• 13 iunie 2024
  • Last Update 25 mai 2024 9:30 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (17) – Viitorul Năsăud, grupa 2007

Cronicile Sfinxului (17) – Viitorul Năsăud, grupa 2007

Visele tale apar în  noapte, din cel mai întunecat colț al lumilor toate, ca un spirit care rostește împreună cu tine ”SĂ FIE LUMINĂ!”. Depinde doar de TINE, ca-n momentul acela ales, Legenda Visului Tău să se transforme și să iasă în LUMINĂ.

 

Căci timpul este un dar construit din Legende, pe care-l alegi întâmplător, transformându-l apoi în destin, într-un mit sau într-o realitate.  Între mit și realitate este doar o diferență de interpretare. Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, iar poveștile noastre sunt doar o mărturie a nașterii unei generații de semizei.

 

 

Și am văzut că Lumina Viitorului este bună. Ne-am dus către ea și am ajuns, navigând pe apele Someșului, în Țara Năsăudului.

Am simțit spiritele libere ale vechilor așezări din vremea romană, ale celor medievale din Naszod, până la falnicele spirite din Regimentul II românesc de graniță. Un adevărat Arc al Triumfului peste veacuri, peste aceste locuri adunându-se în jurul Catedralei Ortodoxe ”Sfântul Nicolae”.

Ne-am oprit și am admirat Palatul Primăriei, pe vremuri lăcașul băncilor Aurora și Mercur, am trecut, odată cu epocile de glorie, pe lângă Colegiul Național ”George Coșbuc” și Muzeul Grăniceresc Năsăudean, și ne-am îndreptat pașii către Viitor.

 

În cele din urmă, răsplata căutărilor noastre a fost să întâlnim Viitorul; Viitorul Năsăud ca un popas de lumină ce se deschide Călătorului Divin într-acest univers al fotbalului juvenil.

 

Viitorul Năsăud este un club tânăr, înființat în anul 2014, care crește viguros și care deja începe să propună juniori interesanți la nivel național. Are peste 110 copii care se pregătesc intens și alții care sunt inițiați în tainele fotbalului, organizați în 6 grupe de vârstă. Din acest sezon, vor face pasul către prima lor competiție de fotbal 11 vs 11 cu grupa 2007, un team pe care-l putem considera ”vârful de lance” al Școlii de Fotbal Viitorul Năsăud.

 

Trupa grupei 2007 a fost formată și este condusă de Viorel GHEORGHIȚĂ și Silviu Andrei VASILICHI, doi antrenori tineri, deosebit de serioși, cu o viziune modernă asupra fotbalului juvenil.

 

Viorel GHEORGHIȚĂ este fost jucător de fotbal al Bistriței, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj și licențiat C UEFA. Un antrenor dinamic, care pregătește și echipa de seniori a celor de la Progresul Năsăud (liga 4) și care lucrează în cadrul MAI, pompieri, Năsăud.

 

Viorel GHEORGHIȚĂ

 

Silviu Andrei VASILICHI este profesor de sport în comuna Parva, fost jucător al Gloriei Bistrița (liga 3) și jucător în activitate la Progresul Năsăud (liga 4), absolvent și master al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj. Un antrenor licențiat C UEFA, dornic de a transmite micilor fotbaliștii principii moderne de pregătire și de joc.

 

Silviu Andrei VASILICHI

 

Echipa celor de la grupa 2007 este una echilibrată, disciplinată în așezare și desfășurare, care caută în permanență jocul, predispusă la o exprimare ofensivă. Un team dinamic, cu mult potențial, care a trecut  cu brio faza de minifotbal, unde a înregistrat și câteva rezultate notabile, din care vom enumera câteva:

2015 – locu 1 – faza județeană a Trofeului Gheorghe Ene, organizat de FRF

2017 – locul 1 – Turneul Dorna Junior Football Festival

2017 – locul 1 – Cupa AS Play Bacău

2017 – locul 2 – Transilvania Football Festival

2018 – locul 1 – Cupa Viitorul Năsăud

2018 – locul 2 – Turneul Dorna Junior Football Festival

2018 – locul 2 – Campionat AJF Bistrița (la o categorie mai mare)

2019 – locul 2 – Turneul Best Kids Reghin)

 

Au un lot format din juniori cu potențial, fiecare aducându-și aportul la jocul și rezultatele echipei în ansamblu. În cele ce urmează, vom face cunoștință cu semizeii-grăniceri ai Viitorul Năsăud, grupa 2007:

 

Silviu SIMION –  este un junior promițător, cu multe calități ce-l pot ajuta să dezvolte o traiectorie ascendentă în evoluția sa în fotbalul 11 vs 11. Un jucător cu un caracter puternic, muncitor și serios atât la meciuri, cât și în timpul pregătirilor. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Silviu SIMION

 

Robert CHIFA – este un junior de reală perspectivă, unul dintre cei mai buni, la ora actuală, din generația sa, la nivel zonal și național. Un jucător tehnic și creativ, cu un control și o lovire a mingii foarte bune. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Robert CHIFA

 

Emilian BODESCU –  este un junior talentat, cu multe calități care-l recomandă pentru fotbalul 11 vs 11. Un jucător cu profil defensiv, tehnic și calm în exprimarea din teren, manifestând o combativitate inteligentă și eficientă. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Emilian BODESCU

 

Robert BUTACI – este un junior cu potențial, care a reușit prin muncă și ambiție să crească foarte mult în ultima perioadă, ajungând să fie unul dintre cei mai reprezentativi juniori ai generației sale. Un jucător cu profil defensiv, un caracter puternic, care a dat dovadă că poate reuși chiar dacă nu a avut calități native deosebite. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Robert BUTACI

 

Radu CIRA – este un junior de perspectivă, care poate dezvolta o traiectorie ascendentă în fotbalul 11 vs 11. Un jucător polivalent, dar care excelează în ofensivă, tehnic și foarte bun în duelurile 1 vs 1, acolo unde scoate cu lejeritate ”om din joc”. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Radu CIRA

 

Robert  SCURTU – un portar cu talie înaltă, talentat și dornic de afirmare, curajos în exprimarea din teren și în intervenții, având reflexe foarte bune și un joc bun de picior.

 

Robert  SCURTU

 

Darius CREȚA – jucător polivalent, care poate activa pe mai multe posturi. Un player cu o viteză foarte bună, care joacă bine cu ambele picioare.

 

Darius CREȚA

 

Florin BĂLĂTICI – jucător polivalent, joacă fundaș, cu un simț bun al anticipației. Un player de forță, combativ și tenace.

 

Florin BĂLĂTICI

 

Andrei CÎRSTEA – jucător muncitor,cu profil defensiv, serios și dornic de afirmare. Un player bun în duelurile 1 vs 1, cu un plasament bun în teren.

 

Andrei CÎRSTEA

 

Dănuț COVACI – jucător talentat, cu o tehnică foarte bună de lovire a mingii, cu ambele picioare, bun în duelurile aeriene, cu execuții interesante și un profil ofensiv.

 

Dănuț COVACI

 

Leon ZĂGREAN – jucător muncitor, de mijlocul terenului, zonă laterală, curajos și dispus la sacrificiu, cu o bună capacitate de efort susținut.

 

Leon ZĂGREAN

 

Partene MUNTEANU – jucător cu profil defensiv, dispus la sacrificiu, ambițios și tenace, cu o capacitate foarte bună de efort susținut.

 

Partene MUNTEANU

 

Virgil GRETYINUC – jucător polivalent, dispus la sacrificiu, util în angrenajul echipei, curajos și combativ în duelurile 1 vs 1.

 

Virgil GRETYINUC

 

Arthur GAVRILAȘ – jucător combativ, cu o capacitate foarte bună de efort susținut și o viteză bună atât de reacție, cât și de deplasare.

 

Arthur GAVRILAȘ

 

David ONIȚIU – jucător cu profil ofensiv, cu viteză bună atât de reacție, cât și de deplasare și o capacitate foarte bună de efort susținut.

 

David ONIȚIU

 

Grupa 2007 a celor de la Viitorul Năsăud este un team de perspectivă, care va trece o primă ”probă de foc” în acest sezon, odată cu trecerea la fotbalul 11 vs 11. Echipa are șanse mari, și potențial pe măsură, de a ieșii din zona de competiție județeană și de a încerca să se dezvolte în dueluri cu echipe la nivel național. Experiența unor confruntări puternice îi poate ajuta, în primul rând, pe juniori, să le dea mai multă încredere în forțele lor și în  calitățile lor fotbalistice care, din fericire,  există, dar care încă nu au curaj să și le recunoască și să le exprime împotriva unor adversari ”mai bine cotați”. Curajul, munca și tupeul pozitiv trebuie să fie, în următoarea perioadă, cuvintele de ordine ale tinerilor juniori năsăudeni.

 

Aceștia au fost o parte din semizeii-grăniceri din Țara Năsăudului despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *