• 25 mai 2024
  • Last Update 24 mai 2024 9:52 PM
  • Bucuresti

Dinamic Oradea este Prima Campionă a României Sfinx U7 (2015), ediția 2021-2022

Dinamic Oradea este Prima Campionă a României Sfinx U7 (2015), ediția 2021-2022

Primul Semn este cel mai greu de Înțeles sau, cel puțin, de Interpretat. El poate fi o revelație, poate apărea ca o consecință, poate fi o întâmplare ce precede unor destine. Nici Dumnezeu n-a știut din prima ce face; ulterior, a văzut că ceea ce a făcut este un lucru bun.

 

Și iată, cum din brâul celor trei Crișuri, deaspura turnului vechii cetăți al lui Monumerut, un Prim Semn s-a ivit. Un Semn Dinamic care anunță revenirea fotbalului bihorean la un nivel înalt: Prima Campioană a României Sfinx U7!

 

17 Aprilie 2022 și Dinamic Oradea sunt două repere importante, care vor intra impreună în frumosa istorie a fotbalului juvenil, scrisă cu bucuria și din visul unor copii deosebiți. Un remarcabil succes al întregului Bihor fotbalistic, concentrat în zâmbetul unor juniori care au demonstrat că pot fi Campioni Naționali și care vor învăța, de acum încolo, că POT fi MEREU MAI BUNI!

 

X X X

 

Turneul Național Sfinx U7 – Starting Cup Nationall, desfășurat în perioada 15-17 Aprilie la Câmpulung Muscel, a fost o competiție interesantă, care și-a propus să energizeze fotbalul juvenil național și care a reușit ”să scoată” la iveală câteva echipe și câțiva juniori de reală perspectivă, un potențial deosebit care poate fi dezvoltat și cizelat pentru viitor.

 

Dinamic Oradea s-a evidențiat, în mod special, câștigând această primă ediție a unui turneu național dedicat juniorilor under 7. Este o premieră și, totodată, un reper important atât pentru fotbalul juvenil la nivel național, cât și pentru fotbalul juvenil din Bihor, județ care, iată, revine,după mulți ani, în topul celor mai bune zone sportive din România. O supriză plăcută, venită dintr-o arie geografică unde mulți juniori talentați aleg sau sunt aleși să activeze (și) în alte campionate (vecine).

 

Echipa orădeană a făcut un turneu deosebit, reușind 5 victorii (în 5 meciuri), practicând un joc plăcut, deschis, ofensiv, în urma căruia a marcat 33 de goluri (o medie de 6,6 goluri marcate/meci) și a primit 9 goluri (câte 3 ”boabe” în 3 meciuri – grupă, semifinală, finală). Un team armonios, disciplinat și atent, creativ și inteligent în exprimare, echilibrat și constant, care nu poate fi suspectat de antijoc sau de impunere prin disproporție fizică.

 

Pe toată perioada turneului, întreaga echipă s-a evidențiat, un lot minunat care i-a avut în componență pe Nicolas CZARVA, George MAGHIAR, Carim CIATAU, Vlad PINTIUȚĂ, Iannis IOVA, Carlos FLORIAN, Veron ANGHEL, David CHISE și Eric PERNES. Team-ul a fost  format și antrenat de Gergely Sandor, un antrenor dedicat, dinamic și experimentat, cu o filosofie aparte de formare și de spirit de joc a tinerilor jucători, un formator despre care vom mai avea ocazia, cu siguranță, să mai vorbim și să mai auzim multe lucruri bune, în viitorul apropiat.

 

Dar peste toate aceste momente unice și deasupra unor statistici care vor rămâne consemnate în istorie, un jucător a strălucit și a știut să facă diferența: Vlad PINTIUȚĂ.

Declarat cel mai bun jucător al turneului și, în opinia noastră, unul dintre cei mai buni juniori U7 din România, la ora actuală, Vlad PINTIUȚĂ a reușit în parcurs deosebit, în această competiție, culminând cu o finală la care mulți dintre noi (doar) visăm s-o facem. Un meci perfect atât din punct de vedere ofensiv, cu 5 goluri (din 5) marcate, cât și din punct devedere defensiv, acolo unde a reușit, de multe ori, să-și blocheze adversarul direct, nimeni altul decât Patric CRISTURIAN, un alt jucător de excepție al României, la acest nivel de vârstă, de la Luceafărul 2010 Cluj.

Și DA, putem spune c-a fost un duel excepțional PINTIUȚĂ – CRISTURIAN, din care fotbalul juvenil a avut cel mai mult de câștigat. Un spectacol, ca în vremurile de glorie ale fotbalului, care va rămâne, mult timp, în inimile noastre. Vă MULȚUMIM!

 

Felicitări TUTUROR! Felicitări acestor copii minunați!

 

Vezi FINALA Turneului Național Sfinx U7 (editia 2021-2022)

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *