O trăire aparte, altfel de frumoasă, dă culoare acestor copii, în aceste noi timpuri. O Schimbare, ea însăși legendară, re-dimensionează trecerea într-o lume ce se ridică pe temelii ne(mai)întâlnite.
Secundele par să nu mai fie o măsură, ci doar o legătură între ceasuri diferite și minutele (mereu) prezente în mai multe locuri…deodată, pretutindeni într-un Univers care-și varsă întreaga sevă adunată în vase și ulcioare.
De Acum, ne va inunda bucuria acestor copii, cu zâmbetul lor ce cuprinde toată știința lumii și toată neștiința noastră la un loc, din colțul gurii ne vor spune să mergem mai departe. Atât de firesc ne vor îndemna să avem curaj și să mergem , de mâna lor, mereu mai departe, încât vom crede că ei sunt cei care ne-au dat un nume, iar noi ne vom simți ale lor umbre.
Acești copii sunt cei care vor vedea mai departe…și vor șterge granița dintre mit și realitate. Noi vom rămâne, probabil, în spatele gardului de plasă, țipând la ei sau, spărgând haotic ”la semințe”, vom căuta să înțelegem ceea ce ne-a fost lăsat să pricepem. Avem de ales.
Noi, cei 5 Călători ai Schimbării, am ales să mergem (în)spre Ei și să povestim, ca o primă mărturie a Noilor Vremuri, despre nașterea unei generații de semizei.
Urmele noastre în zăpadă a-duceau într-o direcție de unde răsare Primul Spirit dintre brazi, prin Munții Iezerului, dintr-un sunet alb de viață aburindă într-o liniște de gheață. Peste toate culorile, Lumina a nins cu fulgi de speranță. ”Suntem pe drumul bun”, am spus gândului respirând aerul rece și am mers mai departe în ger.” Înger în zăpadă voi ajunge”, i-am zis primei raze, ridicându-i pleoapele dimineții.
Precum nuanțele unei bucurii ivite din muguri și conuri , azi îi vom cunoaște pe cei mai mici spiriduși musceleni.. Ca niște izvoare de talent, ei țâșnesc din munți și încep să împrospăteze lumea învechită a fotbalului românesc.
Grupa de juniori under 8 a celor de la Inter Câmpulung este una în plin proces de formare, reușind să adune copii talentați, cu multe valențe sportive și mult dinamism. Este un lot vioi, strâns într-un mănunchi plin de culoare, cu (foarte) tineri născuți 2013, 2014 și 2015. Un team care ”râde la soare”, îndrumat în tainele jocului cu balonul rotund de către Cristina DORCIOMAN TEODORESCU și Ovidiu Ionuț TICĂ, un cuplu de antrenori cu o viziune modernă asupra inițierii copiilor în fotbal. Activitatea lor, susținută și dedicată, este deja evidențiată, la ora actuală existând deja juniori valoroși, de nivel național, care au trecut prin procesul de inițiere și formare al celor doi antrenori.
Cristina DORCIOMAN TEODORESCU este, în primul rând, o deosebită formatoare de jucători, o antrenoare dedicată, care excelează în procesele de inițiere ale tinerilor fotbaliști. Talentul său este unul evident, ea reușind să identifice și să extragă calitățile, din fiecare copil, apoi să le cizeleze într-un mod deosebit, accentul activității sale fiind pus pe dezvoltarea părților pozitive ale micilor juniori și corectarea părților mai puțin evoluate (fizice, tehnice și mentale). Cristina DORCIOMAN TEODORESCU este licențiată și master în Educație Fizică și Sport.
Cristina DORCIOMAN TEODORESCU este o fostă jucătoare profesionistă de fotbal feminin, de înalt nivel, care a activat în Liga 1. În 1997 a intrat în arbitraj, unde a cunoscut o activitate extraordinară, de nivel internațional. Din vasta sa carieră enumerăm câteva repere majore: 10 ani arbitru internațional FIFA Top 10 Elite Class, 163 de Selecții internaționale, 4 semifinale Champions League (2009, 2010, 2011, 2013), Turneul Final al Campionatului Mondial U17 (Noua Zeelandă 2008), Turneul Final al Campionatului European U19 (Franța 2008), Turneul Final al Campionatului European Senioare (Finlanda 2009), Turneul Final al Campionatului Mondial U20 (Germania 2010), Turneul Final al Campionatului European Senioare (Suedia 2013), Finala Champions League (Anglia 2013), Campionatul Mondial Algarve Cup (Portugalia 2015).
Ovidiu Ionuț TICĂ a jucat la FC Muscelul și CSS Dinicu Golescu Câmpulung, un antrenor cu peste 17 ani de experiență în fotbal, care a format și condus echipe atât la nivel de juniori, cât și la nivel de seniori.
Este Licențiat UEFA A, absolvent și master al Academiei de Educație Fizică și Sport, un antrenor cu o viziune curajoasă și o metodologie modernă, Ovidiu Ionuț TICĂ este într-o continuă pregătire și perfecționare, participând, de-a lungul timpului, la multe cursuri și seminarii dedicate fotbalului juvenil, dintre care enumerăm pe cele de la centrele de juniori de la Pescara Calcio, AC Milan, Virtus Entella.
Ovidiu Ionuț TICĂ este un antrenor cu rezultate bune atât la nivel de echipe, cât și la nivel individual, contribuind la formarea unor jucători care au reușit să joace, mai departe, la seniori, la nivel național. Bazat pe câteva principii simple, dar puternice, de activitate, Ovidiu Ionuț TICĂ a reușit să obțină câteva rezultate notabile atât în țară, cât și peste hotare, cu echipele de juniori pe care le-a antrenat de-a lungul timpului, fiind prezent și obținând clasări pe podium, la turnee din Spania, Ungaria și Grecia.
Să vedem, așadar, cine sunt mici spiriduși nerazzuri ai celor de la Inter Câmpulung Muscel:
David Marius COTÎRLEȚ (2013) – este un junior de perspectivă, cu frumoase aptitudini și cu un mare apetit de a învăța lucruri noi în acest sport. Un jucător polivalent, care se bucură de fotbal, pe orice post l-ai pune să joace, și care se remarcă prin faptul că lovește corect mingea cu ambele picioare, la fel de bine. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Darius Ionuț GAGEA (2013) – un junior promițător, cu multe resurse native care-l nuanțează în cadrul generației sale și-l pun în evidență. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, căruia îi place să atace, să fie mereu aproape de careu și să câștige. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Thiago Andrei NECHITA (2013) – este un junior talentat, cu mult curaj în exprimare și o dinamică aparte în dueluri. Un jucător polivalent, cu accente defensive, fără teamă de adversari, care se remarcă prin personalitate și prin combativitate.
David DOBRESCU (2013) – un junior cu multiple calități, atras de jocul de fotbal, cu precădere pentru duelurile sale inedite. Un jucător polivalent, cu accente defensive, dornic de joc și de competiție, care-și domină adversarul, de multe ori, prin capacitățile sale fizice.
George Matei NEGRU (2013) – este un junior interesant, cu calități atletice, care manifestă o plăcere deosebită pentru fotbal. Un jucător cu profil defensiv, căruia îi place să joace și să apere ceea ce colegii lui, mai ofensivi, reușesc să câștige în fața adversarilor.
Valentin Luca LUPU (2014) – un junior de perspectivă, cu multe calități native, care practică cu entuziasm acest minunat sport. Un jucător căruia îi place să fie portar, dovedind, încă de la primele jocuri, că are aptitudini pentru acest dificil post.
Andrei LECA (2013) – este un junior promițător, cu multe calități, mai ales mentale, care-l deosebesc și care îi dau o notă aparte bucuriei sale de a juca fotbal. Un jucător cu caracter defensiv, mereu dornic să nu piardă, căruia jocul îi dă o satisfacție deosebită, mai ales atunci când reușește să iasă învingător din dispute.
Teodor Mihnea OANCEA (2013) – un junior capabil, care descoperă, fără să se grăbească, cu mare plăcere și bucurie, fiecare cadou pe care fotbalul i-l oferă. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care se remarcă prin calmul său din teren și prin curajul de a lua decizii.
Radu Ștefan BENȚEA (2014) – este un junior iscusit, care prin resursele sale native are o frumoasă perspectivă de urmat în ”domeniul cu mingea”. Un jucător cu profil ofensiv, care a descoperit de mic plăcerea de a juca fotbal și care practică cu pasiune acest sport, încercând mereu să fie cât mai aproape de poarta adversă. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Nicholas Alexandru STĂNCILĂ (2013) – un junior talentat, care manifestă un mare apetit pentru jocul de fotbal, dar mai ales pentru fazele unice care se pot crea în timpul unui meci. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se remarcă prin aptitudinile sale de joc și de înțelegere a jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Avi Andrei MARINCA (2013) – este un junior interesant, cu un ”ceva” aparte, al său, îndreptat să străbată cărările fotbalului. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care pare să-și formeze o personalitate deosebită în teren.
Luca Andrei NECULAESCU (2015) – un junior de perspectivă, un copil cu multe calități native, care se bucură de fotbal, într-o lume minunată a jocului. Un jucător dinamic, polivalent în exprimare, căruia îi place să se desfășoare în funcție de joc.
Dimitrie Vladimir PÎRLICI (2013) – este un junior promițător, cu multe resurse fizice, native, care se poate lansa în multe sporturi, dar care iubește foarte mult fotbalul. Un sportiv polivalent, care practică, în paralel cu fotbalul, ciclismul, acolo unde rezultate sale sunt excepționale, el fiind, la categoria lui de vârstă, campion. În fotbal, este un jucător polivalent, cu accente defensive. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Matei CIOBOTEA (2013) – un junior talentat, cu reale calități, care se bucură, deocamdată, de acest frumos început în fotbal. Un jucător cu profil ofensiv, care se face remarcat, destul de repede, prin abilitățile sale fotbalistice.
Andrei POPESCU (2014) – este un junior interesant, care manifestă o deosebită ardoare în practicare fotbalului. Un jucător polivalent, care se descurcă, încă de la această vârstă, în orice parte a terenului și căruia îi place să joace, cu bucurie și cu pasiune, indiferent de adversar.
Aceștia au fost cei mai mici spiriduși nerazzuri ai celor de la Inter Câmpulung despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!