• 5 martie 2021
  • Last Update 4 martie 2021 7:41 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (38) – Sporting București, Juniori Under 12

Cronicile Sfinxului (38) – Sporting București, Juniori Under 12
  •  
  •  
  •  
  •  

Cea mai mare probabilitate a unei  realizări încă mai admite îndoială; de aceea ne surprinde întotdeauna când ceea ce sperăm devine realitate.

 

Cine știe să suporte totul, poate îndrăzni totul, fără teamă. Iar prin Tot, clădești o Legendă în Timp.

Între mit și realitate este doar un pas îndrăzneț. Poți alege să stai atârnat în/de realitate sau să cazi odată, pentru a (te) ridica (ca) un mit, pentru a înfăptui lucruri mari, trăind ca și cum n-ar trebui să mori vreodată.

 

Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, dar (doar) cine înțelege va merge mai departe, căci și cel mai bun lucru din lume merită să-l alegi și să încerci să-l depășești.

Noi am ales să vorbim despre cei mai buni și să mărturisim despre nașterea unei generații de semizei.

 

 

Sporting București este un club tânăr, cu o filozofie proprie, bazat pe câteva principii simple și eficiente de activitate. Un club care-și construiește, pas cu pas, o entitate stabilă, din ce în ce mai puternică, adaptată realității, cu o entuziastă perspectivă a viitorului.

 

La ora actuală, Sporting București are la bază câteva loturi de juniori (minifotbal – U12, U11, U10 și U9), grupe bine închegate, având o creștere evidentă, la fiecare nivel de vârstă, care se remarcă, în primul rând, prin omogenitate și echilibru, precum și printr-o îmbunătățire permanentă a calităților individuale ale fiecărui jucător. Activitatea pare să fie una laborioasă și corect asumată, care îmbină, cu originalitate, teoria cu practica, adaptată tipologiei ansamblului, dar și a fiecărui junior în parte.

 

Putem spune că ”vârful de lance” al acestui proiect este grupa 2009, dar și celelalte grupe, care-și urmează cursul firesc, vor fi în curând noi performere în peisajul fotbalului juvenil, la nivel zonal și național.

 

Despre grupa de juniori U12 a celor de Sporting am mai scris, în urmă cu 10 luni, atunci când am analizat senzaționalul tur de campionat al acestui team, în sezonul 2019-2020, pe care l-am numit ”Frumoasa Revelație Portocalie!”. Din păcate, odată cu isteria Covid 19 și întreruperea campionatului, echipa nu a putut accede în fazele superioare ale competiției, la nivel național, acolo unde avea șanse reale să surprindă și să obțină o (primă) performanță notabilă.

 

Grupa de juniori under 12 a celor de la Sporting București este formată și condusă de Adrian OLTEANU, un antrenor interesant, licențiat UEFA B, care manifestă originalitate în aplicarea metodelor de creștere și dezvoltare  a juniorilor. Este fost jucător profesionist, la nivel național, care și-a început cariera de fotbalist la centrul de juniori al Rapid București. Tot în perioada junioratului, a venit la Dinamo București, unde a fost campion național cu grupa 1984. Ca senior a jucat la Dinamo 2 și Poiana Câmpina în Liga 2

 

Adrian OLTEANU

 

Adrian OLTEANU este, prin excelență, un formator de jucători, care intuiește potențialul individual al tinerilor sportivi și care încearcă să-l cizeleze întru performanță. De altfel, el s-a făcut remarcat și prin jocul echipelor pe care le antrenează, în cadrul acestui proiect, team-uri care practică un fotbal serios și plăcut, fără să afecteze (sau să sară) etapele de creștere firească a juniorilor.

 

Grupa de juniori U12 a evoluat treptat și a ajuns la un nivel bun de competitivitate (cel puțin la minifotbal), având o frumoasă perspectivă pentru fotbalul 11 vs 11. De-a lungul timpului, echipa a reușit să obțină câteva rezultate notabile, dintre care: dublă câștigătoare a Campionatului AJF Ilfov (edițiile 2018-2019 și 2019-2020), dublă câștigătoare a Cupei de Vară Focșani (2018 și 2019), câștigătoare a Crevedia Winter Cup U12 (in 2019). De altfel, jucătorul Nicolas PANAIT a fost declarat cel mai bun jucător, la categoria lui de vârstă, al turneului Cupa de Vară Focșani (2017, 2018 și 2019), precum și golgheterul competiției Crevedia Winter Cup (2019).

