• 20 aprilie 2024
  • Last Update 19 aprilie 2024 10:03 PM
  • Bucuresti

Simply the best (3)

Simply the best (3)

Unul dintre cele mai importante instrumente întru disciplină este AMÂNAREA SATISFACŢIEI.

A amâna satisfacţia este un proces de programare a durerii şi a plăcerii, astfel încât plăcerea să sporească prin întâlnirea şi trăirea mai întâi a durerii şi prin depăşirea ei.

 

Când părinţii fac lucrurile înt-un anumit fel, pentru copii acela este felul în care ele trebuie făcute.

Dacă părintele este o persoană care nu ştie şi nu poate să se stăpânescă să-şi amâne satisfacţia, atunci copilul va fi „modelat” după chipul acestuia.

 

Fotbalul necesită disciplină. Disciplina riguroasă cere timp. Calitatea disciplinei oferite de părinţi este superioară, constituie baza.

 

Atunci când copiii ştiu că sunt apreciaţi, când se simt cu adevărat apreciaţi în adâncul lor, atunci se simt importanţi. Sentimentul de a fi apreciat este esenţial pentru sănătatea mentală şi este o piatră de temelie pentru (auto)disciplină, pentru că atunci când cineva se consideră pe sine însuşi valoros, acel cineva va avea grijă de sine însuşi în toate felurile pe care le consideră necesare. (Auto)disciplina înseamnă grija de sine.

 

Pentru a dezvolta la copii capacitatea de a amâna satisfacţia, este necesar ca ei să aibă modele de autodisciplină, sentimentul propriei valori şi, într-o oarecare măsură, încredere în siguranţa propriei existenţe.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *