• 13 iunie 2024
  • Last Update 25 mai 2024 9:30 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (14) – CITY Football Club Iași, juniori Under 17

Cronicile Sfinxului (14) – CITY Football Club Iași, juniori Under 17

Culoarea e o Lumină care se joacă în marea umbră, precum un spirit în trup de fotbalist luptându-se-n ploaie sub o nocturnă universală. Între mit și realitate este doar o diferență de interpretare și de atitudine. Fiecare  visează ceea ce i-a fost hărăzit să poată visa și să priceapă ceea ce i-a fost lăsat să priceapă.

 

Poveștile noastre nu sunt nici apă sărată și nici apă dulce, nici apă de ploaie, dar nici apă necursă nu sunt; sunt doar apă vie, ca o mărturie a nașterii unei generații de semizei.

 

 

Nu uităm că Suntem spirite libere. Putem umbla în voie prin toate Lumile închipuite. Cele rele rămân închise, cele bune de-abia acum se deschid. Nu ne mai uităm în urmă. Soarele răsare în același moment cu Noul Ceas. Am ajuns la Timp să cunoaștem Iașiul.

 

Simțim prezența vechilor spirite ale alanilor, cei care au dat numele acestor locuri de Forum Philistinorum (posibil Târgul amatorilor de vin). Urbea celor 7 coline a fost comparată ca find o Nouă Romă și este, începând din secolul XVI capitala Moldovei. Aici Destinul a ales să se înființeze prima școală în limba română și să fie tipărită, la Biserica Trei Ierarhi, prima carte din Moldova.

 

Iașiul este prețios ca un vin nobil, pe care dacă nu știi să-l guști și să-i simți savoarea, rămâi fără zbor, o pasăre care doar ciugulește din firimiturile realității. Un oraș care a dăruit Culturii un Palat și oamenilor o Cetate, iar cetățenilor ei, în Noua Lume, un club de fotbal ridicându-se albastru: CITY Football Club Iași.

 

Din ce în ce mai nerăbdători, ne apropriem de tânărul club și-i simțim vigoarea din care-și înalță, în timpul ce urmează, amploarea într-un destin al semizeilor.

 

CITY Football Club Iași s-a născut dintr-o lumină albastră, într-o lume închisă a umbrelor trecutului. Cristian MEIU și Dan VIERIU au fost inițiatorii proiectului. Cei doi  au ALES din propriul vis lumina albastră și au făcut din ea CITY FC Iași; iar lucru acesta au văzut că-i bun. Aceasta a fost ziua întâi.

Apoi s-au alăturat, în cadrul proiectului, Sorin ȘTEFAN și Gheorghe PLOP, ca-ntr-un destin care atrage spiritele celor chemați să făptuiască Lumea Nouă.

 

Prima echipă a cetățenilor, care a început să rodească în Noua Grădină cu semizei a fotbalului românesc, este  grupa de juniori U17, condusă de Cristian MEIU.

 

Cristian MEIU este un fost jucător, component al Lotului Național de Juniori UEFA 94, cu 2 selecții în echipa Națională de Juniori a României, un antrenor dedicat, cu experiență, licențiat B UEFA, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”A.I. Cuza” Iași, care de 6 ani pregătește această grupă de juniori.

 

Cristian MEIU

 

El este secondat, în activitatea sa din cadrul echipei, de tânărul Ionuț GIURUMESCU, master în Educație Fizică și Sport.

 

Ionuț GIURUMESCU

 

Echipa s-a consolidat în timp, a cumulat experiență și a crescut valoric cu fiecare etapă parcursă. Practică un joc plăcut, elaborat în unele momente, în care jucătorii au roluri care le pun în evidență calitățile. Un team frumos, viguros, care poate ieși, în scurt timp, din zona echipelor regionale și  să încerce un nivel superior de competiții.

 

Grupa condusă de Cristian MEIU are la activ numeroase confruntări, atât la nivel național, cât și internațional. Pe plan internațional team-ul are deja  în palmares o semifinală la INTERSPORT YOUTH FOOTBALL FESTIVAL 2019, la Kaposvar, în Ungaria (cel mai mare Turneu de fotbal pentru juniori din Europa Centrală, cu peste 200 de echipe participante din America de Sud, Europa, Africa și Asia) și o participare la puternicul turneu de la Tiraspol, AUTUMN CUP SHERIFF 2019.

 

În sezonul 2019-2020, care din păcate s-a închis, CITY Football Club Iași a terminat pe locul 2 în Campionatul AJF Iași U17, având cea mai bună apărare a competiției (și una dintre cele mai bune din țară, la acest nivel de vârstă) cu o medie de 0,85 goluri primite/meci.

 

În cele ce urmează, vom încerca să cunoaștem câțiva din marii juniori ai acestei echipe:

 

Alexandru Cristian DOBREA – un junior de perspectivă, combativ, un atacant puternic, cu disponibilitate mare la efort susținut. Un player ofensiv prin definiție și un golgheter prin excelență.

 

Alexandru Cristian DOBREA

 

Tudor Andrei VIERIU – un junior talentat, care activează în zona mediană, la construcție. Un jucător modern, ambițios și muncitor. Este inteligent, intuitiv și are mult potențial pentru a ajunge un fotbalist de top. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Tudor Andrei VIERIU

 

Roberto Gabriel ȚURCANU – un junior cu potențial, care activează în zona de mijloc a terenului. Un jucător agil și tehnic, inventiv, având o bună viziune a jocului. Un player imprevizibil în procedee și un foarte bun executant de lovituri libere.

 

Roberto Gabriel ȚURCANU

 

Vlad PĂUN – un junior interesant, de perspectivă, care are un potențial de creștere evident. Un jucător înzestrat cu spirit de sacrificiu,curaj și o mentalitate remarcabilă de învingător. Un fundaș central modern, puternic, cu viteză și intuiție a jocului foarte bune.

 

Vlad PĂUN

 

Călin Rareș DURNEA – un junior încântător prin exprimarea sa fotbalistică din teren. Un mijlocaș foarte tehnic, cu o gleznă fină și un dribling bun. Un vrăjitor al mingii și un spirit al bunei dispoziții.

 

Călin Rareș DURNEA

 

Alexandru Ștefan POSTOLACHE – un junior cu profil defensiv, cu un travaliu bun. Un fundaș lateral harnic și receptiv, cu o disponibilitate bună la efort susținut. Un jucător curajos, puternic și dedicat în ceea ce face.

 

Alexandru Ștefan POSTOLACHE

 

Andrei Alexandru MOLOCINIUC – un junior promițător, cu o capacitate remarcabilă de efort susținut, util echipei și deosebit de muncitor. Un player rezistent, combativ, devotat fotbalului și grupului din care face parte

 

Andrei Alexandru MOLOCINIUC

 

Silviu Ștefan PRODAN – un junior perfecționist prin definiție. Un jucător de bandă, echilibrat în exprimare și muncitor atât pe fază ofensivă, cât și pe fază defensivă. Un player puternic, care lovește bine mingea cu ambele picioare.

 

Silviu Ștefan PRODAN

 

Gabriel RUSU – un junior de perspectivă, cu multe calități defensive și tehnice. Un jucător intuitiv și inteligent, care are cel mai bun randament în zona axului central al terenului, acolo unde poate juca atât fundaș central, cât și mijlocaș defensiv.

 

Gabriel RUSU

 

CITY Football Club Iași este un proiect care poate dezvolta o traiectorie ascendentă și care poate deschide drumul către fotbal unei noi generații de jucători talentați. Au reușit să clădească o primă echipă de perspectivă, grupa 2003/2004, care poate fi locomotiva acestu club.

 

Aceștia au fost o parte din semizeii albaștrii din echipa cetățenilor de la Iași  despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *