• 22 septembrie 2023
  • Last Update 19 septembrie 2023 7:00 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (13) – Luceafărul 2010 Cluj, grupa 2009 / 2010

Cronicile Sfinxului (13) – Luceafărul 2010 Cluj, grupa 2009 / 2010

Visul este cel care Împlinește, iar Timpul este cel care construiește Legende. Realitatea este una din percepțiile omului, care de cele mai multe ori aduce lipsuri și legi care să le amplifice.

Între mit și realitate este doar o diferență de interpretare și de atitudine. Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, iar poveștile noastre sunt doar o mărturie a nașterii unei generații de semizei.

 

 

E liniște în Cluj Napoca. E ceasul în care răsar cuvintele (încă) nerostite ale Lumii Noi. Pe străzi, vântul adie în liniște, ca-ntr-un gând proaspăt de mai. Cetatea toată a Clujului se deschide într-un zâmbet al noii generații de semizei.

 

Ca-ntr-o împlinire desăvârșită, ajungem  să vedem a treia oară Luceafărul sus și să-l vestim în Lume; Luceafărul 2010 Cluj, grupa 2009/2010, un cântec care ascunde o viitoare simfonie.

 

Suntem fericiți să-i cunoaștem pe tânărul Paul DÎRJAN, antrenor trupei de juniori U11 și pe Călin TIUT, cel care ajută ”în modelarea” acestei grupe și care se ocupă de pregătirea portarilor din cadrul clubului. Ne așezăm în lumina proaspătă a spiritelor acestui grup de mici semizei și deschidem cartea poveștilor.

 

Paul DÎRJAN este un fost fotbalist care a activat în ligile 2 și 3, în România (CFR Cluj, FC Cisnădie, Baia Mare), dar și în Italia, la Pontedecimo. Are licența C UEFA și este student al Facultății de Drept din cadrul Universității ”Bogdan Vodă” Cluj-Napoca.

 

Paul DÎRJAN

 

De 6 ani a îmbrățișat această meserie, sub comanda Profesorului Adrian TRUȘCĂ, alături de care a trecut prin sute de antrenamente și meciuri, a câștigat trofee, a suferit înfrângeri, a învățat să se mențină într-un echilibru al principiilor și al atitudinii, a cumulat experiență, dorință pentru reușită  și pasiune pentru fotbalul juvenil.

 

Grupa 2009/2010  a celor de la Luceafărul 2010 Cluj este un team constant în exprimare, fără mari oscilații, care s-a situat mereu în primele 3 echipe, la nivelul lor de vârstă, din Cluj.

 

În sezonul 2017/2018 au obținut locul 2 în Campionatul AJF Cluj și au participat la numeroase alte turnee puternice din țară, cu rezultate bune, din care putem enumera: locul 3 la Cupa CFR Cluj, locul 3 la turneul FOTBAL A LA CLUJ,  locul 3 la BRASOV INDOOR CUP , locul 4 TRANSILVANIA FOOTBAL FESTIVAL.

 

În sezonul 2018/2019 termină din nou pe locul 2 în Campionatul AJF Cluj și obțin alte rezultate bune la câteva turnee naționale: Locul 1 la CUPA CFR CLUJ, locul 1 la MEMORIALUL IANI MITRACU, locul 2 la BROSOV JUNIOR’s CUP, locul 3 la TRANSILVANIA FOOTBALL FESTIVAL, locul 5 EON KINDER CUP.

 

Din sezonul 2019/2020 au apucat să joace un tur din campionatul AJF Cluj, situându-se, în momentul închiderii competiției, pe locul 3.

 

O echipă care progresează și care are potențial foarte interesant pentru fotbalul 11 vs 11. În continuare, să-I cunoaștem pe acești semizei ai grupei 2009/2010:

 

Patrick RUSU (2009) –  un junior cu reale calități ofensive, dar care se poate transforma într-un jucător polivalent, în viitor, pentru fotbalul 11 vs 11. Un jucător căruia îi place să marcheze, are un apetit ofensiv deosebit, un golgheter prin excelență. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Patrick RUSU (2009)

 

David VARRO (2009) – un junior cu personalitate, serios și atent la modul în care evoluează în tot ceea ce face pentru fotbal. Un jucător inteligent, disciplinat și muncitor atât la antrenamente, cât și în timpul partidelor.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

David VARRO (2009)

 

Mark Antonio TOSA (2010) – un junior interesant, disciplinat și atent să progreseze în evoluții și cunoștințe noi. Este tipul de jucător care se subordonează cu succes jocului de ansamblu al echipei.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Mark Antonio TOSA (2010)

 

Tudor PINTICAN (2009) – un junior promițător, care evoluează în mod constant și care poate dezvolta o ascensiune interesantă. Un jucător cu profil ofensiv, un atacant masiv, cu un simț al porții destul de dezvoltat, pentru această vârstă.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Tudor PINTICAN (2009)

 

Eric BRAN (2010) – un junior de perspectivă, cu valențe pentru fotbalul de tip britanic. Un jucător cu profil defensiv, combativ și foarte disciplinat atât la meciuri, cât și la antrenamente.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Eric BRAN (2010)

 

În cadrul lotului mai sunt și alți jucători de perspectivă care și-au adus aportul la rezultatele acestei grupe:

 

Radu Alex ZAH (2009)

 

 

Cristian Mihai BRUMAR (2010)

 

 

Răzvan GEANTA (2009)

 

 

Luca David OLTEAN BUDE (2010)

 

 

David TURC (2009)

 

De remarcat că această grupă 2009/2010 a celor de la Luceafărul 2010 pare să aibă un potențial foarte bun mai ales din punct de vedere fizic, acolo unde team-ul excelează prin forță. O echipă care poate fi un reper interesant al Clujului, mai ales în fotbalul 11 vs 11, doar dacă acest grup se va menține și se va cizela. E nevoie de răbdare din partea tuturor (antrenori, părinți, copii), iar rezultatele vor întrece așteptările.

 

Aceștia au fost a treia parte din semizeii Luceafărului 2010 Cluj despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *