• 22 februarie 2024
  • Last Update 24 decembrie 2023 11:35 AM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (18) – CFR Simeria, grupa 2010

Cronicile Sfinxului (18) – CFR Simeria, grupa 2010

Lumile toate sunt brăzdate de drumuri. Totul are (un) sens doar dacă ai curajul să alegi. Depinde DOAR de TINE să alegi să fii o LEGENDĂ, căci Timpul e construit din Legende.

Între mit și realitate este doar o diferență de  interpretare. Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, iar poveștile noastre sunt doar o mărturie a nașterii unei generații de semizei.

 

 

Destinul ne-a adus în Lunca Mureșului, la confluența acestuia cu râul Strei, între munții Apuseni și Retezat. Un loc ca un nod al lumilor, în care se intersectează multe sensuri.

 

Între anii 1862-1869 s-a construit pe Valea Mureșului calea ferată Arad-Alba Iulia, prima cale ferată din Transilvania, cu ramificațiile Simeria-Petroșani și Simeria-Hunedoara. Atunci, prin aceste locuri, s-a născut Colonia Simeria, unde locuiau români, germani, maghiari, slovaci, polonezi, italieni și sârbi. O mică parte de Europă strânsă într-un nod important de drumuri și sensuri.

 

Trecem și admirăm frumusețea Creației, prin Măgura Uroiului și prin Arboretumul Simeria, o interesantă rezervație naturală, a treia în Europa ca frumusețe și număr de specii de arbori și locul 11 în lume. Ne îndreptăm, entuziaști și plini de energie pozitivă, să cunoaștem trupele de semizei simerieni, nu înainte de a ne bucura de frumusețea Castelului Gyulay.

 

CFR Simeria este un nume cu tradiție al fotbalului hunedorean, club înființat în anul 1909. La ora actuală, proiectul CFR Simeria este unul dintre cela mai serioase și bine-construite școlii de fotbal din România, cu o infrastructură deosebită și un management riguros, bine pus la punct.

Astăzi vom face cunoștință cu grupa 2010, o trupă interesantă și dinamică, condusă de Dan ARDELEAN.

 

Dan ARDELEAN este fost jucător al Corvinului Hunedoara, în perioada de glorie a clubului, când era antrenată de Mircea LUCESCU, la începutul anilor 80. Ca junior al Corvinului, a câștigat cu aceasta două titluri de campion național, unul obținut chiar împotriva Farului Constanța, echipă care-l avea în componență pe Gheorghe HAGI. Cariera sa de jucător senior a durat 22 de ani, activând la nivelul ligilor 2 și 3.

 

Dan ARDELEAN

 

La îndemnurile lui Mircea Lucescu a continuat, în paralel cu fotbalul, să studieze, a absolvit Institutul de Subingineri Hunedoara și, pe parte sportivă,  a obținut licența A UEFA. Este un antrenor cu experiență în fotbalul juvenil, care are ”în spate” o carieră de 25 de ani de lucru cu echipele de juniori. Este un formator de jucători, care pune accentul foarte multe pe dezvoltarea pe mai multe laturi a tânărului fotbalist. Am putea spune că Dan ARDELEAN este unul dintre ucenicii marelui antrenor Mircea LUCESCU, de la care a învățat că dezvoltarea unui junior trebuie armonizată și echilibrată pe toate planurile atât sportiv, cât și social-educațional.

 

Grupa 2010, pe care Dan ARDELEAN o pregătește, a fost înființată în Octombrie 2015. Din micii spiriduși de atunci, a început să se ridice o echipă frumoasă, care a parcurs cu brio, fără să forțeze inutil timpul, fiecare etapă de creștere și de dezvoltare, să asimileze lucruri noi și să dobândească cunoștințe din abecedarul fotbalistic. O echipă cu un spirit frumos, pregătită să intre oricând în teren și să joace.

 

De-a lungul timpului echipa a reușit să evolueze, fără mari oscilații, să manifeste o consistență în exprimarea din joc și să obțină rezultate notabile, din care vom enumera:

 

2018

Locul 1 – Turneul Gheorghe Ola, faza județeană, competiție organizată de FRF, unde au reușit numai victorii ”pe linie”, iar Vladimir BOCAN (12 goluri), Luca BENȚA (10 goluri) și Răzvan Casian GROZA (7 goluri) au fost golgheteri.

 

Locul 2 – Turneul Crăciun Simeria, iar Răzvan Casian GROZA a fost golgheterul turneului cu 6 reușite.

 

Locul 5 – Turneu Sibiu, unde Vladimir BOCAN (5 goluri) și Răzvan Casian GROZA (5 goluri) s-au numărat printre golgheterii competiției.

 

În Interliga pe Hunedoara au obținut 7 victorii, 2 egaluri și 1 înfrângere, iar Luca BENȚA (27) și Răzvan Casian GROZA (15) au reușit împreună să înscrie 42 de goluri din totalul de 54 goluri marcate de întreaga echipă.

 

2019

Locul 2 – Turneu Hațeg, iar Răzvan Casian GROZA (7 goluri), Luca BENȚA (7 goluri) și Ștefan Ioan POPON (6 goluri)  s-au numărat printre golgheterii turneului

 

Locul 3 – Turneul Gheorghe Ola, organizat de FRF, iar Luca BENȚA (9 goluri) a fost unul din golgheterii competiției.

 

Locul 3 – Campionat AJF Hunedoara U11 (participantă la o competiție organizată pentru un nivel cu an mai mare de vârstă). Din cele 47 de goluri reușite de întreaga echipă, Luca BENȚA (11) și Răzvan Casian GROZA (10) au marcat 21.

 

Locul 4 – Turneu Severin, iar Vladimir BOCAN (6 goluri) a fost unul din golgheterii turneului.

 

Locul 5 – Turneu Hațeg, unde Luca BENȚA (10 goluri) a fost unul din marcatorii de top ai competiției.

 

În Interliga pe Hunedoara au obținut 6 victorii, 4 egaluri și 2 înfrângeri, iar Luca BENȚA (12), Vladimir BOCAN (6 ) și Răzvan Casian GROZA (11) au reușit împreună să înscrie 34 de goluri din totalul de 44 goluri marcate de întreaga echipă.

 

O echipă care marchează mult, cu un spirit ofensiv foarte dezvoltat, care pune mult accent pe dezvoltarea unor principii corecte de joc și care încurajează fotbalul practicat cu plăcere.

 

În continuare, vom cunoaște micii semizei simerieni din cadrul grupei 2010 a celor de la CFR Simeria:

 

Vladimir BOCAN (2010) –  este un junior de perspectivă, care are multiple calități, fiind la ora actuală unul dintre vârfurile generație sale, la nivel zonal și național. Un jucător polivalent, care se simte cel mai bine în zona mediană, acolo unde jocul său îl face remarcat. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Vladimir BOCAN (2010)

 

Răzvan Casian GROZA (2010) – este un junior de perspectivă, care are resurse pentru a dezvolta o traiectorie ascendentă în evoluția sa fotbalistică. Un jucător tehnic, cu un joc aerian foarte bun, foarte muncitor și serios atât la antrenamente, cât și în timpul partidelor. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Răzvan Casian GROZA (2010)

 

Tudor Mădălin FLOREA (2010) – este un junior promițător, care are multe calități ce-l recomandă pentru a devenii un jucător polivalent. Un jucător tehnic, cu un fizic complex, cu o viteză și o rezistență peste media vârstei lui.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Tudor Mădălin FLOREA (2010)

 

Luca BENȚA (2010) – este un junior cu personalitate, cu potențial, care poate evolua în timp și poate deveni o soluție interesantă pentru fotbalul 11 vs 11. Un jucător care lovește mingea, la fel de bine,  cu ambele picioare. Un player cu profil ofensiv, care intră foarte ușor în combinații cu coechipierii. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Luca BENȚA (2010)

 

Patrick CSAKI (2010) – este un junior cu potențial, dornic de afirmare, care are calități ce-l pot ajuta să evolueze la un nivel ridicat. Un jucător cu profil defensiv, serios și atent la detalii. Un player inteligent, cu o tehnică bună de lovire a mingii. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Patrick CSAKI (2010)

 

Din cadrul echipei mai fac parte și alți jucători, care au contribuit decisiv la formarea și ascensiunea acestei grupe de juniori:

 

Ștefan Ioan POPON (2010)

 

 

Albert Ștefan GRIGORESCU (2010)

 

 

Dragoș POPOVICI (2010)

 

 

Andrei JELER (2011)

 

 

Iannis DOBRE (2010)

 

 

Darius Ioan CĂTANĂ (2010)

 

 

Roland Gabriel CAȘLER (2010)

 

 

Darius Andrei IONESCU (2010)

 

Trupa de juniori 2010 a celor de la CFR Simeria  are un potențial bun și are resurse pentru a ieșii din zona ”echipelor de județ”. Poate încerca, cu mai mult curaj,  să se gândească către nivele superioare ale competițiilor zonale și  naționale, căci au juniori de reală perspectivă. Proiectul CFR Simeria este unul bine (și corect) construit, care permite, prin infrastructura creată, să dezvolte o perspectivă mai amplă juniorilor ei. Nu rămâne decât să-și creeze o mentalitate de învingători și o atitudine de campioni.

 

Aceștia au fost o parte din semizeii simerieni  despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *