Timpul se poate măsura și altfel, fără limite. Trebuie doar să alegem și să ne imaginăm că suntem Legendele care construiesc trecerea sa, mereu mai departe. E un exercițiu pe care toți campionii l-au învățat și de care se folosesc atunci când vor să câștige.
Diferența dintre numărul de victorii și numărul de înfrângeri este înțelegerea diferenței dintre mit și realitate. O victorie în plus înseamnă un mit, egalitatea sau înfrângeri mai multe înseamnă realitate. Interpretarea este alegerea care ne transformă în învingători sau învinși, iar fiecare are posibilitatea , interpretându-și viața, să înțeleagă ceea ce i-a fost lăsat să priceapă.
Noi, cei 5 călători ai Schimbării, am ales limitele pentru a le depăși și pentru a povesti, ca o primă mărturie din Noul Timp, despre nașterea unei generații de semizei.
Revenim în Țara Bârsei. Aceeași liniște eliberată de suflul Cavalerilor Teutoni, orânduită la poalele Măgurii Codlea, ridicându-se magic dintr-o Cetate Neagră, ca niște ziduri albe în armură. E o imagine așezată, cu urmele noastre în zăpadă, îndreptându-ne încet spre următorul Succes.
Simțim bucuria revederii stadionului ”Măgura” Codlea, locul unde urmașii teutonilor înalță o nouă cetate sub steagul și denumirea CSM Codlea.
Proiectul municipal al celor de la CSM Codlea este unul gândit pe termen lung, ceea ce-i conferă acestuia o stabilitate în desfășurare și o continuitate benefică dezvoltării sportului juvenil. Cu siguranță, în viitorul apropiat, clubul va deveni o entitate din ce în ce mai puternică la nivel zonal și național atât la juniori, cât și la seniori. Răbdarea și seriozitate, până la urmă, vor ridica un stabiliment sportiv de înaltă ținută și vor da roade de calitate.
Astăzi este timpul lor, timpul să-i cunoaștem pe micii cavaleri teutoni ai grupei 2010 a celor de la CSM Codlea. O grupă pregătită să descătușeze, în viitor, o ofensivă fotbalistică despre care se va povesti.
Trupa este formată și condusă de către Răzvan FOCȘENEANU, un antrenor pe care l-am remarcat atunci când am vorbit despre echipa de juniori U15 a clubului brașovean și despre care am scris că este un antrenor care dezvoltă o filosofie proprie, bazată pe câteva principii puternice (sportive și de viață).
Un formator de talente și, în același timp, un deschizător de ample perspective pentru micii juniori, care încearcă să transmită tinerilor săi sportivi din puterea de a merge mai departe, de a-și dezvolta și întări voința, indiferent de situație, de context sau de greutăți; până la urmă, lupta nu trebuie nici abandonată, nici slăbită, până la final.
Răzvan FOCȘENEANU este un fost jucător, format la școala Tricolorul Breaza, club care, la sfârșitul anilor 90, era în top 10 din România la juniori republicani. A debutat la seniori la Tricolorul Breaza, apoi a mai jucat la Cetate Rășnov și CSM Codlea.
În paralel cu activitatea de fotbalist, și-a continuat studiile, reușind să obțină masterul în sport, cu rezultate foarte bune, la Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Educație Fizică și Sport. Are Licența UEFA C și experiență interesantă ca antrenor atât la seniori, cât și la juniori.
Grupa 2010 este una care adună mult potențial, care poate fi dezvoltată și cizelată întru performanță. Un team cu personalitate aparte, care joacă bucurându-se de fotbal, trăind intens fiecare moment al său.
Trupa a reușit să cucerească primele teritorii ale Succesului, adunând deja un palmares interesant, din care vom enumera:
Dracula Cup – Cheile Grădiștei – Locul 1
Cupa Prejmer Junior – Locul 1, Iar Bogdan George BĂBUȘ declarat cel mai bun jucător al turneului
Cupa Ion Vulcaneanu – Locul 1, cu Raul Mihai DUMITRESCU desemnat cel mai bun jucător al competiției
Celta Cup Academy – Locul 1
Kinder Sea Cup editia III – Locul 3
Turneul Stefan Miu – editia VI – Sf Gheorghe – Locul 3
Sparta Winter Cup București – Locul 3, iar Petru Constantin STAN a fost declarat cel mai bun portar al turneului
Brașov Cup – Locul 4
În campionatul AJF Brașov U10, micii teutoni ai CSM Codlea au reușit, în sezonul 2019-2020, să se claseze pe primul loc și, cu siguranță, dacă această competiție nu s-ar fi întrerupt, ar fi terminat CAMPIOANĂ. Aveau, în momentul întreruperii, cea mai bună ofensivă, la nivel de juniori under 10, cu o medie de 4 goluri marcate/meci, a doua apărare, cu o medie de 1,85 goluri primite/meci, și 18 puncte adunate în 7 partide oficiale disputate.
Să vedem, așadar, cine sunt micii cavaleri teutoni under 11 ai celor de la CSM Codlea:
Bogdan George BĂBUȘ – este un junior de perspectivă, de referință pentru generația sa, la nivel național, care are șanse, printr-o pregătire susținută, în viitor, să poată performa la un nivel ridicat de competitivitate. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se face remarcat prin creativitatea sa în joc, dublată de o tehnică deosebită. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
David VLASE – este un junior promițător, cu multe calități ce-l pot ajuta să evolueze și să performeze, în viitor, la un nivel înalt de competitivitate. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se evidențiază, cel mai bine, pe zonele laterale, din postura de fundaș. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Radu Andrei STOIAN – este un junior măiestrit, aparte prin calitățile sale manifestate, care are șanse să dezvolte un trend ascendent în fotbal. Un jucător polivalent, care poate juca, la fel de bine, atât fundaș sau mijlocaș, cât și portar, jocul său fiind unul eficient și surprinzător. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Robert Andrei DUMITRESCU (2011) – este un junior talentat, cu multe resurse, tehnice și mentale, ce-l pot ajuta, susținut de o pregătire continuă, să performeze în fotbal. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se remarcă prin curajul său în fața oricărui adversar întâlnit, indiferent de vârstă sau de gabarit, având un deosebit apetit pentru goluri. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Petru Constantin STAN – este un junior interesant, cu multe resurse, fizice și tehnice, ce-i pot permite să evolueze, în viitor, către nivele înalte de performanță. Un jucător polivalent, care se remarcă prin calitățile sale fizice și prin plasamentul intuitiv din teren, precum și prin jocul său simplu și precis. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Ianis Andrei IGNĂTESCU – este un junior cu multiple calități, ce poate urma o carieră de înalt nivel, în multe sporturi, dar cu precădere în fotbal. Un junior polivalent, care se face remarcat prin calitățile sale fizice, prin motricitate și printr-o inteligență aparte a desfășurării în teren.
Raul Mihai DUMITRESCU – este un junior capabil, cu resurse tehnice și mentale ce-l pot ajuta să performeze, în viitor, susținut de o pregătire temeinică. Un jucător polivalent, care se face remarcat prin curajul său în exprimare și printr-o inteligență aparte în desfășurarea jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Andrei Daniel CREȚU – este un junior competent, care are resurse să poată accede, în viitor, spre zone mai înalte de performanță. Un jucător cu profil defensiv, util în angrenajul echipei prin intervențiile sale sigure și prin curajul său. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Riccardo Dumitru HĂRMĂNEAN – este un junior abil, cu potențial de creștere, care ar putea, în viitor, printr-o pregătire susținută și răbdare, să evolueze la un nivel ridicat. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care are cel mai bun randament în zona mediană a terenului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Teodor GYIURGYE – este un junior iscusit, care are calități să poată performa și chiar să surprindă plăcut în viitorul apropriat. Un jucător cu profil defensiv, util în angrenajul echipei prin calitățile sale tehnice și prin viziune sa în desfășurarea jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Aceștia au fost o parte din micii cavaleri teutoni din Codlea despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!