 

Să cunoaștem, în continuare, lotul tinerei Portocale Mecanice din fotbalul juvenil românesc:

 

Nicolas PANAIT (2009) – este un junior de reală perspectivă, care are șanse să devină unul din vârfurile generație sale, la nivel național. Un jucător de mare calitate, cu profil ofensiv, care se face remarcat prin multiplele sale calități atât tehnice, cât și mentale. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Nicolas PANAIT

 

Tudor Andrei ION (2009) – un junior promițător, care are șanse să dezvolte o traiectorie ascendentă în fotbal. Un jucător cu profil polivalent, cu accente defensive, cu o foarte bună (și intuitivă) poziționare în teren.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Tudor Andrei ION

 

Gabriel PAVEL (2009) – este un junior de perspectivă, care are șanse să dezvolte un trend ascendent în fotbal, la nivel național. Un jucător cu profil ofensiv, cu un deosebit simți al porții și care caută, de multe ori, din orice poziție, să finalizeze. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Gabriel PAVEL

 

Antonio Ionuț NICA (2010) – un junior deosebit, care poate evolua, în timp, având resurse pentru a face performanță la nivel înalt. Un jucător polivalent, chiar dacă, deocamdată, se evidențiază în zona defensivă.

 

Antonio Ionuț NICA

 

Vlad PAPA (2009) – este un junior cu multiple calități, care poate, prin muncă susținută și răbdare, performa la un nivel ridicat. Un jucător cu profil defensiv, care se face remarcat prin energia sa inepuizabilă din timpul jocului, mai ales în zona mediană, recuperând, de multe ori, eficient și simplu. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Vlad PAPA

 

Bogdan PAVEL (2009) – un junior talentat, cum mult potențial pentru fotbalul 11 vs 11, care are șanse să performeze în acest sport. Un jucător cu profil defensiv, care se face remarcat prin travaliul său și prin caracterul său viguros. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Bogdan PAVEL

 

Cosmin BALEA (2009) – este un junior măiestrit, cu multe resurse ce-l pot ajuta, în viitor,  într-o ascensiune în fotbalul de nivel ridicat. Un jucător cu profil ofensiv, cu o viziune amplă a jocului și decizii foarte bune în fazele de construcție. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Cosmin BALEA

 

Cristian PĂTRAȘCU (2010) – un junior interesant, cu resurse tehnice și mentale ce-l pot ajuta, în viitor, să evolueze la un nivel ridicat de competitivitate. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care poate juca pe mai multe posturi, în funcție de cerințele jocului.

 

Cristian PĂTRAȘCU

 

George GALEA (2009) – este un junior înzestrat, cu mult potențial, introvertit, dar de amploare, care se poate descătușa într-o evoluție foarte frumoasă. Un jucător cu profil defensiv, care se face remarcat prin ardoarea sa și prin disponibilitatea sa la sacrificiu pentru echipă.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

George GALEA

 

Mihai ENE (2009) –  un junior capabil, cu mult potențial, care ar putea dezvolta o carieră interesantă, pregătindu-se intens, mai ales din punct de vedere al jocului de picior. Un portar talentat, cu intervenții oportune, de multe ori în situații dificile.

 

Mihai ENE

 

Andrei VĂTAFU (2009) – este un junior competent, care are șanse să poată evolua, în viitor, la un nivel ridicat de competitivitate. Un jucător cu profil ofensiv, care se remarcă prin execuție și prin creativitate. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Andrei VĂTAFU

 

Darius Andrei ANTON (2010) – un junior valoros, cu multe calități care se cer la ora actuală în fotbalul modern. Un jucător polivalent, care poate juca, la fel de bine, atât pe posturi ofensive, cât și pe cele defensive.

 

Darius Andrei ANTON

 

Carol Ivan ADIR (2009) – este un portar interesant, cu o tehnică bună de lovire a mingii, având un curaj aparte, specific postului, serios în pregătire și în timpul jocurilor.

 

Carol Ivan ADIR

 

Rareș MUNTEANU (2009) – un junior cu profil defensiv, dornic de afirmare, cu o bună lovire a mingii cu piciorul drept. Un player serios și consecvent.

 

Rareș MUNTEANU

 

Eric BUGA (2008) – este un junior cu profil ofensiv, de picior drept, disciplinat și curajos, serios în tot ceea ce face atât la antrenamente, cât și în jocuri.

 

Eric BUGA

 

Cezar Dimitrie ADIR (2009) – un junior care joacă pe postul de portar, având o bună tehnică de lovire a mingii, reflexe bune și o talie bună pentru vârsta sa.

 

Cezar Dimitrie ADIR

 

Luca PĂUN (2010) – este un junior neobosit, cu un profil ofensiv, având o capacitate mare de efort susținut și o tehnică bună de control a mingii

 

Luca PĂUN

 

Cu siguranță, acest team se va dezvolta în continuare și, dacă va rămâne la fel de unit, are șanse să obțină rezultate notabile, mai ales în contextul actual al fotbalului românesc. Are resurse (și, probabil, se vor alătura și alți juniori de perspectivă) pentru a formata (măcar) o echipă de nivel național.

 

Aceștia au fost o parte din semizeii portocalii de la Sporting București despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *