• 25 mai 2024
  • Last Update 25 mai 2024 9:30 PM
  • Bucuresti

Ionuț STOIAN se întoarce la FC Voluntari și duce echipa de juniori U16 în play-off-ul Ligii Elitelor!

Ionuț STOIAN se întoarce la FC Voluntari și duce echipa de juniori U16 în play-off-ul Ligii Elitelor!

 

Despre Ionuț STOIAN sfinxfootball.ro a mai scris și niciodată nu ne-am înșelat vis-a-vis de potențialul său. Este unul dintre puținii antrenori din noul val al fotbalului juvenil de performanță din România care a demostrat (concret) că își cunoaște bine meseria și menirea. Un profesionist care ar putea face față chiar și la loturile de juniori ale României; o șansă de afirmare ar merita.

 

L-am asemuit, într-un articol precedent, cu Marcello BIELSA și, încă odată, flerul nostru a fost corect. La fel ca și omologul său, Ionuț STOIAN este genul de antrenor care preia echipe sau juniori din zone medii sau inferioare, din punct de vedere al rezultatelor sau al bazei de selecție – restrânsă de fiecare dată -, și  (re)asamblează totul pentru succes și performanță.

 

În vârstă de 38 ani, Ionuț STOIAN este licențiat UEFA A, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, având și un master în Managementul activităților sportive. Un antrenor curajos, cu metodă modernă de lucru și viziune proprie asupra desfășurării procesului de formare al juniorilor, combinând doua principii simple, dar corecte din punctul nostru de vedere: pregătirea pentru rezultate colective și autodepășirea individuală. Toate echipele antrenate de Ionuț STOIAN au avut obiective clare și un puternic spirit pentru succes; fără aceste două importante repere, de ce ne mai apucăm de fotbal sau de ce ne mai înscriem într-o competiție?

 

La FC Voluntari, Ionuț STOIAN a reușit, de-a lungul carierei sale, să obțină rezultate notabile, la toate grupele de vârstă la care a activat; reamintim grupa 1999, grupa 2004, grupa 2005, grupa 2006, grupa 2003 (cu aceasta fiind destul de aproape de podiumul național al Elitelor U17, în ediția 2019-2020, competiție suspendată din cauza pandemiei de Covid 19).

 

Din acest sezon, Ionuț STOIAN a răspuns unei noi provocări de nivel înalt. Alături de un staff tehnic remarcabil, formată din Răzvan ARDELEANU, Gabriel PRIOTEASA, Bogdan VIERU și Emil BADEA, au pornit împreună într-un proiect interesant care vizează grupa 2008 a celor de la FC Voluntari, participarea în Liga Elitelor U16, competiție de cel mai înalt nivel, organizată de Federația Română de Fotbal.

 

FC Voluntari U16 (gr 2008)

 

Au reușit să obțină calificarea în play-off-ul competiției, dintr-o serie dificilă, în care i-au avut ca adversari pe FC Rapid 1923, Farul Constanța și FC FCSB, echipe care se enumeră printre pretendentele, în acest sezon, la câștigarea Titlului Național U16.

 

Deși (re)formată la începutul sezonului, echipa de juniori U16 a celor de la FC Voluntari a reușit să se ridice, destul de repede, la un nivel bun de joc, să manifeste un apetit pentru performanță și să încerce să se autodepăsească. Au reușit un rezultat remarcabil și au obținut o șansă să demonstreze că POT mai mult decât s-ar crede!

 

Sunt mulți juniori cu potențial național-european în acest team, jucători despre care sfinxfootball.ro va reveni în curând cu mai multe informații și chiar cu sesiuni de promovare socio-sportive la nivel European.

 

Lotul FC Voluntari U16, în acest sezon, care a reușit calificarea în play-off-ul Ligii Elitelor, cuprinde următorii jucători:

Andrei Alexandru TALPOS (Portar -2008), Alexandru MILA (Portar -2008), Antonio VASILE (Portar – 2009), Patrick TITU (Portar – 2009), Matei Călin NICULESCU (Fundaș – 2008), David Alexandru UNGUREANU (Fundaș – 2008), Albert-Ștefan GHIȚĂ (Fundaș – 2008), Denis Cristian ION (Fundaș – 2008), Eduard Florin CIOBANU (Fundaș – 2008), Matei BONDAR (Fundaș – 2008), Ciprian ȘTEFAN (Fundaș – 2008), Eduard COSTAN (Fundaș 2008), Mihai Alexandru GHEORGHE (Fundaș – 2008), David Andrei SAVA (Mijlocaș – 2008), David Andrei GRAMA (Mijlocaș – 2008), Albert-Valentin SIMION (Mijlocaș – 2008), Mario Teodor RADUTA (Mijlocaș – 2008), Mihai DOBRESCU (Mijlocaș – 2008), Andrei Răzvan FOTACHe (Mijlocaș – 2008), David IONIȚĂ (Mijlocaș – 2008), David TODORAN (Mijlocaș – 2008), Bogdan VASILE (Mijlocaș – 2008), Mihai-Alexandru PREDA (Atacant – 2008), Robert Mario DINCA (Atacant – 2008), David Sebastian GHEORGHE (Atacant – 2008), Ștefan-Florian FURCILA (Atacant – 2008).

 

Felicitări! Succes în Play-Off!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *