• 13 iunie 2024
  • Last Update 25 mai 2024 9:30 PM
  • Bucuresti

Simply the best (1)

Simply the best (1)

Simply the best.Fotbalul e dificil.

Odată ce ştim cu adevărat că fotbalul e dificil – odată ce am înţeles cu adevărat şi am acceptat acest fapt – fotbalul nu mai e dificil (culmea!!!)

 

Multă lume nu vede pe de-a-ntregul adevărul faptului că fotbalul este dificil. În schimb, mulţi se plâng mai mult sau mai puţin zgomotos de enormitatea problemelor lor, a greutăţilor şi  a dificultăţilor lor (atât jucători şi antrenori, cât şi părinţi), de parcă fotbalul ar fi în general uşor sau „ar trebui” să fie uşor.

 

Fotbalul înseamnă o serie de probleme. Vrem să suspinăm din cauza lor sau vrem să le rezolvăm? Vrem să-i învăţăm şi pe copiii noştri să le rezolve?

 

Disciplina reprezintă setul fundamental de instrumente cerut pentru a soluţiona problemele ivite în fotbal. Fără DISCIPLINĂ nu putem soluţiona nimic.

 

Fotbalul este dificil pentru că procesul de a te confrunta cu probleme şi de a le soluţiona este unul dureros. Problemele, în funcţie de natura lor, deşteaptă în cei implicaţi (inclusiv în copiii noștri) frustrare, mâhnire, tristeţe, vină, regret, mânie, frică, chin sau disperare. Acest lucru se întâmplă din cauza durerii pe care o simţim atunci când evenimentele sau conflictele pe care le trăim se transformă în probleme. Şi pentru că fotbalul posedă o serie nesfârşită de probleme, el este întotdeauna dificil şi plin de durere – ca şi de bucurie, de altfel.

 

În acest proces de confruntare cu problemele şi de soluţionare a lor fotbalul îşi găseşte sensul. PROBLEMELE SUNT TĂIETURA CARE FACE DISTINCŢIA DINTRE SUCCES ŞI EŞEC!

 

Din cauza problemelor pe care le avem, creştem din toate punctele de vedere.

Prin durerea pe care o suferim rezolvând şi confruntându-ne cu probleme – învăţăm.

Fotbaliştii mari învaţă să nu se teamă de probleme sau de adversari foarte puternici, ci să le spună bun venit şi astfel să spună bun venit durerii aduse de probleme.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *