• 18 iulie 2024
  • Last Update 25 mai 2024 9:30 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (12) – Viitorul Ialomița, Juniori U11

Cronicile Sfinxului (12) – Viitorul Ialomița, Juniori U11

Timpul e construit din Legende. Între mit și realitate este doar o diferență de  interpretare. Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, iar poveștile noastre sunt doar o mărturie a nașterii unei generații de semizei.

 

 

Cu pași înceți, într-un timp repede, mergem prin Câmpia Vlăsiei. Locurile și farmecul acestora ni se arată doar atunci când oferim la schimb o parte din sufletul nostru. Căci Bucuria Frumosului e în toate cele și celor ce pot dărui.

 

Ajungem la Coșereni, în județul Ialomița. Suntem pe pământurile ocrotite de spiritele Serdarului Giurescu și ale lui Costacopol, cel care a statornicit prin aste locuri ciobani transilvăneni și a format cea mai dreaptă stradă numită și astăzi Linia Mare.

 

Acum mult timp în urmă, un alt spirit curajos al locului, Ion Deleanu, a venit cu un cosar de nuiele pe căruță și a ridicat un nou tip de casă – construită din scânduri mici, învelită cu stuf și coceni, alcătuită din odaie, tindă și celar, ce aveau geamuri din tiplă făcută din bășică de porc și oaie – care în vremurile ce au urmat a fost copiată de locuitorii zonei, iar mai târziu, de la acest cosar, a venit și numele de Coșereni.

 

Aici la Coșereni destinul a ales să se ridice un castrum al fotbalului, căci viitorul, de multe ori, se ridică din locurile proaspete și sănătoase ale vieții.

 

Viitorul Ialomița, un club tânăr, înființat în 2019 – anul Mistrețului de Pământ, unul al norocului, al iubirii și al progresului – și-a propus să aducă Schimbarea. Iar cel care a fost Ales să clădească acest Nou Început este Ion DUMITRACHE, cel care a ridicat, prin muncă și pasiune, baza-castrum a celor de la Viitorul Ialomița.

 

Baza sportivă Viitorul Ialomița

 

Ion DUMITRACHE Cel Mai Tânăr; putem numi spiritul acestui antrenor, care a fost hărăzit să fie ”cel mai tânăr” în multele sale întâmplări sportive și de viață: cel mai tânăr antrenor admis la Licența UEFA B (într-o generație cu Adrian Mutu și idolii copilăriei sale de la Unirea Urziceni, Tibi Bălan și Epaminonda Nicu), cel mai tânăr antrenor de la CS Concordia Chiajna, cel mai tânăr antrenor admis la cursurile licenței UEFA A, cel mai tânăr antrenor posesor de licență UEFA A din județul Ialomița.

 

Ion DUMITRACHE

 

Ion DUMITRACHE are o poveste interesantă și un cv sportiv de calitate. Este licențiat UEFA A și a avut o carieră de fotbalist destul de scurtă, dar intensă, petrecută până la vârsta de 20 ani la Unirea Urziceni și Tricolorul Breaza. Atunci, odată cu admiterea la UNEFS București a început să antreneze juniorii U15 ai comunei natale.

Din cariera sa de cel mai tânăr antrenor, Ion DUMITRACHE se mândrește cu câțiva jucători de perspectivă și câteva echipe frumoase create atât la Academia Sport Team, cât și la Concordia Chiajna unde cu grupa 2007 a reușit să cucerească numeroase trofee la turnee naționale, titlul de campion al județului Ilfov categoria U11, dar să joace și o finala de turneu zonal U11.

 

Un astfel de avantaj nu putea fi folosit decât în favoarea copiilor din partea de vest a județului Ialomița, locul său natal, un loc extrem de sărac pentru fotbalul juvenile, după desființarea din 2011 a Unirii Urziceni. Astfel, după motto-ul “Viitorul schimbă mediul”, în 24 mai 2019 a pornit ideea clubului ACS Viitorul Ialomița.

 

Baza sportivă Viitorul Ialomița

 

Viitorul Ialomița își propune să ajute copiii din mediul rural și nu numai, ca prin sport și prin educație să-și poată descoperii și înțelege un destin mai bun, să schimbe mediul în care trăiesc, să aibă curaj și să fie pregătiți pentru Lumea Nouă ce se deschide Acum. Clubul își dorește să ridice tineri fotbaliști care, pe măsura muncii lor și a caracterului fiecăruia, să ajungă la academii serioase de fotbal din țară și din străinătate.

 

Baza sportivă Viitorul Ialomița

 

În scurtul timp de la înființare, Viitorul Ialomița a reușit să formeze o primă grupă de performanță, compactă și cu mult potențial. Grupa de juniori Under 11 este alcătuită, în mare, din copii născuți 2010-2011, talentați și dornici de afirmare, adunați din 8 comune ale județului Ialomița.

 

După 9 luni de antrenament se pot mândri cu multe jocuri amicale în compania unor echipe bune din București și Ploiești, cu o finală jucată la  trofeului Gheorghe Ene la 2011,  pierdută la limită în fata Unirii Slobozia echipa fanion a județului, dar și cu o finală la grupa 2010 pierdută în fața Timișoarei în la turneul de la Brașov Enjoy Sports Winter Cup – categoria Intertoto.

 

Dar să-i cunoaștem mai amănunțit pe acești copii minunați de la Viitorul Ialomița:

 

Denis BÎCU (2009) – un junior de reală perspectivă, care are multe calități pentru a dezvolta o traiectorie ascendentă în fotbal. Un jucător complet, cu mult potențial nativ, deosebit de tehnic, care ”mânuiește” mingea cu ambele picioare, la fel de bine.  (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Denis BÎCU (2009)

 

David DIMACHE (2011) – un alt junior de reală perspectivă, care are potențial să crească în timp, prin muncă și atentă îndrumare. Un jucător dinamic, cu personalitate puternică în teren, un profil ofensiv prin excelență.

 

David DIMACHE (2011)

 

Jeni Adnana NAE (2008) – este prima junioară pe care Sfinx Football este încântat să o prezinte. O jucătoare de perspectivă, cu spirit ofensiv, deosebit de curajoasă și muncitoare. Un player care depune mult efort și se pregătește foarte conștiincios și serios. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Jeni Adnana NAE (2008)

 

George ZAROSCHI (2010) – este un junior interesant, care poate dezvolta o traiectorie ascendentă în sport (și nu numai). Un jucător foarte inteligent, caracteristică care îl ajută în tot ceea ce face atât la antrenamente, cât și în timpul partidelor.

 

George ZAROSCHI (2010)

 

Mihai IONIȚĂ (2010) – un junior promițător, cu multe calități native care se pot cizela în timp și forma un jucător de perspectivă. Un jucător polivalent (sau omniprezent), care poate joaca pe orice post, indiferent de calitatea adversarului. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Mihai IONIȚĂ (2010)

 

Ionuț ZAROSCHI (2011) – un junior de perspectivă, care privește cu optimism către viitor. Un jucător cu profil defensiv, masiv, pentru vârsta lui, foarte puternic, cu o viteză bună de deplasare, dar și de reacție. (vezi profilul complet EUROPEAN PREMIUM)

 

Ionuț ZAROSCHI (2011)

 

Din cadrul echipei mai fac parte și alți juniori care au avut un rol substanțial la dezvoltarea jocului și la rezultatele de până acum:

 

Rareș DOBRIȚĂ (2011)

 

 

David PARTENI (2011)

 

 

Marian CĂLIN (2011)

 

 

Teodor PANDELE (2010)

 

 

David FERFELEA (2011)

 

 

Matei SIMION (2011)

 

 

George LUPU (2011)

 

 

Andrei DOICILA (2010)

 

 

Răzvan Nicușor VĂTUI (2011)

 

Grupa de juniori U11 a celor de la Viitorul Ialomița putem spune că este ”piatra de temelie” a acestui club, o echipă ”deschizătoare de drumuri”, care în timp, cu răbdare și muncă, se poate transforma într-un team valoros la nivel local și (de ce nu?) la nivel național. Potențial există; mai este nevoie doar de curaj și de spirit de învingător.

 

Aceștia au fost o parte din semizeii de la Coșereni despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *