• 4 decembrie 2023
  • Last Update 31 octombrie 2023 6:40 PM
  • Bucuresti

AFC Sportul Petrești U13 – O Furia Azul de Alba!

AFC Sportul Petrești U13 – O Furia Azul de Alba!

 

Din județul Alba, acolo unde în fotbalul juvenil, la grupa 2011, în ultimii 3 ani, două echipe dominau fotbalul la nivel județean și zonal – e vorba de GT Sport Alba Iulia (actuala Unirea Alba Iulia) și Optimum Alba Iulia – iată, din acest sezon, o nouă grupare se ridică și pare că se poate impune: AFC Sportul Petrești.

 

Petrești este o localitate componentă a municipiului Sebeș, care a dat numele cunoscutei culturi neolitice cu a sa faimoasa ceramică pictată – cultura Petrești. Așezată la 4 kilometri de Sebeș, localitatea apare astăzi ca o așezare româno-germană prosperă și cochetă. Petreștiul este amintit documentar în 1309 sub numele roman de Vila Petri. În 1317 este pomenit sub denumirile de Petrifalău (maghiară) și Petersdorf (germană).

 

AFC Sportul Petrești este un proiect local, interesant și entuziast, care-și propune să aducă bucurie comunității și, mai ales, juniorilor care activează în cadrul acestui club. O entitate sportivă dinamică, care încearcă să-și detașeze și să-și promoveze valorile.

 

AFC Sportul Peterști U13 (gr 2011) este un team cu potețial, mai ales din punct de vedere individual, care, cu o filosofie mai realistă,  se poate constitui, în curand, într-o grupare aparte la nivel zonal și, de ce nu, poate fi o frumoasă surpriză în 2024, la nivel național. Cu puțin curaj, orice este posibil!

 

O echipă în care joacă mulți juniori de perspectivă, dintre care îi putem enumera pe Darius CHINDRIȘ (inclus și în lista NEXT GENERATION U12, 2022-2023 – The best young talents in Romanian football), Răzvan CAZAN, Robert LUPU, Dragos DANCILA, David MOALES și Cezar COSMA.

 

Sfinxfootball.ro își propune să monitorizeze în continuare această echipă, jucătorii și antrenorii, să vedem cum vor evolua, în acest sezon, în Campionatele AJF Alba, dar și în alte copetiții zonale, și  să putem veni cu noi (și diverse) informații legate de aceast interesant proiect. Și, desigur, să putem evalua o posibilă participare a echipei, ca reprezentant al județului Alba,  la Turneul Final Național Sfinx U13.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *