• 24 octombrie 2020
  • Last Update 24 octombrie 2020 10:03 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (25) – Viitorul Năsăud, Juniori U11

Cronicile Sfinxului (25) – Viitorul Năsăud, Juniori U11
  •  
  •  
  •  
  •  

Ceea ce simți face parte din destinul tău universal, iar ceea ce știi este o simplă față a realității. De aceea, nu renunța vreodată la ceea ce simți că este adevărat.

Timpul este un adevăr construit din Legende; restul se transformă într-un balast de realitate. Între mit și realitate este doar o diferență de interpretare și de cuprindere. Fiecare cuprinde cât poate simții și înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, iar poveștile nostre au venit la Timp pentru a da de veste despre nașterea unei generații de semizei.

 

 

Dacă în matematica realității 1+1 egal 2, în codul metaforic 1+1 egal TOTUL. În călătoria noastră am folosit acest cod pentru a determina (nu exact, ci adevărat) locurile unde NOUL TIMP se naște.

Acum suntem la Năsăud, la granița unui vechi imperiu, lângă statuia ”Lupa Capitolina”, simbol al latinității poporului român, donată de Dr Traian Gheorghe Dascăl și soția sa Nadia. Privim Lupoaica și înțelegem originile dacice ale Romei. Simțim semnele noilor spirite ce vor ridica Lumea și pornim încrezători să vedem Viitorul.

 

Viitorul Năsăud este un proiect despre care am mai scris și despre care putem concluziona că este un club care reușește să strângă tot mai multă resursă de bună calitate, un potențial care se dezvoltă într-o mentalitate sănătoasă, într-un context atipic, dar favorabil, pentru crearea de noi generații de sportivi de performanță. O structură care are un stabiliment  bun pentru a se dezvolta și de a genera o stare de spirit, ca fond al unui brand de nivel zonal și național.

 

Astăzi vom cunoaște juniorii under 11 ai celor de la Viitorul Năsăud, ce activează în 2 echipe: una de 2010, iar cealaltă de 2011.

 

Cele 2 grupe sunt formate și îndrumate către performanță de neobositul cuplu de tineri antrenori Silviu Andrei VASILICHI și Viorel GHEORGHIȚĂ.

 

Silviu Andrei VASILICHI este profesor de sport în comuna Parva, absolvent și master al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj, fost jucător al Gloriei Bistrița (liga 3) și jucător în activitate la Progresul Năsăud (liga 4). Un antrenor licențiat C UEFA, care îmbină, cu succes, un conservatorism aparte al înțelegerii acestor timpuri, cu o metodologie modernă și eficientă, de școală nouă, deschisă către noi provocări.

 

Silviu Andrei VASILICHI

 

Viorel GHEORGHIȚĂ este fost jucător de fotbal al Bistriței, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj și licențiat C UEFA. Un antrenor dinamic, cu personalitate și viziune, atent și receptiv la prezentul din viitor, care pregătește și echipa de seniori a celor de la Progresul Năsăud (liga 4).

 

Viorel GHEORGHIȚĂ

 

Juniorii U11 au în palmaresul lor  realizări care merită a fi menționate, mai ales că ele sunt pagini importante din istoria tânără a acestui club:

2018

Locul 2 – Turneul de la Câmpulug Moldovenesc

Locul 4 – Turneul de la Vatra Dornei

 

2019

Locul 3 – Turneul de la Bârgău

Locul 2 – Cupa LPS Bistrița

 

2020

Locul 3 – Cupa Viitorul

 

Să facem cunoștință, în cele ce urmează, cu micuții și curajoșii  juniori U11 ai celor de la Viitorul Năsăud:

 

Răzvan GROSARIU (2011) – este un junior talentat, care poate fi util în orice echipă de nivel ridicat. Un jucător polivalent, care poate fi folosit, cel puțin la minifotbal, pe toate ”posturile” din teren. Un player care face la fel de bine atât faza ofensivă, cât și faza defensivă, având o capacitate foarte bună de efort susținut. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Răzvan GROSARIU (2011)

 

Vasile CĂLUȘ (2011) – un junior interesant, care câteva calități mai puțin întâlnite la această vârstă. Un jucător cu profil ofensiv, care, din postura de atacant, joacă foarte bine ”cu spatele la poartă”, redublând foarte bine cu colegii, căutând mereu spații de demarcare și creare de zone libere pentru coechipieri. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Vasile CĂLUȘ (2011)

 

Cristian BURNAR (2011) – este un junior înzestrat, cu o doză specifică de adrenalină, specifică postului pe care joacă. Un portar talentat, care , jucător de câmp fiind, a descoperit acest post , de care ”s-a lipit” foarte repede, datorită calităților sale evidente. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Cristian BURNAR (2011)

 

Darian MOLDOVAN (2011) – un junior cu multiple calități, atât fizice, cât și mentale și tehnice. Un jucător polivalent, cu un fizic armonios și bine structurat, cu calități tehnice native și o mentalitate robustă, pozitivă, cu un profil, deocamdată, mai defensiv. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Darian MOLDOVAN (2011)

 

Rareș BODEA (2011) –  este un junior promițător, cu un dinamism aparte în desfășurarea sa sportivă. Un jucător cu profil defensiv, inteligent în exprimare, care gândește, aproape intuitiv, desfășurarea fazelor și care manifestă o combativitate suficientă în duelurile 1 vs 1. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Rareș BODEA (2011)

 

Andrei VERTIC (2010) – un junior interesant, cu profil defensiv, de picior drept, care are o bună viziune a jocului și a desfășurării fazelor.

 

Andrei VERTIC (2010)

 

Fabian SÎNGEORZAN (2011) –  este un junior cu profil ofensiv, de picior drept, ambițios și pozitiv în exprimarea sportivă.

 

Fabian SÎNGEORZAN (2011)

 

Darius URDA (2010) – portar, dornic de afirmare, dispus să-și îmbunătățească abilitățile.

 

Darius URDA (2010)

 

Victor ROȘU (2011) –  este un junior cu profil defensiv, de picior drept, ambițios în tot ceea ce face.

 

Victor ROȘU (2011)

 

Florin BORȘ (2010) – un junior cu profil ofensiv, de picior drept, cu o bună lovire a mingii și o capacitate bună de efort susținut.

 

Florin BORȘ (2010)

 

Tudor MARCOAIE (2011) –  este un junior cu profil ofensiv, de picior drept, cu calități fizice bune și un spirit dinamic.

 

Tudor MARCOAIE (2011)

 

Robert RUS (2010) – un junior cu profil defensiv, de picior drept, deosebit de combativ și serios.

 

Robert RUS (2010)

 

Raul DRĂGAN (2011) – portar, un junior ambițios și dornic de a progresa.

 

Raul DRĂGAN (2011)

 

David CLEJA (2010) – este un junior cu profil defensiv, de picior drept, cu calități fizice, viteză bună și o capacitate bună de efort susținut.

 

David CLEJA (2010)

 

Rareș MOTOFELEA (2011) – portar, calități fizice bune, muncitor atât la antrenamente, cât și în timpul partidelor.

 

Rareș MOTOFELEA (2011)

 

Sorinel URECHE (2010) –  un junior cu profil ofensiv, de picior drept, având o viteză bună atât de reacție, cât și de deplasare.

 

Sorinel URECHE (2010)

 

Andrei FRIȘAN (2011) –  este un junior disciplinat și atent, de picior drept, muncitor atât la meciuri, cât și în timpul antrenamentelor.

 

Andrei FRIȘAN (2011)

 

Răzvan GĂLAN (2010) – un junior cu profil defensiv, de picior drept, serios și muncitor în activitatea sa fotbalistică.

 

Răzvan GĂLAN (2010)

 

Alexandru PLĂIAN (2011) – este un junior cu profil ofensiv, de picior drept, ambițios și atent.

 

Alexandru PLĂIAN (2011)

 

Darius SUCIU (2010) – un junior cu profil defensiv, de picior drept, ambițios și curajos.

 

Darius SUCIU (2010)

 

Echipele de juniori U11 ale celor de la Viitorul Năsăud au în ansamblul lor un filon important de copii talentați care, la un moment dat, pot devenii juniori de perspectivă pentru fotbalul 11 vs 11. Continuitatea creată în cadrul acestui proiect fotbalistic este un atu important în dezvoltarea unui Viitor de anvergură.

 

Aceștia au fost alți din semizei-grăniceri din Țara Năsăudului despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *