• 22 februarie 2024
  • Last Update 24 decembrie 2023 11:35 AM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (42) – Sporting București, Juniori Under 10

Cronicile Sfinxului (42) – Sporting București, Juniori Under 10

Timpul este PERFECT pentru că este construit din Legende. În EL nu există decizii greșite, ci doar spirite imperfecte, chemate să aleagă expansiunea întru Totul. Iar împlinirea prin alegere este o nemuritoare înțelegere adunată într-un ACUM.

 

Fiecare este un înțelegător a ceea ce pricepe, ca o unică dimensiune cuprinzând (mereu) puțin peste infinit – care tot adaugă fiecăruia câte un înțeles aparte. Curajul celor aleși este o istorie a unui imperiu: urcări și decăderi, victorii și înfrângeri, viață și…după viață, ca un șir de culori care se tot rostogolesc, se desfac atotcuprinzătoare în curcubeie noi.

 

De multe ori nu (mai) știm dacă este Înainte sau Înapoi, dar știm că există ACUM o alegere pe care trebuie s-o luăm pentru a urma. Iar noi, cei 5 călători ai Schimbării, am ales să urmăm și să povestim, ca o primă mărturie, despre nașterea unei generații de semizei.

 

 

La marginea de Vest a Bucureștiului, mergem să aflăm cum răsar portocalii. Un neobișnuit fapt, într-o lume gri și nehotărâtă, într-un sezon din ce în ce mai rece, înghețat de isterie și din teamă, aceste pete de culoare fotbalistică încă apar și (mai) țin aproape Speranța. Forța lor este într-un zâmbet de copil, precum o pasă divină, după un dribling cosmic, urmat de un gol genial.

 

Cu cei de la Sporting București am făcut deja cunoștință, atunci când am vorbit despre minunata lor grupă de juniori U12. Probabil, în timp, vom mai vorbi despre realizările acestor deosebiți juni portocalii care, suntem siguri, vor continua să se remarce în peisajul fotbalului juvenil românesc.

 

Astăzi vom meditarisi despre grupa de juniori under 10, un team format cu  grijă și care începe  să crească aparte în contextul proiectului portocaliu al celor de la Sporting București.

Echipa este una liberă și echilibrată în componență, manifestând o plăcere deosebită a jocului în diversele sale forme (meciuri de campionat, amicale, dueluri sau vise câștigătoare). Un team care joacă zâmbind și care creează rezultate, bună dispoziție și speranță. Grupa este formată și condusă de Vlad LOLICERU, un antrenor care a participat, ca primă experiență a sa, și la construcția team-ului grupei de 2010.

 

Vlad LOLICERU

 

Vlad LOLICERU este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport și antrenor licențiat UEFA B. A activat în fotbal, o bună perioadă de timp, ca organizator de Competiții AMFB, dar și în postura de manager sportiv (Concordia Chiajna și FCSB). Intuiția sa l-a adus în postura de deschizător de drumuri, atât pentru cei mici în minunata lume a fotbalului, dar și din punct de vedere al soluțiilor re-formatoare de performanță.

 

Trupa de juniori portocalii U10 a celor de la Sporting a avut un debut cu dreptul, am putea spune, în lumea fotbalului, reușind în sezonul 2019-2020, la prima lor participare într-o competiție oficială, să obțină locul 2 în Seria 1 din cadrul  Turneului Gheorghe Ene Ilfov. Un rezultat bun, dar care se putea transforma în unul excepțional dacă nu pierdeau, în penultima etapă, în fața penultimei clasate. Au avut un parcurs interesant, cu un început timid de campionat (doar 2 puncte obținute  în primele 3 etape), după care au prins curaj și au urcat, etapă de etapă, până pe primul loc (etapa 6 și 7), poziție care părea că nu le poate scăpa . Din păcate, au terminat competiția pe locul 2, după rezultatul mai sus menționat, și au ratat astfel posibilitatea să joace într-o etapă superioară a turneului, acolo unde ar fi avut șanse reale să performeze.

Până la urmă, a fost o experiență utilă echipei , din care fiecare junior a avut multe de învățat și care, cu siguranță, îi va motiva și le va da încredere în următoarele competiții.

 

Lotul de jucători are în componența sa destulă energie și mult potențial pentru a parcurge un drum lung în acest sport. Să vedem cine sunt portocalii U10:

 

Bogdan MIHĂIȚĂ (2012) –  este un junior de reală perspectivă, care are șanse să dezvolte un trend ascendent în fotbal. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care are calități să poată juca, în viitorul apropiat, pe mai multe posturi, în funcție de contextul tactic.

 

Bogdan MIHĂIȚĂ (2012)

 

Yannis DURLĂ (2012) – este un junior talentat, care are resurse, tehnice și mentale, să poată progresa și evolua în fotbalul de nivel ridicat. Un jucător cu profil ofensiv, care se remarcă prin viteza sa de joc și prin inteligența sa în desfășurare.

 

Yannis DURLĂ (2012)

 

 

Nikolas MIRCEA (2012)

 

 

David PETRESCU (2012)

 

 

Ciprian BLAGOIE (2013)

 

 

Tiberiu PIȘCANU (2013)

 

 

Simone PANAIT (2011)

 

 

David CÎRSTOIU (2012)

 

 

Vlad MARIN (2012)

 

 

Natalia UȚAN (2010)

 

 

Dragoș PAPA (2013)

 

 

David VĂDUVA (2012)

 

Grupa de juniori U10 a celor de la Sporting București este o echipă care dacă va căuta să-și depășească condiția și limitele atât individuale, cât și cele colective, va putea surprinde plăcut în viitoarele competiții la nivel local, dar și la nivel național. Este un team care are nevoie să-și mențină spiritul, metodologia de lucru și seriozitatea în pregătirea etapizată a juniorilor săi, din care, cu siguranță, se poate construi un ansamblu fotbalistic interesant, cu mult potențial individual cizelat, pregătit să aibă un trend ascendent de competitivitate. Este greu să creionăm o perspectivă clară, dar este evident că portocalii au răsărit, chiar și în condiții neprielnice.

 

Aceștia au fost o parte din semizeii portocalii de la Sporting București despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *