Cei care nu renunță la visul lor sunt cei care CÂȘTIGĂ, iar cei care-și transformă visul în propria lor ființă sunt CAMPIONII. Și atunci TIMPUL merită trăit, căci ridică din haos un Castel al Legendelor.
Realitatea este o percepție a lumilor de jos, iar mitul este un zbor pentru care merită să prinzi aripi. Între mit și realitate este doar o diferență de interpretare. Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă.
Poveștile noastre încep ACUM și vor fi înțelese în Vremurile Noi; ele sunt mărturiile Veșnicului Călător despre nașterea unei generații de semizei.
Dintr-un timp în altul, prin tot felul de Lumi trecute sau viitoare, călătorim fiecare îmbrăcați doar cu hainele destinului. Ajungem într-o vale cu multe povești, înconjurată de dealuri cu culmi domoale și de înălțimi de domină peisajul, străbătută de cursul Bistriței, de unde și numele acestui minunat oraș.
Vedem și salutăm, zâmbind soarelui acestui loc, spiritele flamanzilor, ale valonilor, ale saxonilor și ale bavarezilor, într-un cuvânt generic ale sașilor, cei care au ridicat această așezare, cu mult timp în urmă.
Trecem de zidurile cetății și străbatem unul dintre cele mai lungi ansambluri arhitecturale medievale din estul Europei, cu arcade la parter, ansamblul Sugălete (Sub gălete). Cele 13 case au fost nucleul economic al orașului unde negustorii și meșteșugarii își vindeau produsele. Între străzile largi care porneau din Piața Centrală și zidurile cetății au fost trasate scurtături, străzi înguste, pietonale care parcurg orașul pe direcția nord-sud – ele aveau numele turnurilor sau a breslelor care apărau orașul dar azi se numesc simplu „pasaje”. Centru istoric al Bistriței păstrează 22 de pasaje, cel mai mare număr de pasaje între burgurile Transilvaniei.
Ne pregătim să-I întâlnim pe nerazzurri bistrițeni, nu înainte de a admira și de a ne plimba alături de Spiritul Bisericii Evanghelice din Piața Centrală, de unde am privit orizonturile Lumii Noi din cel mai înalt turn bisericesc din piatră din România (cca. 75 m).
Coborâm în iarba terenului de fotbal, sub steagurile de luptă ale celor de la Inter Bistrița. Sunt bine grupați și așteaptă doar un semn pentru a începe asaltul în noile competiții.
Facem cunoștință cu semizeii nerazzurri ai grupei 2005/2006, un team care a crescut frumos în timp și care începe să dea primele roade. O echipă care caută să exprime o bucurie a jocului tehnic, asamblat într-o disciplină tactică, specifică nivelului de vârstă.
Echipa de juniori U15 a celor de la Inter Bistrița este condusă de Dan DOSAN, fostul jucător format și debutat de cei de la Gloria Bistrița, care a activat și în Liga 2 la Avântul Reghin (1991-1994) și la Unirea Dej (1994-1999). Dan DOSAN este un antrenor cu multă experiență,la toate nivelele, licențiat A UEFA și absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj. A antrenat atât echipe de seniori (Laminorul Roman, secund la Dunărea Galați), cât și multe echipe de copii și juniori (Inter Viișoara Bistrița, FC Inter Bistrița)
Grupa 2005/2006 a format-o în urmă cu 8 ani. De-a lungul timpului a reușit s-o dezvolte, treaptă cu treaptă, și să ridice un team echilibrat, cu juniori care se anunță de perspectivă.
Au avut multe rezultate foarte bune, din care vom enumera câteva:
2013 – locu 1 la Cupa LPS Bistrița și Cupa Gloria Bistrița
2014 – Locul 1 Turneul județean Gheorghe Ola și calificare la turneul zonal organizat de FRF
2014 – Locul 1 la Cupa Orașului Dorna
2015 – Locul 1 la Turneul Internațional de Fotbal de la Câmpulung Moldovenesc și la Cupa Orașului Dorna
2016 – Locul 1 la Cupa Municipiului Reghin și la Turneul Napoca Junior Cup
2017 – Locul 1 în Campionatul AJF Bistrița Năsăud și calificare șa turneul zonal organizat de FRF
2017 – Locul 1 la Cupa Municipiului Reghin
2018 – Locul 1 la Cupa Orașului Dorna
2019 – Locul 1 la Turneul Internațional de Fotbal de la Câmpulung Moldovenesc
2020 – Locul 1 la Cupa Municipiului Reghin
O echipă care manifestă un spirit puternic, de învingători și care are răbdare să construiască un team deosebit. Să cunoaștem, în continuare, semizeii nerazzuri din această minunată grupă:
Răzvan GÂȚAN (2005) – este un junior de reală perspectivă, care poate fi unul din reprezentanții generației sale, la acest nivel de vârstă. Un jucător cu mare potențial, polivalent, tehnic și inteligent. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Marian RĂCILĂ (2005) – este un junior de perspectivă, cu multe calități tehnice și evoluții constante. Un jucător cu profil ofensiv, deosebit în regim de viteză și pe spații mari. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Denis BALABAN (2006) – este un junior promițător, de calitate, care poate avea o ascensiune interesantă în timp. Un jucător tehnic, ambițios și muncitor atât la antrenamente, cât și în timpul meciurilor. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Raul PLEȘA (2005) – este un junior talentat, cu aptitudini tehnice care-l recomandă pentru mai multe posturi, dar care joacă cu precădere fundaș. Un jucător tehnic, cu o viziune bună a jocului și o anticipare remarcabilă a fazelor. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Alejandro RÂPAN (2005) – este un junior cu potențial, ambițios și tenace, dispus la sacrificiu. Un jucător combativ, cu profil ofensiv, insistent și devotat echipei în tot ceea ce face. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)
Din cadrul echipei mai fac parte și alți jucători, care au contribuit decisiv la formarea și ascensiunea acestei grupe de juniori:
Grupa de juniori U15 a celor de la FC Inter Bistrița este o echipă interesantă, care se poate dezvolta până la nivelul juniorilor A și poate forma un punct de plecare al unei echipe se Seniori care să se ridice în timp spre nivelele superioare ale ligilor 2 sau 3. E nevoie de răbdare, căci potențial există.
Aceștia au fost o parte din semizeii nerazurri din Bistrița despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!