• 25 mai 2024
  • Last Update 24 mai 2024 9:52 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (22) – Inter Bistrița, Juniori U11

Cronicile Sfinxului (22) – Inter Bistrița, Juniori U11

Timpul nu este o dimensiune, este o alegere. Iar dacă tot am fost aleși să fim cei care alegem, s-o facem întru legendară creație a unei Lumi noi.

Realitatea în care ne adăpostim de atâtea ori este o umbră a prezentului luminat de viitor. Niciodată să nu ne fie teamă să alegem; doar așa dovedim că Noi suntem cei Aleși.

 

Între mit și realitate este doar o diferență de interpretare și de poziționare în față Luminii. Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, iar poveștile noastre sunt doar o mărturie a nașterii unei generații de semizei.

 

 

Deschidem încă o poartă și intrăm. Rămânem pentru o clipă să admiră bucuria locurilor și culoarea din obrajii copiilor alergând mai aprig decât îngerii printre oameni. E un rai, pa care-l pierdusem, în nemuritoarea pe-trecere a copilăriei.

 

Aici, în Bistrița, copilăria are mereu un sunet proaspăt, chiar dacă orașul are o vechime de aproximativ 900 de ani.

Trecem, în drumul nostru spre aflarea unor noi semizei, pe lângă Casa lui Ion Zidarul – Casa lui Johannes Lapicida – cea mai veche clădire din oraș, construită în jurul anului 1500.

Clădirea este unicat în Europa, fiind prima casă care face trecerea de la Goticul târziu la Renaștere, într-o Renaștere timpurie în Transilvania.

 

După un tur al orașului și al istorie sale, privim către viitor și să ne îndreptăm atenția către noile generații de fotbaliști care încearcă să renască spiritul marilor confruntări.

 

Astăzi vom cunoaște grupa de juniori U11 a celor de la Inter Bistrița, un lot optimist și tenace, care poate reprezenta un punct de pornire în Marea Călătorie către Înalta Performanță. Chiar dacă călătoria va fi grea, starea de spirit a micilor nerazzurri bistrițeni pare să fi străbătut deja acest drum, dincolo de limitele unei realități obscure.

 

Micii semizei nerazzurri ai celor de la Inter Bistrița U11 sunt formați și inițiați în arta fotbalului de către antrenorul Dan DOSAN, fostul jucător al Gloriei Bistrița, pe vremea când clubul bistrițean era un nume greu în fotbalul românesc și activa la nivel european. A mai jucat la Avântul Reghin (Liga 2, 1991-1994) și la Unirea Deja (1994-1999)

 

Dan DOSAN

 

Dan DOSAN este un antrenor cu multă experiență,la toate nivelele, licențiat A UEFA și absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj. A antrenat atât echipe de seniori (Laminorul Roman, secund la Dunărea Galați), cât și multe echipe de copii și juniori (Inter Viișoara Bistrița, FC Inter Bistrița)

 

Echipa de juniori U11 este alcătuită, în mare parte, din copii născuți în 2010 (câțiva chiar în 2011). Este un team încă în formare, care a foat nevoit (mereu) să joace în competiții dedicate unor vârste mai mari (1 an, chiar 2 ani diferență) și care crește în exprimare și curaj.

 

Chiar și așa, micuții semizei nerrazzuri au reușit să ”scrie pagini” frumoase în palmaresul echipei și a clubului. De la înființarea grupei, în sezonul 2015-2016, au obținut câteva rezultate notabile, din care vom enumera:

2016 – Locul 1 – Cupa Gloria Bistrița

2017 – Locul 1 – Turneul ”Lucian Sănmărtean”

2018 – Locul 1- Turneul ”Fotbal pe Pâine” de la Tg Mureș

2019 – Locul 1 – Cupa Orașului Năsăud

2019 – Locul 2 – Cupa Municipiului Reghin

 

Să facem cunoștință, în cele ce urmează, cu micuța și curajoasa trupă de juniori U11 a celor de la Inter Bistrița:

 

Marcel Ovidiu HANGU (2010) – este un junior de reală perspectivă, care se anunță de pe acum un vârf al generației sale. Un ”stângaci” deosebit de talentat, cu calități native speciale, cu un control și un simț al mingii ”ieșite din comun”. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Marcel Ovidiu HANGU (2010)

 

Tudor ROMAN (2010) – este un junior talentat, cu calități native ce-l pot ajuta să evolueze, în timp, spre nivele superioare de competiție și de pregătire. Un portar deosebit, în contextul generației sale, cu o exprimare în teren care atrage ușor atenția prin modul său aparte. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Tudor ROMAN (2010)

 

Sebastian LUCACI (2009) – este un junior cu multiple calități, care are potențial pentru a putea dezvolta o traiectorie ascendentă în fotbal. Un jucător polivalent, preponderent cu profil defensiv, tehnic și atent la detalii.

 

Sebastian LUCACI (2009)

 

Ștefan JIMBOREAN (2010) – este un junior interesant, care are potențial pentru a putea evolua în timp spre fotbalul 11 vs 11, de nivel ridicat. Un jucător cu profil ofensiv, cu calități fizice armonios dezvoltate și o tehnică bună de lovire a mingii, mai ales în viteză. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Ștefan JIMBOREAN (2010)

 

David CINCIA (2011) – este un junior de perspectivă, cu multe calități native, care joacă entuziasmant, chiar și la grupe mai mari de vârstă. Un jucător cu profil ofensiv, tehnic și dinamic în exprimare, un jucător de construcție și de atac, care lovește corect mingea și care simte, intuitiv aproape, jocul în desfășurarea fazelor.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

David CINCIA (2011)

 

Răzvan TODORAN (2010) –  este un junior promițător, cu calități native interesante, care poate dezvolta o traiectorie ascendentă spre nivele înalte de performanță. Un jucător cu profil  defensiv, dar care are multe calități ofensive ce se manifestă de fiecare dată când jocul permite o astfel de exprimare. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Răzvan TODORAN (2010)

 

Andrei MUREȘAN (2010) – este un junior promițător, talentat și care are multe calități ce-l pot ajuta în ascensiunea sa fotbalistică. Un jucător tehnic, elegant în exprimare, cu un profil defensiv, sigur în intervenții și care anticipează foarte bine jocul adversarului direct, în duelurile 1 vs 1. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Andrei MUREȘAN (2010)

 

Patric RIGO (2009) – este un junior de perspectivă, care are potențial bun de creștere în fotbal pentru a putea evolua, în viitor, la un nivel ridicat. Un jucător cu profil ofensiv, cu calități fizice și tehnice, un vârf autentic, cu un simț deosebit al jocului și al porții.

 

Patric RIGO (2009)

 

Lorenzo VIRGILLI (2010)

 

 

Radu Bogdan BRIA (2009)

 

 

David MORUȚAN (2010)

 

 

Luca VLAD (2010)

 

 

David MOLDOVAN (2010)

 

 

Darius MIHĂILĂ (2009)

 

 

David Bogdan MOLDOVAN (2010)

 

 

Alex DOHOTARI (2009)

 

 

Radu Cristian IACOB (2011)

 

 

Raul KERTES (2010)

 

 

Mihai DOHOTARI (2010)

 

 

Eduard BORLEA (2009)

 

 

Luca CIMBULEA (2010)

 

 

Iannis CANDALE (2009)

 

 

Lucas GHEORGHIU (2010)

 

 

Patrick Ștefan MÎNDRILĂ (2009)

 

Acest minunat team al juniorilor U11 este unul cu o energie pozitivă aparte, care adună în jurul său din ce în ce mai mulți tineri dornici de afirmare. Este un nucleu puternic al clubului Inter Bistrița, care poate da un suflu important și nou proiectului în ansamblu.

 

Aceștia au fost o parte din micii semizei nerazzuri de la Inter Bistrița despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *