• 12 decembrie 2024
  • Last Update 24 noiembrie 2024 10:20 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (35) – CSS Dinicu Golescu Câmpulung, Juniori Under 15

Cronicile Sfinxului (35) – CSS Dinicu Golescu Câmpulung, Juniori Under 15

Între toate lumile, se leagă un înțeles. Iar acest înțeles circulă cu viteza fiecărui Timp ales în fiecare Lume; nici repede nu umblă, nici încet nu se trece, nici constant nu curge, dar nici oscilant nu apare – un simț primordial îl schimbă și-l mișcă cu delicatețea unui univers.

 

Poveștile celor ce aleg, nu rămân undeva anume, ci se transmit în felul de a deveni al celorlalți. Căci Timpul, de la Lumină strigare, este construit din Legende, iar energia lor aduce peste Tot nu doar simbol, ci și spirit.

 

Fiecare are de ales înțelesul ce se ivește, ca un dat care să poată fi priceput. Noi am ales să povestim, veșnici călători, despre nașterea unei generații de semizei.

 

 

Suntem 5 călători ai Marii Schimbări, care pornim  să vestim, simplu, pășind desculți spre Muscelele Argeșului, la poalele Munților Iezer, pe malurile Râului Târgului, acolo unde se ridică prima cetate de scaun a Tării Românești, Câmpulung Muscel și de unde se înalță, ca un simbol al Luminii, Colegiul Național Dinicu Golescu

 

Colegiul Național Dinicu Golescu din Câmpulung Muscel are o vechime de peste 126 de ani de activitate neîntreruptă. Un simbol al iluminismului românesc, școala a fost înființată în luna octombrie 1894, ridicată în imediata vecinătate a cetății și Bisericii Negru Vodă, în cel mai vechi oraș medieval românesc dintre Carpați și Dunăre.

Dintre cei peste 11 mii de absolvenți ai colegiului, de-a lungul istoriei sale, care au răspândit lumina culturii și spiritului românesc în lume, îi putem enumera pe dramaturgul Tudor Mușatescu, poetul și matematicianul Ion Barbu, profesor doctor docent Ion Simionescu, poetul și actorul Emil Bota, antropologul Vasile Caramelea, patriarhul Iustin Moisescu.

 

În anul 1967, în cadrul acestui puternic centru de învățământ, s-au înființat secțiile de volei și de fotbal, sub denumirea de CSS Dinicu Golescu Câmpulung. A fost momentul când sportul juvenil a devenit  o prioritate locală, iar tinerii musceleni au avut posibilitatea să se pregătească și să performeze, și în domeniul sportului, la nivel național și internațional.

Cele 2 secții au dat, de-a lungul timpului, echipe de top, campioni naționali, jucători care au performat, mai departe, la seniori, antrenori de nivel înalt.

Un club care s-a adaptat vremurilor, care a continuat să transmită și să ducă mai departe puternicul spirit partizan al muscelenilor, aparte și tradiționalist.

 

La ora actuală, secția de fotbal a celor de la CSS Dinicu Golescu Câmpulung are numeroase grupe de copii și juniori – ”acoperind”, practic, toate vârstele, de la under 7  până la under 19 -, atent îndrumate și șlefuite de antrenori dedicați acestui minunat sport. Condițiile de pregătire sunt bune, echipele antrenându-se în bază Municipală din Câmpulung Muscel atât pe terenuri de iarbă, cât și pe terenuri cu suprafață sintetică.

 

Astăzi vom face cunoștință cu grupa de juniori Under 15 (2006/2007) a celor de la CSS Dinicu Golescu Câmpulung, condusă de Ovidiu Ionuț TICĂ, o echipă formată, în cea mai mare parte, din tineri născuți în 2007, un team cu o exprimare modernă în teren, care caută să joace și să-și dezvolte atât stilul, cât și ideile de joc pregătite cu rigurozitate la antrenamente.

 

Ovidiu Ionuț TICĂ a jucat la FC Muscelul și CSS Dinicu Golescu Câmpulung, un antrenor cu peste 17 ani de experiență în fotbal, care a format și condus echipe atât la nivel de juniori, cât și la nivel de seniori.

Este Licențiat UEFA B, absolvent și master al Academiei de Educație Fizică și Sport, un antrenor cu o viziune curajoasă și o metodologie modernă, Ovidiu Ionuț TICĂ este într-o continuă pregătire și perfecționare, participând, de-a lungul timpului, la multe cursuri și seminare dedicate fotbalului juvenil, dintre care enumerăm pe cele de la centrele de juniori de la Pescara Calcio, AC Milan, Virtus Entella.

 

Ovidiu Ionuț TICĂ

 

Ovidiu Ionuț TICĂ este un antrenor cu rezultate bune atât la nivel de echipe, cât și la nivel individual, contribuind la formarea unor jucători care au reușit să joace, mai departe, la seniori, la nivel național. Bazat pe câteva principii simple, dar puternice, de activitate, Ovidiu Ionuț TICĂ a reușit să obțină câteva rezultate notabile atât în țară, cât și peste hotare, cu echipele de juniori pe care le-a antrenat de-a lungul timpului, fiind prezent  și obținând clasări pe podium la turnee din Spania, Ungaria și Grecia.

 

Un antrenor dinamic care a început, din sezonul 2013-2014,  să formeze, pas cu pas, grupa actuală de juniori U15 (2006/2007)  a celor de la CSS Dinicu Golescu. Un team care a reușit, în tot acest timp, să-și formeze o personalitate expresivă de grup și care a cumulat experiență, încredere de sine și o desfășurare bine-legată a jocului.

 

Prin jocul lor interesant, care îmbină combativitatea, boemia și rigurozitate, echipa a surprins, de multe ori, prin rezultatele obținute de-a lungul timpului. Din palmaresul grupei putem enumera câteva repere interesante:

 

2018

Loc 2 – Junior Cup Pitești

Clasarea în primele 8 – Youth Football Festival Kaposvar (Ungaria)

 

2019

Loc 1 – Salonic Cup (Grecia), după ce au trecut în semifinale de Aris Salonic, iar în finală i-au învins pe bosniacii de la Borac Banja Luka

Loc 2 – Winter Sparta Cup

Loc 3-4 – Youth Football Festival Kaposvar (Ungaria)

Clasarea în primele 8 – Brașov Enjoy Cup

Clasarea în primele 8 –Turneul  Stele Viitorului

 

2020

Loc 3-4 – Brașov Cup – fără înfrângere suferită, departajarea făcându-se la golaveraj

 

Să cunoaștem, așadar, lotul de juniori under 15 al celor de la CSS Dinicu Golescu și să încercăm să surprindem câteva dintre calitățile lor de bază:

 

Andrei FLOROIU (2007) – este un junior de reală perspectivă, care poate dezvolta o traiectorie ascendentă spre o carieră de nivel ridicat. Un jucător cu profil defensiv, care poate juca pe orice post de fundaș atât central, cât și lateral.

 

Andrei FLOROIU (2007)

 

Ianis RĂUȚĂ (2007)  – este un junior de perspectivă, care are șanse să poată accede și juca, în viitor, în competiții de nivel înalt. Un junior cu profil polivalent defensiv, combativ, cu o bună capacitate de efort susținut. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Ianis RĂUȚĂ (2007)

 

Rareș BĂDULESCU (2006) – este un junior deosebit, care are resursele necesare pentru a putea performa la un nivel înalt, desigur susținute de multă pregătire și de voință. Un portar curajos, cu multe calități, care reușește să ofere siguranță echipei și să aibă o evoluție constantă, fără oscilații majore în exprimare. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Rareș BĂDULESCU (2006)

 

Denis COCEAN (2007) – este un junior promițător, cu un potențial foarte mare din punct de vedere tehnic. Un jucător polivalent, complet în exprimare, cu o tehnică foarte bună și o inteligență deosebită în joc.

 

Denis COCEAN (2007)

 

Luis BUNEL (2007) – este un junior talentat, cu mult potențial, care are șanse să progreseze și să joace la echipe de nivel național. Un jucător polivalent, cu  valențe defensive, având un joc foarte bun în axul central, acolo unde își pune în evidență, cel mai bine, calitățile sale. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Luis BUNEL (2007)

 

Bobi GRANCEA (2007) – este un junior măiestrit, cu potențial tehnic, care are ”stofă” de fotbalist. Un jucător cu profil ofensiv, ce se face remarcat prin tehnica sa, dezvoltată în regim de viteză.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Bobi GRANCEA (2007)

 

Vlad SPÎNU (2007) – este un junior cu multe calități, care are șanse reale să poată evolua înspre nivele superioare de competiție și de pregătire. Un portar talentat, de perspectivă, care se face remarcat prin evoluția sa și prin exprimarea modernă a jocului său. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Vlad SPÎNU (2007)

 

Eduard ALDEA (2007) – este un junior înzestrat, care are potențial pentru a putea dezvolta o carieră de nivel ridicat în fotbal. Un jucător cu profil defensiv, care se face remarcat prin intuiție și o foarte corectă anticipație a jocului.

 

Eduard ALDEA (2007)

 

Ianis PÎRLICI (2007) – este un junior interesant, care poate dezvolta o traiectorie ascendentă înspre echipe sau academii de nivel național. Un jucător cu profil ofensiv, creativ și tenace, cu o bună viteză atât de reacție, cât și de deplasare.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Ianis PÎRLICI (2007)

 

Rareș GRECU (2007) – este un junior capabil, cu multe calități ce-l pot ajuta să performeze în fotbal. Un jucător polivalent, care se face remarcat în zona mediană, acolo unde joacă foarte bine ambele faze atât pe cea ofensivă, dar și pe cea defensivă.

 

Rareș GRECU (2007)

 

Andrei CHIVULESCU (2007) – este un junior competent, care are șanse, prin antrenamente intense și prin sacrificiu, să devină o opțiune interesantă pentru echipe sau academii de nivel național. Un jucător cu profil ofensiv, care are cel mai bun randament în zona mediană, acolo unde ies în evidență calitățile sale.

 

Andrei CHIVULESCU (2007)

 

Grigoraș BĂDESCU (2006) – este un junior de perspectivă, cu o tehnică bună de lovire și de control a mingii. Un jucător cu potențial care ar putea, cu multă pregătire și sacrificiu, să performeze în fotbal.

 

Grigoraș BĂDESCU (2006)

 

Ștefan BĂLAN (2007) –este un junior interesant, care poate evolua, în timp, spre nivele de joc unde poate performa. Un jucător polivalent, cu accente defensive, care poate juca atât fundaș, cât și mijlocaș.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Ștefan BĂLAN (2007)

 

Alexandru CRĂCIUN (2007) – este un junior interesant, polivalent, care poate juca atât fundaș, cât și atacant. Un jucător de forță, cu talie bună pentru vârsta sa și un bun joc aerian.

 

Alexandru CRĂCIUN (2007)

 

Mario PANOIU (2007) – este un junior capabil, care ar putea, prin pregătire riguroasă și sacrificiu, să devină un junior cu potențial. Un jucător cu profil defensiv, atent la detalii, care încearcă să facă față, de multe ori cu succes, ritmului de joc impus de fotbalul 11 vs 11.(vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Mario PANOIU (2007)

 

Aceștia au fost o parte din semizeii musceleni din Câmpulung despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *