• 22 februarie 2024
  • Last Update 24 decembrie 2023 11:35 AM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (29) – Sportul Studențesc Academy, grupa 2009

Cronicile Sfinxului (29) – Sportul Studențesc Academy, grupa 2009

Nimeni nu poate anticipa Timpul, dar îl poate delimita prin Legende, ca niște repere ale unei altfel de înțelegeri, mult mai înalte și mult mai aproape.

Nimeni nu poate ști urmarea Timpului; căci Adevărul stă în alegerea făcută în prezent.

 

Prezentul nu este realitatea. Realitatea te doboară, de fiecare dată, Prezentul te înalță către o nouă alegere a unui mit, este atitudinea însăși a Adevărului.

Între mit și realitate este doar o diferență de interpretare. Fiecare alege ceea ce înțelege și înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă. Noi am ales să povestim despre nașterea unei generații de semizei.

 

 

Sportul Studențesc Academy este parte integrantă a proiectului Prosport  Football Academy, care mai cuprinde Academica Clinceni (copii și juniori) și Prosport București, un ansamblu comun de interese sportive, care urmărește să se extindă și să se consolideze pe ”piața fotbalistică” autohtonă. Un club foarte tânăr, înființat în 2019, ce-și propune să urmeze și să îmbunătățească linia directoare trasată de filosofia de lucru a proiectului-mamă Prosport Academy.

 

Grupa 2009 a celor de la Sportul Studențesc Academy a fost formată din Prosport București 2. A fost construită și consolidată, ”cărămidă cu cărămidă”, junior cu junior, de către Andrei ANGHEL care, odată atras în proiectul Prosport Academy, a dezvoltat mult compartimentul grupelor de copii – atât numeric, cât și metodic -, reușind astfel să formateze, la un moment dat, încă 2 echipe de 2009 ( la o grupă de vârstă unde academia nu avea mai mult de 15 copii înscriși, în anul 2018).

 

Crescuți, practic, ”în umbra” colegiilor de generație de la Prosport București (echipă campioană națională, la un moment dat, și una dintre cele mai bune team-uri 2009 din România, la ora actuală), micii juniori ai celor de la Sportul Studențesc Academy au avut mereu în față ”un reper” (sau deasupra lor) după care s-au ghidat, s-au ambiționat, s-au antrenat și au încercat să-l ajungă (și, probabil, la un moment dat, îl vor depăși).

 

Andrei ANGHEL este un antrenor inedit, cu experiență, la toate nivelele, care știe fotbal. Pe lângă acest atu se adaugă faptul că simte acest fenomen și anticipează, de multe ori corect, evoluția lucrurilor. Un antrenor greu de ”înregimentat” într-un ansamblu dominat de principii fixe sau incorecte.

 

Andrei ANGHEL

 

Andrei ANGHEL este un autodidact, care caută în permanență soluții noi, inovatoare. Un creator și un formator, în primul rând , de jucători, care a antrenat, de-a lungul timpului, atât echipe de seniori (AFC Rapid București și Carmen București), cât și echipe de juniori (Lokomotiv 1950 București, Concordia Chiajna, Prosport București).

 

De altfel, Andrei ANGHEL a fost ajutat în activitatea sa la această grupă și de un staff tehnic, format din George CONSTANTIN (antrenor cu portarii), George SOTIR și Constantin BORDEI (preparatori fizici) și Andrada VINCZE (psiholog sportiv). Împreună au format și dezvoltat o direcție viabilă întru creșterea corectă din toate punctele de vedere a tinerilor jucători, iar Sportul Studențesc Academy se poate număra printre puținele echipe, la acest nivel de vârstă, care oferă juniorilor un întreg suport specializat atât tehnic, cât și mental și fizic.

 

Grupa 2009 a celor de la Sportul Studențesc Academy a crescut mult în ultima perioadă, s-a autodepășit, din multe puncte de vedere, a reușit (chiar) să atragă și alți juniori de reală perspectivă, formând, în momentul de față, o echipă de top (cel puțin la nivel local).

 

În 2 ani, echipa a început să-și scrie propria pagină de istorie în cadrul proiectului bucureștean, adunând câteva repere interesante în palmares:

2018

Locul 3 – din 64 echipe participante, la  Bucharest Kinder Cup, turneu major desfășurat pe Arena Națională.

Locul 3 – Sparta Winter Cup

Locul 3 – Winter Kinder Cup

 

2019

Locurile 1 și 2 – Sport Vision Cup

Locul 1 – Cupa Bucurestiului

Locul 3 – Predeal Cup

 

2019 este anul în care s-a consemnat și debutul internațional al echipei, în Germania, la Dortmund, unde trupa antrenată de Andrei ANGHEL a reușit performanța să se claseze pe locul 6, din 32 de echipe europene înscrise. Un  turneu internațional de înalt nivel, unde juniorii români au avut posibilitatea să joace de la egal la egal împotriva unor echipe precum FC Porto, Werder Bremen , Wolfsburg , Heerenven , Tech Austria , London Elite , Arminia Bielefeld , Bayer Leverkusen și FC Paris.

 

În sezonul 2019-2020, echipa a activat în cea mai puternică competiție din România, Campionatul AMFB, Seria 1, reușind să surprindă și să devină revelația turului. Doar suspendarea campionatului, din cauza epidemiei de Covid 19, a oprit parcursul ascedent al trupei care avea mari șanse să prindă un loc pe podium.

 

Sportul Studențesc Academy U11 avea următoarea linie de clasament, la finalul turului de campionat 2019-2020: 12 meciuri jucate, 8 victorii, 1 egal, 3 înfrângeri, 55 goluri marcate, 23 goluri primite, 25 puncte obţinute, şi ocupa locul 4 în seria 1, la doar 4 puncte distanță de locul 3 și 6 puncte față de locul 2.

 

Echipa reușise să marcheze în toate cele 12 meciuri oficiale jucate.

 

Cea mai categorică victorie  a celor de la Sportul Studențesc Academy U11 s-a consemnat în etapa 7 împotriva celor de la LPS Mircea Eliade, scor 12-0.

 

Cea mai categorică înfrângere a celor de la Sportul Studențesc Academy U11 s-a consemnat în etapa 8 împotriva celor de la Prosport Football Academy, scor 1-5.

 

Alte statistici:

Media de puncte : 2,08 puncte obţinute/meci

Media de goluri marcate : 4,58 goluri marcate/meci

Media de goluri primite: 1,91 goluri primite/meci

 

Să facem cunoștință, în cele ce urmează, cu micii semizei bucureșteni ai Sportul Studențesc Academy , care formează lotul grupei 2009:

 

Florentin VISTIC – este un junior valoros, având multe resurse  ce-l pot ajuta într-o eventuală ascensiune sportivă. Un jucător polivalent, preponderent ofensiv, care poate juca atât mijlocaș, cât și atacant. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Florentin VISTIC

 

Luca ALBU – este un junior măiestrit, care are capacitatea să schimbe totul dintr-o mișcare. Un jucător cu profil ofensiv, un mijlocaș de creație care are talentul de ”a desena”  atacuri spectaculoase și precise.

 

Luca ALBU

 

Luca CÎRSTEA – un junior de perspectivă, care are resurse pentru a progresa înspre o carieră sportivă de calitate. Un jucător polivalent, inteligent în exprimarea din teren, cu abilități tehnice deosebite.

 

Luca CÎRSTEA

 

Cristian COSTEA – este un junior competent, care poate avea un prim ”vârf de formă” în viitorul apropiat, în fotbalul 11 vs 11. Un jucător cu profil ofensiv, care are  poate juca atât mijlocaș, cât și atacant.

 

Cristian COSTEA

 

Robert Andrei DINU – un junior promițător, care începe să se facă evidențiat în rândul generației sale. Un jucător cu profil ofensiv, atent în exprimarea din teren, având un ”stâng remarcabil” și capacități tehnice deosebite.

 

Robert Andrei DINU

 

Johannes Luis Drăghici STINGHIE – este un junior talentat, care manifestă o vizibilă creștere din punct de vedere sportiv. Un jucător cu profil defensiv, folosit deseori ca fundaș, care poate activa și-n zona mediană.

 

Johannes Luis Drăghici STINGHIE

 

Alexandru GHEORGHE – un junior un talentat, manifestând o energie pozitivă și un spirit puternic dedicat echipei. Un portar cu reale aptitudini pentru acest post.

 

Alexandru GHEORGHE

 

David ENE – este un junior cu multiple calități manifestate de-a lungul timpului și care menține un trend ascendent în evoluția sa sportivă. Un jucător polivalent, cu capacități fizice deosebite, utilizat în zona mediană, dar și în atac.

 

David ENE

 

Rareș BĂLAN – un junior iscusit, care are resurse pentru a putea juca în continuare la nivel ridicat. Un portar care activează pe acest post de la vârsta de 6 ani și care continuă să dezvolte un trend ascendent.

 

Rareș BĂLAN

 

Andrei FLOREA – este un junior îndemânatec, care poate reprezenta o opțiune serioasă, în viitor, pentru fotbalul 11 vs 11. Un jucător cu profil ofensiv, care poate activa atât ca mijlocaș, cât și atacant. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Andrei FLOREA

 

Bogdan INCA – un junior de reală perspectivă, care atrage atenția prin calitățile sale deosebite. Un jucător polivalent, care poate juca pe mai multe posturi, având evoluții constant bune.

 

Bogdan INCA

 

Alexandru LASZLO – este un junior competent, care poate accede, prin calitățile sale și printr-o pregătire pe măsură, spre nivele ridicate de performanță. Un jucător de profil defensiv, dar care poate face față și unui joc elaborat ofensiv.

 

Alexandru LASZLO

 

Marc MANDREA MURARU– un junior abil, care are calități pentru a putea parcurge un proces de dezvoltare din punct de vedere al sportului de performanță. Un jucător polivalent în exprimare, de picior stâng, care activează cel mai bine în zona mediană a terenului.

 

Marc MANDREA MURARU

 

Paul PANĂ – este un junior îndemânatec, cu un potențial bun de creștere din punct de vedere fotbalistic. Un jucător de zonă mediană, creativ și ambițios, de picior drept, cu o exprimare deosebită în teren.

 

Paul PANĂ

 

Vlad PLEȘCA – un junior interesant, cu multiple calități ce-l pot ajuta în evoluția sa sportivă. Un jucător cu profil defensiv, dar care are și pronunțate veleități ofensive, ce joacă atât fundaș, cât și mijlocaș.

 

Vlad PLEȘCA

 

Alexandru POPA – este un jucător promițător, cu un mental puternic și corect ”ancorat” la realitate. Un jucător cu profil ofensiv, destul de combativ, având o bună lovire a mingii și o capacitate foarte bună de efort susținut.

 

Alexandru POPA

 

Eduard SANDU – un junior înzestrat, cu multe calități tehnice și mentale care se pot dezvolta și cizela în timp. Un jucător cu profil polivalent defensiv, care poate juca atât fundaș, cât și atacant.

 

Eduard SANDU

 

 

Radu VOICU – un junior cu multiple calități, mai ales fizice, dar și un caracter puternic și devotat. Un jucător cu profil defensiv, de travaliu, care poate activa foarte bine atât pe postul de fundaș, cât și pe cel de mijlocaș.

 

Radu VOICU

 

În concluzie, putem anticipa că acest team va dezvolta o traiectorie ascendentă și va cunoaște, odată cu trecerea la fotbalul 11 vs 11, un  vârf de formă și de performanță. În această formulă, cu acești tineri, îndrumați de Andrei ANGHEL, echipa se poate consolida în continuare, având o tendință vizibilă pentru un joc colectiv bine-legat, și poate spera către un Succes – atât individual, cât și colectiv – pe care majoritatea (încă) nu-l crede posibil.

 

Aceștia au fost o parte din semizeii bucureșteni ai Sportului Studențesc despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *