• 18 ianuarie 2025
  • Last Update 24 noiembrie 2024 10:20 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (6) – Școala de Fotbal Valea Frumoasei, grupa 2008

Cronicile Sfinxului (6) – Școala de Fotbal Valea Frumoasei, grupa 2008

Călătorind în aceste Timpuri, avem șansa de a vedea Legende. Nu mai există graniță între realitate și mit, decât în limitele unei interpretări. Înțelegerea e acum un  dar al celor aleși să priceapă,iar trăitele povești sunt unica noastră mărturie că aici se naște o generație de semizei.

 

 

Ne-am întors în Valea Frumoasei, de acolo de unde începe Transalpina ca un drum spre culmile Olimpului.

E liniște. În jurul nostru Porțile Raiului rămân deschise, iar oamenii umblă liniștiți între lumi, ca niște călători pe holurile unui han, fără zgomot, doar urmându-și pașii.

 

Ne apropiem de mica Cetate Verde a celor de la Școala de Fotbal Valea Frumoasei, acolo unde maiștrii de poveste ai templului dedicat fotbalului orânduiesc treburile bunului mers. Un Verde-Paradis  e peste tot.

 

mica Cetate Verde a celor de la Școala de Fotbal Valea Frumoasei

 

 

mica Cetate Verde a celor de la Școala de Fotbal Valea Frumoasei

 

De aici a început  frumoasa poveste a grupei 2008, o ceată de mici haiduci care a pornit să cucerească lumea și care a reușit să fie de neînvins în confruntări cu mari academii internaționale. O poveste deosebită,  a unor copii curajoși, care fac parte dintr-o altfel de generație de fotbaliști, născuți pentru a câștiga, nu (doar) pentru a participa.

 

Desigur, performanța de la Milano –  unde au terminat neînvinși, cu victorii  împotriva unor academii puternice și un  egal cu Inter Milano – e doar o parte din ceea ce reprezintă acest minunat team, condus cu multă pasiune și pricepere de Florian BRUMARU, un spirit ales să dăruiască fotbal în astfel de locuri paradisiace unor semizei născuți pentru a scrie o nouă istorie.

 

Florian BRUMARU

 

Florian BRUMARU are și dânsul o poveste, din care s-a născut harul pe care-l poartă. A fost un ”copil al ulițelor” din București,  junior crescut de Dinamo București (între 1968-1977),  apoi jucător al Voinței București și Unirea Dinamo Focșani, în ligiile 2 și 3 (între anii 1977 – 1981), după care a urmat perioada de maturitate fotbalistică la Victoria București, în ligiile 1,2 și 3 (intre anii 1981-1986) și FC Bihorul Oradea, în liga 1 și 2 (intre anii 1986-1989), încheindu-și cariera la Unirea Alba Iulia, în anul 1992.

A jucat peste 350 de meciuri în perioada de glorie a fotbalului românesc, la nivel înalt și foarte înalt, alături de cei mai buni  și mai mari jucători ai timpurilor. Un sportiv care a cunoscut performanța și s-a luptat pentru performanță.

 

Ca antrenor, Florian BRUMARU s-a dedicat studiului, a reușit să obțină Licența A UEFA și a ocupat funcția de Director Tehnic la Unirea Alba Iulia, în ligiile 1 și 2, între anii 2008-2010. Din 2011, chemarea sa a fost către echipele de  juniori, acolo unde harul său a început să iasă la iveală.

La juniori a antrenat grupe  de la U8 pâna la U19, la Unirea Alba Iulia (2011-2015), ACS Sebeș (2015-2017) și ACS Școala de Fotbal Valea Frumoasei (2017-prezent), de fiecare dată principiile sale puternice și stabile reușind să-l ajute să formeze tineri jucători de reală perspectivă.

 

Grupa 2008 a celor de la Școala de Fotbal Valea Frumoasei și-a început ascensiunea în 2017, când au ocupat un loc 2 la Campionatul Județean U10 (ediția 2017/2018), a obținut un titlu de Campion al Județului Alba la trofeul Gheorghe Ene, organizat de FRF, și un loc 2 la turneul zonal – la un pas de calificarea la turneul final național – al aceluiași prestigios trofeu.

În sezonul 2018/2019, au obținut locul 2 în campionatul județean dedicat juniorilor U11 și au câștigat 3 turnee importante.

 

În același sezon, s-a consemnat și prima ieșire la un turneu internațional, Milano Football Festival, unde au ocupat locul 5, în compania unor academii mari, de pe 4 continente. Aici au jucat 5 meciuri, din care au câștigat 4  și au făcut un egal cu Academia Internazionale Milano, ultimul rezultat oprindu-i în drumul către semifinale sau (de ce nu?) spre finală. Au plecat NEÎNVINȘI de la Milano, această experiență ajutându-i și dându-le încredere în potențialul lor fotbalistic.

 

În 2019 au încercat mai mult, au participat la turneul internațional Juniors Cup Albena, la o competiție cu un an mai mare, și au reușit, de data asta, să intre în careul de ași ai competiției, iar Claudiu LĂNCRĂNJAN să fie declarat cel mai bun jucător al turneului.

 

Lotul grupei 2008 este unul stabil, echilibrat, fără mari oscilații de formă, cu un potențial bun pe fiecare compartiment. În continuare, vă prezentăm micii haiduci din Cetatea Verde ai Școlii de Fotbal Valea Frumoasei, grupa 2008:

 

Tudor Lucian ZOICAȘ –  este unul dintre cei mai talentați juniori, la nivel național, al generației sale. Un  jucător care atrage atenția, mai ales, prin tehnicitatea sa, prin talentul nativ al controlului mingii. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Tudor Lucian ZOICAȘ

 

Fabian Ioan RĂDAC – un junior ”inimă de leu”, cu multă calitate din punct de vedere mental, un bun factor mobilizator.Un jucător polivalent, cu predispoziție defensivă, dar care are și calități pentru jocul ofensiv. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Fabian Ioan RĂDAC

 

Sergiu George TODEA –  este un junior cu calități fizice bune, care poate face față unor încercări, din punct de vedere sportiv, de nivel ridicat. Un jucător tehnic, combativ, bun în duelurile 1 vs 1, cu o viteză foarte bună atât de deplasare, cât și de reacție. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Sergiu George TODEA

 

Andrei Sebastian CREȚU – este un junior tehnic, cu un foarte bun control al mingii și un simț aparte al balonului. Un jucător foarte tehnic, de tip spaniol, iute și deosebit de îndemânatic cu mingea, un creator de joc rapid. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Andrei Sebastian CREȚU

 

Raul Ștefan HUDREA – este un junior cu calități fizice, care poate dezvolta o carieră sportivă la nivel înalt. Un jucător care deocamdată este folosit, cu precădere, în zona ofensivă, ca atacant, dar care are calități specifice unui jucător polivalent, care poate acoperii mai multe posturi. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Raul Ștefan HUDREA

 

Luca Nicolae CÎNDROIU – este un junior care poate avea o ascensiune interesantă, este inteligent și are tendință spre autodisciplină. Un jucător tehnic, cu viteză bună de deplasare și de reacție. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Luca Nicolae CÎNDROIU

 

Robert Mario DAVEL – este un junior de tip defensiv, cu calități fizice și mentale bune. Un jucător combativ, un fundaș talentat, dar care are multe calități ofensive, de multe ori făcând foarte bine faza de atac. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Robert Mario DAVEL

 

Răzvan Valentin ISTRATE – este junior foarte disciplinat, atent în tot ceea ce face atât la antrenamente, cât și în timpul jocul. Un jucător cerebral, cu potențial din punct de vedere tehnic. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Răzvan Valentin ISTRATE

 

Alberto VAIDA – un junior născut 2009,  despre care am mai scris, cu un potențial remarcabil. Un jucător defensiv, cu un plasament foarte bun și un joc aerian eficient. Un junior tehnic, sigur în intervenții, foarte greu de depășit în duelurile 1 vs 1.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Alberto VAIDA

 

Ilie LAZĂR – un junior de perspectivă, care poate dezvolta o carieră interesantă. Are calități multiple și un simț aparte al disciplinei în sport. Un jucător cerebral, calm și precis în exprimarea din teren, care transmite siguranță și liniște echipei, mai ales în momentele dificile. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Ilie LAZĂR

 

Robert Constantin ZDROBA – este un junior entuziast, un portar care  continuă să învețe și să se dezvolte. Un jucător cu o atitudine pozitivă, cu reflexe bune, mai ales pe șuturile de aproape, care se pregătește constant pentru a-și îmbunătății nivelul. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Robert Constantin ZDROBA

 

În concluzie, putem spune că această grupă poate fi punctul de plecare al unui proiect interesant, din care se poate naște o echipă (dacă nu chiar un club de dimensiune) care să poată performa la nivel național. Desigur, drumul e lung și greu, dar în parcurgerea acestuia constă Marea Reușită atunci  când vrei să fii printre CEI MAI BUNI și când ești născut pentru a nu renunța.

 

Aceștia au fost alți semizei din Valea Frumoasei, din Cetatea Verde,  despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

 

Related Articles

1 Comment

  • Alex , 30 aprilie 2020 @ 10:06 AM

    Citind aceste minunate Cronici, imi amintesc de perioada copilăriei, cand tatal meu antrena “o ceata de daci”, ambitiosi si plini de curaj, determinati pe teren, iar rezultatele au fost evidente in perioada de glorie a echipei Juventus Făget. (1982-1987)
    Cred cu tarie, ca in aceste relatari si “povesti” despre locuri, echipe si cluburi de fotbal ale României, s-au nascut adevaratii Daci, iar spiritul lor vor schimba peste ani, percepția sportului rege si vor umple stadioanele meleagurilor noastre, asa cum o făceam noi, atunci cand eram copii.
    Felicitari pentru modul in care scrieți aceste articole!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *