• 20 aprilie 2024
  • Last Update 19 aprilie 2024 10:03 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (9) – Unirea 04 Slobozia, grupa 2010/2011

Cronicile Sfinxului (9) – Unirea 04 Slobozia, grupa 2010/2011

Timpul e construit din Legende, iar oamenii din cuvânt sunt plămădiți să aducă rod. Acolo unde oamenii nu mai au cuvânt, nici Schimbarea nu apare, nici Binele nu se ivește, iar Lumea devine un concept plin de suspiciune și de ură.

Între mit și realitate este doar o diferență de interpretare și, de multe ori, de voință. Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, iar poveștile noastre sunt doar o Bună Vestire a nașterii unei generații de semizei.

 

 

Călătoria noastră s-a oprit, pentru o clipă, în același loc din mijlocul Bărăganului, în orașul unde Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril încearcă să aducă lumina și cuvântul oamenilor. Slobozia este un oraș cu multe rădăcini, care încă mai așteaptă să răsară trunchiuri de stejari.

Iar din această așteptare, iată, vântul Schimbării bate la porțile orașului! Trebuie doar să deschidem ușile.

 

Din prag, revedem Unirea 04 Slobozia, club cu care ne-am mai întâlnit de-a lungul călătorie noastre și despre care am vestit lumii. Suntem bucuroși să vedem că mai există Speranță și Dorință, ascunse undeva în adâncul fiecăruia, că se naște, între atâtea greutăți și ruine, o echipă de copii formidabili, grupa de juniori U10.

 

Cel care a fost menit să îndrume primii pași ai acestor muguri de Soare Nou, grupa 2010/2011, este antrenorul Laurențiu Adrian CRISTEA, licențiat B UEFA, fost mijlocaș central al Unirii Slobozia, care a activat în ligiile 2 și 3. A mai jucat la Laminorul Roman , C.S.M Medgidia , Altay Constanța și Petrolul Barca.

 

Ca antrenor la echipe de seniori, Laurențiu Adrian CRISTEA a pregătit pe Unirea Slobozia (din 2018, din postura de secund – unde a câștigat și o Cupă a României, faza județeană, cu echipa a doua) și pe Recolta Gheorghe Doja (4 sezoane), iar din postura de antrenor de juniori a câștigat cu Unirea Slobozia Campionatul de juniori U13 și U17.

 

Laurențiu Adrian CRISTEA

 

Laurențiu Adrian CRISTEA este un antrenor serios, un spirit devotat acestui sport și deosebit de atent la TOT ceea ce vine din Lumea Fotbalului. Un antrenor conectat la spiritul  de luptător, un caracter puternic, care a dovedit că acest sport, în acest spațiu al Unirii Slobozia, este a doua sa familie. O familie pe care acum, în deplinătatea forțelor sale, o susține și încearcă s-o ridice la un nivel mult mai înalt. Un antrenor ferm și empatic, care dăruiește micilor semizei, din harul său – în afară de lovirea mingii, lupta cu adversarul sau așezarea în teren -, cum să fie ambițioși, să respecte și să fie înțelepți. Îi modelează să fie Puternici. Până la capăt.

 

Grupa 2010/2011 este una dintre cele mai bune grupe ale Unirii 04 Slobozia. Am putea spune că se va transforma în ”vârful de lance” al clubului, o generație care poate scrie o nouă istorie.

 

În 2019, echipa a obținut 2 titluri de Campioană Județeană la juniori U9 și U10, locul 1 la Turneul Ialomița Youth Cup, locul 1 la Cupa Speranței Slobozia, locul 1 la Winter Kids Cup Ploiești și 3 ”medalii de bronz” la alte turnee (Memorialul Zoltan David Galați, Winter Cup Kids Ploiești U9 și Cupa Acerbis Călărași)

 

O echipă preocupată să crească, să învețe lucruri noi și să-și depășească limitele. Un team cu altfel de atitudine, amplă, optimistă, încărcată cu mult curaj și combativitate, pe care îi vom cunoaște acum:

 

Luca MOCANU (2010) – unul dintre cei mai promițători juniori ai generației sale, la nivel național. Un player cu aptitudini de lider, un căpitan în teren, dar și în afara lui, conștiincios și foarte tehnic. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Luca MOCANU

 

Rareș DUMITRU (2011) – un junior cu multe calități sportive, pe care le manifestă de la această vârstă. un golgheter ambițios, serios în tot ceea ce face atât la antrenamente, cât și la meciuri, ingenios și responsabil.

 

Rareș DUMITRU

 

Matei MORARU (2010) – un junior de perspectivă, cerebral, cu o intuiție extraordinară a jocului. Un jucător tehnic, sigur pe sine, unul dintre pasatorii pe care jocul echipei se bazează.

 

Matei MORARU

 

Vlad TÂRLĂ (2010) – un junior cu un bun potențial fizic , dispus la efort susținut, ambițios, inteligent și receptiv, foarte determinat și muncitor.

 

Vlad TÂRLĂ

 

Ștefan OLOERIU (2010) – un junior foarte atent, empatic în caracter, un fundaș concentrat în permanență la joc.

 

Ștefan OLOERIU

 

Din lot mai fac parte și alți juniori de perspectivă, care au contribuit la bunele rezultate ale grupei de până acum:

 

Denis SLOBOZEANU (2010)

 

 

Nicolas PÂRVU (2010)

 

 

Andrei TAȘCU (2011)

 

 

Andrei ȘINCAN (2010)

 

 

Cristian TĂBÎRCĂ (2011)

 

 

Andrei SUCEVEANU (2010)

 

 

Ștefan BĂDESCU (2011)

 

 

David DRAGOMIR (2010)

 

 

Albert MOISE (2011)

 

 

Rareș GHICA (2010)

 

 

Damian NEAGU (2011)

 

 

Gabriel PANAIT (2010)

 

 

Mathias OJOC (2011)

 

Vom mai trece și vom mai povestii despre acestă grupă. Cu siguranță, această echipă de juniori va ieși din zona performanței zonale și va încerca să urce pe culmile recunoașterii naționale. Are potențial și calitate.

 

Aceștia au fost micii semizei de la Unirea 04 Slobozia despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *