• 22 februarie 2024
  • Last Update 24 decembrie 2023 11:35 AM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (41) – ASU Politehnica Timișoara, Grupa 2012

Cronicile Sfinxului (41) – ASU Politehnica Timișoara, Grupa 2012

Timpul este un Moment pe care trebuie să-l câștigi ACUM, dar nu grăbindu-te, ci înălțându-te în el însuși pentru a-l face nemuritor. Doar atunci, depășind toate obstacolele, poți fi una din Legendele din care Timpul se ridică ca o dimensiune a Universului.

 

În jurul nostru, Totul este perceptibil și poate fi ales, iar fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă. Cei care pricep să meargă mai departe, sunt cei care aleg să înțeleagă de la început și până la capăt, ca un întreg infinit petrecându-se ACUM.

 

Noi am ales să mergem acolo unde visele încă nu s-au trezit și să povestim, ca o primă mărturie a Schimbării, despre nașterea unei generații de semizei.

 

 

Ne întoarcem în viitor, la cavalerii viola ai celor de la ASU Politehnica Timișoara, grupa 2012. ”Grupa” e un cuvânt cam mic (totuși) pentru această întreagă armată de juniori U9, un team bine organizat și dinamic, cu mulți copii talentați care au avut șansa să (se) nimerească împreună și, de acum, să crească într-unul dintre cele mai propice medii pentru înalta performanță.

Faptul că există atât de mult potențial adunat într-o singură grupă de vârstă, constituie un foarte mare avantaj pentru fiecare junior, în parte, din această echipă, care are posibilitatea, astfel, să se pregătească alături de mulți alți juniori talentați și să fie determinat să ajungă (mereu) mai bun. De altfel, grupa 2012 a celor de la ASU Politehnica Timișoara este într-o permanentă selecție, desfășurând metodic etapele de creștere și dezvoltare viguroasă, dispusă la performanță și la progres.

 

Team-ul a luat naștere în anul 2017, format și condus de către Rafael PRODANA.

 

Rafael PRODANA este un antrenor tânăr, are 23 ani și un foarte bun potențial în această meserie. Face parte din noua generație de formatori și antrenori ai fotbalului românesc, care vine cu o nouă filosofie și metodologie adaptată acestor vremuri, având ca obiectiv refacerea, în primul rând, a unei mentalități puternice, de învingător. Iar noile generații de juniori constituie, din acest punct de vedere, baza pe care se poate construi și se poate încerca, fără teamă, o expansiune în viitor, cel puțin la fel de glorioasă ca cea din anii 70-90 din fotbalul românesc.

 

Rafael PRODANA

 

Rafael PRODANA a jucat ca junior, în perioada 2004 – 2010, la Politehnica Timișoara și Ripensia Timișoara. Este absolvent și masterand al Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, Licențiat UEFA C și antrenează la ASU Politehnica Timișoara de la vârsta de 19 ani.

 

Grupa 2012 a celor de la ASU Politehnica Timișoara este una cu un real potențial, care crește atât din punct de vedere al jocului echipei, dar și individual, și care va reprezenta, în viitorul apropiat, una dintre cele mai bune team-uri, la nivel zonal și național, la acest an de vârstă. O echipă care a început să-și scrie primele file de istorie fotbalistică, reușind în cei 3 ani parcurși să-și formeze un mic palmares, din care vom enumera:

 

2017

Locul 3 “Cupa Cotta de vara” – Arad

Locul 3 “cupa Cotta de Craciun” – Arad

 

2018

Locul 1 “Cupa Leoparzilor Visinii” – Timisoara

 

2019

Locul 3 si 4 “Cupa de vara Atletico” – Timisoara

Locul 3 si 4 “Cupa de Craciun” – Buzias

Locul 4 “Cupa Cotta de Craciun” – Arad

 

2020

Locul 3 “Cupa de iarna” – Lugoj

 

După această parcurgere a întregului ansamblu al grupei, să vedem, în continuare, cine sunt micuții cavaleri viola under 9 ai celor de la ASU Politehnica Timișoara:

 

Răzvan IANA (2013) – este un junior de reală perspectivă, care are șanse să crească, cu răbdare și susținere, pentru a performa la un nivel foarte ridicat. Un jucător polivalent, complet în exprimare, nativ, care se face remarcat prin calitățile sale fizice și tehnice, chiar dacă joacă la o categorie de vârstă mai mare.

 

Răzvan IANA (2013)

 

David POPESCU – un junior promițător, unul din vârfurile generației sale, la nivel național, cu multiple resurse ce-l vor ajuta să evolueze în continuare la un nivel ridicat și să progreseze spre marea performanță. Un jucător polivalent, complet, care poate juca foarte bine pe multe posturi, în funcție de context.

 

David POPESCU

 

Abel CINCĂ – este un junior de perspectivă, care are șanse să dezvolte un trend ascendent în fotbal. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, având remarcabile calități tehnice prin care reușește să surprindă, de multe ori, adversarii direcți.

 

Abel CINCĂ

 

Ștefan STATE – un junior talentat, cu multe resurse, fizice, tehnice și mentale, ce-l vor ajuta să performeze în fotbal. Un jucător polivalent, cu o amplă desfășurare în teren, ce poate juca, la fel de bine și de eficient, pe multe posturi în desfășurarea jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Ștefan STATE

 

Andreas NICA – este un junior cu multiple calități, care are șanse reale să  progreseze și să performeze, în viitor, la un nivel înalt. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care se face remarcat, în primul rând, prin calitățile sale fizice și tehnice. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Andreas NICA

 

Ianis GHIRAN – un junior măiestrit, cu foarte mare potențial, tehnic și mental, ce-l va ajuta să performeze la un nivel ridicat. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se remarcă ușor prin stilul său tehnic și aparte. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Ianis GHIRAN

 

Sebastian LAZĂR – este un junior abil, care are șanse să poată progresa și să evolueze la un nivel ridicat. Un jucător polivalent, care joacă de regulă atacant, dar care poate fi folosit cu succes și ca mijlocaș.

 

Sebastian LAZĂR

 

Mihai KOVACS – un junior deosebit, care poate evolua, prin muncă și atitudine, spre zone mai înalte de performanță. Un junior cu profil ofensiv, care se face remarcat prin tehnica și prin personalitatea sa, destul de accentuate.

 

Mihai KOVACS

 

Ianis CIOROGARIU – este un junior înzestrat, cu multiple resurse pentru a putea performa în viitor. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se remarcă prin tehnicitate sa și prin faptul că lovește mingea, la fel de bine, cu ambele picioare. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Ianis CIOROGARIU

 

Edi CRĂCIUN – un junior promițător, care are șanse să poată evolua înspre un nivel ridicat de competitivitate. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se face remarcat prin dinamism și prin deciziile, de multe ori reușite, pe care le ia în timpul jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Edi CRĂCIUN

 

Flavius MIHĂESCU – este un junior talentat, cu multe abilități care-l recomandă pentru o carieră interesantă în fotbal. Un portar care oferă încredere echipei, din punct de vedere defensiv, manifestând maturitate în exprimarea sa sportivă din teren. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Flavius MIHĂESCU

 

David TOD – un junior abil, cu reale calități și care are șanse să aibă un traseu ascendent în fotbal. Un portar talentat, modern în exprimare, cu un joc foarte bun de picior.

 

David TOD

 

Rareș BUTOI – este un junior interesant, cu multiple resurse fizice și mentale ce-l pot ajuta să performeze în viitor. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care se face remarcat în zona mediană, acolo unde ajută mult prin aportul său fizic și prin poziționare. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Rareș BUTOI

 

Raul TUDORUȚ – un junior capabil, cu multe calități native care pot fi cizelate, în timp, și-l pot ajuta să dezvolte o traiectorie ascendentă în fotbal. Un jucător polivalent, care se remarcă în jocul pe zonele laterale atât din punct de vedere ofensiv, cât și defensiv. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Raul TUDORUȚ

 

Răzvan BOLOG – este un junior iscusit, care are resurse să poată evolua, prin pregătire și răbdare, la un nivel ridicat. Un portar agil, cu multe calități ce-l recomandă pentru acest post.

 

Răzvan BOLOG

 

Alin HUSARIU – un junior talentat, cu potențial bun, din punct de vedere tehnic, ce-l poate ajuta să performeze în viitor. Un jucător polivalent și complex, cu multe calități, care ar putea ieși în evidență dacă ar avea mai multă încredere și curaj în propriile resurse evidente.

 

Alin HUSARIU

 

Deiwid COCA – este un junior promițător, cu mult potențial, care poate avea, în viitor, o ascensiune surprinzătoare. Un jucător cu profil ofensiv, cu o viziune bună a jocului în ansamblu și soluții reușite în desfășurare. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Deiwid COCA

 

Matei SECOBAN – un junior competent, care poate dezvolta o traiectorie ascendentă în fotbal. Un jucător polivalent, constant în exprimare, care se remarcă prin jocul său eficient și simplu. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Matei SECOBAN

 

Alex DUMA – este un junior interesant, cu multiple resurse, mentale și fizice, ce-i pot permite să aibă o ascensiune frumoasă în fotbal. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, ce poate juca, la fel de bine, în zona mediană și în zona de atac. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Alex DUMA

 

Lucas SANDU – un junior cu multiple calități, cu șanse reale să progreseze în continuare și să poată performa în viitor. Un jucător polivalent, care poate juca pe toate posturile, remarcându-se în special în duelurile 1 vs 1 atât din punct de vedere ofensiv, cât și defensiv.

 

Lucas SANDU

 

Raul POPESCU – este un junior înzestrat, care are multiple calități ce-l pot ajuta într-o ascensiune interesantă în fotbal. Un jucător polivalent, care se face remarcat prin determinarea sa și prin aportul său dinamic în ansamblul jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Raul POPESCU

 

Lucas VÎLCEANU – un junior polivalent, de picior stâng, care poate juca atât fundaș sau mijlocaș, cât și atacant.

 

Lucas VÎLCEANU

 

Nicolas TĂRĂBUȚĂ – este un junior cu profil ofensiv, de picior drept, ce poate juca atât mijlocaș, cât și atacant.

 

Nicolas TĂRĂBUȚĂ

 

Mihnea ZAMOȘTEANU – un junior cu profil ofensiv, care poate juca atât mijlocaș, cât și atacant.

 

Mihnea ZAMOȘTEANU

 

Luca IRIMIA – este un junior polivalent, cu accente defensive, care poate juca atât fundaș sau mijlocaș, cât și atacant, având o bună lovire a mingii cu piciorul stâng.

 

Luca IRIMIA

 

Rareș DOBRE – un junior polivalent, cu accente ofensive, care poate juca atât mijlocaș, cât și atacant, serios și dornic de competiție.

 

Rareș DOBRE

 

Patrick PĂTRU – este un junior cu profil ofensiv, care joacă, de regulă, atacant, dar care poate activa și în zona mediană.

 

Patrick PĂTRU

 

Vlad BĂLOI – un portar interesant, serios în pregătire și atent la detalii.

 

Vlad BĂLOI

 

Luca FORFIZ – este un jucător de picior stâng, serios și activ, având un profil ofensiv.

 

Luca FORFIZ

 

Victor SANDU – un junior cu profil ofensiv, care poate juca atât atacant, cât și mijlocaș.

 

Victor SANDU

 

Aceștia au fost o parte din cavalerii viola ai Timișoarei despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *