• 14 octombrie 2024
  • Last Update 24 septembrie 2024 7:14 AM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (30) – CSM Codlea, grupa 2006

Cronicile Sfinxului (30) – CSM Codlea, grupa 2006

Divinitatea ne-a interzis copacul nemuririi, dar…ne-a lăsat posibilitatea să alegem, întru eternitate, nașterea unei Legende; Legenda noastră, personală și unică, o poveste care să rămână, în orice dimensiune, un reper al tuturor (drumurilor și spiritelor).

Cutezanța unor linii largi de orizont și credința, crează în jurul nostru o stare a Binelui REUȘIT, un succes al voinței, al sufletului, al minții și al trupului, ca un răspuns ferm la o întrebare care n-a fost anticipată de creatorii noștri.

 

Totul este construit din Legende (divine sau umane). Fără ele n-am avea posibilitatea să FIM. Între mit și realitate sunt doar diferențe de înțelegere și de interpretare. Fiecare înțelege (dacă alege să POATĂ face acest lucru) sau interpretează (dacă alege să nu fie liber, deasupra tuturor, asemeni în chip și asemănare) ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, ca un bulgăre de lumină ținut în palmele întunericului.

 

Noi am ales înțelegerea unor altfel de interpretări, spirite îmbrăcate în trup de oameni mărturisind despre nașterea unei generații de semizei.

 

 

Atunci când am pornit în această călătorie, la miezul nopții, am știut că vom vedea răsăritul și vom cunoaște Oamenii Altfel. Nu ne-am luat cu noi decât un trup de călător, haine de stradă și câte un toiag de munte.

 

Primul dintre noi are ochelari închiși, de la prea multă lumină. Al doilea, în plus, are o șapcă neagră, cu cozoroc prăfuit, iar al treilea ține atârnată o amuletă, confecționată manual într-o dimineață de decembrie. De multă vreme, eu port la suflet o cicatrice de cuțit, adâncă și prelungă, ca un zâmbet divin. Al cincilea dintre noi se schimbă, în permanență, cu un altul.

 

Iată-ne înșirați pe potecile din Țara Bârsei. E liniște în drumul nostru. De-o parte și de alta stau Cavalerii Teutoni care au ridicat Cetatea Neagră la poalele Măgurii Codlea. Sunt tăcuți și ne privesc de sus, călare, așezați ca niște ziduri albe în armură, cu scuturi creștine și sulițe îndreptate spre cer.

Cidinis sau Zeiden sau Feketehalom sunt numele purtate în timp, de peste 800 de ani, de Codlea – mereu prezent AICI ca un reper în Sachsenweg (drumul sașilor), drum care lega Țara Bârsei de Provincia Sibiu.

 

Ne continuăm pașii către Succes, istoviți și încărcați, ducând în spate multă speranță și pasiune. În fața noastră, se înalță ”Măgura”; Stadionul ”Măgura” Codlea, locul unde urmașii teutonilor încearcă să ridice un nou bastion al fotbalului brașovean sub steagul și denumirea CSM Codlea.

CSM Codlea este înființat în 2003, club municipal care a reușit, de-a lungul timpului, să se dezvolte și să se afirme la nivel zonal, dar și național. O structură sportiv-administrativă elaborată temeinic, construită pas cu pas, cu obiective clare de consolidare și de progres.

 

Astăzi vom încerca să cunoaștem o parte din teutonii de la Codlea, grupa 2006 a celor de la CSM, o echipă bine organizată, cu jucători polivalenți și dedicați, mare parte, jocului cu balonul rotund.

 

Team-ul a fost format în anul 2014 și este condus de către Răzvan FOCȘENEANU, un antrenor care dezvoltă o filosofie proprie, bazată pe câteva principii puternice (sportive și de viață).

În primul rând, Răzvan FOCȘENEANU este un formator care încearcă să transmită juniorilor săi din puterea de a merge mai departe, de a-și dezvolta și întări voința, indiferent de situație, de context sau de greutăți; până la urmă, lupta nu trebuie nici abandonată, nici slăbită, până la final.

 

Răzvan FOCȘENEANU

 

Răzvan FOCȘENEANU este un fost jucător, format la școala Tricolorul Breaza, club care, la sfârșitul anilor 90, era în top 10 din România la juniori republicani. A debutat la seniori la Tricolorul Breaza, apoi a mai jucat la Cetate Rășnov și CSM Codlea.

În paralel cu activitatea de fotbalist, și-a continuat studiile, reușind să obțină masterul în sport, cu rezultate foarte bune, la Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Educație Fizică și Sport. Are Licența UEFA C și experiență interesantă ca antrenor atât la seniori, cât și la juniori.

 

Grupa 2006 s-a ridicat, pas cu pas, către performanță și recunoaștere la nivel local și național. O echipă plăcută, cu jucători polivalenți, care a depășit cu succes ”handicapul provincialității”, practicând un joc modern și ofensiv.

 

Din palmaresul lor vom încerca să enumeră câteva repere semnificative:

2017

Turneul Internațional Junior Cup Brașov – Locul 1, iar Robert STANCIU a fost declarat cel mai bun jucător al competiției.

Summer Cup Mangalia – Locul 3, cu Alexandru Ionuț OPREA declarat cel mai bun fundaș al turneului.

 

2018

Campionatul AJF Brașov U13 Elită (născuți 2005) – Locul 4

Sparta Winter Cup – Locul 1, iar Tudor Ionuț SPĂTARIU declarat cel mai bun portar al competiției.

Kinder Cup Constanța – Locul 2, cu Tudor Ionuț SPĂTARIU declarat cel mai bun portar al turneului și Robert STANCIU golgheterul competiției.

Summer Cup Mangalia – Locul 3, iar Teodor TURCU declarat cel mai bun portar al competiției și Tudor Ionuț SPĂTARIU golgheterul turneului.

 

2019

Campionatul AJF Brașov U13 Elită – Locul 3, cu Robert STANCIU golgheter al campionatului, cu 32 de goluri marcate.

Sparta Winter Cup – Locul 2, iar Teodor TURCU declarat cel mai bun portar al turneului și Robert STANCIU golgheterul competiției.

 

2020

Campionatul AJF Brașov U15, Seria 1 – Locul 1, iar Robert STANCIU golgheter al campionatului

Enjoy Sport Winter Cup – Locul 1

 

În cele ce urmează, vom prezenta întregul lot de juniori U15 al celor de la CSM Codlea, o echipă care, sperăm noi, să se păstreze și să-și continue ascensiunea evidentă:

 

Mario-Gabriel ȚURCAN – este un junior de reală perspectivă, care îndeplinește multe condiții pentru a putea face fotbal de performanță. Un jucător polivalent în exprimare, tehnic și matur în desfășurarea din teren, dar și la antrenamente. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Mario-Gabriel ȚURCAN

 

Teodor TURCU  – un junior promițător, cu personalitate, care poate crește în continuare, din toate punctele de vedere, pentru a avea un parcurs de lungă durată în fotbal. Un portar cu multe calități care-l recomandă pentru acest dificil post. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Teodor TURCU

 

Ioan MOROȘANU  – este un junior de perspectivă, ”croit” după ultimele standarde de performanță  ale fotbalului modern, care își poate folosi  calitățile native pentru a dezvolta o traiectorie ascendentă în acest sport. Un jucător puternic, polivalent, care poate fi folosit pe multe posturi atât defensiv, cât și ofensiv. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Ioan MOROȘANU

 

Tudor Ionuț SPĂTARIU  – un junior talentat, ultra polivalent, care are câteva caracteristici rare ce-l pot ajuta, în viitor, pentru a dezvolta o carieră de nivel ridicat. Un jucător cu multe calități atât fizice, cât și mentale și tehnice. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Tudor Ionuț SPĂTARIU

 

Robert STANCIU – este un junior deosebit, cu potențial atât tehnic, cât și mental. Un jucător cu profil ofensiv, de tip spaniol, iute în exprimarea din teren, deosebit în duelurile 1 vs 1, având multe calități de golgheter și de creator de goluri.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Robert STANCIU

 

Radu Vasile IONESCU – un junior interesant, care are șanse să poată dezvolta o traiectorie ascendentă în fotbal. Un jucător cu spirit ofensiv, care joacă de regulă fundaș lateral, apare foarte bine în fazele de atac și crează superioritate numerică.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Radu Vasile IONESCU

 

Alexandru Ionuț OPREA – este un junior înzestrat, cu un potențial bun care-l poate ajuta să evolueze în continuare înspre nivele superioare. Un jucător cu profil defensiv, un fundaș combativ și dedicat, muncitor atât la antrenamente, cât și în timpul meciurilor.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Alexandru Ionuț OPREA

 

Alexandru Constantin SILEANU  –  un junior capabil, care are șanse reale pentru a evolua în continuare și pentru a ajunge la un nivel ridicat de joc. Un jucător cu profil ofensiv, dar calitățile sale tehnice îl ajută să poată evolua și într-o partitură defensivă. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Alexandru Constantin SILEANU

 

Eduard Andrei SZASZ – este un junior competent, care are suficiente resurse pentru a putea evolua spre nivele superioare de competiție, dar și de vârstă. Un jucător polivalent, preponderent ofensiv, cu multiple calități fizice și tehnice. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Eduard Andrei SZASZ

 

Cosmin Marian OLTEANU (2007) – un junior îndemânatic, care se adaptează ușor chiar și la grupe de vârstă mai mare. Un jucător combativ și tehnic, fără teamă de adversar, care poate susține, la nivel ridicat, jocuri cu intensitate mare, având un spirit curajos și puternic.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Cosmin Marian OLTEANU (2007)

 

Alexandru MANOLACHE – este un junior atletic, cu un fuleu impresionant, foarte bun pe spații largi.

 

Alexandru MANOLACHE

 

Bogdan RĂILEANU – un junior de perspectivă, de profil defensiv, serios și disciplinat, cu viteză bună atât de reacție, cât și de deplasare.

 

Bogdan RĂILEANU

 

Tudor Ștefan CIUPERCĂ – este un junior polivalent, inteligent, cu viteză bună, folosit cu precădere în zonele laterale.

 

Tudor Ștefan CIUPERCĂ

 

Tudor Mihai DRĂGHICI – un portar talentat, cu un joc foarte bun de picior, având reflexe și  o anticipație foarte bune, mai ales în duelurile 1 vs 1, unde este foarte greu ”de păcălit”.

 

Tudor Mihai DRĂGHICI

 

Ștefan MĂNĂILĂ – este un junior de profil defensiv, util în angrenajul echipei, cu un joc simplu și eficient, mai ales la recuperare.

 

Ștefan MĂNĂILĂ

 

Eduard Ionel NIȚU – un junior cu profil defensiv, ambițios și serios, disciplinat și foarte atent la detalii.

 

Eduard Ionel NIȚU

 

Ștefan UNGUREANU – este un junior interesant, disciplinat, inteligent și serios, care se subordonează cu succes jocului echipei.

 

Ștefan UNGUREANU

 

Alexandru FRĂSINEANU – un junior inteligent, cu tehnică bună și o lovirea corectă a balonului, un mijlocaș util în ansamblul echipei

 

Alexandru FRĂSINEANU

 

În concluzie, putem spune că grupa 2006 a celor de la CSM Codlea este o echipă care poate fi un vârf de lance al unui proiect de lungă durată, care să aibă o finalitate realizabilă în constituirea unei echipe locale de nivel ridicat (Liga 2 sau 3) sau poate furniza, în 1-2 ani, câțiva juniori de certă perspectivă către academii europene sau naționale. Depinde doar de politica clubului și bine-nțeles de răbdarea sau de înțelepciunea părinților acestor juniori, ce și cum vor continua.

 

Aceștia au fost o parte din teutonii din Codlea despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *