Fără Legende, libere și încrezătoare, nu există Timp. Nimicul se poate întinde astfel, într-o lume îngrămădită și întunecată, ca-ntr-o amplă realitate peste care cuvântul umblă deasupra (doar) ca un laț.
Avem nevoie de mituri care să ne ofere scânteia; iar noi putem lumina drumul, apoi, alegând orice orizont putem imagina, pentru a ne lăsa umbrele în spate. Suntem vii, mai mult decât reali; aceasta este revelația, precum o interpretare, care face diferența între mit și realitate.
Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă; căci în curând vom comunica liberi, prin gânduri. Vom avea de ales, mereu.
Noi am ales să mergem înaintea Timpului, fără teamă, și să povestim în prezent despre nașterea unei generații de semizei.
Vedem Trecutul la fel de bine precum simțim Viitorul, noi, cei 5 călători ai Schimbării prin Lume. Iar între Trecut și Viitor există Argeșul, ca un râu nemuritor, care trece și transformă în prezent orice clipă atinge, din fiecare picătură a vieții.
Argeș este un nume de legendă, nume evocator de descălecători de țară, de voievozi și de cetăți. Aici sunt atestate existența unor așezări încă din vremea culturii de prund, cea mai veche cultură din Europa, în urmă cu peste 600000 de ani; iar Viitorul se ridică, din rădăcini tot mai adânci, tot mai înalt către Noile Timpuri. Căci Azi vom vorbi, din nou, despre Viitorul Argeș.
Viitorul Argeș, club tânăr, înființat în anul 2012 – despre care am mai scris și-n alte relatări, o școală importantă la nivel zonal și național, cu o filozofie proprie și o metodologie modernă, adaptată noilor cerințe de joc și de formare a juniorilor – își prezintă acum noii muguri de primăvară, chiar dacă afară toamna domnește în toată splendoarea ei. Iar acești muguri argeșeni, care dau culoare și plinătate speranțelor noastre, sunt subiectul cronicii noastre de azi.
Spiridușii grupei de juniori under 9 (2012-2013) au început să se adune în urmă cu 2 ani, unul câte unul, ascultându-și chemarea către marele și nobilul spirit liber al sportului. Au început să zburde, să cunoască, să-și descopere noi bucurii și talente; totul ca-ntr-o poveste a copilăriei, cu mingea la picior și cu zâmbetul pe buze. O primă pagină fotbalistică începută cu bastonașe, copete, baloane, liniuțe și obraji îmbujorați de dorință.
Grupa de pitici 2012-2013 a celor de la Viitorul Argeș a fost formată și este condusă de Bogdan VIȘAN – și este o variantă românească a filmului ”Kindergarten Cop” cu Arnold SCHWARZENEGGER.
Pe Bogdan VIȘAN l-am descris, într-o altă pagină de cronică, ca fiind unul dintre ultimii mohicani ai succesului, într-o lume românească, nepregătită – de mai bine de de 20 de ani – de performanță și de progres. Un antrenor curajos, cu viziune, care încearcă să transmită juniorilor săi din energia vitală a spiritului de învingător, de campion, de a performa în orice competiție ar fi angrenați (în fotbal, ca și în viață).
Bogdan VIȘAN este antrenor cu Licența UEFA A Elite Youth, participând la nenumărate cursuri de specializare și de perfecționare, dintre care enumerăm: Ajax Amasterdam, Sahtior Donetk, PSV Eindhoven. Este absolvent și master a 2 facultăți: Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea de Finanțe Bănci. Printre ultimele sale rezultate notabile putem consemna calificarea și participarea, în ediția 2017/2018, la Turneul Semifinal Național, în Campionatul dedicat Juniorilor U15 organizat de FRF, cu grupa 2003 a celor de la ACSFC Dănuț Coman și calificare și participare la Turneul Final – Trofeul Gheorghe Ene dedicat juniorilor U8, competiție organizată de FRF, cu grupa 2011 a celor de la ACS Viitorul Argeș.
Ca jucător de fotbal, și-a început cariera la vârsta de 6 ani, la Aripi Pitești, iar la vârsta de (nici) 14 ani a debutat la o echipă de seniori, în Liga 4, la Forestierul Stâlpeni. A făcut parte din loturile de juniori ale României (UEFA 97 și UEFA 98) și a fost Campion Național de Juniori Republicani cu FC Argeș. A jucat peste 200 de meciuri în Liga 2 și Liga 3, la echipe precum ARO Câmpulung, Rulmentul Alexandria sau Dacia Ștefănești.
Team-ul de juniori under 9 (2012-2013) a celor de la Viitorul Argeș este unul dinamic, plin de viață, dornic de aventură fotbalistică, care adună potențial, din ce în ce mai calitativ, și care dezvoltă un angrenaj în care micii cavalerii argeșeni își pot dezvolta personalitatea fotbalistică. O echipă care a început să-și scrie propria pagină de istorie, trecându-și în palmares câteva rezultate bune: locul 2 și 3 (participând cu 2 grupe), în 2019, la Junior Cup (competiție la care Andrei GHERGHE a fost declarat cel mai bun portar, iar Dragoș TUDOR a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului) și locul 4 la puternicul turneu național Brașov Indoor Cup, în 2020.
În cele ce urmează, să facem cunoștință cu mugurii-cavaleri ai grupei de juniori under 9 (2012-2013) ai celor de la Viitorul Argeș:
Dragoș TUDOR (2012) – este un junior de perspectivă, care ar putea, printr-o pregătire amplă și etapizată, să dezvolte o ascensiune interesantă în fotbal. Un jucător cu profil defensiv, dar care poate deveni polivalent, mai ales când va ajunge în fotbalul 11 vs 11.
Andrei GHERGHE (2012) – un junior iscusit, care are resurse, mai ales dacă are o continuitate în pregătire, să poată evolua la un nivel ridicat de competitivitate. Un portar talentat, având o talie bună și o îndemânare aparte, specifică postului pe care joacă.
Ionuț DOBRE (2013) – este un junior talentat, care are o frumoasă perspectivă în față pentru a realiza ceea ce-și dorește în fotbal. Un jucător cu profil ofensiv, care se remarcă prin creativitate și curaj.
Patrick DRAGOMIR (2012) – un junior cu multiple calități, care are șanse să dezvolte o traiectorie ascendentă în fotbal. Un jucător polivalent, care poate juca, la fel de bine, pe orice post atât din punct de vedere ofensiv, cât și defensiv.
Ianis TOMA (2012) – este un junior interesant, care ar putea performa, prin mai multă concentrare, la un nivel ridicat. Un jucător cu profil polivalent, cu accente defensive, care nu are încă ”conturată” o orientare în angrenajul tactic din teren.
Damian SPĂTARU (2012) – un junior înzestrat, care are șanse să se afirme, în viitor, la nivel înalt. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care poate juca, la fel de bine, atât în zona mediană, cât și în zona de atac.
Denis DUMITRU (2013) – este un junior interesant, care transmite un dinamism aparte și care are șanse să evolueze frumos în fotbal. Un jucător cu profil ofensiv, care se face remarcat prin simțul său aparte al golului.
Raul MITROI (2012) – un junior capabil, care are resurse pentru a accede, în viitor, către zone înalte de performanță. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, care este la vârsta în care se bucură fotbal, practicându-l în forma sa pur romantică.
Alexandru ION (2013) – este un junior măiestrit, care are calități ce-l pot ajuta, cu răbdare și prin pregătire etapizată, într-o viitoare carieră fotbalistică. Un jucător cu profil ofensiv, care se fac remarcat prin tehnicitate sa nativă și prin plăcerea de a crea faze spectaculoase.
Vlad PĂUNOIU (2012) – un junior abil, care are potențial pentru putea performa, în viitor, la nivel național. Un jucător cu profil defensiv, care se face remarcat prin dârzenia sa și prin spiritul său deosebit.
Cosmin DUMINICĂ (2012) – este un junior promițător, cu multe atuuri cel pot ajuta, în viitor, să poată evolua la un nivel înalt. Un portar curajos, talentat din punct de vedere al postului pe care joacă. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Iustin ISPAS (2012) – un junior promițător, cu resurse tehnice și mentale, care poate desfășura un parcurs deosebit în fotbal. Un jucător cu profil ofensiv, iute și tehnic , de tip spaniol.
David LUȚĂ (2012) – este un junior interesant, cu multiple calități ce-l pot recomanda, în viitor, pentru a performa la nivel înalt. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, având o evoluție constantă.
Ștefan CIOBANU (2012) – un junior competent, cu resurse fizice ce-l recomandă pentru sport. Un jucător dinamic, polivalent în exprimare, care se bucură jucând pe orice post i se cere.
Luca NEGRILĂ (2012) – este un junior înzestrat, cu multe abilități ce-l pot ajuta să evolueze în timp. Un jucător polivalent, care, deși deocamdată este utilizat ca fundaș, el are capacitatea să joace și pe alte posturi.
Ștefan LUȚĂ (2012) – este un junior competent, cu multe resurse ce-l pot ajuta într-o ascensiune frumoasă în acest sport. Un jucător polivalent, cu accente defensive, dinamic în exprimare.
Aceasta a fost o altă ceată de micuți cavaleri ai celor de la Viitorul Argeș despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!