• 25 mai 2024
  • Last Update 24 mai 2024 9:52 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (46) – Sporting Cluj, grupa 2011

Cronicile Sfinxului (46) – Sporting Cluj, grupa 2011

Realitatea este o parte a Adevărului. La fel și infinitul (mit).

Nu am apărut pentru a ne ascunde de ceea ce suntem și nu am ființat pentru a sta pitiți în spatele unor simboluri și a unor convenții contradictorii.

 

Ceea ce nu se plămădește / sunt aripile unui zbor care nu se înalță. Ceea ce se construiește /sunt legendele. Ele stau, precum o temelie-reper, întru orientare, pentru a nu cădea în abisul pe care tot noi l-am creat din teamă, crezând că-i cerul în care putem fi îngeri.

 

Drumul nostru este o echilibristică între două prăpăstii, de-o parte și de alta: mitul și realitatea. Și doar înțelegând ceea ce ne-a fost lăsat să pricepem, putem merge (mereu) mai departe. Și putem ajunge să povestim, ca o mărturie a Schimbării, despre nașterea unei generații de semizei.

 

 

Urmăm drumul Succesului și al Schimbării. Ne întoarcem în Cluj pentru a descoperii viitorul de azi. Ajungem la baza Transilvania, acolo unde se pregătesc cavalerii balonului rotund ai Sporting Cluj.

 

Sporting Cluj este unul dintre cele mai de succes proiecte ale fotbalului juvenil clujean, dar și din țară. Un club tânăr, care a urcat rapid la un nivel ridicat de competitivitate, fiind situat, în momentul de față, în imediata apropriere a granzilor din Cluj.

 

Astăzi vom vorbi despre una dintre cele mai bune echipe din România, la ora actuală, la acest nivel de vârstă. Un team de top, având unul dintre cele mai echilibrate (valoric) loturi de juniori din țară, grupa 2011 a celor de la Sporting Cluj.

 

Grupa echipei clujene a început să se formeze în anul 2016, atunci când o mână de pitici pășeau, pentru prima oară, în istoria de mâine a fotbalului, pe ”sinteticul” de la baza Transilvania din Cluj. Team-ul micilor cavaleri clujeni ai balonului rotund este îndrumată și șlefuită  de către echipa de antrenori  Paul OLTEAN și Andrei SIECOBAN, un cuplu perfect calibrat și sincronizat atât ca vârstă, cât și ca mentalitate, completându-se, fiecare cu filosofia și principiile sale, într-o unitate de desfășurare bazată pe metode moderne și corecte.

 

Paul OLTEAN și Andrei SIECOBAN

 

Paul OLTEAN este, înainte de toate, un curajos antreprenor sportiv, care și-a transpus ideile în realitatea, dublate de voință și de răbdare – deprinse din sport și din viață – într-un proiect de anvergură, cu obiective mari, dedicat sportului juvenil. Este Master în Managementul Organizaților si Activităților Sportive, Universitatea Babeș-Bolyai, și președinte al CS Sporting Cluj. A absolvit cursurile Facultăți de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai, promoția 2009, este profesor titular grad 1 și are licența UEFA C.

 

Paul OLTEAN

 

Fost fotbalist profesionist, la nivel național, în Liga 2, unde a activat la Gaz Metan Mediaș și CSM Câmpia Turzii, Paul OLTEAN este un antrenor care experimentează soluții și care (se) adaptează, căutând în permanență rezolvarea parcursului către Succes. Un foarte bun manager sportiv și tehnic, intuitiv și vizionar.

 

Andrei SIECOBAN este un antrenor tânăr și ambițios, cunoscător al fenomenului fotbalistic și al mentalității jucătorului, licențiat UEFA C și un foarte bun didact, intuitiv și dedicat acestui sport. Un antrenor perseverent unor principii solide privind creșterea și dezvoltarea sportivă a juniorilor, bazate atât pe realitate, cât și pe metode elaborate de pregătire.

 

Andrei SIECOBAN

 

Ca și jucător, Andrei SIECOBAN a început fotbalul la Universitatea Cluj, unde a activat timp de 10 ani, până la terminarea junioratului. A urmat o carieră de 11 ani în fotbalul profesionist (2005-2016), la nivel național, în Liga 2 și Liga 3, unde a bifat peste 300 de meciuri la echipe precum FC Baia Mare, FC Unirea Dej, FCM Turda, Sănătate Cluj, FC Cisnădie, cochetând, la un moment dat, la cererea lui Leo Grozavu, chiar și cu FC Botoșani.

 

Trupa de juniori under 10, despre care scriem acum, este una optimistă și creativă, pre-dispusă să performeze și să se auto-depășească, fiind capabilă să asimileze și să integreze perfect fiecare etapă de creștere, transformându-și evoluția într-un progres vizibil. O echipă care dezvoltă un mental puternic, de învingători atât la nivel de grup, cât și la nivel individual. Un team care se mobilizează foarte bine la meciurile importante, concentrându-se pe ceea ce au de făcut pentru a reuși și pentru merge mai departe.

 

Grupa 2011 a celor de la Sporting Cluj are (deja!) un palmares bogat, cu rezultate foarte bune obținute de-a lungul timpului. Vom enumera câteva repere din istoria acestor mici cavaleri ai mingii rotunde:

 

2017

Loc 1 – Cupa Prieteniei Cluj-Napoca

Loc 2 – Cupa Juniorul Cluj

Loc 3 – Transilvania Football Festival

 

2018

Loc 1 – Winter Cup Brașov

Loc 1 – Transilvania Football Festival

Loc 1 – Turneul ”Fotbal a la Cluj”

Loc 1 – Memorialul Sandro Gherine Campulung

Loc 3 – Cupa Interstar Sibiu

Loc 3 – Cupa Municipiului Reghin

Loc 4 – Turneu Internațional Ungaria

 

2019

Loc 1 – Memorialul Gheorghe Ene (faza județeană) – competiție organizată de AJF Cluj și FRF

Loc 1 – Winter Cup Brașov

Loc 1 – Cupa ”Centrul de Sticlă” Târgu Mureș

Loc 1 – Cupa Dribling Cluj

Loc 2 – Memorialul Sandro Gherine Campulung

Loc 2 – Transilvania Football Festival

Loc 3 – Club Transilvania Junior Football Cup

 

2020

Loc 1 – Campionatul U9 AJF Cluj

Loc 1 – Cupa ”Centrul de Sticlă” Târgu Mureș

 

În continuare, să-i cunoaștem pe micii cavaleri al balonului rotund din Cluj:

 

Yannis Ștefan VĂDAN – este un junior de perspectivă, cu un mare potențial, tehnic și mental, ce-i poate permite, în viitor, să performeze la un nivel foarte ridicat. Un junior cu profil ofensiv, decisiv în angrenajul echipei, precum și în ansamblul de desfășurare al jocului.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Yannis Ștefan VĂDAN

 

Dragoș Mihai BANGĂU – un junior promițător, care are suficiente resurse atât fizice, cât și mentale, pentru a evolua în continuare către nivele înalte de performanță. Un jucător polivalent, cu valențe defensive, care se face remarcat, în momentele cheie ale jocului, prin atitudine și prin stilul de desfășurare.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Dragoș Mihai BANGĂU

 

Andrei Cristian MOLDOVAN – este un junior cu un bun potențial, care poate dezvolta în timp, print pregătire și răbdare, o carieră sportivă interesantă. Un jucător polivalent, cu accente defensive, util în angrenajul echipei prin constanța sa manifestată în exprimare din teren, de-a lungul timpului.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Andrei Cristian MOLDOVAN

 

Ștefan Ioan TOHĂNEAN – un junior de reală perspectivă, cu multe resurse ce-i pot permite să performeze. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care se remarcă prin alura și prin prestanța sa manifestată în teren, cât și prin intuiția deosebită a desfășurării fazelor.

 

Ștefan Ioan TOHĂNEAN

 

George GROSAN – este un junior cu multiple calități, care ar putea dezvolta o traiectorie interesantă în fotbalul de performanță. Un jucător polivalent, cu un caracter ofensiv, cu o foarte bună desfășurare în zonele laterale, acolo unde are un excelent randament.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

George GROSAN

 

George CIREBEA –  un junior deosebit, care are potențial pentru a progresa, în continuare, spre cote înalte de performanță în fotbal. Un jucător polivalent, de zonă mediană, cu un caracter defensiv în exprimarea din teren, care se face remarcat prin intervențiile sale și prin disciplină.

 

George CIREBEA

 

Elias LUDUȘAN – este un junior înzestrat, cu multe calități, mai ales mentale, ce-l vor ajuta în tot ceea ce și-a propus în fotbal, dar și în viață. Un jucător cu profil ofensiv, dar care se poate îndrepta către unul polivalent, și care se face remarcat prin atitudinea sa și prin tupeul pozitiv manifestat în fața oricărei situații sau adversar întâlnit.

 

Elias LUDUȘAN

 

Alexandru Ion CHIȘ – un junior interesant, care are șanse, cu mai mult curaj și încredere în propriile calități evidente, să dezvolte un trend ascendent în fotbalul de performanță. Un jucător cu profil ofensiv, care se face remarcat prin eficiența și pragmatismul de care dă dovadă în fața porții adverse, acolo unde, de cele mai multe ori, finalizează cu succes orice ocazie. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Alexandru Ion CHIȘ

 

Andru JAC – este un junior vrednic, cu multe resurse, tehnice și mentale, ce-l pot ajuta într-o viitoare carieră sportivă de nivel înalt. Un jucător polivalent, cu un caracter ofensiv, care se remarcă prin jocul său purtat în viteză, mai ales în zonele laterale.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Andru JAC

 

Darie Alex POMIAN – un junior capabil, cu multe abilități, fizice, tehnice și mentale, ce-i pot permite să evolueze înspre zone de înaltă performanță sportivă. Un jucător polivalent, am putea spune ultra-polivalent, ce poate juca pe orice post, inclusiv pe cel de portar. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Darie Alex POMIAN

 

Campillo Ruben Cristian FORFOTĂ – este un junior destoinic, cu multe resurse, mai ales mentale, ce-l pot ajuta să performeze în tot ceea ce și-a propus. Un jucător polivalent, care se face remarcat prin siguranța în exprimarea din teren, fără teamă de situații grele sau de adversari întâlniți. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Campillo Ruben Cristian FORFOTĂ

 

Rareș Andrei PANFILOIU – un junior competent, care are șanse, printr-o pregătire susținută și prin răbdare, să acceadă spre înalta performanță Un jucător polivalent, cu un bun randament în zona mediană, acolo unde aportul său și calitățile sale ajută echipa în desfășurare.

 

Rareș Andrei PANFILOIU

 

Luca SELIȘCAN – este un junior de perspectivă, cu multiple calități și o atitudine bună, care îl vor ajuta să progreseze în continuare și să poată performa în fotbal. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care se remarcă în zonele laterale, acolo unde reușește să gestioneze eficient jocul și chiar să aducă un plus în ofensivă. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Luca SELIȘCAN

 

Ștefan Vlad POMIAN – un junior interesant, cu multe resurse mentale și fizice ce-l vor ajuta în viitor să progreseze și să reușească, la un nivel ridicat, în tot ceea ce-și propune. Un jucător polivalent, care se face remarcat în zona centrală, acolo unde acoperă foarte bine desfășurarea pe fază defensivă.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Ștefan Vlad POMIAN

 

Luca GOCAN – este un junior capabil, cu multe abilități ce-l recomandă pentru unul dintre cele mai dificile posturi din fotbal. Un portar talentat, cu multe caracteristici pozitive și  valențe tehnice specifice unui joc modern.

 

Luca GOCAN

 

Lucas Sergiu LĂPĂDEAN – un junior de perspectivă, cu un potențial deosebit pentru a reuși în fotbalul modern. Un jucător cu profil defensiv, care se face remarcat prin anvergura sa și prin calitățile sale fizice; are (aproximativ) 1,65 m înălțime și o anticipație bună a jocului.

 

Lucas Sergiu LĂPĂDEAN

 

Sebastian PEREȘ – este un junior competent, cu multe resurse, fizice, tehnice și mentale, ce-l pot ajuta să performeze în fotbal. Un jucător cu profil ofensiv, care se face remarcat în zona careului advers, acolo unde reușește, de multe ori, să aibă un bun randament la finalizare.

 

Sebastian PEREȘ

 

Denis Matteo MARIS – un junior promițător, cu suficiente resurse interioare ce-l pot ajuta într-o ascensiune în fotbalul de performanță. Un jucător cu profil defensiv, manifestând un joc eficient, fără complicații, cu o bună desfășurare în teren.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Denis Matteo MARIS

 

Matei Lucian TAMAȘ – este un junior interesant, care are un trend ascendent de creștere și de progres în fotbal, ce poate continua, prin pregătire și răbdare, să se ridice în continuare către înalta performanță. Un jucător cu profil defensiv, care se remarcă prin curajul său și prin perseverența cu care încearcă să se ridice la nivelul de desfășurare al jocului echipei.

 

Matei Lucian TAMAȘ

 

Aceștia au fost o parte din cavalerii balonului rotund de la Sporting Cluj despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

 

 

Related Articles

1 Comment

  • Pop Doina , 16 ianuarie 2021 @ 9:36 AM

    Tot RESPECTUL pentru antrenori și ptr minunați mici fotbaliști MARI. Succes și să ajungeți cât mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *