• 18 iulie 2024
  • Last Update 25 mai 2024 9:30 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (24) – CFR Simeria, grupa 2009

Cronicile Sfinxului (24) – CFR Simeria, grupa 2009

Suntem ACUM pentru că înțelegem să fim, nu pentru că știm să fim. Înțelesul e un dar al spiritului, pe care-l ținem ascuns, fără să ne dăm seama, fără să-l scoatem în lumina Lumii, și de care nu ne putem bucura. De acum, Înțelesul dă rodul său Omului, în Vremurile Noi ale unui Altfel de Timp desfășurat.

 

Timpul este întotdeauna AICI, construit din Legendele care înțeleg să aleagă. Între mit și realitate este doar o diferență de o clipă, o alegere pe care trebuie s-o faci întru atitudine și înțelegere.

Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, iar poveștile noastre sunt doar o mărturie a nașterii unei generații de semizei.

 

 

Acum suntem în Simeria. Revenim, chemați de spiritele îndepărtate ale vechii mânăstiri de călugărițe Szent Maria, cea despre care se spune că a dat numele acestor locuri.

Ne așezăm pe malul Streiului și privim cum aurul din munți curge prin aste meleaguri. Răcorim și ne înviorăm cu apă vie, după care apucăm drumul către lăcașul semizeilor simerieni.

 

CFR Simeria este unul dintre cele mai vechi cluburi din România. La data de 28 mai 1909 a luat ființă „Asociaţia sportivă PVSE (Piski Vasutas Sport Egylet – Asociaţia Sportivă Feroviară din Simeria)”, iar primul meci consemnat a fost amicalul din 12 August, același an, la Deva, împotriva celor de la DAK.

Prima participare într-o competiție oficială a avut loc în sezonul 1910-1911, în Campionatul Ligii de Nord din Ardeal.

 

Vremurile au trecut, nu și iubirea pentru fotbal. Spiritul CFR Simeria s-a păstrat și s-a transmis, din generație în generație, chiar dacă au fost și momente grele, de cumpănă, în care fotbalul simerian părea condamnat să dispară.

 

Acum, CFR Simeria cuprinde una din cele mai profesioniste Academii de Fotbal din România, bine organizată, având un nucleu de oameni capabili și dedicați ridicării și consolidării unui proiect de nivel național.

 

Astăzi este rândul grupei 2009 să o cunoaștem și să vestim Lumii despre micii eroi simerieni. Grupa este antrenată de Dan ARDELEAN, cel care se ocupă, în cadrul proiectului CFR Simeria, și de grupa 2010 .

 

Dan ARDELEAN este fost jucător al Corvinului Hunedoara, în perioada de glorie a clubului, când era antrenată de Mircea Lucescu, la începutul anilor 80. Ca junior al Corvinului, a câștigat cu aceasta două titluri de campion național, unul obținut chiar împotriva Farului Constanța, echipă care-l avea în componență pe Gheorghe HAGI. Cariera sa de jucător senior a durat 22 de ani, activând la nivelul ligilor 2 și 3.

 

Dan ARDELEAN

 

La îndemnurile lui Mircea Lucescu a continuat, în paralel cu fotbalul, să studieze, a absolvit Institutul de Subingineri Hunedoara și, pe parte sportivă,  a obținut licența A UEFA. Este un antrenor cu experiență în fotbalul juvenil, care are ”în spate” o carieră de 25 de ani de lucru cu echipele de juniori. Este un formator de jucători, care pune accentul foarte multe pe dezvoltarea pe toate planurile a tânărului fotbalist. Am putea spune că Dan ARDELEAN este unul dintre ucenicii marelui antrenor Mircea LUCESCU, de la care a învățat că dezvoltarea unui junior trebuie armonizată și echilibrată pe toate planurile atât sportiv, cât și social-educațional.

 

Team-ul celor de 2009 este compusă din juniori dedicați și optimiști, care se bucură de acest minunat sport și se pregătesc pentru marile confruntări ce vor urma. Grupa  a luat naștere în luna Octombrie a anului 2015. De atunci, echipa a crescut și a încercat, de fiecare dată, să păstreze constante principiile de pregătire și dezvoltare corecte.

 

În timp, micii simerieni își scriu propria filă în Marea Istorie a clubului. Au în palmaresul lor rezultate bune, din care vom enumera:

 

2018

Locul 1 – Turneul Gheorghe Ola, faza județeană, competiție organizată de FRF, iar Alexandru CURCĂ (8 goluri), Nicolas Mario TRIF (7 goluri) și Flavius Andrei TEAMPĂU (7 goluri) s-au numărat printre golgheterii ediției

 

Locul 1 – Campionat AJF Hunedoara U11 (categorie 2007/2008), sezon regular, unde Flavius Andrei TEAMPĂU (17 goluri) a fost printre golgheterii competiției.

 

Locul 1 – play-out (categorie 2007/2008) Campionat AJF Hunedoara U11, unde Alexandru CURCĂ (27 goluri) și Flavius Andrei TEAMPĂU (18 goluri) au fost golgheteri

 

Locul 1 – Turneul Crăciun Simeria, iar Alexandru CURCĂ (5 goluri), Cezar Mihai URSU (4 goluri) și Vlad Andrei NUȚIU (4 goluri)  au fost golgheterii turneului.

 

2019

Locul 1 – Cupa ”Steaua Munților” Isverna, acolo unde au obținut 3 victorii și un egal, iar Rareș IORDACHE (2 goluri) și Cezar Mihai URSU (2 goluri) au fost golgheterii echipei

 

Locul 1 – Turneul Crăciun Simeria, iar Alexandru CURCĂ (9 goluri) și Flavius Andrei TEAMPĂU (5 goluri)  au fost golgheterii turneului.

 

În sezonul 2019-2020, CFR Simeria a făcut parte din grupa 1, în cadrul Campionatului Regular U11 AJF Hunedoara. A câștigat ”la pas” grupa, calificându-se în faza superioară a play-off-ului, unde aveau șanse mari să câștige Titlul.

 

CFR Simeria U11 a avut următoarea linie de clasament, la sfârşitul campionatului regular: 10 meciuri jucate, 10 victorii, 0 egaluri, 0 înfrângeri, 102 goluri marcate, 8 goluri primite, 30 puncte obţinute, şi au terminat pe  locul 1 în grupa 1.

 

A jucat 5 meciuri în deplasare (unde a obţinut 15 puncte) şi 5 meciuri pe teren propriu (unde a obţinut 15 puncte).

 

CFR Simeria a marcat în toate meciurile, din totalul de 10 meciuri jucate, în acest sezon.

 

Cea mai categorică victorie  a celor de la CFR Simeria s-a consemnat în etapa 2, pe teren propriu, împotriva celor de la ACS Viitorul Șoimuș, scor 24-1.

 

Alte statistici:

Media de puncte (general): 3 puncte obţinute/meci

Media de goluri marcate (general): 10,2 goluri marcate/meci

Media de goluri primite (general): 0,8 goluri primite/meci

 

Media de puncte obţinute în deplasare: 3 puncte obţinute/meci

Media de goluri marcate în deplasare: 8,4 goluri marcate/meci

Media de goluri primite în deplasare: 0,4 goluri primite/meci

 

Media de puncte obţinute pe teren propriu: 3 puncte obţinute/meci

Media de goluri marcate pe teren propriu: 12 goluri marcate/meci

Media de goluri primite pe teren propriu: 1,2 goluri primite/meci

 

Din play-off a apucat să joace un singur meci, pe care l-au câștigat, pe teren propriu, în fața celor de la ACS MIF Hunedoara, scor 5-0

 

Să facem cunoștință, în cele ce urmează, cu lotul actual al grupei 2009 CFR Simeria:

 

Alexandru CURCĂ – este un junior de reală perspectivă, unul dintre vârfurile generație sale, la nivel zonal și național. Un jucător talentat, cu multe calități atât tehnice, cât și mentale, un profesionist în devenire, serios și atent la detalii în tot ceea ce face, un caracter puternic și dornic să performeze. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Alexandru CURCĂ

 

Flavius Andrei TEAMPĂU – este un junior cu potențial foarte bun, cu resurse multiple care-l pot ajuta să aibă o traiectorie ascendentă în fotbal. Un jucător cu profil ofensiv, cu calități fizice deosebite, cu un simț dezvoltat al porții și al golului, care poate fi folosit – având mult potențial în acest sens – și pe postul de portar.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Flavius Andrei TEAMPĂU

 

Dragoș Mihai GÎTA – este un junior interesant, cu o ascensiune bazată pe ambiție și muncă. Un portar cu talie, care muncește mult pentru a se dezvolta și perfecționa, un caracter puternic, dornic de afirmare și reușită.

 

Dragoș Mihai GÎTA

 

Rareș IORDACHE – este un junior cu multiple calități, care are potențial și poate reprezenta o opțiune în viitor pentru echipe de nivel ridicat. Un jucător polivalent, care poate evolua pe mai multe posturi în funcție de cerințele jocului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Rareș IORDACHE

 

Bogdan DIACONU – este un junior promițător, cu un potențial bun ce-l poate ajuta în ascensiune sa fotbalistică. Un jucător cu profil defensiv, inteligent și tehnic, cu un joc bun de anticipație, simplu și eficient. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Bogdan DIACONU

 

 

David GALERIU

 

 

Eduard Florin CIOAZĂ

 

 

Dennis LĂPĂDUȘ

 

 

Andrei Ovidiu MARIAN

 

 

Vlad Andrei NUȚIU

 

 

Paul TODEA

 

 

Nicolas Mario TRIF

 

 

Ianis Radu TURDEAN

 

 

Cezar Mihai URSU

 

Echipa de 2009 a celor de la CFR Simeria este una cu un pronunțat spirit ofensiv, dornică de joc și goluri multe, care va ieșii cu ușurință din zona echipelor județene și va putea juca, în viitorul apropiat, de la egal la egal, cu echipele de top din România, la nivelul lor de vârstă. Există un potențial bun care-i poate ajuta în construcția unui team ce are posibilitatea să performeze. De sigur, este nevoie de răbdare, pasiune și multă muncă pentru a putea crește, în primul rând, individual într-un context colectiv.

 

Aceștia au fost o parte din micii semizeii simerieni despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *