• 22 septembrie 2023
  • Last Update 19 septembrie 2023 7:00 PM
  • Bucuresti

Cronicile Sfinxului (1) – CS Junior Țăndărei, grupa 2011-2012

Cronicile Sfinxului (1) – CS Junior Țăndărei, grupa 2011-2012

 

Timpul e construit din Legende. Între mit și realitate e doar o diferență de  interpretare. Fiecare înțelege ceea ce i-a fost lăsat să priceapă, iar poveștile noastre sunt doar o mărturie a nașterii unei generații de semizei.

 

 

Ne aflăm în Bărăgan, în aproprierea limanului cunoscut sub numele de lacul Strachina, pe malul stâng al râului Ialomița, la 24 Km amonte de locul de vărsare al acestuia În Dunăre. Un loc în care cel mai previzibil lucru este imprevizibilul, la 5 Km depărtare de pădurea Chirana, acolo unde se nasc stejarii.

 

Aici este Țăndărei, ca un bătrân brăzdat de soare și de vânturile schimbării, un oraș din nord estul județului Ialomița, având o vechime cu mult mai mare decât cea atestată documentar, de peste 400 de ani.

 

Prin aceste locuri ceasul nu trece, ci bate…fiecare secundă, o călește ca pe un fier; din strada Ionel Perlea, acolo unde stau încremenite în timpul lor biserica ”Sfinții Voievozi” (1839) și școala (1905),  trecând prin așezarea medievală timpurie de ”la Cimitir” (sec X și XI) și până la așezarea din Epoca Bronzului din zona spitalului orășenesc, se ridică un adevăr care încă n-a fost înțeles  și care continuă să plămădească  speranță.

 

Din aceste locuri, de noduri și semne, a luat naștere în anul 2019, CS Junior Țăndărei, grupa de juniori U9 (2011-2012). Cel care a fost menit să înceapă destinul micilor fotbaliști, a fost Cornel DINU, un antrenor care poartă – coincidență sau nu – numele unei legende din fotbalul românesc.

Cornel DINU este un fotbalist încă în activitate, la 44 de ani, care a jucat la câteva echipe locale (printre care enumerăm Victoria Țăndărei și CSM Fetești) și care este angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

 

Cornel DINU

 

Din pasiune pentru fotbal și dintr-o chemare venită la timpul ei, Cornel DINU a înființat această grupă de juniori în anul de grație 2019, înscriind echipa în primele ei competiții oficiale – în acest sezon, 2019-2020 – în  Campionatul AJF Ialomița U11 și la Trofeul Gheorghe Ene. Deși ambele competiții sunt  destinate juniorilor cu doi ani mare, decât majoritatea micuților jucători din Țăndărei, echipa a intrat în teren și a încercat să joace, fără teamă și fără complexe. Chiar dacă nu sunt pe primul loc, ei continuă să crească. Echipa se ridică cu destulă vigoare, din rândul ei începând să se facă remarcați câțiva juniori talentați, pe care-i vom consemna în Cronicile Sfinxului.

 

Rareș GONGEA – junior născut în 2012,  un jucător polivalent, spirit fair-play, înzestrat cu o tehnică bună de lovire a mingii  și cu o ambiție care, dacă va fi corect canalizată și cizelată, poate da naștere unui jucător de perspectivă.

 

Rareș GONGEA

 

Robert GHEORGHE – junior născut în 2011, ”croit” pentru a lupta și pentru a câștiga – în viață și în sport -, un talentat golgheter, curajos, combativ și muncitor.

 

Robert GHEORGHE

 

Cristian MANEA – junior născut în 2012, un jucător harnic în tot ceea ce face pentru acest sport atât la antrenamente, cât și în joc, un mijlocaș care-și va folosi viteza și tehnica pentru a câștiga.

 

Cristian MANEA

 

Dragoș ISTRATE – junior născut 2013, ”furnica echipei”, un jucător cu suflet, un copil energic,  dispus la efort susținut, un spirit pozitiv și ascultător.

 

Dragoș ISTRATE

 

Gabriel MATEI – junior născut 2011, un jucător cu înălțime, ofensiv și tehnic, înzestrat cu viteză și forță explozivă, un copil ascultător și tenace.

 

Gabriel MATEI

 

Nicholas MOLDOVEANU – junior născut 2013, un spirit ambițios, înzestrat cu un ”reactor de energie”, dispus, încă de la această vârstă, la un efort dincolo de limitele normale.

 

Nicholas MOLDOVEANU

 

Din cadrul trupei 2011-2012 a celor de la CS Junior Țăndărei s-au mai evidențiat, în acest sezon, și alți viitori eroi, pe care-i înscriem cu drag în cadrul Cronicilor Sfinxului:

 

Nicolas PISĂU (2012)

 

 

Costin CONSTANTIN (2011)

 

 

Cătălin BUCUR (2011)

 

 

Eduard BORDUSANU (2011)

 

 

Albert BOLOCAN (2011)

 

 

Cristian CULEA (2013)

 

 

Eduard FRĂȚILĂ (2011)

 

 

Andrei RADU (2013)

 

 

Gabriel ȘERBAN (2013)

 

Echipa CS Țăndărei, grupa 2011-2012, are potențial și un spirit pozitiv, dar mai ales are jucători născuți cu calități deosebite. Vom mai trece pe aici, când va sosi timpul potrivit.

 

 

Aceștia sunt primii semizei despre care am povestit. Vom merge mai departe și ne vom urma drumul!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *