• 31 mai 2020
  • Last Update 28 mai 2020 7:43 AM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (5) – CSM Ploiești, grupa 2011

Cronicile Sfinxului (5) – CSM Ploiești, grupa 2011
  •  
  •  
  •  
  •  

Timpul e construit din Legende. Între mit și realitate e doar o diferență de  interpretare. Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, iar poveștile noastre sunt doar o mărturie a nașterii unei generații de semizei.

În timpul unui OM umblăm prin această lume. Drumeți în vreme, am ajuns în capitala aurului negru, Ploiești. Originile numelui reședinței județului Prahova se pierd în negura timpului.

 

Aici, în timpuri depărtate, era un mic cătun ascuns într-o poiană din Codrii Vlăsiei. În acest luminiș își găsiseră refugiu câteva familii de moșneni.

Erau 7 familii, spirite libere căutând lumină, conduse de moș Ploae, prigonite, ca în toate timpurile, de cei fără de soare. S-au ascuns prin aceste locuri și au început să facă lucru divin: au defrișat, au arat, au cultivat și au întemeiat, ca niște lei, o așezare deschisă și aprigă.

 

Aceste începuturi grozave, pline de trudă și muncă aspră a defrișării pădurii pentru fiecare palmă de pământ, au reprezentat o sforțare uriașă. Urmașii au redat perfect  această trudă în stema Ploieștilor: doi lei care desrădăcinează un stejar.

Am venit la Ploiești atrași de chemarea acestor spirite libere. Am găsit o parte din urmașii lor, strânși într-o ceată de copii minunați, grupa 2011 a celor de la CSM Ploiești, îndrumați și pregătiți de Lucian CATINCA.

Lucian CATINCA este un antrenor tânăr, preocupat de tot ceea ce face pentru acești tineri semizei, din toate punctele de vedere,  având în permanență cel puțin un copil pe cap – precum se vede în fotografie, ca un destin interesant surprins într-o singură imagine.

 

Lucian CATINCA are 36 ani, deține Licența B UEFA, fost jucător al echipei de tineret al Petrolului Ploiești, un antrenor care a reușit de-a lungul vremii să ridice, alături de tatăl său, mulți jucători care au făcut carieră, atât la nivel național, cât și la nivel european. Este un formator de jucători, prin excelență, cu o filosofie de lucru bazată pe principii sănătoase, puternice, care are în prim plan dezvoltarea individuală – pe cât mai multe planuri – a juniorilor, într-un context, în plan secund, creat de echipă.

Lucian CATINCA

 

Cu  grupa de 2011, Lucian CATINCA a început pas cu pas să ridice o generație nouă de jucători; o generație construită cu răbdare, care se înalță în mod natural, și care începe să-și ”clădească” un nume și o poveste aparte.

Din palmaresul micilor juniori U9 ai celor de la CSM Ploiești subliniem locul 2 județean la Trofeul Gheorghe ENE, organizat de FRF, în actualul sezon, 2 turnee câștigate în 2019 și un loc 3 obținut la Turneul Seva Câmpina.

Echipa este într-o permanentă și vizibilă evoluție ascendentă, iar în curând va depăși, valoric vorbind, spațiul regional, și va păși, suntem convinși, spre topul echipelor de nivel național, la categoria lor de vârstă. Drumul e lung, dar este unul de munte, greu și imprevizibil.

Lotul este unul echilibrat și vom încerca, în câteva cuvinte, să-l prezentăm:

Vlad TRONARU – este unul dintre cei mai talentați portari ai generației sale, la nivel național. Un player deosebit de serios și de ambițios, cu un caracter puternic și foarte consecvent, curajos și fără teamă în intervenții. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

Vlad TRONARU

 

Bogdan Ștefan PANĂ – un junior de perspectivă, care poate evolua în timp spre un nivel ridicat de performanță. Un jucător inteligent, tehnic, cu o foarte bună anticipație a jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

Bogdan Ștefan PANĂ

 

Eduard ZAHARIA – este un junior cu un spirit deosebit, luptător și devotat în tot ceea ce face. Un player foarte util în ansamblul echipei atât pe partea defensivă, cât și pe cea ofensivă.(vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

Eduard ZAHARIA

 

Ianis NICULESCU – este un junior dinamic, de perspectivă, un temperament energic și optimist. Are multe calități tehnice, o viteză bună de deplasare și de reacție, dublate de o rapiditate nativă exprimată în timpul fazelor de joc.

Ianis NICULESCU

 

Ioan ELISEI  – este un jucător tehnic, care are un randament ridicat mai ales în zona mediană a terenului, acolo unde își poate pune mai bine în evidență calitățile. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

Ioan ELISEI

 

Eric Florentin CONSTANTIN – este un jucător de perspectivă, care are multe calități, mai ales mentale, pentru fotbalul modern. Un junior cu tehnică, echilibrat și serios, manifestând inteligență în joc și desfășurarea fazelor.

Eric Florentin CONSTANTIN

 

Robert Andrei CIBOTARU – este un junior de reală perspectivă, care poate dezvolta în timp o traiectorie ascendentă. Un jucător care se simte foarte bine în zona mediană a terenului, un player tehnic și combativ în exprimare.

Robert Andrei CIBOTARU

 

Erik Andrei RADU – este un junior dinamic, cu personalitate, cu multe calități manifestate încă de la vârstă fragedă. Un jucător creativ, care se simte cel mai bine în zona superioară a terenului (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

Erick Alexandru Andrei RADU

 

 

Ianis Andrei FERARU – este un jucător tehnic, cu un dribling de excepție, purtat cu lejeritate în regim de viteză. Un copil ascultător și muncitor, cu o viziune și o anticipație foarte bune ale jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Ianis Andrei FERARU

 

 

Ștefan Andrei Cristian DUMITRU

 

Despre această echipă, cu siguranță, vom mai auzi vorbindu-se lucruri bune. Vor crește spre maturitate și se vor întări, iar cât de curând drumul lor va cunoaște alte repere și se vor deschide alte perspective, mai ample și mai contrastante. Depinde foarte mult de cum vor  deprinde jocul.

Aceștia au fost o parte din semizeii de la CSM Ploiești, din luminișul lui moș Ploae,  despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *