• 4 decembrie 2023
  • Last Update 31 octombrie 2023 6:40 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (53) – Atletico Junior Bacău, Juniori U12

Cronicile Sfinxului (53) – Atletico Junior Bacău, Juniori U12

Să nu te temi sub nicio formă de eșec. Doar El ”împinge” Totul (mereu) mai departe. De înțelegerea Lui va depinde alegerea ta câștigătoare, care te poate ridica într-o Legendă, în oricare Timp.

 

Între Tine și realitate este doar o diferență de mit, interpretabil atâta vreme cât te temi. Greutățile ivite sunt cheia succesului,  iar fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă din aceste temute greutăți. Alege și vei fi Alesul.

 

Noi, cei cinci călători, fără teamă am ales să povestim, ca o mărturie de mult așteptată, despre nașterea unei generații de semizei.

 

 

Pășim atenți și emoționați prin locurile Bacoviei peste care, în vremuri de demult, se înălțau păduri întinse și în care trăiau vestitele turme de zimbrii. Pe aceste meleaguri, prin Bacăul de azi, spiritele zimbrilor renasc și aduc cu ele razele unui nou răsărit. Îl vedem înălțându-se, încet și puternic, ocrotitor, deasupra bazei de antrenament a celor de la Atletico Junior Bacău.

 

Atletico Junior Bacău este unul dintre cele mai moderne proiecte dedicate fotbalului juvenil din România. Un club tânăr, care încearcă să creeze continuitate în procesul de formare și de pregătire al juniorilor, adaptând metodologii noi de lucru la resursele, destul de însemnate, ale tinerilor sportivi. O entitate care a depășit, ca însemnătate, din punct de vedere sportiv și educațional, granițele locale, începând să fie din ce în ce mai vizibil în spațiul național al fotbalului juvenil.

 

Astăzi vom scrie despre una dintre cele mai bune echipe de juniori ale acestui club, grupa 2009/2010, un team cu lot echilibrat, din punct de vedere valoric,  și destul de numeros, condus de Gabriel VÂRLAN, un personaj care aduce cu sine un curaj aparte și o desfășurare interesantă de cizelare și de dezvoltare a personalității jucătorului de fotbal.

 

Gabriel VÂRLAN este un om de fotbal cu experiență atât ca jucător, cât și ca antrenor, în vârstă de 35 ani, adept al unui fotbal deschis, cu accente tehnice, individuale, foarte bine pliat pe modul corect de dezvoltare al tinerilor sportivi ce-și construiesc un parcurs în acest minunat sport. Un formator și, în același timp, un curajos vizionar al fotbalului juvenil la nivel local.

 

Gabriel VÂRLAN

 

Ca jucător, Gabriel VÂRLAN a activat la FCM Bacău și Aerostar Bacău, iar ca antrenor și-a început activitatea, în 2012, la echipa de juniori republicani A (U19) a celor de la SC Bacău, până în 2015. Între 2015-2027 a fost antrenor în Gibraltar, la Europa College FC, iar în 2017 s-a întors în țară unde a început o frumoasă aventură fotbalistică alături de juniorii celor de la Atletico Junior Bacău.

Este licențiat UEFA C și absolvent al Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății Bacău. Are la activ câteva cursuri de perfecționare, dintre care vom enumera: 2018, Bilbao, “CONGRESO TACTICA Y ENTRENAMIENTO”, 2019, România, Casa Fotbalului, “INTERNATIONAL WORKSHOP ON FOOTBALL COACHING METHODOLOGY FOR YOUTH SECTOR”, 2020, Malaga, “ESTRTEGIA EN EL FUTBOL”.

Printre altele, mai putem menționa și experiența internațional, alături de juniorii băcăuani (U10 și U11) la Baza Sportiva Sportcentrum –Kamen, din Germania (BAZA SPORTIVA A NATIONALEI GERMANIEI), în 2017 și 2019, experiențe deosebit de utile pentru micii fotbaliști din Bacău.

 

Grupa de juniori U12 a celor de la Atletico Junior Bacău este o echipă complexă în exprimare, îmbinând deosebit jocul tehnic cu cel fizic, destul de dinamic și de rapid pentru acest nivel de vârstă. Un team cu personalitate, fără teamă de a se manifesta ofensiv, având o bogată experiență a întâlnirilor cu diverse tipologii de adversari atât la nivel național, cât și internațional.

 

Palmaresul echipei este ”presărat” cu multe momente însemnate și rezultate bune, dintre care reamintim, în primul rând, Locul 1, în sezonul 2017-2018, obținut în Campionatul AJF Bacău U9 și un (alt) Loc 1, în Seria 1, în sezonul 2019-2020, obținut în Campionatul AJF Bacău U11.

Mai putem consemna, în anul 2018, un Loc 1 la Cupa “Moș Nicolae” (TNT Bacău) și un Loc 2 la turneul Cupa “Moș Crăciun” (Bacău), iar în 2019, un Loc 2 la turneul internațional Cupa “Vujadin Boskov”  Novi Sad (SERBIA), Loc 1 obținut atât la Memorialul ”Amarandei Alexandru”, cât și la turneul Cupa “Inizio” (Focșani), precum și un loc 2 la Cupa “Râmnicu Sărat”.

În 2020, team-ul n-a apucat să joace decât la începutul  anului, atunci când au obținut un Loc 1 la turneul Cupa “Dribbling”(Bacău).

 

Pe lângă aceste rezultate notabile, mai putem adăuga câteva meciuri deosebite, la nivel internațional, dintre care vom enumera:

ATLETICO JUNIOR – DINAMO MOSCOVA(2-2 primul meci/ 0-1 in finala turneului din SERBIA)

ATLETICO JUNIOR- REDING ACADEMY(ANGLIA) 3-3

ATLETICO JUNIOR – FULHAM ACADEMY(ANGLIA) 7-6

ATLETICO JUNIOR – CHARLTON ACADEMY(ANGLIA)2-4

ATLETICO JUNIOR – NORWICH  FC ACADEMY(ANGLIA) 1-1

ATLETICO JUNIOR – SCHALKE 04  ACADEMY (GERMANIA) 6-5

 

Să-i cunoaștem, în cele ce urmează, pe tinerii juniori U12 ai celor de la Atletico Junior Bacău:

 

Rareș PĂTRĂȚANU (2010) – este un junior de mare perspectivă, cu multiple calități excepționale, ce-l pot ajuta să devină un jucător de înaltă performanță, cel puțin la nivel național. Un jucător polivalent, care excelează pe orice post ar juca atât din punct de vedere defensiv, cât și ofensiv.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Rareș PĂTRĂȚANU (2010)

 

Matei BEJAN (2009) – un junior de reală perspectivă, un vârf al generației sale, la nivel local și național, cu multe calități, tehnice, fizice și mentale, ce-l vor ajuta, în viitor, printr-o dezvoltare și cizelare susținută, să evolueze spre cote înalte de performanță. Un jucător polivalent, genul de mijlocaș box to box, cu o foarte amplă desfășurare de valențe, tehnice și fizice, care-l fac să se remarce, de fiecare dată, în ansamblul jocului.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Matei BEJAN (2009)

 

Sebastian HULUBA (2010) – este un junior măiestrit, cu multe calități, unele rar întâlnite, căutate în fotbalul modern de performanță. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se remarcă prin jocul său tehnic și determinant, prestat în zona centrală atât pe fază de atac, cât și pe cea de apărare.

 

Sebastian HULUBA (2010)

 

Andrei MOISI (2010) – un junior promițător, cu un foarte bun potențial care, dezvoltat și cizelat, îi va permite să fie competitiv în fotbalul de performanță. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se remarcă prin tehnicitatea sa, ajutând mult, prin jocul său, ansamblul de desfășurare al jocului echipei, cu precădere în zonele lateral-mediane.

 

Andrei MOISI (2010)

 

Denis MIRON (2010) – este un junior deosebit, care are potențial, tehnic și mental,  pentru a reuși, printr-o pregătire susținută, să reușească un parcurs ascendent în fotbalul de performanță. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care se evidențiază, prin calitățile sale, în zonele laterale, acolo unde jocul său ajută mult desfășurarea per ansamblu a echipei.

 

Denis MIRON (2010)

 

Darius BÂRJOVEANU (2009) – un junior cu multiple calități, tehnice și fizice, ce poate progresa în continuare, prin pregătire și cu răbdare, spre zone înalte de performanță sportivă. Un jucător polivalent, cu accente defensive, ce poate juca pe mai multe posturi, la fel de bine, atât în axul central, cât și pe zonele laterale.

 

Darius BÂRJOVEANU (2009)

 

Ștefan NĂSTAC (2010) – este un junior talentat, cu multe valențe tehnice deosebite, ce-l pot ajuta, dacă sunt dezvoltate în continuare, să performeze la un nivel ridicat. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se face remarcat, mai ales, în zonele laterale, acolo unde incursiunile sale și jocul său tehnic îi permit să ajute echipa pe fază de atac.

 

Ștefan NĂSTAC (2010)

 

Yusuf SAYIN (2010) – un junior promițător, cu un bun potențial, tehnic și mental, ce-l poate ajuta să dezvolte, în continuare, o traiectorie ascendentă înspre fotbalul de performanță. Un jucător cu profil ofensiv, cu foarte bun randament în zona mediană, pe ambele părți laterale, acolo unde jocul său aparte și deciziile sale curajoase ajută echipa în fază de atac.

 

Yusuf SAYIN (2010)

 

Andrei BĂRZU (2009) – este un junior iscusit, cu o creștere evidentă în ultima perioadă, care are șanse să dezvolte o  traiectorie ascendentă spre fotbalul de performanță. Un portar interesant, care se remarcă prin calitățile sale fizice și tehnice specifice postului.

 

Andrei BĂRZU (2009)

 

Matei RUGINĂ (2010) – un junior dinamizant, cu un bun potențial, fizic și mental, ce-l ajută să dezvolte o creștere remarcabil în evoluția sa fotbalistică. Un jucător polivalent, cu accente defensive, având un randament bun în zonele laterale, acolo unde travaliul și jocul său ajută mult echipa în desfășurarea ambelor faze de joc.

 

Matei RUGINĂ (2010)

 

Radu FRIDAL (2009) – este un junior capabil, cu multiple calități care-l pot ajuta într-o ascensiune reală înspre fotbalul de performanță. Un jucător polivalent, care se remarcă, cu precădere, în zona mediană a terenului, acolo unde jocul său poate face diferența.

 

Radu FRIDAL (2009)

 

Gabriel RADU (2010) – un junior înzestrat, având multe calități, tehnice și fizice, ce-l pot ajuta să evolueze în continuare cu succes în cel mai dificil post. Un portar talentat, cu multe valențe cerute, pentru acest post, în fotbalul modern, care se face repede remarcat prin intervențiile sale oportune.

 

Gabriel RADU (2010)

 

Luca POPOIU (2009) – este un junior talentat, care are multe șanse, prin valențele sale deja exprimate, printr-o pregătire susținută, să evolueze și să ajungă la un nivel ridicat de competitivitate.  Un jucător polivalent, cu accente defensive, cu un joc deosebit pe zonele laterale, acolo unde calitățile sale ajută desfășurarea jocului echipei atât pe fază de atac, cât și în apărare.

 

Luca POPOIU (2009)

 

Eric PĂRIAC (2010) – un junior promițător, cu multe calități, tehnice și fizice, cerute în fotbalul modern. Un jucător polivalent, cu accente defensive, având un joc elegant în exprimare, cu un bun randament în zona centrală, acolo unde calitățile sale ajută echipa atât pe fază de apărare, cât și pe cea de atac și contraatac.

 

Eric PĂRIAC (2010)

 

Andrei SOLOMON (2009) – este un junior dibaci, cu multe resurse, fizice și mentale, cerute în fotbalul modern de performanță. Un jucător cu profil ofensiv, care reușește de multe ori, prin pragmatismul și intuiția sa, să ajute echipe în momentele importante, la finalizarea multor faze de atac.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Andrei SOLOMON (2009)

 

Luca GHERLA (2010) – un junior capabil, cu multe valențe, tehnice și mentale, ce-l pot ajuta, în viitor, prin pregătire susținută, să performeze în fotbal. Un jucător cu profil defensiv, dar care se poate transforma în unul polivalent, cu un joc foarte bun și curajos în exprimare, mai ale în zonele laterale.

 

Luca GHERLA (2010)

 

Ștefan UNGUREANU (2009) – este un junior competent, cu multe valențe tehnice ce-l pot ajuta, în viitor, prin pregătire susținută și răbdare, să poată performa la un nivel ridicat. Un jucător cu profil ofensiv, cu un bun randament în zona de construcție, dar și la finalizare. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Ștefan UNGUREANU (2009)

 

Matei MARIAN (2010) – un junior vrednic, cu suficiente resurse ce pot fi dezvoltate și cizelate pentru a evolua înspre nivele ridicate de competitivitate. Un jucător polivalent, util în angrenajul de desfășurare al echipei, cu un joc bine susținut în zonele laterale.

 

Matei MARIAN (2010)

 

Elvis PRUTEANU (2009) – este un junior interesant, care ar putea, cu mai mult dinamism și efort în joc, să etaleze un parcurs surprinzător în fotbalul de nivel înalt. Un jucător polivalent, care poate activa pe multe posturi și care, uneori, poate găsi soluții deosebite în desfășurarea jocului.

 

Elvis PRUTEANU (2009)

 

Kevin MINA (2010) – un junior abil, cu multiple calități ce-l pot ajuta, în viitor, prin răbdare și printr-o pregătire susținută, să performeze la un nivel ridicat. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se remarcă, mai ales în zonele laterale, prin valențele sale tehnice, dar și printr-un dinamism aparte și susținut.

 

Kevin MINA (2010)

 

Andrei ȚÂMPU (2010) – este un junior destoinic, cu multe calități evidente atât fizice, cât și mentale, ce-l vor ajuta, în viitor, să reușească în tot ceea ce-și propune, la un nivel ridicat. Un jucător cu profil defensiv, care se face remarcat, în mod deosebit, în duelurile 1 vs 1, acolo unde adversarii nu reușesc să treacă sau să-și dezvolte jocul mai departe.

 

Andrei ȚÂMPU (2010)

 

Victor DRĂGHIA (2009) – un junior vrednic, cu resurse, tehnice și mentale, ce-l pot ajuta să dezvolte o traiectorie ascendentă în fotbalul de nivel înalt. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care poate fi folosit atât în zona centrală, cât și pe zonele laterale, acolo unde jocul său se desfășoară cel mai eficient.

 

Victor DRĂGHIA (2009)

 

Victor PASCU (2010) – este un junior competent, cu valențe tehnice ce-i vor permite, prin răbdare și pregătire susținută, să performeze în acest dificil post. Un portar interesant, cu o evoluție foarte bună în ultima vreme, care se remarcă, din ce în ce mai evident, prin curajul și dăruirea sa.

 

Victor PASCU (2010)

 

Erik FERICĂ (2010) – un junior interesant, cu multe abilități fizice care pot reprezenta un bun început, dacă vor fi dezvoltate și cizelate, pentru desfășurarea unei traiectorii ascendente în fotbalul 11 vs 11.  Un jucător cu profil defensiv, care activează, de regulă, pe ambele părți laterale, acolo unde este nevoie de calitățile sale.

 

Erik FERICĂ (2010)

 

Sergiu TOMA (2010) – este un junior cu un randament bun în zona mediană, având o bună lovirea a mingii și o bună capacitate de efort susținut.

 

Sergiu TOMA (2010)

 

Dragoș LEȚCANU (2010) – un junior cu profil ofensiv, care joacă de regulă mijlocaș, având o foarte bună lovirea mingii.

 

Dragoș LEȚCANU (2010)

 

Diego DRAGONE (2010) – este junior cu profil ofensiv, de picior drept, cu o bună lovire a mingii, care activează, de regulă, în postura de atacant.

 

Diego DRAGONE (2010)

 

Aceștia au fost o parte din semizeii celor de la Atletico Junior Bacău despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *