Doar Spiritul ne poate orienta în trecerea acestui Timp. Fără el, nu facem decât să ne mințim cu cifre, niște semne goale de conținut, statistici oarbe din care nu se va lega ceva în niciun Timp și în nicio Lume.
Prin urmare, singur sau în echipă, aveți grijă să nu pierdeți cel mai de preț dar: SPIRITUL!
Timpul este construit în Spiritul Legendelor. Între mit și realitate este doar o diferență de interpretare. Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, iar poveștile noastre sunt doar o mărturie despre nașterea, din cenușă dacică, a unei generații de semizei.
Locurile cu mult spirit le întâlnești din ce în ce mai rar. Unul dintre aceste locuri (încă) divine este Măgura Uroiului, inclusă în Piemontul Munților Metaliferi – Vințu, acolo unde spiritele libere își deschid aripile, arătându-și semnele, către Noua Lume a Timpurilor.
Te întâlnești aici cu spiritele șoimului de iarnă, a eretei și a șoimului călător, a vulturului pescar și a viesparului. Iar când le vezi, atunci știi că ai fost în-semnat cu un spirit ales.
În zona orașului Simeria sunt multe semne care se adună și multe tradiții care ne mențin. Multe drumuri încep și se termină aici. E o lume care a rămas (încremenită) într-o permanentă Schimbare, din care doar cei cu spirit trec mai departe în Timp.
CFR Simeria este un nume care își continuă călătoria în Timp, un club cu spirit, înființat acum mai bine de 100 de ani, mai precis în anul 1909. Un club în-semnat de spiritele păsărilor libere din Măgura Uroiului.
Dacă în precedenta noastră călătorie prin aceste locuri, am făcut cunoștință cu grupa 2010 a celor de la CFR Simeria, de data asta ne vom întâlnii cu semizeii simerieni ai echipei de juniori U17. O trupă care a dat mulți jucători către academii importante din țară, mai ales după perioada de aur a echipei de la minifotbal, dar care continuă, prin spiritul ei, să formeze juniori de perspectivă.
Team-ul este condus de Dorin COSTEA, un antrenor cu experiență și tact, cunoscător al fenomenului juvenil, un formator prin excelență, licențiat C UEFA.
Dorin COSTEA și-a început activitatea în fotbal, ca junior al celor de la CFR Simeria, în anul 1985. Până în anul 1993 a debutat și a jucat la seniorii CFR-ului, în Liga 3, după care și-a continuat activitate de jucător la echipe precum Mureșul Deva și Dacia Orăștie.
Din 2009 este antrenor în cadrul centrului de copii și juniori al CFR Simeria. Aici a reușit să descopere și să formeze câteva nume importante de fotbaliști care activează azi în Ligile naționale profesioniste.
Trupa de juniori U17, formată din jucători născuți 2003 și 2004, are un palmares destul de însemnat, din care vom enumera câteva rezultate:
2011 – locul 1 la Trofeul Gheorghe Ola – Hunedoara, competiție organizata de FRF
2012 – locul 1 la Trofeul Gheorghe Ene – Hunedoara, competiție organizată de FRF
2015 – Locul 1 Campionat AJF Hunedoara
2017 – Locul 1 Campionat AJF Hunedoara
În acest sezon, 2019-2020, echipa a activat în Campionatul Național U17, organizat de FRF, făcând parte din seria 9, alături de Ripensia Timișoara, CS Hunedoara, CSS Lugoj, CSM Reșița, CS Ineu și CSS Caransebeș.
CFR Simeria U17 a avut următoarea linie de clasament, în momentul întreruperii campionatului: 17 meciuri jucate, 7 victorii, 2 egaluri, 8 înfrângeri, 30 goluri marcate, 47 goluri primite, 23 puncte obţinute, şi ocupa locul 4.
A jucat 9 meciuri în deplasare (unde a obţinut 8 puncte) şi 8 meciuri pe teren propriu (unde a obţinut 15 puncte).
Echipa a marcat în 14 meciuri, din totalul de 17 meciuri jucate în acest sezon.
Cea mai categorică victorie a celor de la CFR Simeria U17 s-a consemnat în etapa 13, pe teren propriu, împotriva celor de la CSS Caransebeș, scor 3-0 .
Cea mai categorică înfrângere a celor de la CFR Simeria U17 s-a consemnat în etapa 1, pe teren propriu, împotriva celor de la Ripensia Timișoara, scor 0-9 .
Alte statistici:
Media de puncte (general): 1,35 puncte obţinute/meci
Media de goluri marcate (general): 1,76 goluri marcate/meci
Media de goluri primite (general): 2,76 goluri primite/meci
Media de puncte obţinute în deplasare: 0,88 puncte obţinute/meci
Media de goluri marcate în deplasare: 1,44 goluri marcate/meci
Media de goluri primite în deplasare: 3,22 goluri primite/meci
Media de puncte obţinute pe teren propriu: 1,87 puncte obţinute/meci
Media de goluri marcate pe teren propriu: 2,12 goluri marcate/meci
Media de goluri primite pe teren propriu: 2,25 goluri primite/meci
Echipa a început ”cu stângul” acest sezon, înregistrând 5 înfrângeri consecutive, după care, în următoarele 6 partide, au început să apară și câteva rezultate, iar jocul per ansamblu s-a îmbunătățit vizibil.
Team-ul a avut o ascensiune remarcabilă în ultimele 6 meciuri, atunci când au reușit 4 victorii și 2 egaluri, fiind de altfel singura echipă din serie care a învins liderul Ripensia Timișoara, pe teren propriu, în etapa 15, cu scorul de 2-1. Jocul echipei era cu totul altul față de începutul de campionat, iar echipa părea că nu se va opri din ascensiune.
Să facem cunoștință, în următoarea parte, cu semizeii simerieni ai trupei de juniori U17:
Alexandru Ciprian BOSTAN (2003) – este un junior de reală perspectivă, unul dintre vârfurile generației 2003. Un jucător polivalent, care poate juca, la fel de bine, atât în zona centrală, cât și pe ”benzi”. Un player tehnic, cu un caracter puternic, ambițios și serios. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Alexandru Emil BRUMAR (2004) – este un junior de perspectivă, care are multe din calitățile cerute la ora actuală în fotbalul modern. Un jucător polivalent, cu o viziune bună a jocului, util în angrenajul echipei, cu o viteză bună de reacție și o anticipație remarcabilă a jocului.
Robert Daniel HOMORODEAN (2003) – este un junior cu multe calități. Un jucător polivalent, care poate juca – cu un randament foarte bun – pe orice post, în orice zonă a terenului, și poate transforma cu lejeritate profilul în ofensiv, cât și în defensiv.
Ciprian TĂMAȘ (2004) – este un junior promițător, care are un potențial bun de creștere și dezvoltare, din toate punctele de vedere. Un jucător cu potențial defensiv, ambițios, tenace și serios atât la antrenamente, cât și în timpul meciurilor.
Cristian MIKLOȘ (2003) – este un junior de perspectivă, care poate fi o opțiune în viitor pentru echipe de seniori de ligă zonală sau națională. Un jucător cu profil defensiv, cu o foarte bună anticipare a jocului și a fazelor, un spirit combativ și inteligent, care se poziționează foarte bine în teren, aproape instinctual. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Alin Valentin MOGA (2004) – este un junior interesant, care are resurse să poată dezvolta un trend ascendent. Un jucător inteligent în joc, tehnic, constant în exprimarea din teren, fără oscilații mari de fond. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Sebastian MUNTEAN (2003) – este un junior interesant, cu multe calități ce-l pot ajuta în evoluția sa fotbalistică. Un jucător cu profil ofensiv, ambițios și combativ, care joacă cu precădere pe postul de atacant-vârf. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Vlad Mihai TAȘNADI (2004) – este un junior promițător, care are șanse să dezvolte ascensiune interesantă în fotbal. Un jucător cu profil defensiv, un ”stângaci de zonă laterală”, ambițios și tenace, având multe calități ofensive, chiar dacă joacă fundaș. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Adrian IFTENE (2003) – este un junior promițător, care are potențial să dezvolte o evoluție ascendentă spre un nivel înalt de competiții. Un jucător cu profil ascendent, care are un randament extraordinar mai ales pe zonele laterale. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Moulat Elias BENEL (2004) – este un junior cu multiple calități, care are șanse să dezvolte o traiectorie ascendentă în fotbal. Un jucător de zonă mediană, tehnic, cu o capacitate bună de efort susținut.
Această echipă, formată din juniori născuți 2003 și 2004, poate reprezenta un nucleu important pentru constituirea unei echipe de seniori, în viitorul apropiat. Proiectul CFR Simeria nu este cu nimic mai prejos față de celelalte academii mari din România. De aceea, dacă ar reuși să-și mențină juniorii, mai ales la grupele mari, ar devenii, în scurt timp, un club de forță la nivel național. Există un potențial foarte mare, aici la Simeria, o infrastructură bine pusă la punct și oameni deosebiți, profesioniști în domeniile în care activează în cadrul proiectului. Cu siguranță, cu răbdare și un management corect, ascensiunea celor de la CFR Simeria va continua spre cote înalte.
Aceștia au fost o parte din semizeii simerieni despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!