• 20 iulie 2024
  • Last Update 25 mai 2024 9:30 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (16) – Școala de Fotbal Valea Frumoasei, grupa 2007/2008

Cronicile Sfinxului (16) – Școala de Fotbal Valea Frumoasei, grupa 2007/2008

Spiritelor alese și libere le este dat să construiască TIMPUL, iar oamenilor din/de rând să-l transforme în realitate.

E bine să te detașezi de mulțimea de jos și să privești lumea de sus. Căci numai așa te poți bucura de ceea ce ai. Nimeni nu poate avea ceea ce ai tu, iar TU POȚI avea TOTUL!

 

Vârful LEGENDEI din TINE este cel mai înalt nivel al acestei lumi, pe care nu-l poate depăși nici o altă înălțime, nici un alt om, nici un alt spirit.

Între mit și realitate este doar o diferență de  interpretare. Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, iar poveștile noastre sunt doar o mărturie a nașterii unei prea-înalte generații de semizei.

 

 

Iar Timpul ne aduce în Paradis, ca și cum ne-am trezi într-un pretutindeni-suflet verde, calm și vast. Totul poți cuprinde acum, plin de energia înaltă a liniștii și a Văii Frumoasei, ”o întindere imensă de poieni, udate de apa râului Frumoasa”. O împăcare deplină între apă și iarbă, între cer și pământ, între spirit și trup.

 

Foto Florian-Rareș Tileagă

 

”Aici, la 1.300 m altitudine, cuvântul de ordine e nemişcarea. Toate sunt ca la începutul lumii, cu copaci crescuți din aceeaşi tulpină, cu cărări sălbatice din rădăcini de brad, cu păşuni grase, necălcate, de zici că toate s-ar fi retras din cale tăcerii care cuprinde Frumoasa.” (Florian-Rareș Tileagă)

 

Foto Florian-Rareș Tileagă

 

Bucuroși și limpezi, ne reîntoarcem în mica Cetate Verde a celor de la Școala de Fotbal Valea Frumoasei.

 

Simțim, ca un aer proaspăt și sălbatic, vuietul unor spirite libere, cum ne înconjoară, cu mingea mereu la picior, inventând o execuție divină. Sunt juniorii D, grupa 2007/2008, care se pregătesc pentru marea trecere la fotbalul 11 vs 11.

O grupă pregătită de domnul Florian BRUMARU, cel care a fost ales să îmblânzească această trupă de ”căluți latini”. Ca un zâmbet, această experiență ca antrenor este ca o frumoasă zi a vieții; nu este după, nu este înaintea unei căderi, este un vârf pe care doar ACUM îl poți atinge și de care te BUCURI pentru TOTDEAUNA.

 

Florian BRUMARU

 

Reamintim că Florian BRUMARU este un fost jucător care a jucat peste 350 de meciuri în perioada de glorie a fotbalului românesc, la nivel înalt și foarte înalt, alături de cei mai buni  și mai mari jucători ai timpurilor. Un sportiv care a cunoscut performanța și s-a luptat pentru performanță.

Un antrenor cu licența A UEFA, fost Director Tehnic și antrenor la Unirea Alba Iulia, în ligile 1 și 2, și unul dintre membrii fondatori ai proiectului Școala de Fotbal Valea Frumoasei.

 

Trupa de juniori D a celor de la Școala de Fotbal Valea Frumoasei este una dinamică, imprevizibilă, care ascunde un potențial încă necizelat.

O echipă boemă, chiar dacă lipsită încă de rezultate notabile, care are ceva aparte și încă neîmblânzit în exprimarea din teren, precum un dans brazilian, o bucurie specială a unor copii liberi. Un team care joacă în cel mai frumos și pur stil nativ.

 

În cele ce urmează vom cunoaște acești mici semizei neîmblânziți ai poienelor din Valea Frumoasei:

 

Mihai VINTILĂ (2007) – un junior care a evoluat mult în ultima perioadă, ajungând să fie unul din vârfurile generație sale, la nivel zonal. A început fotbalul ca portar, apoi a prins curaj și a ieșit ”la joc”, unde a început să dezvolte o traiectorie ascendentă deosebită.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Mihai VINTILĂ (2007)

 

Paul Andrei LĂNCRĂNJAN (2007) –  este un junior de perspectivă, dinamic, cu multe calități native pe care dacă și le dezvoltă poate avea o ascensiune interesantă. Este un  jucător polivalent, de tip modern, care poate juca, la fel de bine, pe mai multe posturi. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Paul Andrei LĂNCRĂNJAN (2007)

 

Claudiu Nicolae LĂNCRĂNJAN (2007) – un junior promițător, cu mult potențial, mai ales nativ. Este un jucător combativ și dedicat, curajos și tehnic, care poate activa pe mai multe posturi. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Claudiu Nicolae LĂNCRĂNJAN (2007)

 

David Ionuț CÂRSTEA (2008) – este un portar foarte curajos, cu multe calități care-l recomandă pentru acest post. Este un jucător dedicat fotbalului, muncitor, atent și concentrat atât la antrenamente, cât și la meciuri.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

David Ionuț CÂRSTEA (2008)

 

Dorin Nicolae FARKAȘ (2007) – un junior interesant, care poate avea o evoluție bună în fotbalul 11 vs 11. Este un jucător cu o viteză foarte bună, care are o ”explozie” incredibilă ”de pe loc” și o îndemânare remarcabilă cu mingea. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Dorin Nicolae FARKAȘ (2007)

 

Din cadrul echipei mai fac parte:

 

Alin Vasile MĂRGINEAN (2007)

 

 

Mario Lucas BORCA (2008)

 

 

Maxim Mihai MUCENICU (2007)

 

 

Eduard Ioan POENARIU (2008)

 

 

Grațian CÂRCOANĂ (2007)

 

 

Darius AVRAM (2008)

 

 

Moise PĂDUREAN (2007)

 

 

Horea DRAGOMIRESCU (2008)

 

Grupa de juniori D a celor de la Școala de Fotbal Valea Frumoasei poate completa perfect întregul ansamblu al proiectului, prin spiritul ei aparte, prin calitățile native ale jucătorilor, care se pot transforma (cu exactitate) în elementul imprevizibil al spectacolului fotbalistic. O trupă care are potențial foarte bun, dar greu de strunit.

 

Aceștia au fost semizeii neîmblânziți din Valea Frumoasei despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *