• 21 septembrie 2024
  • Last Update 16 septembrie 2024 4:57 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (43) – Galaxy Timișoara, Juniori U12

Cronicile Sfinxului (43) – Galaxy Timișoara, Juniori U12

Una e să numeri timpul care trece, re-amintindu-l din urmă, ca un mărunt /

Și alta e să trăiești timpul ca o Legendă prezentă, depășind (din) înainte limitele cât mai sus

 

Cel mai sigur lucru care se întâmplă este Posibil-ul. Într-o lume confuză, ne creăm de multe ori, din nesiguranță, o atitudine greșită în fața întâmplărilor noastre, raportându-ne la un calcul simplist, fără să înțelegem.

Diferența dintre mit și realitate va ieși (mai mereu) ”pe minus”, cât mai departe de (zero) absolut, dacă nu vom înțelege că limitele noastre nu trebuie reduse/coborâte, ci urcate/ridicate/înălțate din ce în ce mai mult/sus peste infinit.

 

Fiecare alege; însă nu toată lumea poate alege între ceea ce i-a fost lăsat să priceapă. E un paradox al cunoașterii: să poți, să știi, să vrei, dar să nu înțelegi CUM și (mai ales) DE CE (?).

 

Acum Timpul a sosit iară. A venit din NOU, nu peste noi, ci printre NOI. Ne-a inundat, de data asta, ca un Vărsător, unindu-ne înțelegerile, una de alta, într-o altfel de comunicare a Miracolului Probabil. Un Timp care nu mai bate și care începe, ca o primă mărturie a Schimbării, cu nașterea unei generații de semizei.

 

 

Galaxy Timișoara este un club de dimensiune corectă, fără retușuri sau adăugări lipsite de substanță, care nu tratează fotbalul nici de sus, nici de jos, ci de la egal la egal, fără teamă de adversari sau de situațiile grele apărute. Un club tânăr, pasional și dornic de afirmare, care caută soluții noi într-o lume descompusă și veche. Mai mult decât atât, Galaxy Timișoara a reușit, în cei (doar) 5 ani de la înființare, să parcurgă un trend ascendent de dezvoltare și să se ridice – într-un oraș performant, de mare altitudine din punct de vedere al fotbalului juvenil – aproape de înaltele vârfuri cu nume ale fotbalului timișorean. Iar drumul acestor galactici va depăși, cu siguranță, multe limite ale performanței.

 

Astăzi îi vom cunoaște pe tinerii galactici blue de la grupa de juniori U12, un lot format din jucători născuți 2009, 2010 și 2011. Trupa este condusă de Silviu BĂLACE, cunoscut ca ”Nedved din Banat” de pe vremea când activa ca jucător de înalt nivel.

 

Revenim la ideea că despre Silviu BĂLACE, despre activitatea sa, cât și despre filosofia sa și despre realizările sale profesionale, se pot dedica mai multe articole, și rămânem în ”zona enumerării” a câtorva repere din cariera sa, pe care le vom transcrie din precedentul articol.

 

Silviu BĂLACE este un foarte apreciat jucător de Liga 1, retras din activitate în 2015. A debutat în Liga 1 la vârsta de 18 ani, la Universitatea Craiova, în 1996, iar în 2003 semnează cu Poli AEK Timișoara, unde activează timp de 3 sezoane, jucând pentru echipa viola 98 de meciuri și marcând 8 goluri. În 2006 vine, pentru un sezon, la FC Dinamo București, iar din 2007 până în 2011 este jucătorul celor de la FC Vaslui. Are în palmaresul său un titlu de campion al României cu FC Dinamo București  (2006/2007) și o Cupă UEFA Intertoto (2008) cu FC Vaslui, 243 meciuri jucate și 18 goluri marcate.

 

Silviu BĂLACE pe bancă, alături de juniorii lui Galaxy Timișoara

 

Silviu BĂLACE este un antrenor licențiat UEFA A, care-și bazează filozofia de formare, de pregătire și dezvoltare a echipelor, pe un indice personal de experiență (vastă și susținută) și pe un mix de metode adaptate tipologiei fotbalistului român. Viziunea sa asupra fotbalului este mult mai amplă, depășind zona antrenoratului, el fiind de altfel și co-fondator al proiectului Galaxy Timișoara, precum și managerul centrului de copii și juniori al acestuia. Experiența sa continuă, în antrenorat, și la echipa de seniori  a celor de la ACS Politehnica Timișoara (Liga 3), acolo unde calitățile sale îl vor ajuta să găsească formule eficiente de reușită atât în prezent, cât și în viitor (alături de mulți jucători pe care chiar el îi formează).

 

Istoria acestor tineri galactici bleu ai Timișoarei a început undeva prin 2016. Prima participare într-o competiție oficială consemnându-se în sezonul 2016-2017, la Turneul Gheorghe ENE, organizat de FRF. Un început ”echilibrat” am spune, din care am reținut o victorie cu 8-1, dar și o înfrângere cu 1-10.

 

În următorul sezon, 2017-2018, mulți jucători din actuala echipă (care erau, în acel moment, de categorie under 9) au activat în Seria 2, în cadrul campionatului AJF Timiș U11 (deci, cu 2 mai mare), acolo unde Galaxy Timișoara a terminat competiția pe locul 8, din 16 participante, cu o linie de clasament (puțin peste) echilibrată: 46 puncte strânse din 30 meciuri jucate, unde au obținut 15 victorii, 1 egal, 14 înfrângeri, având o medie foarte bună de 3,2 goluri marcate/meci.

 

Sezonul 2018/2019, echipa este înscrisă din nou într-o competiție la ”handicap de vârstă” (de data asta cu 1 an mai mare), în Seria 2 a campionatului AJF Timiș U11. Reușește să termine pe locul 4, la 6 puncte distanță de podium, excelând încă odată la capitolul ofensiv, având o medie de 6,45 goluri marcate/meci. De menționat că, în același sezon, mulți junior, din actualul team, au jucat și în Seria 1, acolo unde Galaxy Timișoara a terminat competiția pe locul 8, din 12 participante, de data asta cu o medie (negativă) de 6,25 goluri primite/meci.

 

Când, în sfârșit, echipa părea pregătită să-și înfrunte, de la egal la egal, adversarii cei mari, în sezonul 2019-2020, isteria pandemică Covid 19 a întrerupt (sau mai bine zis a frânt) de la jumătate campionatul, lăsând-o pe Galaxy Timișoara U11 fără nicio bucurie, înscrisă în 3 serii ale campionatului AJF Timiș U11, acolo unde echipele galactice obținuseră rezultate bune (cel puțin în Seria 1 și Seria 2). În Seria 1 echipa era, la momentul întreruperii competiției, într-un trend ascendent, reușise să aibă a  5-a defensivă a campionatului, având și o ofensivă foarte bună cu o medie de 5,15 goluri marcate/meci și cu perspective mari de a termina în primele 4 clasate.

 

Să cunoaștem, în cele cele ce urmează, galaxia de juniori U12 a clubului timișorean:

 

Bogdan PLOTENCO (2009) – este un junior de reală perspectivă, cu multe calități fizice și mentale ce-l pot ajuta să performeze în viitor. Un portar talentat, având o anvergură aparte, cu multe abilități ce-l recomandă pentru acest dificil post. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Bogdan PLOTENCO (2009)

 

Alex Ionuț STAICU (2009) – un junior promițător, care se încadrează în perspectiva fotbalului modern, de calitate, și care poate accede, prin pregătire susținută și mai mult curaj, către zone înalte de performanță. Un jucător cu profil ofensiv, având un foarte bun randament pe zonele laterale, dar și la finalizare. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Alex Ionuț STAICU (2009)

 

Marko Cristian ZARIN (2010) – este un junior de perspectivă, cu mult potențial – tehnic, fizic și mental – ce poate fi dezvoltat și cizelat pentru a performa, în viitor, la un nivel ridicat de competitivitate. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se remarcă, deocamdată, în zonele laterale, acolo unde excelează prin jocul său desfășurat în viteză. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Marko Cristian ZARIN (2010)

 

Sașa Mihail BOCA (2009) – un junior talentat, cu potențial, care are șanse să aibă un trend ascendent în fotbal. Un jucător cu profil ofensiv, care se face remarcat prin viteza sa de reacție în execuție, ruperi de ritm, schimbări de direcție și o viziune foarte bună a jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Sașa Mihail BOCA (2009)

 

Lucas Ștefan FRĂNZOC (2011) – este un junior măiestrit, cu multe resurse native ce-i pot permite, în viitor, printr-o pregătire continuă și prin răbdare, să devină unul din vârfurile generație sale de vârstă, la nivel național. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se face ușor remarcat prin dinamismul pe care-l creează în joc. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Lucas Ștefan FRĂNZOC (2011)

 

Luca Ștefan VELICAN (2009) – un junior cu multiple calități, pe care și le poate dezvolta și cizela, pregătindu-se, în continuare, focusat pe obiective clare de performanță. Un jucător polivalent, care deocamdată excelează în zonele ofensive, acolo unde își poate folosi și calitățile fizice. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Luca Ștefan VELICAN (2009)

 

Cătălin Alex ROȘU (2010) – este un junior talentat, care are șanse, cu multă răbdare și pregătire continuă,  să poată accede înspre nivele înalte de performanță. Un jucător cu profil ofensiv, care se face remarcat prin personalitatea sa și prin soluțiile alese, de multe ori surprinzătoare. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Cătălin Alex ROȘU (2010)

 

David Cristian JURJ (2011) – un junior valoros, care are șanse să poată evolua, în timp, spre nivele înalte de performanță. Un jucător cu profil polivalent ofensiv, care se descurcă, la fel de bine, atât în postura de mijlocaș, cât și în cea de atacant.

 

David Cristian JURJ (2011)

 

Tudor Mihai VLASIN (2010) – este un junior interesant, cu șanse reale să poată performa, în viitor, la un nivel înalt. Un jucător cu profil defensiv, care se face remarcat prin jocul său simplu și eficient. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Tudor Mihai VLASIN (2010)

 

Eduard Valentin IONIȚĂ (2010) – un junior capabil, cu multe calități mentale și fizice ce-l pot ajuta într-o eventuală ascensiune în fotbalul de performanță. Un jucător cu profil defensiv, atent la detalii, cu o bună anticipare a jocului.

 

Eduard Valentin IONIȚĂ (2010)

 

Luca MEZE (2011) – este un junior competent, cu multiple calități, fizice și mentale, ce-l pot ajuta să performeze în fotbal, la un nivel ridicat. Un jucător cu profil defensiv, care excelează în duelurile 1 vs 1, acolo unde plasamentul său intuitiv și procedeele sale îl fac remarcat.

 

Luca MEZE (2011)

 

Eduard Ștefan PISTOLESCU (2010) – un junior iscusit, cu multe resurse ce-l pot ajuta să dezvolte un trend ascendent înspre nivele înalte de competitivitate. Un jucător polivalent, cu accente defensive, util în ansamblul de desfășurare al echipei.

 

Eduard Ștefan PISTOLESCU (2010)

 

Răzvan LUPȘESCU (2010) – este un junior cu multiple calități atât mentale, cât și fizice, care pot fi dezvoltate și cizelate pentru a formata o carieră interesantă în fotbal. Un jucător polivalent în exprimare, activând în zona mediană, acolo unde excelează în ambele faze, ofensivă și defensivă.

 

Răzvan LUPȘESCU (2010)

 

Dragoș Cristian BULIGA (2010) – un junior interesant, cu o evoluție constantă și susținută, având un caracter puternic și răbdător. Un jucător polivalent, care se face remarcat prin jocul său disciplinat, util echipei, ce oferă soluții simple și eficiente. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Dragoș Cristian BULIGA (2010)

 

Darko Andrei BLAGOEV (2009) –  este un jucător serios, de profil defensiv, util în ansamblul echipei, cu o bună lovire a mingii.

 

Darko Andrei BLAGOEV (2009)

 

Luca LAITIN (2010) – un junior cu profil defensiv, serios în desfășurare, cu o bună lovire a mingii.

 

Luca LAITIN (2010)

 

George BUIA (2010) –  este un junior tehnic, de picior stâng, cu o lovire și un control al mingii foarte bune.

 

George BUIA (2010)

 

Erik KOVACS (2009) –  un jucător cu profil defensiv, serios și atent, cu bune abilități fizice.

 

Erik KOVACS (2009)

 

Tamaș SZUCS (2010) – este un jucător cu profil ofensiv, tehnic, cu o bună lovire a mingii și o desfășurare dinamică.

 

Tamaș SZUCS (2010)

 

Ricardo CĂDARIU (2010) – un junior ambițios, de picior stâng, cu o bună lovire a mingii, serios și combativ în dueluri.

 

Ricardo CĂDARIU (2010)

 

Echipa de juniori U12 continuă linia de conduită și manifestare a colegilor mai mari de la U15. Mai bine zis, dezvoltă și consolidează o atitudine în fața performanței, atitudine transmisă și clădită, pas cu pas, în cadrul proiectului Galaxy Timișoara. Limitele mereu ridicate și spiritul succesului, indiferent de obstacole (în fotbal, dar și în viață), sunt principalele repere ale dinamicii de creștere ale acestor neînfricați bănățeni.

 

Aceștia au fost o parte din tinerii galactici blue ai Timișoarei despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *