• 29 septembrie 2020
  • Last Update 12 septembrie 2020 11:01 AM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (23) – Viitorul Năsăud, Juniori U12

Cronicile Sfinxului (23) – Viitorul Năsăud, Juniori U12
  •  
  •  
  •  
  •  

Într-o continuă mișcare, Lumea Nouă se deschide pentru o altfel de înțelegere. Mult mai înaltă și mult mai amplă, Înțelegerea însăși devine modul de a fi al Noului Timp, construit și el din Legende, fire divină a unei neîncetate călătorii.

 

Între mit și realitate este doar o clipă. O clipă în care alegem. Fiecare alege ceea ce înțelege și înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă. iar poveștile noastre sunt doar o mărturie a nașterii unei generații de semizei.

 

 

Călătoria noastră continuă printre Legendele acestor Vremuri Noi. Simțim o bucurie aparte, liniștită și blândă, când ne ridicăm, la răsăritul soarelui, prin Țara Năsăudului.

E liniște și primăvară târzie când ajungem în vechiul Prislop, prin locurile unde a trecut  și spiritul călător al lui Liviu Rebreanu. Trecem, în smerenie și spirit, prin fața Bisericii Sfântului Ioan Nepomuk și ne îndreptăm pașii, ca de fiecare dată, către Viitor.

 

Viitorul Năsăud, club înființat în 2014, ne întâmpină ca un zâmbet de vară. Tânăr și energic, Viitorul Năsăud crește în noua lume a fotbalului pentru a crea și a modela spirite tinere de jucători. Are peste 110 copii care se pregătesc în cadrul proiectului și care pot devenii, în timp, soluții interesante pentru echipe de nivel regional și național.

 

Astăzi vom cunoaște trupa de juniori U12 a celor de la Viitorul Năsăud, formată din jucători născuți în 2008 și 2009.  O echipă dornică de afirmare, restrânsă, dar inimoasă în exprimare, mereu așteptând o oportunitate pentru a demonstra că pot fi la un nivel mult mai înalt.

 

Echipa este condusă de neobositul duet format din Viorel GHEORGHIȚĂ și Silviu Andrei VASILICHI, doi formatori din noul val de antrenori tineri, deosebit de serioși, cu o viziune modernă asupra fotbalului juvenil.

 

Viorel GHEORGHIȚĂ este fost jucător de fotbal al Bistriței, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj și licențiat C UEFA. Un antrenor dinamic, care pregătește și echipa de seniori a celor de la Progresul Năsăud (liga 4) și care lucrează în cadrul MAI, pompieri, Năsăud.

 

Viorel GHEORGHIȚĂ

 

Silviu Andrei VASILICHI este profesor de sport în comuna Parva, fost jucător al Gloriei Bistrița (liga 3) și jucător în activitate la Progresul Năsăud (liga 4), absolvent și master al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj. Un antrenor licențiat C UEFA, dornic de a transmite micilor fotbaliștii principii moderne de pregătire și de joc.

 

Silviu Andrei VASILICHI

 

 

Team-ul U12 este, mai degrabă, unul răbdător, care se călește în timp, așteptându-și momentul de-click-ului. De-a lungul timpului au strâns în palmare și câteva rezultate, din care vom enumera:

2018 – Locul IV – Turneul Dorna Junior Football Festival

2018 – Locul IV – Turneul Best Kids Reghin

2019 – Locul III – Turneul de la Bârgău

2019 – Locul IV – Campionatul U11  AJF Bistrița Năsăud

 

Așadar, să cunoaștem, în continuare, trupa de juniori U12 a celor de la Viitorul Năsăud, despre care suntem primii care vorbim, cu deosebită plăcere și respect pentru munca lor:

 

Răzvan ȚIGANETEA (2008) –  trece cu rapiditate și cu succes prin orice probă de viteză atât de reacție, cât si deplasare. Un caracter de învingător, mereu pregătit să marcheze golul victorie. Un junior de perspectivă, un jucător cu profil ofensiv, dar care face foarte bine și faza defensivă. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Răzvan ȚIGANETEA (2008)

 

Rareș GHEORGHIȚĂ (2008) – este un junior promițător, care ”așează și limpezește” jocul la mijlocul terenului și care poate face diferența în momente-cheie ale meciului. Un jucător cerebral, un ”stângaci” aparte, tehnic și inteligent, cu o imaginație pragmatică pusă în slujba echipei.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Rareș GHEORGHIȚĂ (2008)

 

Onișor COVACI (2008) – este un jucător dinamic, cu o capacitate extraordinară de efort susținut și cu o mare dorință de afirmare. Un mijlocaș care ”ară” tot terenul, tehnic, cu un șut precis și o viteză bună atât de deplasare, cât și de reacție. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Onișor COVACI (2008)

 

Patrick HONTILĂ (2008) – este un junior interesant, care poate devenii, în viitor, o soluție neașteptat de plăcută în zona defensivă. Un jucător cu talie, care are tendința să mai crească în înălțime și în forță. Un player ”croit” mai mult pentru jocul pe spații largi, care cu siguranță va da un randament mult mai bun la fotbalul 11 vs 11. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Patrick HONTILĂ (2008)

 

Rafael RUS (2008) – este un junior cu profil defensiv, un player cu talie înaltă și calități fizice bune, care poate activa atât ca fundaș central, cât și în zonele laterale.

 

Rafael RUS (2008)

 

Alexandru TEUTEȘAN (2008) – un junior de picior drept, ambițios și tenace, care joacă de regulă în zonele median-laterale.

 

Alexandru TEUTEȘAN (2008)

 

Andrei DUMITREAN (2009) – este un junior promițător, cu resurse tehnice, un jucător de picior stâng, care activează, de cele mai multe ori, ca mijlocaș lateral.

 

Andrei DUMITREAN (2009)

 

Antonio DOCE (2008) – este un portar interesant, cu o lovire bună a mingii, ceea ce se cere în fotbalul actual, și o priză bună de prindere a baloanelor din aer.

 

Antonio DOCE (2008)

 

Patric TABĂRĂ (2008) – un junior cu profil defensiv, cu o tehnică bună de lovire a mingii și un joc aerian bun.

 

Patric TABĂRĂ (2008)

 

Ionuț Isac MOLDOVAN (2009) – un junior cu potențial, tehnic, cu o viteză bună atât de reacție, cât și de deplasare, ce poate juca mijlocaș, dar și atacant.

 

Ionuț Isac MOLDOVAN (2009)

 

Darius MIHALACHE (2008) – un junior de picior drept, cu profil ofensiv, muncitor și atent, ce joacă, de regulă, atacant.

 

Darius MIHALACHE (2008)

 

Trupa de juniori U12 a celor de la Viitorul Năsăud este un liant în cadrul proiectului. Ea face legătura între celelalte grupe de vârstă și dă o continuitate ansamblului. Este o grupă din care cu siguranță se vor desprinde câteva nume interesante, ce vor putea crește spre un nivel ridicat în fotbalul 11 vs 11.

 

Aceștia au fost o (altă) parte din semizeii-grăniceri din Țara Năsăudului despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *