• 25 mai 2024
  • Last Update 24 mai 2024 9:52 PM
  • Bucuresti

CSS Alexandria U8 (2014) – Campioana unui Vis de Primăvară!

CSS Alexandria U8 (2014) – Campioana unui Vis de Primăvară!

Visele sunt proiecțiile unui posibil Prezent, venite din viitor, ridicându-se prin Noi din rădăcinile unui trecut adânc. Întregul PREZENT este cel care rămâne (mereu) AICI, în sufletul și-n spiritul nostru absolut.

 

În acest an, până în momentul de față, Marea Surpriză a fotbalului juvenil național a venit din Sudul Câmpiei Române, de pe malul drept al râului Vedea, dintr-un oraș care și-a luat, în 1834, numele domnitorului de atunci al Țării Românești, Alexandru Dimitrie Ghica: Alexandria – un loc întemeiat după hotărârea unor grupuri de oameni de a înființa un oraș liber de orice ingerință străină. Iar acest aspect, al curajului, nu trebuie omis atunci când vorbim de Performanță și de rădăcinile ei spirituale.

 

CSS Alexandria, prin minunatul său lot de copii deosebiți, într-un 17 Aprilie 2022, a reușit un remarcabil rezultat, un succes al fotbalului teleormănean, câștigarea Titlului Național Sfinx U8, ca un zâmbet de primăvară, ivit pe chipul unor juniori care au demonstrat că POT fi CEI MAI BUNI!

 

Turneul Național Sfinx U8 – Cupa Campionilor, desfășurat în perioada 15-17 Aprilie la Câmpulung Muscel, a fost o competiție interesantă, care și-a propus să dinamizeze fotbalul juvenil național și care a reușit ”să scoată” la iveală câteva echipe și câțiva juniori de reală perspectivă, un potențial deosebit care poate fi dezvoltat și cizelat pentru viitor.

 

În istoria recentă a fotbalului juvenil din România, prin câștigarea acestui Trofeu Sfinx U8, CSS Alexandria a reușit să marcheze două (mari) premiere: 1) prima echipă, campioană Națională la juniori, din județul Teleorman, și 2) primul club sportiv școlar care câștigă un titlu național la juniori. Sunt două mari performanțe de care trebuie să ținem cont, mai ales că acestea s-au ivit dintr-o zonă (sportivă și geografică) din care nimeni nu a crezut că mai poate apărea (măcar) ceva competitiv, ca și team, darămite perfomanță de înalt nivel. Ici colo, se mai iveau talente, dar echipe nicicând.

 

CSS Alexandria se adaugă, în panoplia națională a Campioanelor Naționale Sfinx U8, alături de Academia U Cluj-Luceafărul, un nume important în fotbalul juvenil din România, câștigătoare a primei ediții al acestui trofeu. Numele lor vor rămâne înscrise în istoria fotbalului juvenil.

 

Echipa din Teleorman a făcut un turneu admirabil, reușind 6 victorii (din tot atâtea meciuri jucate), practicând un  joc dinamic, ofensiv, dar și romantic în unele momente, manifestând un spirit aparte, de învingător, desfășurare în urma căreia a marcat 38 goluri (cu o medie foarte bună de peste 6,3 goluri marcate/meci) și primind 12 goluri.

 

Pe toată perioada turneului, întreaga echipă s-a evidențiat, un lot interesant care i-a avut în componență pe Filip MANEA, Ștefan GROSU, Florinel ALECU, Alexandru ȚEICAN, Răzvan MIRANCEA, Nicolas GEORGESCU, Matei MIU și Vlad MIRCEA. Team-ul a fost antrenat de profesorul Florin Justinian RIZEA, un antrenor dedicat și experimentat, adeptul unor principii simple și sănătoase de formare, dezvoltare și cizelare a tinerilor jucători.

De menționat că Alexandru ȚEICAN a fost declarat cel mai bun jucător al echipei, la acest turneu, Nicolas GEORGESCU în primii 5 golgheteri (cu 10 goluri reușite la acest turneu), iar Florinel ALECU a câștigat (aproape) TOT , în premieră, la acest Turneu Final Sfinx: Cel Mai Bun Jucător al Turneului, Golgheterul competiției și Jucător în cadrul Dream Team Sfinx U8.

 

Cel mai important moment, în toată această minunată aventură, a fost semifinala jucată împotriva celor de la Galaxy Brad, unul dintre cele mai frumoase meciuri din cadrul acestui turneu. Un joc în care CSS Alexandria, deși a dominat partida, având 5 bare consecutive, s-a văzut condusă, în repriza a 2-a, cu 3-1, iar lucrurile păreau că țin mai mult de (un) destin (ghinionist). Atunci a fost momentul când Florinel ALECU a ”ieșit la rampă” și a făcut diferența, conducându-și echipa către o victorie cu 6-3 și, implicit, consfințind intrarea în Marea Finală Națională Sfinx U8.

Iar în FINALĂ, Florinel ALECU înscrie de 4 ori și aduce PRIMUL TITLU de Campioană Națională Sfinx U8 la Alexandria, transformând CSS Alexandria în Campioana unui Vis de Primăvară!

 

Felicitări TUTUROR! Felicitări acestor copii minunați!

Vezi FINALA Turneului Național Sfinx U8 (editia 2021-2022)

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *