• 22 februarie 2024
  • Last Update 24 decembrie 2023 11:35 AM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (28) – CFR Simeria, grupa 2008

Cronicile Sfinxului (28) – CFR Simeria, grupa 2008

Indiferent de dimensiune, Timpul este construit din Legende, ca niște repere alese întru continuitate. Libertatea aparține celor care aleg să meargă mai departe…de realitate. Căci atunci când ne naștem, alegem de fapt să învățăm cum să evadăm spre Libertate, dintr-o închisoare (celulă) a realității.

 

Între mit și realitate este doar o diferență de  interpretare. Cheia potrivită este înțelegerea, iar fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, atât cât să poată alege adevărul. Poveștile noastre sunt despre ceea ce poate fi adevărat, sunt doar o mărturie a nașterii unei generații de semizei.

 

 

Au rămas în urmă flabellii vremurilor vechi cu evantaiele mari de pene. De o parte și de alta a lungului drum între timp și înțelegere, croit între pereții lumilor și orașelor, se perindau imagini ale victoriei și ale înfrângerii, mici altare adumbrite de vreme, ca niște pânze de păianjen peste care se derula un film cu Legende.

 

Orizonturile din Simeria se înalță, dar sunt legate în nodul unui spirit al locului, ca un zmeu al copilăriei. Ne-am ridicat și am deschis mapa plină cu destine mari, acoperite de sigilii de ceară albastră, cu panglici de satin galben-auriu și am văzut gloria ce vrea să urmeze.

 

În pacea redobândită a acestor Vremuri Noi, elegantul Castel Gyulay se armoniza cu depărtatul sunet al micilor semizei simerieni antrenându-se, aducându-ne mai aproape un nobil sentiment al reușitei.

 

De peste 100 de ani, CFR Simeria a supraviețuit, reușind mereu să plutească deasupra vremurilor ca o pasăre înaltă până la suflet.

 

Suntem în momentul ales în care vom scrie despre una dintre cele mai spectaculoase și ofensive echipe de juniori, la nivel regional și național, grupa 2008 a celor de la CFR Simeria. Un team care atrage printr-un joc plăcut și dinamic, axat pe creație și execuții spectaculoase, toate într-un registru tactic modern, adaptat nivelului de vârstă și etapei de dezvoltare sportivă a tinerilor simerieni.

 

Trupa a fost formată și crescută de Constantin VIȘAN, un antrenor tânăr, cu viziune și adept al fotbalului spectaculos, de tip spaniol și brazilian, licențiat UEFA C. Un antrenor care-și propune să formeze jucători curajoși și creativi, care să-și depășească limitele atât sportive, cât și cele ale imaginației.

 

Constantin VIȘAN a început fotbalul la vârsta de 7 ani, în 1986, la FC Drobeta Turnu Severin. Fiind foarte talentat, la 15 ani a făcut obiectul celui mai scump transfer din istoria clubului severinean. Astfel a ajuns la Politehnica Timişoara unde şi-a petrecut ultimii ani de juniorat, remarcându-se în mod deosebit, fapt pentru care a şi fost convocat la echipa naţională de juniori a României, unde a fost coleg cu Adrian Mutu, Eric Lincar, Cătălin Munteanu, Tiberiu Lung, Cosmin Bărcăuan, Claudiu Drăgan, Decebal Gheară, printre alţii.

A debutat în prima divizie când era încă junior, în sezonul 1996-1997, la Politehnica Timişoara.

Până în 2001, Constantin Vişan a jucat în Divizia B (Liga 2) la Poli (1997-1998), iar apoi la Electrica Timişoara, în Divizia C (Liga 3) (1998-2001).

În vara anului 2001 se transferă la Corvinul Hunedoara, cu care a reușit promovare în Divizia B (Liga 2).

În iarna anului 2004 se transferă la Atletic Club Universitatea (ACU) Arad, tot în Divizia B (Liga 2)

A revenit în vara lui 2005 la nou-înfiinţata Corvinul 2005, care a preluat locul în divizia B de la CS Deva. A jucat la Hunedoara până în 2008, aşadar încă trei ani în Divizia B (Liga 2).

 

Constantin VIȘAN

 

Din vara lui 2008 s-a mutat (împreună cu alţi corvinişti) mai aproape de casă, la CFR Marmosim Simeria, în Liga a 3-a, echipă care, în anii în care Vişan a jucat şi a fost căpitan de echipă (2008-2012), a obţinut cele mai bune performanţe din istoria clubului, luptându-se inclusiv pentru promovarea în Liga a 2-a.

 

Odată cu retragerea echipei din Simeria din Liga a 3-a, Vişan a revenit la FC Hunedoara, unde a evoluat în sezonul 2012-2013 şi în câteva partide din sezonul 2013-2014, în ambele cazuri echipa hunedoreană fiind implicată în lupta pentru promovarea în Liga a 2-a. Din cauza accidentărilor (a jucat multă vreme cu infiltraţii), a fost nevoit să renunţe la fotbalul de performanţă în toamna anului 2013.

 

În returul campionatului 2013-2014 a jucat în Liga a 4-a Hunedoara, la Gloria Geoagiu, iar în sezonul următor a jucat la  la Şoimul Băiţa, echipă cu care a câştigat faza judeţeană a Cupei României în sezonul 2014-2015.

 

Grupa 2008 a celor de la CFR Simeria a luat naștere în august 2016. De-a lungul timpului, echipa a participat la peste 35 de competiții oficiale și turnee naționale și internaționale, fiind una dintre cele mai experimentate team-uri din țară, pentru acest nivel de vârstă.

Dintre aceste participări vom enumera câteva, în ordine cronologică:

2016

Locul 1 – Cupa Crăciunului, unde Alexandru VIȘAN s-a făcut pentru prima oară remarcat, câștigând trofeul de ”Cel mai bun jucător al competiției”.

Locul 3 – Cupa de Toamnă ”Hațeg”

 

2017

Locul 2 – Turneul Gheorghe Ola, la nivel zonal, organizat de FRF

Locul 4 – Turneul Gheorghe Ola, la nivel zonal, organizat de FRF

Locul 1 – Cupa 1 Decembrie, unde Alexandru CIOBANU a obținut titlul de ”Cel mai bun jucător al competiției”, iar Alexandru BELTECHI titlul de ”Cel mai bun portar al competiției”.

Locul 1 – Turneul ,, Țara Hațegului Junior’s Cup Indoor”, competiție la care Alexandru VIȘAN a obținut titlul de ”Cel mai bun jucător al turneului”.

Locul 2 – Cupa ”Mărțișorului”Resita , unde Alexandru VIȘAN a câștigat titlul de ”Cel mai bun jucător al competiției”.

Locul 3 – Cupa ”Straja Lupeni”.

 

2018

Locul 2 – International Stars Tournament, competiție la care Alexandru VIȘAN a câștigat trofeul de ”Cel mai bun jucător al turneului”

Locul 5 – Cupa Centenarului, organizat pe Național Arena, unul dintre cele mai mari turnee din România, la care au participat, la nivelul de vârstă 2008, 64 de echipe, din toată țara. La acest turneu major, echipa celor de la CFR Simeria a terminat neînvinsă competiția, fiind eliminată în sferturi de finală de către FC Bacău, la lovituri de departajare.

Locul 2 – Cupa orașului Simeria, iar Denis Andrei LĂCĂTUȘ a obținut titlul de ”Cel mai bun jucător al turneului”.

Locul 2 – Cupa ,,Memorialul Jean Olteanu” Dr.Tr.Severin, unde Alexandru VIȘAN a câștigat trofeul de ”Cel mai bun jucător al competiției”.

Locul 2 – Cupa ”Scherer Sibiu”

Locul 2 – Cupa ”Munților” Isverna Mehedinți, cu Alexandru VIȘAN câștigător al trofeului de ”Cel mai bun jucător al turneului”.

Locul 4 – Cupa,,Stars Cup”De.Tr.Severin, iar Alexandru VIȘAN a fost Golgheterul Turneului.

 

2019

Locul 1 – Campionat AJF Hunedoara U11 (stabilind un record de 197 goluri marcate și 12 goluri primite în tot sezonul, campionat regular  + play off. Calificare la Turneul Zonal de la Ghiroda, organizat de FRF.

Locul 2 – Turneul zonal de la Ghiroda, organizat de FRF, învinsă de Univ Craiova în finală, dar devansând la nivel național pe Ghiroda Timișoara,Atletico Arad,Unirea Alba Iulia,CSM Reșița.

Locul 1 – Turneul Internațional TIA Tournamen, Elveția, desfășurat în localitatea Aigle, competiție la care au participat 20 de echipe din 6 țări. La acest turneu european, echipa a reușit să câștige și trofeul CUPA Fairplay, acordat de organizatori  pentru modul exemplar în care semizeii simerieni s-au comportat (sportiv și social) de-a lungul întregii competiții.

Locul 1 și 3 – Legend Cup Hunedoara, turneu la care au participat cu 2 echipe și la care Alexandru BELTECHI a obținut titlul de ”Cel mai bun portar al turneului”, iar Alexandru VIȘAN titlul de ”Cel mai bun jucător al turneului”.

Locul 1 – Cupa Fair-play , desfășurat în localitatea Brad, unde Alexandru VIȘAN a câștigat trofeul de ”Cel mai bun jucător al turneului”.

Locul 1 – Turneul ”Cupa De Iarnă”2019 Simeria

Locul 2 – Turneul ,,Disciplină prin mișcare” Reșița, competiție la care Alexandru VIȘAN a obținut titlul de ”Cel mai bun jucător al truneului”.

Locul 3 – Turneul ”Țara Hațegului Junior’s Cup”

 

2020

Locul 1 – Campionat AJF Hunedoara U13 (participând la o competiție dedicată juniorilor ”cu un 1 an mai mari” și reușind un nou record de 107 goluri marcate și 6 goluri primite).

 

Să cunoaștem în continuare, minunații semizei simerieni, născuți în anul de grație 2008:

 

Alexandru Gabriel VIȘAN – este un junior de reală perspectivă, care poate dezvolta un trend ascendent în fotbalul 11 vs 11. Un jucător cu profil ofensiv, un caracter inventiv și curajos, având o tehnică rafinată, ”o gleznă fină” și o viziune matură a jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Alexandru Gabriel VIȘAN

 

Denis Ștefan NEGRILĂ – un junior talentat, cu șanse mari pentru o evoluție interesantă în fotbal. Un junior polivalent, care ”poate acoperii” mai multe posturi, la fel de bine, în funcție de necesitățile jocului. Un player tehnic, care se face remarcat printr-o inteligență deosebită a jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Denis Ștefan NEGRILĂ

 

Denis Andrei LĂCĂTUȘ – este un junior promițător, care are multe atuuri tehnice ce-i pot permite să evolueze în timp spre echipe de nivel înalt. Un jucător cu profil ofensiv, iute în exprimare, foarte tehnic, de tip spaniol, care lovește foarte bine mingea și are un control deosebit al balonului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Denis Andrei LĂCĂTUȘ

 

Alexandru Nicolae CIOBANU – un junior cu multiple calități, ”croit”, din punct de vedere fizic și tehnic, după standardele fotbalului modern. Un jucător polivalent în esență, cu o ”tentă” ofensivă mai pronunțată, care poate desfășura un fotbal de calitate atât din punct de vedere tehnic, cât și tactic.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Alexandru Nicolae CIOBANU

 

Raul Ioan Sebastian GERGELY – este un junior interesant, cu multe resurse fizice și mentale ce-l pot ajuta înspre o carieră sportivă de nivel ridicat. Un jucător cu profil defensiv, de stil britanic, cu o exprimare simplă, dar eficientă, care dă ”tărie” și consistență fizică apărării. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Raul Ioan Sebastian GERGELY

 

Denis Ștefan LĂCĂTUȘ – un junior înzestrat, care cu mai multă seriozitate și efort ar putea fi o soluție de viitor pentru echipe de nivel ridicat. Un jucător cu profil ofensiv, care se remarcă prin tehnică, dar mai ales prin oportunitatea de care dă dovadă, mai ales în momente cheie ale meciului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Denis Ștefan LĂCĂTUȘ

 

Adrian Nicolae DRĂGAN – este un junior interesant, care are șanse, prin muncă și perseverență, să poată dezvolta o traiectorie ascendentă în fotbalul de nivel ridicat. Un jucător cu profil ofensiv, tehnic în exprimare și destul de combativ. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Adrian Nicolae DRĂGAN

 

Richardo Gabriel DODOI – un junior competent, care poate evolua în timp spre echipe de nivel mai înalt. Un jucător de profil defensiv, chiar dacă activează, de regulă, în zona de atac. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Richardo Gabriel DODOI

 

 

Alexandru Alin BELTECHI

 

 

Sebastian Robert BERECZKI

 

Bogdan BASARABĂ

 

 

Alexandru BOBORA

 

 

Eduard Ioan Anton BELA

 

Astfel de echipe spectaculoase pot fi o ”mană cerească” în cadrul unui proiect juvenil, pentru că pot furniza o energie pozitivă într-o eventuală continuitate la nivel de echipă de seniori. Mai ales în fotbalul 11 vs 11, într-un registru din ce în ce mai tacticizat, este nevoie de o doză de spontaneitate și curaj pentru a surprinde în ”matematica unui meci”; căci printr-o  execuție fantastică, poți răsturna o întreagă strategie adversă.

 

Aceștia au fost o parte însemnată din semizeii simerieni  despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *