• 22 februarie 2024
  • Last Update 24 decembrie 2023 11:35 AM
  • Bucuresti

FC Voluntari – Juniori U17 – Marea REVELAȚIE a acestui sezon!

FC Voluntari – Juniori U17 – Marea REVELAȚIE a acestui sezon!

FC Voluntari - grupa 2003 Elită - sezon 2019-2020

FC Voluntari

Juniori U17 – Grupa 2003

Liga ELITELOR – Seria EST

 

Trupa de juniori U17 Elită a celor de la FC Voluntari, putem spune, fără să exagerăm, că este marea revelație a acestui sezon, la acest nivel de vârstă. O echipă care a reușit să se califice în play-off-ul pentru locurile 1-8 în Liga ELITELOR și care a demonstrat că în România mai sunt și alte cluburi care pot ”furniza” jucători pentru loturile naționale de juniori (nu numai 2 academii, dintre care una trebuie obligatoriu să aibă minim 5 jucători selecționați, la fiecare convocare).

 

FC Voluntari are următoarea linie de clasament, la sfârşitul anului, sezon 2019-2020: 21 meciuri jucate, 14 victorii, 2 egaluri, 5 înfrângeri, 48 goluri marcate, 35 goluri primite, 44 puncte obţinute, şi ocupă locul 4 în Liga ELITELOR, seria EST, la grupa 2003.

 

A jucat 11 meciuri în deplasare (unde a obţinut 25 puncte) şi 10 meciuri pe teren propriu (unde a obţinut 19 puncte).

 

FC Voluntari a marcat în 16 meciuri, din totalul de 21 meciuri jucate în acest sezon, până acum.

 

Echipa de juniori U17 elită a celor de la FC Voluntari ”s-a simțit mai bine” în meciurile jucate în deplasare, acolo unde au reușit să cumuleze 25 puncte, având în primele deplasări chiar 5 victorii consecutive împotriva unor echipe puternice precum Fotbal Club FCSB sau CS Concordia Chiajna.

Undeva, pe la mijlocul campionatului – etapele 12, 13 și 14 – team-ul a avut o sincopă, 3 înfrângeri consecutive, dar și-au revenit în cadență și tonus odată cu deplasarea de la Botoșani, unde au obținut victoria, scor 2-3.

FC Voluntari a încheiat bine anul, cu 7 puncte în 3 meciuri, cu încă o victorie împotriva celor de Fotbal Club FCSB, scor 4-1, dar puteau termina  foarte bine dacă nu se ”încurcau” în deplasarea de la Buzău, acolo unde n-au obținut decât o remiză albă în fața celor de la LPS Iolanda Balaș Soter Buzău.

Per ansamblu putem spune că FC Voluntari U17 a fost peste jumătate din naționala României U17 (adică Fotbal Club FCSB) și s-a prezentat onorabil în fața celeilalte jumătăți de națională (adică Viitorul Constanța), ba chiar au făcut un meci foarte bun la Constanța unde au fost foarte aproape să producă o surpriză.

 

În acest sezon, lotul de juniori U17 a celor de la FC Voluntari a fost condus de Ionuț STOIAN, un antrenor tânăr de 34 ani, cu licență A UEFA, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport și Master – Managementul activităților sportive. Fost fotbalist profesionist, are deja un CV foarte bun ca antrenor, la nivel de juniori, din care menționăm: Campion AMFB U9, sezon 2014/2015, cu grupa 2006 și vicecampion AMFB U14, sezon 2018/2019, cu grupa 2004, ambele la FC Voluntari.

 

Ionuț STOIAN

 

Întreg lotul de juniori U17 elită a celor de la FC Voluntari s-a făcut evidențiat, el fiind unul echilibrat, iar fiecare jucător a reprezentat o soluție benefică la structurarea întregului ansamblu.

 

Gabriel ALEXE a fost unul dintre cei mai buni mijlocaș centrali din actuala Ligă a ELITELOR, la nivel național. Un mijlocaș central de picior stâng, înalt, tehnic, cu o viziune foarte bună a jocului și un simț aparte al anticipării fazelor.

 

Gabriel ALEXE

 

Raul NEAGU un foarte bun pasator, un mijlocaș lateral de picior drept, care scoate cu ușurință adversarul din joc și are o foarte bună viziune.

 

Raul NEAGU

 

Robert Ionuț STOICA un jucător deosebit de serios și responsabil, cu disponibilitate mare la efort, rapid, tehnic, cu o viziune foarte bună în timpul jocului.

 

Robert Ionuț STOICA

 

Răzvan Ștefan NICOLAE este golgheterul din această campanie a celor de la FC Voluntari U17 Elită,un atacant de forță, cu o tehnică bună .

 

Răzvan Ștefan NICOLAE

 

Andrei Eugen PARASCHIV a fost unul dintre cei mai buni jucători cu profil defensiv din actuala Ligă a ELITELOR U17, un fundaș central tehnic și elegant exprimare.

 

Andrei Eugen PARASCHIV

 

Rareș Mihai BĂLUȚĂ – un fundaș lateral tehnic, de picior stâng, cu un travaliu foarte bun, care face bine atât faza defensivă, cât și pe cea ofensivă.

 

Rareș Mihai BĂLUȚĂ

 

Laurențiu HAGIU ,  fundașul-tank – din lotul de Elită U19 și Liga 3 Seniori a celor de la FC Voluntari – puternic, de picior drept, foarte sigur în intervenții și dispus la efort susținut, și-a adus și el, în 4 partide,  o contribuție majoră la ascensiunea echipei de U17 elită în actuala campanie.

 

Laurențiu HAGIU

 

Valentin Mihai DOROFTEI – junior cu o ascensiune foarte bună în acest sezon de Liga ELITELOR, un portar cu reacție și reflexe bune, care anticipează foarte bine fazele, având un joc de picior bun.

 

Valentin Mihai DOROFTEI

 

Alin UNGUREANU – un mijlocaș lateral de picior drept, cu forță de pătrundere foarte bună; meciul său de referință din actuala Liga ELITELOR a fost cel cu Sport Team, din etapa a 17-a, din deplasare, când a reușit să facă bine ambele faze și să paseze decisiv la golul victoriei.

 

Alin UNGUREANU

 

Cristian Marian MIHAI – mijlocaș lateral de picior drept, cu o viteză foarte bună; meciul său de referință a fost cel din etapa a 10-a, împotriva celor de la LPS Iolanda Balaș Soter Buzău

 

Cristian Marian MIHAI

 

Radu Ștefan BADEA –  mijlocaș defensiv, de picior drept, puternic, cu procente foarte bune la recuperare, cu un joc simplu și eficient.

 

Radu Ștefan BADEA

 

Răzvan BUZINCU – atacant de picior drept, inteligent și tehnic, care știe să joace bine cu spatele la poartă; meciul său de referință a fost cel din prima etapă, victoria cu 3-1 împotriva celor de la SC Dinamo 1948.

 

Răzvan BUZINCU

 

Valentin MIHĂILĂ – fundaș central de picior stâng, foarte bun în jocul aerian, are o anticipare bună și siguranță în pas; meciul său de referință a fost cel împotriva celor de la SC Dinamo 1948, din prima etapă, când a reușit, de altfel, să marcheze golul al 3-lea.

 

Valentin MIHĂILĂ

 

Alexandru Mihai BĂDESCU – un portar cu talie, de picior stâng, cu multe calități și reușite care-l recomandă; unul dintre meciurile sale de referință a fost cel din etapa a 11-a, victoria obținută în deplasare împotriva celor de la AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

 

Alexandru Mihai BĂDESCU

 

Eduard Constantin PARASCHIV – fundaș lateral, de picior stâng, cu un travaliu bun; meciul său de referință a fost cel din etapa a 20-a, victoria împotriva celor de la Fotbal Club FCSB, scor 4-1.

 

Eduard Constantin PARASCHIV

 

Robert MINCU – fundaș lateral, de picior drept, foarte serios în pregătire și exprimare în teren, determinat și combative.

 

Robert MINCU

 

Alexandru Ciprian MATEI – fundaș central de picior drept, foarte serios și muncitor, util în ansamblul defensiv al echipei

 

Alexandru Ciprian MATEI

 

Cosmin IORDAN – mijlocaș central de picior drept, cu o tehnică bună și o viziune deosebită în joc.

 

Cosmin IORDAN

 

Roberto VOICAN – un mijlocaș central care lovește foarte bine mingea, deosebit de talentat, cu o viziune bună a jocului și un excelent executant de lovituri libere. Din păcate, a lipsit în turul campionatului din cauza unei accidentări.

 

Roberto VOICAN

 

Din cadrul staff-ului tehnic, în acest sezon, au mai făcut parte Cătălin BÂRLEANU (antrenor coordonator), Mihai TOADER (antrenor portari) și Bogdan BAICU (delegat)

 

Cea mai categorică victorie  a celor de la FC Voluntari s-a consemnat în etapa 5, în deplasare, împotriva celor de la CSA Steaua, scor 1 – 7.

 

Cea mai categorică înfrângere a celor de la FC Voluntari s-a consemnat în etapa 12,  în deplasare, împotriva celor de la SC Dinamo 1948, scor 6 – 0.

 

Pentru trupa de juniori U17 elită a celor de la FC Voluntari acest sezon poate fi unul de referință. Așteptăm desfășurarea următoarelor partide din play-off, acolo unde cei de la FC Voluntari au șansa să demonstreze că pot fi pe podium; le trebuie mai mult curaj, pentru că potențial au. Succes!

 

Alte statistici:

Media de puncte (general): 2,09 puncte obţinute/meci

Media de goluri marcate (general): 2,28 goluri marcate/meci

Media de goluri primite (general): 1,66 goluri primite/meci

 

Media de puncte obţinute în deplasare: 2,27 puncte obţinute/meci

Media de goluri marcate în deplasare: 2,27 goluri marcate/meci

Media de goluri primite în deplasare: 1,45 goluri primite/meci

 

Media de puncte obţinute pe teren propriu: 1,9 puncte obţinute/meci

Media de goluri marcate pe teren propriu: 2,3  goluri marcate/meci

Media de goluri primite pe teren propriu: 1,9  goluri primite/meci

Related Articles

2 Comments

  • […] în primele 8 echipe din România, în Liga Elitelor U17, sezon 2019/2020, cu GRUPA 2003, echipă cu care avea șanse, dacă nu se întrerupea competiția, să prindă un podium […]

  • Roberto VOICAN – debut în SuperLiga României! Începutul unei Noi Mari Generații! , 16 august 2022 @ 7:20 PM

    VOICAN a făcut parte din echipa-revelație a sezonului 2019-2020, la nivel national de juniori, FC Voluntari U17, team care n-a putut duce cu succes pănă la capăt, din cauza pandemiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *