• 20 aprilie 2024
  • Last Update 19 aprilie 2024 10:03 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (7) – CS Primavera Satu Mare, grupa 2013/2014

Cronicile Sfinxului (7) – CS Primavera Satu Mare, grupa 2013/2014

Începutul a ales Destinul, iar acesta l-a ales pe OM. Omul știind a ales Cunoașterea. La rândul ei, Cunoașterea a zâmbit și a ales Sfârșitul. Sfârșitul vlăguit n-a avut ce să mai aleagă și a ridicat în 7 zile un nou ÎNCEPUT din suflet.

Și așa s-a închis primul cerc și s-a făurit primul inel: Inelul Tuturor Timpurilor purtat de Legende.

 

Între mit și realitate e doar o alegere. Iar dintr-o singură alegere poți înțelege că aceste povești ale noastre sunt o mărturie a nașterii unei generații de semizei.

 

 

Suntem într-a șaptea zi a Călătorie. Cu toiagul sprijinindu-ne poteca și îndrumați de spiritul liber al speranței ne pregătim să intrăm în Castrum Zotmar, un spațiu cu multe porți către Lumi știute și neștiute.

Aici, începuturile au fost în tot timpul Soarelui, de pe vremea daco-geților din plaiurile Sătmarului și a cavalerilor teutoni așezați în Mintiu. Prin aceste locuri este o mare rădăcină a lumii noastre, înfiptă adânc dincolo de vremuri și prinsă de stele ca o Biserică cu lanțuri.

 

Nu întâmplător, drumul cu zilele ne-au adus să scriem  a șaptea Cronică tocmai despre cei 7 spiriduși ai celor de la Primavera Satu Mare. Orice speranță are un început și o Primăvară a culorilor. A sosit vremea să ne bucurăm de Lumina acestor muguri și să povestim.

 

Școala de fotbal PRIMAVERA Satu Mare a luat ființă în anul 2012, anul Dragonului de Apă – recunoscut pentru modul inteligent, calculat, în care știe să își folosească puterea – la inițiativa a doi împătimiți ai fotbalului, Florin Fabian și Lucian Ploeșteanu. Obiectivul acestui club este formarea copiilor și a juniorilor pentru fotbalul de mare performanță, dar și practicarea activității fotbalistice pentru sănătatea copiilor. Motto-ul clubului este scris deasupra tuturor celor care pășesc în lumea PRIMAVERA: SPORT PENTRU SĂNĂTATE, MUNCĂ PENTRU PERFORMANȚĂ!

 

După 8 ani, clubul este unul dintre cele mai respectate entități sportive din Nordul României. 2 baze sportive proprii, 10 grupe de copii și juniori (de la U6 până la U15), pregătite de 6 antrenori calificați, coordonați de Florin Fabian, la care putem adăuga un număr considerabil de junior care au făcut pasul către Academiile de Elită din Transilvania.

 

Grupa 2013/2014 a înmugurit în 2019. Atunci s-au auzit primele râsete zglobii ale spiridușilor unei generații deosebite, iar Emil Tedor PUȘCAȘ a fost ales să-i îndrume în tainele fotbalului pe cei 7 spiriduși ai speranței.

 

Emil Teodor PUȘCAȘ

 

Emil Teodor PUȘCAȘ este un tânăr antrenor, absolvent al facultății de Psihologie, Pedagogie, Educație fizică și sport, în vârstă de 31 de ani, cu o puternică înțelegere a lumii noi și a fotbalului modern, licențiat UEFA C, care și-a acceptat chemarea către formarea micilor campioni.

 

Deși PRIMAVERA Satu Mare nu pune accent, la această vârstă, pe rezultate, cei 7 spiriduși nu s-au putut abține și, ca orice spiriduși neastâmpărați, au câștigat 9 meciuri (din 9) în turul Ligii Naționale de fotbal. S-au zbenguit la Turneul de la Csenger (Ungaria) și au câștigat locul 1. Au jucat fotbal, cu zâmbetul pe buze, ajungând în  finala mică a Turneului Internațional Winter Cup de la Deberecen (Ungaria).

 

O echipă dinamică, care dă o culoare aparte acolo unde se ivește, ca o rază de Soare venită să bucure sufletele spectatorilor. Iar cei 7 spiriduși ai PRIMAVERA îi vom cunoaște acum:

 

Ianis VANCA (2013) –  un spiriduș mânuitor și făuritor de fotbal deosebit, cel talentat în jocul echipei, care transmite fericire atunci când atinge balonul magic.

 

Ianis VANCA

 

Șerban OROS (2013) – spiridușul care leagă jocul echipei, căruia îi place să deseneze pase, ca-ntr-un tablou colorat cu linii.

 

Șerban OROS

 

Matei POLYAK (2013) –  un spiriduș ambițios, care luptă până la limita puterilor sale pentru echipă, pasionat și muncitor , care se implică și trăiește fiecare moment de pe terenul de fotbal

 

Matei POLYAK

 

Tudor KIS (2014) – spiridușul care aduce cea mai multă bucurie prin golurile sale și care nu ratează ocazia să-și facă colegii fericiți.

 

Tudor KIS

 

Ștefan RUGE (2013) – spiridușul care luptă să oprească oștile ce vor să atace cetatea echipei, un neînfricat cavaler al apărării.

 

Ștefan RUGE

 

Aris Matei DRAGOMIR (2014)– spiridușul care apără comoara cea mai de preț, poarta, împotriva zmeilor-mingii venite să fure bucuria echipei.

 

Aris Matei DRAGOMIR

 

Eduard POP (2013) – spiridușul al șaptelea, care ajută la desăvârșirea întregului joc al echipei.

 

Eduard POP

 

Un team al bucuriei, format din mici magicieni care joacă din cele așezate în talentul lor și care se vor ridica fiecare în dreptul istorie sale. O grupă care poate reprezenta un vârf de lance al Școlii de Fotbal PRIMAVERA Satu Mare.

 

Aceștia au fost o parte din semizeii din Satu Mare, cei șapte spiriduși ai speranței,  despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *