• 13 iunie 2024
  • Last Update 25 mai 2024 9:30 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (8) – CS Luceafărul 2010 Cluj, grupa 2011

Cronicile Sfinxului (8) – CS Luceafărul 2010 Cluj, grupa 2011

Timpul e construit din Legende. Când Timpul nu mai are Legende, ne pierdem într-o realitate a lui nicăieri și într-un niciunde rămânem închiși fără să mai putem înainta.

Între mit și realitate este doar o diferență de interpretare și de gândire. Ca să putem înțelege ceea ce găsim, ceea ce avem deja, e nevoie să simțim ceea ce căutăm; iar această căutare o putem gândi (doar) cu sufletul.

Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, iar poveștile noastre sunt doar o mărturie a nașterii unei generații de semizei ai Noului Timp.

 

 

E noapte când am ajuns aproape de Castrum Clus. Ne-am amintit că în limba latină cuvântul Clusa înseamnă închis și ne-am apropiat mai intens de acest loc ferecat al Timpurilor. Nu ne-a fost teamă să ne apropiem; până la urmă, sufletul e cheia OMULUI care dorește să pătrundă în Lumea Lumilor.

 

În aceste vremuri, Clujul se deschide. Din vârful Măgura Sălicei, vedem Lumina Noului Oraș și ne îndreptăm către Ea, precum fluturii din întuneric.

 

Ajungem în locurile Mărăștiului, cartierul din care înfloresc semizei. Soarele răsare în locul cu Farmec al bazei de pregătire al celor de la Luceafărul 2010 Cluj. Chiar dacă, deocamdată,  juniorii nu se mai pot antrena împreună, spiritele lor le-am regăsit pe teren, pregătindu-se în continuare.

 

Ne-am reîntâlnit cu antrenorul Adrian TRUȘCĂ, mentorul acestor mici semizei ai grupei 2011, cel care se menține tânăr prin TOT ceea ce oferă acestor minunați copii. Fotbalul jonglat cu PASIUNE, este darul său primit și oferit lumii.

 

Adrian TRUȘCĂ

 

Pentru cei care încă nu-l cunosc, menționăm că Adrian TRUȘCĂ este un fost fotbalist de nivel național, cu peste 400 de meciuri jucate la nivelul ligiilor 1,2 și 3, la echipe precum Universitatea Cluj sau CFR Cluj, care a activat în teren până la vărstă de 49 de ani, Un antrenor special, licențiat B UEFA și absolvent al  Institutului de Educație Fizică și Sport din Cluj, care din postura de  antrenor-jucător a celor de la Dacia Felix Cluj Napoca (Selecționata Naționala a Avocaților) – alături de bunul său camarad, Călin BUDIȘAN, sub atenta îndrumare a Maestrului Emerit Dragoș COJOCARU – , în perioada 2004-2018, a fost de două ori vicecampion mondial și o data a obținut locul 3 la Campionatul European.

 

Grupa 2011 a celor de la Luceafărul 2010 Cluj s-a născut și crește sub deviza clubului ”PRINDE PASIUNE”, un motto dinamic, esență a unei performanțe în sine, dincolo de pragmatismul la care ne raportăm atât de des și atât de nefast. Căci Performanța nu are vârstă, are doar eroi. Și atât.

 

Împreună, acești minunați copii reușesc să crească, să învețe, să deprindă taine și să descopere lucruri noi și magice. O echipă care este preocupată de joc, de frumusețea și culoarea din teren, de execuții și faze create din imaginație și muncă.

 

În anul 2019, grupa 2011 a celor de la Luceafărul 2010 Cluj a reușit să câștige 2 turnee importante, la nivel național (Turneul Centenar organizat de Academia  U Luceafărul Cluj și Transilvania Football Festival) și să obțină clasarea pe locul 3 la alte 2 turnee naționale puternice (Cupa Eon-Kinder Sg. Mures și Brasov Indoor Cup).

 

În 2020, au apucat să joace două finale, una mare și una mică, la 2 mari turnee naționale (Kinder Sport Vision Bucuresti – unde au obținut locul 2- și Brasov Indoor Cup – unde au ocupat locul 3).

 

Micuța și inimoasa echipă de juniori a grupei 2011 a fost de neînvins în TOT CLUJUL, în sezonul 2019-2020, atât în meciuri oficiale, cât și neoficiale. O bucurie mare pentru tinerii din cartierul Mărăști, care au obținut aceste rezultate având de înfruntat echipe deosebit de valoroase, de nivel foarte înalt (CFR Cluj, Academia Luceafărul U Cluj, Viitorul, Sporting).

 

Din echipa grupei de 2011 al celor de la Luceafărul 2010 Cluj se fac remarcați mulți juniori de perspectivă, pe care vom încerca să-i cunoaștem:

 

Cătălin PUȘCAȘ – este unul dintre cei mai talentați portari din România. Un player care manifestă, încă de la această vârstă, o personalitate puternică, cu reale calități de lider, un caracter viguros, echilibrat emoțional și foarte sociabil. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Cătălin PUȘCAȘ

 

Mihai Alexandru CĂLBĂJOS – este un junior creativ, de perspectivă, cu o imaginație și o energie nativă deosebit de active. Un jucător inteligent, care vede și intuiește foarte bine jocul, are o tehnică foarte bună și lovește corect mingea cu ambele picioare. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Mihai Alexandru CĂLBĂJOS

 

David Adrian MOLDOVAN – este un junior cu personalitate, de reală perspectivă, cu multe calități care-l recomandă pentru acest sport. Are ”stofă” de luptător, un caracter puternic și deosebit de dedicat în ceea ce-și propune să facă. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

David Adrian MOLDOVAN

 

Mihai Răzvan ILEA – este un junior cu spirit de învingător, care face parte din noua generație de fotbaliști români născuți pentru a face performanță la cel mai înalt nivel. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Mihai Răzvan ILEA

 

Matei Valentin MUREȘAN – este un junior de perspectivă, care poate avea o evoluție interesantă și progresivă, fără oscilații majore. Un jucător cu un caracter puternic, serios în ceea ce face atât la antrenamente, cât și în timpul jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Matei Valentin MUREȘAN

 

Denis MUREȘAN – este un junior de perspectivă, cu un potențial care se dezvoltă armonios și care poate reprezenta o opțiune interesantă, în timp,  pentru fotbalul 11 vs 11. Are un caracter puternic, stabil conectat la realitate, serios și sârguincios atât la antrenamente, cât și în timpul meciurilor. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Denis MUREȘAN

 

Din cadrul lotului mai fac parte și alți juniori care au contribuit la armonizarea și rezultatele acestei minunate echipe:

 

Patrick DASCĂL

 

 

David Claudiu LUPȘA

 

 

Ianis David CHELARU

 

 

Victor COROIAN

 

 

Iannys RUSU

 

 

Mihnea GORCEA

 

Team-ul grupei 2011 este unul bine și corect formatat, cu juniori care își pot dezvolta calitățile, care au mediu bun de a-și îmbunătății potențialul. Un colectiv care poate evolua armonios și poate ajunge să reprezinte o echipă de nivel înalt.

 

Aceștia au fost micii semizeii de la Mărăști-Cluj despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *