• 4 decembrie 2023
  • Last Update 31 octombrie 2023 6:40 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (48) – Oltenia Râmnicu Vâlcea, grupa 2011

Cronicile Sfinxului (48) – Oltenia Râmnicu Vâlcea, grupa 2011

Până ACUM, am înțeles lumea precum o trecere, naturală, firească, în care ne obișnuisem să ”ardem” etapele întru formare și evoluție. De ACUM, aceste etape vor fi ”inundate”, vor trece dintr-una într-alta, completându-se la toate nivele, până sus, înălțându-ne și cuprinzându-ne, unul către celălalt, în sinea fiecăruia și în înțelegerea colectivă. O continuă curgere de informații, atotcuprinzătoare, amestecându-se și dând naștere unor noi percepții, vălurind în Univers ca un altfel de înțeles – un mai-mare-înțeles, până când vom deveni un meta-înțeles.

 

Sunetul va putea naște culoare, iar cuvântul se va dezbrăca de formă și va fi mai simplu de transmis. Semnele nu vor mai suferi de greutatea atracției și se vor contopi în aerul liber al ființării. Vom trece altcumva, revenind ACUM pentru a povesti celor aleși, ca o mărturie a Schimbării, despre nașterea unei generații de semizei.

 

 

Am reușit. Am reușit să ieșim din spațiul limitelor noastre călătoare și am coborât pe acest tărâm peste care, cândva, pașii noștri lăsau, întipărite într-un pământ elastic, primele urme. Cerul de atunci era îngreunat de valurile leneșe ale norilor, iar lumea era un mediu păstos, cu o lumină difuză, parcă rece și grea, strămutându-se neverosimil de încet dintr-un orizont în altul.

 

Ne-am uitat și am încercat să ne adaptăm noii înțelegeri. Locul era deschis, iar clipele purtau în ele un prezent al miracolelor. Am pornit să re-cunoaștem unul dintre cele mai vechi orașe domnești din Țara Românească  (Râmnic de pe Olt) și primul județ atestat documentar din România (Vâlcea). Râmnicu Vâlcea este numele actual al unor locuri care au vechime de peste 2000 de ani, aici unde romanii au construit cetăți (castre) durabile care prin vestigiile lor atestă continuitatea de veacuri a așezării. Orașul scăldat de apele bătrânului Alutus este o veche așezare venită din umbra timpului, istoria sa milenară fiind atestată de săpăturile arheologice găsite în cartierele Valea Răii și Stolniceni.

 

Astăzi vom cunoaște  grupa 2011 a celor de la Oltenia Râmnicu Vâlcea. O trupă cu sânge latin, clocotind de personalitate și de fotbal, greu de strunit, manifestând o bucurie a jocului și a spectacolului, specifică marilor artizani din acest minunat sport. Creativi și dornici de joc, dinamici în desfășurare, grupa 2011 vâlceană este una dintre cele mai frumoase echipe din România, la acest nivel de vârstă.

 

Oltenia Râmnicu Vâlcea este un proiect tânăr în peisajul fotbalului românesc, continuatoare a ASC Sarmi Getica Râmnicu Vâlcea înființat în anul 2014/2015. Un club care-și propune să implementeze metode și principii moderne de joc, într-o lume în care glezna fină oltenească se împletește cu rigurozitatea nemțească, ca-ntr-o poveste de primăvară. Putem vorbi de un Dortmund Oltenesc, păstrând culorile, dar și proporțiile. Un club care adună, la ora actuală, peste 100 de copii legitimați, dispuși în 8 grupe de vârstă.

 

Echipa grupei 2011 a început să se formeze la sfârșitul anului 2015 și prima jumătate a anului 2016, perioadă în care micii vâlceni au intrat, cu dreptul am spune, în fantastica lume a fotbalului. Sunt minunați și continuă să minuneze, la rândul lor, lumea.

 

Trupa este condusă și îndrumată de Laurențiu MIHĂILĂ, un antrenor cu experiență, cunoscător al fenomenului și al diverselor tipologii de jucători. A reușit, în scurt timp, să formateze un cadru optimi de desfășurare al ideilor sale și să aducă sub culorile acestui proiect mulți copii talentați.

 

Laurențiu MIHĂILĂ

 

Laurențiu MIHĂILĂ a început fotbalul și s-a format la Chimia Râmnicu Vâlcea. A jucat, a antrenat – și chiar a condus ca președinte – la Tineretul Râmnicu Vâlcea și Cozia Călimănești. Ca jucător a fost medaliat cu bronz la prima ediție a Campionatului Național De Futsal din România, cu echipa Frăția Râmnicu Vâlcea. Este licențiat UEFA C și are un uriaș bagaj de resurse, dobândite sau native, ce-i permite să transmită și să imprime tinerilor jucători o direcție corectă de formare și de dezvoltare. Un antrenor cu metode proprii, deschis , în permanență, noilor idei, adaptând cu ușurință exerciții moderne de antrenament.

 

Grupa 2011 a celor de la Oltenia Râmnicu Vâlcea a obținut de-a lungul timpului, rezultate din ce în ce mai bune, ultima lor ”ispravă” oficială  fiind locul 1, în ediția 2019-2020, a Campionatului AJF Vâlcea, la nivelul lor de vârstă.

Din palmaresul lor, mai putem enumera câteva repere:

 

2018

Loc 2 – Turneu Mangalia Summer Cup

Loc 2 – Turneu Severin

Loc 3 – Turneu București

 

2019

Loc 1 – Turneu Severin

Loc 1 – Turneu Novaci

Loc 1 – Turneu Vâlcea

 

2020

Loc 3 – Cupa Oltenia Boromir

 

E timpul ACUM, să cunoaștem talentata echipă de juniori 2011 a Dortmundului Oltenesc, Oltenia Râmnicu Vâlcea:

 

Andrei LAZĂR – este un junior de reală perspectivă, cu un foarte bun potențial, tehnic, mental și fizic, ce-i vor permite, în viitor, printr-o permanentă pregătire și cizelare, să performeze la nivel înalt. Un jucător polivalent, care dă echilibru și consistență ansamblului echipei, având un foarte bun randament în zona mediană, dar care are o excelentă exprimare și-n zonele laterale.

 

Andrei LAZĂR

 

Patrick ZĂVOI – un junior promițător, cu un foarte bun potențial, tehnic, fizic și mental, ce-l poate ajuta să dezvolte o carieră interesantă în fotbalul competitiv. Un jucător polivalent, remarcabil și decisiv în ansamblul de desfășurare al echipei, cu foarte multe resurse cerute în fotbalul modern.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Patrick ZĂVOI

 

Albert MOCANU – este un junior talentat, care ar putea dezvolta o traiectorie ascendentă înspre fotbalul de performanță. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se face remarcat prin personalitatea sa și prin driblingurile sale.

 

Albert MOCANU

 

Yannis DEACONU – un junior de perspectivă, cu multe calități, fizice și mentale, ce-i vor permite, în viitor, printr-o pregătire continuă și prin răbdare, să poată performa în fotbalul de calitate. Un jucător cu profil ofensiv, dar care are resurse să se poată transforma, mai ales la fotbalul 11 vs 11, într-unul polivalent, având o exprimare curajoasă în teren, cu multe valențe pozitive. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Yannis DEACONU

 

Alexandru STANCA – este un junior cu multiple calități, ce-l pot ajuta să evolueze spre cote înalte de performanță în fotbal. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care se face remarcat, cu precădere, în zonele laterale, acolo unde calitățile sale complexe ajută mult desfășurarea jocului echipei.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Alexandru STANCA

 

Albert CIOBANU – un junior deosebit, cu o deosebită creștere evidentă în ultima perioadă, care are resurse, mentale și fizice, să poată evolua, în continuare, spre un nivel ridicat de competitivitate. Un jucător polivalent, care poate juca, la fel de bine, pe orice post, mai ales în sistemul defensiv, atât în zona centrală, cât și în zonele laterale.

 

Albert CIOBANU

 

Mateo BURCEA – este un junior interesant, cu resurse, fizice și mentale, ce-l pot ajuta, în viitor, printr-o pregătire permanentă și prin răbdare, să performeze în fotbal. Un jucător cu profil defensiv, care se remarcă prin disciplină și prin seriozitatea de care dă dovadă în ansamblu de desfășurare al jocului.

 

Mateo BURCEA

 

Andrei COSMULETE – un junior capabil, cu un bun potențial ce-l poate ajuta în creionarea unui parcurs interesant în fotbal. Un jucător cu profil defensiv, dar care are resurse să dezvolte, în timp, o polivalență specifică fotbalului modern.

 

Andrei COSMULETE

 

Sebastian CÎRSTINOIU – este un junior competent, cu multe valențe, fizice și tehnice, ce-i pot permite să evolueze, cu mai mult curaj în propriile resurse evidente, spre un nivel ridicat de performanță. Un jucător polivalent, care poate evolua pe foarte multe posturi, în funcție de desfășurarea jocului, și care are capacitatea de a găsi soluții de exprimare ingenioase și eficiente.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Sebastian CÎRSTINOIU

 

Eric LAZĂR (2012) – un junior măiestrit, cu un potențial dinamic și expansiv, având multe caracteristici ce-l pot ajuta, în viitor, să evolueze spre fotbalul de performanță. Un jucător cu profil ofensiv, deocamdată, care caută în permanență să-și adapteze aptitudinile evidente în duelurile cu adversari mai mari de vârstă.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Eric LAZĂR (2012)

 

Alexio NEACȘU – este un junior vrednic, cu un parcurs interesant și care are șanse să performeze, în viitor, printr-o pregătire susținută, la un nivel ridicat de competitivitate. Un jucător polivalent, cu accente defensive, cu un foarte bun randament în zonele laterale, acolo unde își poate pune în evidență calitățile.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Alexio NEACȘU

 

David TUFEANU – un junior interesant, care ar avea șanse, printr-un dinamism mai amplu manifestat și mai multă încredere în propriile resurse, să evolueze la un nivel ridicat de competitivitate. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, dar care are suficiente valențe pentru a face față, la fel de bine, și pe fază defensivă.

 

David TUFEANU

 

Darius TÎLCIU – este un junior destoinic, cu multe resurse, mentale și fizice, ce-i permit să evolueze, printr-o pregătire susținută, către înalta performanță. Un jucător cu profil defensiv, util în angrenajul de desfășurare al echipei. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Darius TÎLCIU

 

Denis VLAD – un junior competent, care are șanse, în viitor, cu mai multă răbdare și printr-o pregătire susținută, să poată performa la un nivel ridicat. Un jucător polivalent, cu accente defensive, având un bun randament în zonele laterale, acolo unde calitățile sale ies în evidență. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Denis VLAD

 

David DEDIU – este un junior capabil, care ar putea, printr-o pregătire laborioasă și printr-o implicare susținută, să dezvolte un trend ascendent către zone înalte de competitivitate. Un junior polivalent, cu accente defensive, care poate activa atât ca fundaș, cât și în zona mediană.

 

David DEDIU

 

Alexandru I. STANCA – un junior interesant, cu multe calități care, dezvoltate și cizelate, pot formata profilul unui jucător de calitate pentru fotbalul 11 vs 11. Un jucător polivalent, cu un potențial în plină dezvoltare și care reprezintă o perspectivă pentru jocul pe spații mari.

 

Alexandru I. STANCA

 

Mihnea IDU – este un junior îndemânatec, putând avea o perspectivă interesantă, în viitor, printr-o organizare și cizelare mai atentă a propriilor resurse evidente. Un jucător cu profil defensiv, dar care ar avea posibilitatea să dezvolte, în timp, o structură mai amplă, polivalentă.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Mihnea IDU

 

Albert PETRICĂ – un junior vrednic, care încearcă să progreseze și să ajungă la un nivel optim de desfășurare. Un jucător cu profil defensiv, jucând de cele mai multe ori pe postul de fundaș.

 

Albert PETRICĂ

 

Aceștia au fost o parte din semizeii olteni din Râmnicu Vâlcea despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *