• 13 iunie 2024
  • Last Update 25 mai 2024 9:30 PM
  • Bucuresti

LPS Mircea Eliade – Juniori U10 – Cum să învățăm fotbalul de la ZERO!?

LPS Mircea Eliade – Juniori U10 – Cum să învățăm fotbalul de la ZERO!?

LPS Mircea Eliade

Juniori U10 – Grupa 2010

Campionat AMFB – Seria 1

 

E greu să înveți copiii să joace fotbal, să performeze într-un sport, în general. Dar e și mai greu să-i formezi și să-i ”călești”, întru disciplină, pentru a reuși în ceea ce le place, în ceea ce-și propun, să le formezi o mentalitate (și un mod de a fi)de învingător.

 

Pentru trupa de juniori U10 a LPS Mircea Eliade,  acesta este primul sezon de Serie 1. Au nimerit, iată, în cel mai greu campionat din România, la acest nivel de vârstă.

 

LPS Mircea Eliade are următoarea linie de clasament, la sfârşitul anului, în sezonul  2019-2020: 12 meciuri jucate, 0 victorii, 0 egaluri, 12 înfrângeri, 13 goluri marcate, 95 goluri primite, 0 puncte obţinute, şi ocupă locul 10 în seria 1, la grupa 2010, campionat AMFB.

 

Echipa a marcat în 8 meciuri, din totalul de 12 partide jucate în acest sezon, până în acest moment.

 

Nu putem vorbi, la acest nivel de vârstă, încă, de rezultate sau de vreo performanță, însă este greu pentru un copil să înceapă un sport ”împovărându-se”, de la primii pași, cu nereușite, cu contra-performanțe, chiar dacă în această etapă el trebuie să învețe și să asimileze”abecedarul fotbalistic”. Ne închipuim ce este în mintea acestor copii atunci când vin, meci de meci, să ”încaseze” aproape 8 goluri de fiecare dată și să nu reușească nici măcar un egal. Singura lor bucurie este atunci când marchează – dar prea puțin pentru câte au de ”îndurat”.

 

Singurul aspect pozitiv, din punct de vedere al cifrelor, este faptul că între etapele a 5-a și a-9-a, 5 meciuri consecutive, LPS Mircea Eliade a reușit să marcheze în fiecare meci.

 

Cea mai categorică înfrângere a celor de la LPS Mircea Eliade s-a consemnat în etapa 11 împotriva celor de la AS Cosmo, scor 0-14

 

Noi ne dăm cu părerea, dar acest mod de ”călire” poate da rezultate individuale pe termen foarte lung, poate naște caractere puternice și dornice pe performanță la maturitate. De sigur că mulți dintre actualii juniori-copii vor tine cu greu pasul acestor ”rezultate” și  vor migra către alte cluburi  sau vor rămâne să consolideze o echipă (în timp); fiecare, însă, după caracterul pe care-l are.

 

Iar pentru cititori, dacă am fi avut o (mai) bună comunicare cu cei de la LPS Mircea Eliade – și am fi primit informații și răspunsuri la solicitările noastre către acest club – v-am fi putut oferi un material mai amplu și mult mai detaliat, mai ales legat de tinerii jucători. Suntem convinși că, pe viitor, cluburile vor da mai multă atenție (și) juniorilor.

 

 

Alte statistici:

Media de puncte (general): 0 puncte obţinute/meci

Media de goluri marcate (general): 1,08 goluri marcate/meci

Media de goluri primite (general): 7,9 goluri primite/meci

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *