• 8 septembrie 2024
  • Last Update 15 august 2024 5:11 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (20) – Viitorul Năsăud, grupa 2012/2013

Cronicile Sfinxului (20) – Viitorul Năsăud, grupa 2012/2013

O zi minunată începe cu un zâmbet. Dacă nu te poți bucura  și nu poți visa ca un copil, dacă nu poți râde nici chiar atunci când Soarele răsare, înseamnă că nu vei devenii ceea POȚI FII: o Legendă în Timpul Tău Universal.

 

Iar ca să poți zâmbii, trebuie să urci, de fiecare dată, treptele divine către copii, să te lași lumii lor și să înveți, împreună cu ei, să râzi tare în fața spectatorilor înșirați în viață. Și din ce în ce mai tare, până când râsul vostru împreună formează raze de lumină.

 

Doar în această Lumină puternică, Timpul se construiește din Legende. Între mit și realitate este doar o diferență de  interpretare. Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, iar poveștile noastre sunt doar o mărturie a nașterii unei generații de semizei, copii care aduc Lumină.

 

 

Culorile Lumii Noi se desfac într-un tablou aparte și ne regăsesc în călătoria noastră divină prin Văile Someșului, în Năsăud. Prin părțile locului, încă mai simțim spiritul dârz al Regimentului II Valah de infanterie grănicerească, cel care a luptat în bătălia de la Austerlitz, soldați năsăudeni care au fost la un pas să schimbe istoria Europei și să-l omoare pe Napoleon Bonaparte în bătălia de la Podul Arcole.

 

Desigur, vremurile acelea au apus și au răsărit alte timpuri, dar spiritul curajos al celor din aceste minunate locuri a rămas același. Iar ca o trecere într-o altfel de înțelegere, s-a născut un nou orizont: Viitorul Năsăud.

 

Este a doua oară când ne întâlnim cu cei de la Viitorul Năsăud, un club tânăr, înființat în 2014. De data asta, avem o întâlnire cu totul specială, căci am venit să cunoaștem mica trupă de spiriduși-grăniceri ai grupei 2012/2013, o desfășurare superbă de energie pozitivă în stare pură.

 

Trupa este inițiată și condusă de Viorel GHEORGHIȚĂ și Silviu Andrei VASILICHI, doi antrenori tineri, buni pedagogi, care au o extraordinară abilitate de a pătrunde în lumea micilor prichindei și de a le transmite din tainele fotbalului.

 

Viorel GHEORGHIȚĂ este fost jucător de fotbal al Bistriței, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj și licențiat C UEFA. Un antrenor dinamic, care pregătește și echipa de seniori a celor de la Progresul Năsăud (liga 4) și care lucrează în cadrul MAI, pompieri, Năsăud.

 

Viorel GHEORGHIȚĂ

 

Silviu Andrei VASILICHI este profesor de sport în comuna Parva, fost jucător al Gloriei Bistrița (liga 3) și jucător în activitate la Progresul Năsăud (liga 4), absolvent și master al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj. Un antrenor licențiat C UEFA, dornic de a transmite micilor fotbaliștii principii moderne de pregătire și de joc.

 

Silviu Andrei VASILICHI

 

Grupa 2012/2013 este una nou înființată, care are un potențial foarte bun și care se formează într-o filosofie proprie clubului, optimistă și sănătoasă.

 

Micuții semizei grăniceri ai grupei 2012/2013 au reușit în 2019 să scrie ”prima filă” din istoria palmaresului lor în Cartea Fotbalului. Au jucat și au demonstrat că-și doresc mai mult decât s-ar fi așteptat de la ei:

 

Locul 2 – Turneul de la Vatra Dornei, iar Albert DÂMBU a fost declarat cel mai bun jucător al competiției

 

Locul 2-  Cupa Viitorul Năsăud

 

Locul 3 – Cupa CFR Cluj

 

Locul 3 – Turneul de la Bârgău, unde Albert DÂMBU a obținut, de data asta, titlul de golgheter al competiției

 

Locul 4 – Turneul de la Câmpulung Moldovenesc

 

Să vedem, în cele ce urmează, care sunt spiridușii-grăniceri care promit să scrie o istorie aparte în fotbal:

 

Albert DÂMBU (2012) – este un junior talentat, care se bucură de acest minunat joc și care descoperă la fiecare antrenament sau la fiecare joc lucruri noi care-l determină să practice cu plăcere fotbalul. Un junior cu calități fizice bune, cu o tehnică nativă deosebită, care lovește foarte bine mingea și care manifestă un apetit ofensiv foarte dezvoltat.

 

Albert DÂMBU (2012)

 

Andrei BONTAȘ (2012)  – este un junior promițător, un ”stângaci” cu mult calități, care este la vârsta la care descoperă cu bucurie fotbalul și frumusețea jocului. Un jucător cu profil ofensiv, care are viteză foarte bună atât de reacție, cât și de deplasare și o tehnică individuală bună. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Andrei BONTAȘ (2012)

 

Marius CĂLUȘ (2013) – este un junior de perspectivă, cu multe calități native ce-l pot ajuta în activitatea sa fotbalistică. Un jucător polivalent, tehnic, cu o intuiție deosebită a jocului și cu o poziționare inteligentă în teren.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Marius CĂLUȘ (2013)

 

David LAZĂR (2012) – este un junior cu potențial, care are multe calități ce pot fi cizelate și dezvoltate, mai ale pentru viitor, pentru fotbalul 11 vs 11. Un jucător cu profil defensiv, preocupat să-și ajute colegii, deosebit de util în angrenajul echipei. Un player ”de stil britanic”, deosebit de curajos, combativ și tehnic.

 

David LAZĂR (2012)

 

Rareș CIUTA (2012) – este un junior interesant, cu atitudine pozitivă și optimistă, care este la vârsta ca se bucură din plin de joc, mai ales cel de fotbal. Un junior cu profil ofensiv, un ”stângaci” cu multiple aptitudini native, care lovește foarte bine mingea și are o viteză deosebită atât de reacție, cât și de deplasare.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Rareș CIUTA (2012)

 

Alexandru NICULAI (2012) – un junior muncitor și tenace, care lovește bine mingea cu piciorul drept, având un prfil defensiv.

 

Alexandru NICULAI (2012)

 

Răzvan ACU (2012) – junior cu profil ofensiv, dinamic și ambițios, care lovește bine mingea cu piciorul drept și care are o viteză bună atât de reacție, cât și de deplasare

 

Răzvan ACU (2012)

 

Matei SĂLVAN (2013) – junior optimist, cu profil ofensiv, muncitor și energic, care lovește bine mingea cu piciorul drept și are o viteză bună de reacție și de deplasare.

 

Matei SĂLVAN (2013)

 

Mihai MĂIEREAN (2012) – un junior cu calități native, tehnic, un ”stângaci” care lovește foarte bine mingea, având un profil ofensiv destul de pronunțat.

 

Mihai MĂIEREAN (2012)

 

Darius NECHITI (2012) – un junior cu talie înaltă, muncitor și atent la detalii, ce activează pe postul de portar.

 

Darius NECHITI (2012)

 

Raul ANTON (2012) – junior cu multiple calități, care lovește bine mingea cu piciorul stâng, ambițios, având un profil preponderent defensiv.

 

Raul ANTON (2012)

 

Grupa 2013/2013 putem spune că este un exemplu bun pentru modul în care sunt inițiați și formați pentru sport. De altfel, Viitorul Năsăud este un club care este deja experimentat în minifotbal, urmând ca din acest sezon să mai facă un pas înainte, spre continuitate în fotbalul 11 vs 11.

 

Aceștia au fost spiridușii-grăniceri din Năsăud, urmași ai Regimentului II Valah, despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *