• 20 iulie 2024
  • Last Update 25 mai 2024 9:30 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (4) – Unirea 04 Slobozia, grupa 2005/2006

Cronicile Sfinxului (4) – Unirea 04 Slobozia, grupa 2005/2006

Timpul e construit din Legende. Între mit și realitate e doar o diferență de  interpretare. Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, iar poveștile noastre sunt doar o mărturie a nașterii unei generații de semizei.

Drumurile ne întorc, de multe ori. Acum suntem în Muntenia, aproape de rămășițele cetății romane Netindava și a vechii așezări Vaideei, în municipiul-reședință Slobozia. Vânturile schimbării sunt la fel de imprevizibile și se aud neliniștite cum ne anunță trecerea pe lângă mânăstirea Slobozia și pe lângă Biserica de lemn ”Poiana”, chiar în mijlocul Bărăganului.

 

Patronii spirituali ai orașului, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, ne îndrumă în liniște pașii către locul unde cresc semizei: Unirea 04 Slobozia. Intrăm pe poarta deschisă între lumile noastre și facem cunoștință cu echipa de juniori U15.

Grupa formată din jucători de 2005-2006 este îndrumată și crescută de Ion IONESCU, un antrenor federal cu experiență, cu Licența A UEFA, fost jucător, între anii 1976-1994, în ligiile 2 și 3.

Ion IONESCU

Ca și antrenor de seniori , Ion IONESCU a activat  9 sezoane la Unirea Slobozia, unde a reușit 2 performanțe notabile: o promovare în Liga 3 și o promovare în Liga 2. Tot la seniori, Ion IONESCU a mai reușit  un baraj pentru Liga 3, cu Abatorul Slobozia și alte rezultate bune cu Rapid Fetești și CS Amara. S-a făcut remarcat, printre altele, pentru faptul că a promovat peste 25 juniori la echipele de seniori, precum și la loturile naționale de juniori ale României.

Un antrenor care-și cunoaște foarte bine meseria, știe să transmită jucătorilor din tainele fotbalului și are capacitatea să-i învețe pe tinerii jucători principii de joc general valabile în fotbalul de înaltă performanță.

Grupa  2005-2006 are deja în palmares 3 titluri de Campioană Județeană (U11, U13, U15)  și un loc 1 la Turneul Internațional Enjoy Summer Cup Brașov, în anul 2018.  Pe lângă acestea, se mai pot adăuga un loc 2, tot în 2018, la Enjoy Winter Cup Brașov, și 4 locuri 3 la turnee importante la nivel național, în anul 2019.

 

Juniorii U15 ai celor de la Unirea 04 Slobozia sunt trecuți și căliți prin nenumărate meciuri disputate împotriva multor echipe ”cu greutate”, au deprins experiență și destul curaj pentru a intra în rândul echipelor bune din România, la acest nivel de vârstă. Sunt dinamici și dornici de afirmare, au o energie lăuntrică de a reuși, care li se citește în priviri.

În actualul sezon, 2019-2020, au reușit performanța de a intra în Liga Elitelor U15.

Au avut un început fantastic de sezon, cu câteva statistici halucinante. Au câștigat campionatul preliminar Elită pe Ialomița, cu 10 victorii din tot atâtea meciuri jucate, FĂRĂ SĂ PRIMEASCĂ VREUN GOL și au avut o medie extraterestră de 15,2 goluri marcate/meci!

 

În Liga ELITELOR U15 fac parte din seria 5, una dintre cele mai grele serii din țară, la acest nivel de vârstă, alături de SC Dinamo 1948 și ACS Prosport Academy (două pretendente la titlul național, în opinia noastră), dar și AFC Dunărea Călărași (un team echilibrat, greu de învins).

Cu toate acestea, team-ul de juniori U15 al celor de la Unirea 04 Slobozia nu a renunțat la visul său, a avut un început perfect, cu 3 victorii consecutive, după care au urmat două înfrângeri destul de consistente, cu 12 goluri primite în 2 meciuri. Echipa pare să treacă printr-un moment dificil, din care  juniorii pot ieși mai puternici sau nu vor mai ieși vreodată – depinde doar de ei, cât au învățat din aceste ”lupte” și cât sunt dispuși să nu renunțe.

Ansamblul echipei a arătat destul de bine echilibrat, omogen, iar câțiva jucători s-au făcut remarcați, prin constanța lor în evoluții:

Denis DRAGOMIR – născut 2005, un jucător cu un gabarit impresionant la aceasta vârstă , cu o viteza și o detenta  excepțională ceea ce l face un atacant redutabil atât la mingile joase cât și la cele înalte. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

Denis DRAGOMIR

 

Cristian CIUPERCĂ – născut 2005, este un junior talentat, de perspectivă, cu o atitudine remarcabilă față de fotbal. Un tânăr serios, care muncește cu meticulozitate pentru a trece cu brio fiecare etapă din drumul pe care și l-a propus. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

Cristian CIUPERCĂ

 

Viorel GÂRBACEA – născut 2006, un junior de reală perspectivă, care are multe șanse să poată dezvolta o carieră la nivel înalt. Un jucător cu atitudine, cu o mentalitate de învingător și un caracter puternic.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

Viorel GÂRBACEA

 

Raul CÂRSTOIU – născut 2005, un junior promițător, care se face remarcat prin prestațiile sale în zona defensivă. Este un jucător talentat și inteligent, cu clarviziune în joc și o anticipație deosebită a fazelor (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

Raul CÂRSTOIU

 

Iustin ȘTEFAN – născut 2006, un junior impunător, de reală perspectivă, care are șanse de a juca, în viitor, la un nivel competițional ridicat. Un jucător cu calități fizice armonios dezvoltate, pentru vârsta lui, cu o mentalitate de învingător și un caracter puternic, dornic de a performa.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

Iustin ȘTEFAN

Din actualul lot și alți jucători au contribuit la aceste rezultate bune ale echipei:

 

Geordano LUNGU (2005)
Florian NIȚĂ (2005)

 

Răzvan TONȚ (2006)

 

Mihail CORNĂȚEANU (2005)

 

Iulian JERCAN (2005)

 

Eric GOAGA (2006)
Raul IANCU (2005)

 

Darius VLAD (2005)

 

Șerban IFTINCA (2006)

 

Răzvan MIHĂESCU (2005)

 

Daniel MARIN (2006)

 

Valentin CALOIANU (2005)

 

Liviu MATEIU (2006)

Dacă această echipă va rămâne în aceeași formulă, cel puțin încă 4-5 ani, sunt șanse foarte mari să se formateze o ”echipă la cheie” , care să poată să se transforme într-o echipă de seniori de cel puțin liga 3 sau 2. Depinde, evident, de resursele care vor exista pentru a menține actualul lot și pentru a-l îmbunătății în timp.

Aceștia au fost o parte din semizeii păstoriții de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *