legendarul Petre MARIN și de Răzvan IONESCU, un cuplu de antrenori-formatori ce se completează, în permanență și reciproc, pentru a continua frumoasa poveste a fotbalului juvenil, făurar de noi istorii.
Despre Petre MARIN putem scrie un roman, dar o să ne limită la a prezenta doar câteva repere din activitatea sa sportivă.
A început fotbalul în 1980, la vârsta de 7 ani, la Sportul Studențesc ca portar. A ajuns jucător de câmp în urma unei fracturi a mâinii suferite la un turneu. De menționat că, în afară de fotbal, Petre MARIN a mai practicat și boxul.
A debutat la seniori la vârsta de 20 ani, pe 24 octombrie 1993, într-un Sportul Studențesc – FC Inter Sibiu. Au urmat 9 ani la FC Național, între 1995 – 2004, acolo unde a cunoscut afirmarea la nivel național. Apogeul carierei sale l-a avut la Steaua București, între 2004 – 2010, făcând parte din ultima generație de fotbaliști români care au performat cu echipe din țară la nivel european. În aceeași perioadă a fost convocat de 9 ori la echipa națională a României, jucând împotriva unor adversari de calibru precum Olanda (in 2005), Spania (în 2006), Turcia și Germania (în 2007). Pe 29 martie 2006 a primit Medalia ”Meritul Sportiv” clasa a-II-a cu o baretă din partea președintelui României, domnul Traian Băsescu. Și-a încheiat cariera în 2011, la Concordia Chiajna, la 38 ani, după 31 ani de jucat fotbal, din care 18 la nivel înalt și foarte înalt.
A jucat 468 de meciuri, clasându-se pe locul al 6-lea în topul jucătorilor cu cele mai multe meciuri în prima divizie. Are în palmares 2 titluri de campion național al României (2005 și 2006), o supercupă a României (2006), o semifinală a Cupei UEFA (2006) și 14 prezențe în grupele UEFA Champions League, toate cu Steaua București.
Un om dedicat fotbalului, care nu a încercat să păcălească acest sport. După ce și-a încheiat activitatea de fotbalist, a luat-o de la capăt, pas cu pas, construind, alături de Sorin GHIONEA, Gigel GHEORGHE și de alți oameni minunați și pricepuți, o entitate sportivă care-l reprezintă, bazată pe câteva principii simple, dar solide, care pot formata, în timp, caractere puternice, așa cum este și va rămâne Petre MARIN, un luptător care a cunoscut succesul, a făcut istorie și care, în continuare, transmite succesul viitoarelor istorii.
Răzvan IONESCU este, ca și colegul Petre MARIN, un fost junior al Sportului Studențesc – club care, iată, nu numai că a fost o importantă pepinieră de jucători, dar și de viitori formatori de valoare. La seniori a activat la Rocar București și Progresul București, perioadă care i-a oferit o experiență sportivă deosebită, din ea extrăgând, mai târziu, înțelegerea și transmiterea unor principii solide legate de joc și de atitudine fotbalistică.
Răzvan IONESCU este antrenor la New Stars Football Club din anul 2016, are Licența UEFA B și este absolvent licențiat al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Ecologice. Un antrenor care pune accent pe dezvoltarea individuală a juniorului în contextul formării și desfășurării unei echipe.
Grupa 2010 continuă, în mod firesc, linia de formare a celor de la New Stars și confirmă principiile de creștere a jucătorilor în cadrul echipelor. Stilul inconfundabil al clubului bucureștean îl poți (re)găsi de la grupele mici, elaborându-se, treptat, spre grupele de vârstă din ce în ce mai mare. Nimic nu se pierde pe drum, iar modul de afirmare al jucătorilor este unul cât se poate de natural și surprinzător de performant. De fapt, la New Stars putem găsi, la orice grupă, aceleași principii unitare de desfășurare a ansamblului de joc, ceea ce-i conferă acestui proiect un mare plus față de majoritatea cluburilor din București, unde nu există așa ceva.
Grupa 2010, un team cumva restrâns numeric, dar cu mult potențial, este una dintre echipele de top din capitală. De altfel, ea este, la acest an de vârstă, ocupanta locului 3 al ultimului campionat oficial AMFB, cea mai valoroasă competiție la nivel național din toate campionatele de acest gen din România.
Din micul palmares al noilor stele bucureștene, pe lângă performanța mai sus menționată, putem aminti un loc 1, în 2018, la Slatina Juniors Cup și un loc 3, în 2019, la Sparta Winter Cup, precum și participarea la numeroase turnee de valoare, locale și naționale.
Dar să urmărim și să vedem, pe cerul noilor istorii, care sunt noile stele ce vor apărea în curând:
Bogdan ILIE – este un junior de reală perspectivă, cu multe resurse, fizice, tehnice și mentale, ce-i vor permite să performeze, în viitor, printr-o pregătire susținută, la un foarte înalt. Un jucător de excepție, cu profil ofensiv, un vârf al generație sale, la nivel național, care se remarcă prin tehnicitatea sa deosebită și prin mentalitatea sa de învingător. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Luca BUZDUGAN – este un junior promițător, cu multe valențe, fizice și mentale, care sunt foarte căutate în fotbalul modern, de nivel înalt. Un jucător polivalent, tipul de mijlocaș box to box, cu abilități atât fizice cât și tehnice, fiind eficient atât pa faza de apărare cât și pe cea de atac.
Andrei OGLINDĂ – este un junior cu un bun potențial sportiv, care are posibilitate, printr-o pregătire susținută, să performeze în fotbal. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care se face remarcat prin progresia sa în joc și în pregătire. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Rareș ȘERBAN – este un junior talentat, având o amplă perspectivă pentru a performa, în viitor, prin pregătire și răbdare, la un nivel înalt. Un jucător polivalent, cu o foarte bună desfășurare pe ambele faze atât de atac, cât și de apărare, – mai ales în zonele laterale – precum și un simț aparte al golului.
Eric PÎRVU – este un junior abil, cu multiple resurse ce-l vor ajuta să poată performa la un nivel ridicat, în viitor, dublate de o încredere de sine mai accentuată. Un portar interesant, care-și face treaba foarte conștiincios atunci când este în joc.
Patrick COSAC – este un junior cu multiple calități, fizice și mentale, ce-l pot ajuta în dezvoltarea unui parcurs interesant în fotbalul de performanță. Un jucător polivalent, cu accente defensive, având un joc eficient în exprimare, mai ale în zonele laterale, acolo unde aportul său calitativ ajută echipa în desfășurare.
Andreas LUPU – este un junior măiestrit, cu multiple calități, tehnice și fizice, ce-l vor ajuta să performeze, în viitor, la un nivel ridicat. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care are o contribuție majoră la desfășurare jocului echipei, mai ales în zona mediană și în atac, acolo unde calitățile sale ies în evidență cel mai pronunțat. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Darius FLOREA – este un junior capabil, cu multe resurse ce-l pot ajuta, în viitor, prin pregătire și cu răbdare, să poată performa la un nivel ridicat de competitivitate. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, având o bună desfășurare în zona mediană, dar și în atac.
Dragoș COLFESCU – este un junior interesant, cu multiple resurse, fizice și tehnice, ce-l vor ajuta, în viitor, printr-o pregătire susținută, să performeze. Un portar impunător, cu o alură impresionantă, care se remarcă prin stilul său de joc.
Ștefan BELDIE – este un junior competent, cu multe resurse, fizice și tehnice, ce-l pot ajuta în dezvoltarea unui trend ascendent în fotbal. Un jucător polivalent, cu accente defensive, cu o bună reprezentare în zona mediană, dar și în apărare.
Bogdan PANTAZI – este un junior destoinic, cu resurse sportive ce-i pot permite să țintească, în viitor, printr-o pregătire susținută, spre cote înalte de competitivitate. Un portar cu multe calități, pe care știe să și le scoată în evidență atunci când este în meci.
Filip ALEXE – este un junior dibaci, cu un potențial sportiv ce ar putea fi dezvoltat, printr-o pregătire serioasă și susținută, spre nivele ridicate de competitivitate. Un jucător cu accente ofensive, care se face remarcat prin plăcerea de a juca.
Cezar BOJIN – este un junior vrednic, care are șanse să-și construiască o frumoasă traiectorie în fotbalul competitiv. Un jucător polivalent, cu accente defensive, cu un bun randament pe zonele laterale, acolo unde calitățile sale ajută echipa în desfășurarea jocului.
Alexandru ISPAS – este un junior interesant, care are posibilitatea, printr-o pregătire susținută și cu răbdare, să progreseze în continuare și să devină un jucător de nivel bun în fotbalul 11 vs 11. Un jucător polivalent, care își caută încă expresivitatea și care are resurse interne pentru a surprinde, în viitor, mai ales pe suprafețe mari de joc.
Aceștia au fost o parte din semizeii de la New Stars Football Club despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!