• 22 septembrie 2023
  • Last Update 19 septembrie 2023 7:00 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (34) – ACS Viitorul Argeș, grupa 2011

Cronicile Sfinxului (34) – ACS Viitorul Argeș, grupa 2011

Timpul naște furtuni. Prin ele, Legendele merg mai  departe. Aleg să lupte pentru victorie, oricât de lung sau de greu ar fi drumul spre ea; CĂCI FĂRĂ VICTORIE NU EXISTĂ VIAȚĂ!

Fiecare are putința de a înțelege ce trebuie să aleagă, dar puțini aleg adevărul despre ceea ce înțeleg. E mai comod să te amăgești și să fii realist, decât să alegi lumina.

 

Noi am ales să mergem mai departe, precum un râu de munte, și să limpezim apele tulburi ale realității. Am ales să povestim despre nașterea unei generații de semizei.

 

 

ACS Viitorul Argeș este un proiect nou în fotbalul juvenil, înființat în anul 2012, care a reușit, în toți acești 8 ani, să obțină rezultate remarcabile atât la nivel zonal, cât și la nivel național. Mulți dintre juniorii care s-au format în cadrul clubului au ajuns să joace în ligile profesioniste din România și la marile academii din țară sau din Europa. O școală de fotbal importantă din Argeș, cu o filozofie proprie și o metodologie modernă, adaptată noilor cerințe de joc și de formare a juniorilor.

 

La ora actuală, ACS Viitorul Argeș are echipe formate până la juniori under 15, începând cu grupe de copii under 7. Astăzi vom scrie despre una dintre cele mai bune și de perspectivă echipe din cadrul proiectului, un team cu mult potențial, care și-a demonstrat calitățile la nivel național, grupa 2011.

 

Echipa de juniori under 10 a celor de la Viitorul Argeș este formată și condusă de Bogdan VIȘAN, un antrenor cu multă experiență și rezultate foarte bune în domeniul fotbalului juvenil, care și-a demonstrat măiestria de-a lungul timpului.

 

Într-o lume românească, nepregătită pentru performanță, antrenorul Bogdan VIȘAN apare printre ultimii mohicani ai succesului. Filosofia sa este simplă, susținută de experiență, într-o permanentă înțelegere a timpului și a noilor metode, dar păstrând viziunea clară a participării înspre performanță. Muncă, dăruire, spirit, apoi talent, concentrare și mereu muncă; TOTUL pentru  a țintii sus, din ce în ce mai sus, dezvoltând astfel un curaj specific campionilor.

 

Bogdan VIȘAN

 

Bogdan VIȘAN este antrenor cu Licența UEFA A Elite Youth, participând la nenumărate cursuri de specializare și de perfecționare, dintre care enumerăm: Ajax Amsterdam, Sahtior Donetk, PSV Eindhoven. Este absolvent și master a 2 facultăți: Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea de Finanțe Bănci. Printre ultimele sale  rezultate notabile putem consemna calificarea și participarea, în ediția 2017/2018, la Turneul Semifinal Național, în Campionatul dedicat Juniorilor U15 organizat de FRF, cu grupa 2003 a celor de la ACSFC Dănuț Coman și calificare și participare la Turneul Final – Trofeul Gheorghe Ene dedicat juniorilor U8, competiție organizată de FRF, cu grupa 2011 a celor de la ACS Viitorul Argeș.

 

Ca jucător de fotbal, și-a început cariera la vârsta de 6 ani, la Aripi Pitești, iar la vârsta de (nici) 14 ani a debutat la o echipă de seniori, în Liga 4, la Forestierul Stâlpeni. A făcut parte din loturile de juniori ale României (UEFA 97 și UEFA 98) și a fost Campion Național de Juniori Republicani cu FC Argeș. A jucat peste 200 de meciuri în Liga 2 și Liga 3, la echipe precum ARO Câmpulung, Rulmentul Alexandria sau Dacia Ștefănești.

 

Grupa 2011 a celor de la Viitorul Argeș beneficiază, pe de-o parte, de experiența și de viziunea unui antrenor dispus la înalta performanță, iar, pe de altă parte, are un lot format din juniori de reală perspectivă, peste media valorică la nivel național, mulți dintre ei putând deveni, în viitor, chiar vârfuri ale generației lor.

Atenta și permanenta selecție, pe care Bogdan VIȘAN o face în cadrul grupului, modelează și cizelează încontinuu un team din ce în ce mai valoros, care practică un fotbal modern, cu multe accente tehnice, creativ în exprimare, dar, odată cu creșterea în vârstă a copiilor, din ce în ce mai laborios și mai dinamic în cursul jocului.

 

Această minunată grupă de mici cavaleri argeșeni a fost la un pas de a juca finala, la nivel național, în cadrul Interligii de iarnă – Trofeul Gheorghe ENE, competiție dedicată juniorilor U8, organizată de FRF.

După ce au ”măturat” tot la nivel județean,  unde au avut o medie de 13,75 de goluri marcate/meci, a urmat calificare la Turneul Zonal, unde au făcut parte din Grupa 4. Au continuat drumul victorios, practicând un fotbal încântător, generos, și au reușit să treacă fără emoții de FC Petrolul Ploiești (scor 7-3) și CSS Alexandria (scor 4-0). S-au calificat, astfel, în primele 8 echipe din țară, la turneul final al prestigiosului trofeu. În acel moment, aveau (numai) victorii ”pe linie” și o medie de (doar) 0,83 goluri primite/meci, precum și o medie de 11 goluri marcate/meci, fiind, de altfel, echipa cu cel mai frumos joc practicat (tehnic și ofensiv), având și cele mai bune ”cifre” dintre toate participantele.

Dar, cum fotbalul nu ține (doar) de statistici și de jocul practicat, în semifinale micuții argeșeni s-au izbit (la propriu și la figurat) de masiva echipă a celor de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, puternicul team timișorean lovindu-i, practic, cu un 4-2 ” de neuitat”. A fost un moment dificil pentru echipă, trecut (totuși) cu bine în următorul meci, pentru locurile 5-8, unde au administrat un sec 6-1 celor de la Academia Gheorghe HAGI.

De altfel, ”povara” semifinalelor ratate  pare să-i fi urmărit și în 2020, la cel mai puternic turneu de minifotbal din România, dedicat juniorilor, Brașov Indoor Cup, unde au reușit să se claseze (doar) pe locul 3; competiție la care Ianis VOICU a fost desemnat cel mai bun portar al turneului, iar Adelin ȘUCALĂ a fost golgheterul ediției.

 

Să cunoaștem, în cele ce urmează, minunatul lot de jucători, grupa 2011, ai celor de la Viitorul Argeș:

 

Luca GRAURE – este un junior deosebit de talentat, de excepție, care poate dezvolta o traiectorie ascendentă de amploare . Un jucător polivalent, complet – care are multe calități native, unele dintre ele rar întâlnite – și care poate evolua pe toate posturile, la fel de bine, împotriva unor adversari cu 2-3 ani mai mari, cărora le face față cu brio, evidențiindu-se de fiecare dată. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Luca GRAURE

 

Adelin SUCALĂ – un junior de reală perspectivă, care are potențial pentru a desfășura un parcurs ascendent în fotbal. Un jucător cu profil ofensiv, care excelează prin pragmatismul de care dă dovadă în fața porții, un atacant de careu, cu un simț dezvoltat al golului.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Adelin SUCALĂ

 

Eduard BUCIU – este un junior promițător, care poate dezvolta o carieră la nivel înalt, dacă se pregătește, în continuare, la fel de serios și din ce în ce mai amplu. Un jucător polivalent, cu accente defensive și un caracter puternic. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Eduard BUCIU

 

Mihai MÎNDROC – un junior de perspectivă, care se deosebește prin constanță în joc și pregătirea susținută. Un jucător cu profil defensiv, deosebit de atent în evoluție, cu o exprimare modernă în joc. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Mihai MÎNDROC

 

Rareș ȘERBAN – este un junior talentat, care poate avea un parcurs interesant, în viitor, mai ales în fotbalul 11 vs 11. Un jucător cu profil ofensiv, cu multe resurse fizice și mentale, cu o foarte bună capacitate de efort susținut.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Rareș ȘERBAN

 

Iustin CRISTACHE – un junior cu multiple calități, care ar putea dezvolta un trend ascendent, destul de ridicat, mai ales atunci când va fi concentrat și focusat pe ceea ce are de făcut în fotbal. Un jucător polivalent, cu accente ofensive, având calități motrice excepționale.

 

Iustin CRISTACHE

 

Diana ENACHE (2009)  – este o junioare de reală perspectivă, care are multe resurse native ce o pot ajuta, dacă sunt antrenate și cizelate, să performeze în viitor. O jucătoare cu profil ofensiv, deosebit de talentată, cu o tehnică de invidiat.

 

Diana ENACHE (2009)

 

Adelin NIȚU – un junior deosebit, care poate reprezenta, în viitor, o opțiune de luat în seamă pentru generația sa, la nivel național. Un jucător cu profil defensiv, care se face evidențiat prin postura sa și prin exprimarea din teren, sigură și laborioasă.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Adelin NIȚU

 

Ianis VOICU – este un junior măiestrit, care are șanse mari să dezvolte o carieră interesantă în postul pe care joacă. Un portar talentat, cu multe calități care-l recomandă pentru acest post. Un player cu alonjă, curajos, cu reflexe bune și atent la detalii. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Ianis VOICU

 

Denis SIMION – un junior înzestrat, cu șanse reale să se evidențieze, în scurt timp, în rândul generației sale, la nivel național. Un jucător polivalent, serios în tot ceea ce face atât la meciuri, cât și la antrenamente. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Denis SIMION

 

Andrei STOICA – este un junior interesant, care are resurse pentru a putea dezvolta o traiectorie ascendentă în fotbal. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care se evidențiază în mod deosebit în posturile de fundaș sau de mijlocaș.

 

Andrei STOICA

 

Sasha ȚUICĂ – un junior capabil, care trebuie cizelat și care poate deveni un jucător exponențial al generației sale. Un jucător cu profil ofensiv, care poate evolua atât în postura de mijlocaș, cât și în cea de atacant.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Sasha ȚUICĂ

 

David MARICA – este un junior promițător, care are resurse să performeze în fotbal. Un jucător de zonă mediană, creativ, cu o bună viteză atât de reacție, cât și de deplasare.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

David MARICA

 

Luca CONSTANTINESCU – un junior competent, cu foarte mare dorință de afirmare, care are șanse de reușită într-o carieră sportivă. Un jucător cu profil defensiv, combativ și tenace, cu o foarte mare capacitate de efort susținut. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Luca CONSTANTINESCU

 

Kevin ZUICĂ – este un junior cu multe abilități sportive, care are șanse să dezvolte un trend ascendent în fotbal. Un jucător cu profil defensiv, atent la detalii, care stopează cu succes, de multe ori, atacurile adverse.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Kevin ZUICĂ

 

Daniel CIORICEANU – un junior capabil, cu multe caracteristici ce-l pot ajuta să evolueze în fotbalul de nivel înalt. Un jucător polivalent, care poate acoperii multe posturi în zona mediană și care are capacitatea să facă față unor situații de joc imprevizibile. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Daniel CIORICEANU

 

Petruț MOCIOC – este un junior iscusit, care are șanse să dezvolte un drum ascendent în fotbalul de performanță. Un jucător cu profil defensiv, cu un joc simplu și eficient.

 

Petruț MOCIOC

 

Andrei OPREA – un junior interesant, care are resurse pentru putea deveni un sportiv de nivel ridicat. Un portar talentat, cu multe calități specifice acestui post.

 

Andrei OPREA

 

Octavian CHEREJI – este un jucător capabil, cu multiple calități ce pot fi dezvoltate și cizelate spre a performa în fotbal. Un jucător cu profil defensiv, curajos în exprimare, cu un joc simplu și eficient.

 

Octavian CHEREJI

 

Aceștia au fost o parte din micuții cavaleri  ai celor de la Viitorul Argeș  despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *