• 20 iulie 2024
  • Last Update 25 mai 2024 9:30 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (26) – CFR Simeria, Juniori U15

Cronicile Sfinxului (26) – CFR Simeria, Juniori U15

Șansa există, mai mult decât ne putem imagina. Cu toate acestea, mulți o refuză, iar majoritatea o ignoră din ne-înțelegere. Alegerea este un mod de a ne distinge.

 

Timpul este construit din Legende care au ALES ȘANSA. Între mit și realitate este doar o diferență de alegere și de interpretare. Fiecare alege ceea ce simte și ceea ce i-a fost lăsat să priceapă.

 

Noi suntem mesagerii Șansei și am ales să povestim Lumii despre nașterea unei generații de semizei.

 

 

Alegem să ne reîntoarcem în lunca Mureșului, la confluența acestuia cu râul Strei, între munții Apuseni și Retezat. Suntem în Simeria, împăcați și dornici să vestim Lumii despre cei care aleg să iasă la lumină dintr-o dimensiune cu multe sensuri. Simeria – un nod de lumini și umbre, cu multe înțelesuri contradictorii, multe dintre ele regăsindu-se în Cântecele Streiului.

 

În acest oraș, destinul Lumii Noi a ales să se nască o generație de semizei simerieni, sub aripile unui zbor galben-albastru. CFR Simeria este un proiect de amploare, bine pus la punct, planificat și profesionist construit, care mai are nevoie de puțin curaj pentru a se manifesta într-o ascendență mai viguroasă și să fie mai conștient (în sine) de potențialul său.

 

Acum vom scrie despre trupa de juniori U15 a clubului hunedorean, o echipă care poate reprezenta un start-up întru constituirea, în viitor, a unei echipe de seniori de ligă superioară, cu condiția să nu mai fie cedați juniori către alte cluburi din țară.

 

Teamul de juniori U15 a celor de la CFR Simeria este format din jucători născuți în 2005, 2006 și 2007. Un lot-buchet, cu mult potențial, diversificat și omogen.

 

Echipa este condusă de Florin Viorel DANCIU, un antrenor care pregătește viitorul în prezent, mereu conectat la realitate, dar și la noutate, având o experiență fotbalistică care-l ajută să înțeleagă și să transmită juniorilor arta de a juca.

 

Florin Viorel DANCIU

 

Florin Viorel DANCIU este un fost fotbalist de nivel național, ”produs” al centrului de juniori al CFR Simeria, în anii 80. A început fotbalul în 1984 la clubul simerian , iar în 1988 a făcut parte din lotul național de juniori al României UEFA 88.

În perioada 1989-1991 a jucat la Dacia Orăștie (liga 3), iar între anii 1991-1998 a jucat în Liga 2 pentru Mureșul Deva. Din 1998 s-a dedicat studiului, a absolvit cursurile Facultății de Subingineri din Hunedoara, a luat licența C UEFA, dar a fost și arbitru în Liga 3, până în 2008. Toate acestea l-au ajutat întru profesia de antrenor, ce avea s-o urmeze din 2008 până în prezent la centrul de copii și juniori a celor de la CFR Simeria.

 

Team-ul practică un joc ofensiv, deschis, într-o dinamică care-i permite să țină jocul aproape de poarta adversă. Calitățile native ale juniorilor, cizelate și dezvoltate cu ajutorul staff-ului tehnic, prin metode moderne, au ajutat la construirea unei echipă tehnice, disciplinate, care de-a lungul timpului a avut posibilitatea să joace, de la egal la egal, cu echipe ”mult mai bine cotate” la nivel național și internațional.

 

Încă de la înființarea ei, grupa a reușit să fie la înălțime, câștigând, printre altele, locul 1 la Turneul Gheorghe Ola, competiție organizată de FRF, faza județeană și calificarea la nivel național, precum  și Locul 1 în Preliminariile Ligii Elitelor U15 și calificare în Liga Elitelor U15, la nivel național. La acestea se mai pot adăuga Locul 2 obținut la turneul Gheorghe Ene, faza județeană, Locul 2 în cadrul campionatelor AJF Hunedoara, la nivel de juniori U11 și U13.

La nivel internațional, experiența lor majoră a fost în 2016, în Italia, la Udinese, când au reușit să învingă team-ul 2005 al puternicei academii Udinese Calcio cu scorul de 3-2.

 

Să cunoaștem în continuare juniorii U15, care vor alege sau nu Șansa, din cadrul proiectului CFR Simeria:

 

Alexandru Sebastian ILCA (2005) – face parte din categoria a juniorilor de reală perspectivă, dar care nu a avut șansa să ”intre în atenția” selecționeriior loturilor de juniori ale României U15, deși este unul din vârfurile generație sale. Are toate caracteristicile unui jucător modern: inteligent, tehnic, polivalent, care lovește foarte bine mingea cu ambele picioare și care are o exprimare matură în joc.

 

Alexandru Sebastian ILCA (2005)

 

Bogdan George MEDREA (2006) – un junior promițător, cu multe abilități atât tehnice, cât și mentale, care îl pot ajuta să devină un fotbalist modern, de secol 21. Un jucător polivalent, care manifestă o inteligență aparte în teren, ceea ce-i permite să se adapteze cu ușurință cerințelor tactice și să joace pe mai multe posturi în funcție de ansamblul și desfășurarea partidei.

 

Bogdan George MEDREA (2006)

 

Eduard GRIILL (2005) – este un junior talentat, care poate da o notă optimistă echipei sale prin reușitele sale. Un jucător cu profil ofensiv, un golgheter prin excelență, cu o tehnică bună și un simț aparte al golului (și al porții).(vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Eduard GRIILL (2005)

 

Devis CICALĂU (2006) – un junior cu multiple calități tehnice, native, care-l ajută mult să manifeste un fotbal spectaculos. Un jucător foarte tehnic, de tip spaniol, cu viteză foarte bună atât de reacție, cât și de deplasare, un foarte bun control al mingii în regim de viteză și o pasă care, de multe ori, contrazice legile fizicii clasice. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Devis CICALĂU (2006)

 

Eric Ionuț MOISĂ (2005) – un junior de perspectivă, care face parte din lotul lărgit al naționalei de juniori a României U15 și care menține o linie ascendentă în dezvoltarea sa sportivă. Un jucător inteligent, constant în exprimare, fără oscilații în evoluție, pe care te poți baza atunci când formatezi un plan de echipă. Un player tehnic, de profil ofensiv, care are cel mai bun randament în zona mediană. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Eric Ionuț MOISĂ (2005)

 

Dragoș Gabriel Emil MACOVEI (2006) – este un junior interesant, cu multe resurse ce-l pot ajuta într-o evoluție viitoare spre un nivel ridicat. Un jucător cu profil ofensiv, dornic de afirmare și de progres fotbalistic, un bun marcator și un redutabil șutor. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Dragoș Gabriel Emil MACOVEI (2006)

 

Adrian APROTOSOAEI (2005) – un junior capabil, care poate evolua în timp spre echipe de nivel ridicat. Un jucător cu profil defensiv, un fundaș polivalent, care poate juca, la fel de bine,  atât în zona centrală, cât și pe zonele laterale. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Adrian APROTOSOAEI (2005)

 

Paul Valentin DOBRESCU (2006) – este un junior înzestrat pentru fotbal, care are șanse să dezvolte un parcurs ascedent spre înaltă performanță. Un jucător polivalent, cu un randament foarte bun pe zonele laterale, acolo unde se evidențiază prin capacitatea sa excelentă de efort susținut și prin viteza sa atât de reacție, cât mai ales de deplasare. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Paul Valentin DOBRESCU (2006)

 

Adrian Ionuț GUGA (2005) – este un junior competent, cu multe resurse fizice și mentale ce-l pot ajuta în dezvoltarea sa sportivă. Un jucător ”de bandă”, cu calitate tehnică în regim de viteză, care centrează foarte bine și are o capacitate foarte mare la efort susținut.

 

Adrian Ionuț GUGA (2005)

 

Andrei GÎRJOB (2007) – un junior valoros, cu multiple calități tehnice și fizice, care-l pot recomanda pentru a fi unul din vârfurile generației sale la nivel național. Un jucător cu personalitate, care face față cu brio unor juniori cu 2 ani mai mari în vârstă și care se face remarcat prin jocul său inteligent și eficient.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Andrei GÎRJOB (2007)

 

 

Cătălin IACOB (2006)

 

 

George Ștefan IGNAT (2006)

 

 

David Alexandru BOCȘA (2005)

 

 

Denis Mihai BUTNARU (2006)

 

 

Rareș MARIAN (2006)

 

 

Robert Ionuț FIERARU (2007)

 

 

Daniel DRĂGOI (2005)

 

 

Gabriel SIMEDRU (2006)

 

 

Ianis BASA (2006)

 

 

Mihail ZGÎRDEA (2006)

 

 

Răzvan Darius MALEA (2005)

 

 

Miguel GRIGORIAN (2007)

 

 

Ionuț Cristian IGNAT (2006)

 

 

Fabian Cristian PINTILIE (2006)

 

 

Mihai COCIOABĂ (2005)

 

 

David Darius LEAH (2006)

 

 

Alberto Adrian ARHIP (2006)

 

 

Alexandru Ștefan PĂTRĂȘCOIU (2007)

 

Acești juniori au potențial bun și pot schimba o stare de spirit, pot fi mai curajoși (față de predecesorii lor colegi, de la grupele mai mari) și pot încerca să depășească nivelul regional de competiție. Au resurse suficiente și o infrastructură care le permit să se manifeste la nivel național, să îndrăznească mai mult, să gândească înspre obiective care, uneori, par ireale, dar care au în esența lor o chemare aleasă. Au șanse mari – dacă muncesc și se sacrifică mult împreună, dacă au răbdare și înțelepciune, și dacă nu-și pierd entuziasmul jocului, al competițiilor – să crească o echipă de seniori de ligă superioară. Depinde (doar) de fiecare, împreună!

 

Aceștia au fost o parte însemnată din semizeii simerieni despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *